19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Dvě možnosti Svobodných

Je tomu přesně rok, co Strana svobodných občanů dosáhla svého historického úspěchu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 27.5.2015 0:20

Re: A co euronesmysly ?

No jo, jenže jméno Carlo Capalbo jsem v životě neslyšel ... a masové běhání mi nepřijde jako kvalifikace pro politiku ... co vlastně dotyčný dělá mimoto, že je Ital?

Mimochodem znám v regionu Itala, co chová psy. Nehodil by se taky?

Z. Rychlý 26.5.2015 23:42

Re: Ještě vyházet pár členů a bude vás jak v Úsvitu...

Vy s tím pošklebováním nepřestanete ? Zřejmě se, korouhvičko, z nedostatku sebevědomí automaticky přilípnete na momentální většinu. Minule u komančů, teď u Babiše, s mezipřistáním u socdem. Hlavně být v houfu, že ?

Z. Rychlý 26.5.2015 23:36

Re: Neděláte dobře

No to jsem tedy nepochopil. V čem spočívá jakási selektivita? RF je Ruská federace (?) a Češi se bojí jejího vpádu ??! No tenhle strach jsem tedy nezaznamenal. Češi se bojí, že česká pátá kolona sem Rusy vpustí se zvacím dopisem dobrovolně, to jo !!! Až bude ruská armáda v Ukrajině, Lotyšsku, Estonsku a na Slovensku, pak bych se vpádu bál, ale teď jsme nebezpečnější sami sobě.  To není ten ruský strach z Ameriky, o kterém píšu, a kde jde o veleúspěšnou propagandu a vytváření vnějšího chimérického nepřítele.

Rusko je feudální stát založený na vývozu surovin a jeho obyvatelstvo je řádově zmatenější, než naše. Ani armádu nedokázali zprofesionalizovat a jsou opět nebezpeční jen množstvím zblblých mužických branců, které s chutí šlechticů pošlou na smrt.. Dokážou poslat sondu na Měsíc, ale udělat asfaltky mezi dvěma libovolnými vesnicemi je už mimo jejich možnosti. Osobně se domnívám, že expandující Čína je brzy "zaměstná" natolik, že na expanzi do Evropy rezignují.

Ale odbočili jsme od tématu, kterým byli Svobodní a jejich údajné proruské chování, které jsem nějak na úrovni stranického programu nezaznamenal.

J. Kanioková 26.5.2015 22:00

I já..

J. Kanioková 26.5.2015 21:59

"Vůdce" strany musí být živočišnou osobou,

která má vizi a umí komunikovat s lidmi tak, aby je inspirovali a iniciovali, vyprovokovali k činnosti.

Vůdcovství je dáno kombinací dovedností, postojů, vlastností a konkrétního chování. Vůdce MŮŽE být manažerem, ale ne každý manažer JE schopným vůdcem.

Bohužel, někdo takový v SSO asi není..

J. Kanioková 26.5.2015 21:48

Re: Svobodní se zatím k žádné politice nedostali

Bohužel, opravdu je dobré Macha číst, jenže nic moc víc. Vážím si ho, ale to není "vůdce", charismatický politik. Škoda. Neumí oslovovat běžné lidi, neumí zaujmout. Neumí bleskově reagovat, aby přesně reagoval, opravil detaily. Mrzí mě to, jen vím, že je to dáno dost málo jedincům. A obávám se, že v SSO se nikdo takový nenachází.

K. Janyška 26.5.2015 20:55

Svobodní bez znalosti Kompozitivní teorie jsou jako

lidovci bez kostelů.  Tedy v prdeli, sociologu levičácká... Dzp

P. Švejnoch 26.5.2015 20:01

Re: Stejně není žádná lepší možnost

O mobilním zařízení jste tu začal mumlat Vy, milý pane Šimku. Nepoužívám žádné mobilní zařízení, ve Firefoxu na domácím PC se mi zmiňované menu zobrazuje celé, zatímco ve starším IE (verzi nevím, nejsem u onoho aparátu) nikoli.

Takže zřejmě jste óóó největší ajťák na světě, ale komentujete moji situaci, o které evidentně nevíte NIC.

Inu, J. Spammer Šimek 066... :-)

J. Schwarz 26.5.2015 19:43

Re: Liberland

Možná. Ale ze stejného soudku je tvrzení, že lidi touží po "rovnosti" , když například hazard a sázení svědčí o opaku - lidi jsou ochotni dobrovolně vsadit své poctivě vydělané peníze, aby je pak dali jednomu kdo uhádne nějakou číselnou kombinaci, výsledek zápasu či co a nechají ho, aby se nad ně materiálně vyšvihl...

J. Šimek 26.5.2015 19:29

Re: Stejně není žádná lepší možnost

Ano, jsem v IT profesionál a vím, co píšu. Taky responzivní weby tvořím. Taže Váš pokus o dehonestaci vychází, jako blbá trapárna.

P. Švejnoch 26.5.2015 18:04

Re: Neděláte dobře

No, začínám být k objektivitě Vašich názorů na Rusko poněkud skeptický.

Vaše tvrzení: "Nám tak lehce mozek nevymyjí jak Rusům. Představte si, že se Rusové bojí vpádu USA - není lepší důkaz zvláštní povahy Rusů." jen ukazuje, jak selektivně hodnotíte v podstatě stejné jevy.

Trochu to otočím, abyste viděl, jak absurdní je Váš závěr: "Představte si, že se Češi bojí vpádu RF - není lepší důkaz zvláštní povahy Čechů.". A dle logiky Vašeho příspěvku je to i důkaz toho, jak snadno lze Čechům vymýt mozek - s čímž tedy musím souhlasit... ;-)

P. Švejnoch 26.5.2015 17:54

Re: Stejně není žádná lepší možnost

Ale jděte, Vy ajťáku...

JE to starším prohlížečem na standardním, nikoli mobilním PC - o čemž jsem se právě teď přesvědčil.

Vy prostě musíte spamovat, i když nevíte nic, že? :-)

Z. Rychlý 26.5.2015 17:48

Re: A co euronesmysly ?

Znám několik desítek milých a v určitých oblastech velmi schopných cizinců. Jestli vám to nedošlo, řeč je o existenci nějakých nadnárodních partají, jejich programech a sdělování nadnárodních myšlenek lidem s národním jazykem a cítěním. Politika je totiž o tom, jak a za co utratit vybrané daně. Pražský Ital rozumí organizování běhů, ale ví on něco o zdravotnictví a dokáže to sdělit průměrnému Čechovi ?  Obávám se, že by propadl i v Itálii. Měl by kandidovat v italské atletické federaci, tam je to dokonce vhodné. Nadnárodně fungují akorát velké korporace. A v řízení podniků nemá demokracie co dělat.

J. Šimek 26.5.2015 17:26

Ještě vyházet pár členů a bude vás jak v Úsvitu...

J. Heincl 26.5.2015 17:23

Re: A co euronesmysly ?

Kdyby pan Capalbo žil třeba v Neapoli, dobře by organizoval maratóny a navíc by jeho politické názory byly v souladu s Vašimi, tak ho stejně nebudete volit, protože se o něm nikdy nedovíte. Představa voleb, kdy by v EU mohli volit voliči všech členských států všechny politiky v celé EU je nerealizovatelná. Já osobně se dost zajímám o politiku AfD. Ale vím o ní daleko méně než o politice českých stran, které mě nezajímají vůbec. A to nemám jazykovou bariéru!

J. Šimek 26.5.2015 17:20

Re: Liberland

Jak můžete u zjevné PR akce hledat nějaké rozumné jádro, když je to blbost, jak z Blesku.

J. Šimek 26.5.2015 17:17

Re: Polibek smrti - Matějka se vrátil :o)

Tak to jó, to máte problém, když vás to tak semlelo.

J. Šimek 26.5.2015 17:15

Re: Stejně není žádná lepší možnost

Není to vaším starším prohlížečem.

Zahoďte svoje mobilní zařízení, když netušíte, jak na responzivním webu vypadá příznak sbaleného meníčka.

J. Rechnovský 26.5.2015 16:57

Re: A co euronesmysly ?

O politické aktivitě Capalba nemám tušení. Jde o princip. Tedy jestli dokážu volit důvěryhodnou a schopnou osobnost bez ohledu na jeho národnost. Já ano. Vy ne?

Z. Rychlý 26.5.2015 16:51

Re: Polibek smrti - Matějka se vrátil :o)

Od začátku je to takové blicí vlákno. Prostě řetězová reakce. Jeden začne, druhý čuchne a už to letí dokola.

Z. Rychlý 26.5.2015 16:46

Re: Ano,

Ani Rusko nehodlá obnovovat socialistickou soustavu. Ta ideologie byla dobrá k zakrývání obyčejné imperiální rozpínavosti. Pokud zůstanou ve svém Rusku, tak je to OK. Ovšem nedivím se nedůvěře okolních států, ti mají své zkušenosti. 

Na servilnost mám stále živé vzpomínky, ale tihle lidé u ní zůstali a neotočili ji na západ. To se nestalo. Sovětský svaz je jim stále vzorem - a takových byly miliony. Servilnost vůči USA ve svém okolí nevidím. Spíše se tihle stydí za svou dřívější servilnost vůči CCCP a cudně ji zakrývají tvrzením, že prý jsme nyní servilní vůči USA. Bohužel nejsme, jsme krajně nespolehlivý a vypočítavý partner. Dokonce i první otázka při vstupu do NATO (nástroje to vrahů z Wolstrýtu) byla: Jak se z NATO vystupuje. K servilnosti, jakou znám z dob budování lepších zítřků to má hódně daleko. O nějakého obdivovače (natož propagátora) politiky USA jsem ve svém okolí nezakopl, zato obdivovatelů (dřívějších posluhovačů) Ruska jako naseto. Ty potkávám denně.

J. Šimek 26.5.2015 16:42

Re: Polibek smrti - Matějka se vrátil :o)

No hlavně, že jste si ublink.

M. Prokop 26.5.2015 16:20

Re: Hampl je jenom takový kecálek

A jak jste na to přišel?

M. Prokop 26.5.2015 16:19

Re: Hampl je jenom takový kecálek

Euroskepticismus není cíl, ale prostředek.

Z. Rychlý 26.5.2015 16:18

Re: A co euronesmysly ?

A co je to za partaj ? S jakým programem půjde do voleb ? Znají ho v Itálii ?

Na druhé straně takový Paolo Nedvěd by se do Europarlamentu dostal i v Itálii, ale ruku na srdce - takhle si představujete politika, který rozhoduje o našich daních ? Co o něm víte, než že uměl hrát fotbal.

Tohle není dobrý princip.

M. Prokop 26.5.2015 16:18

Re: Matějka je asi taková "osobnost"

Z Matějky koukají jen průsery. Málokdo by mne dokázal od Svobodných odehnat tak rychle jako on.

M. Prokop 26.5.2015 16:16

Re: Můj názor na Svobodné

Souhlas.

I s tím (nebo hlavně s tím), že nic jiného k volení není.

Z. Rychlý 26.5.2015 16:08

Re: Neděláte dobře

Začnu od konce. Vztah k islámu mají Rusové správný, ale není to nic o čem bychom sami nevěděli. Rozdíl je jen v tom, že tamnější dobroserové nemají na růžích ustláno. To se mi sice líbí, ale v Rusku to berou trochu zeširoka včetně kritiků obecně. Opravdu netuším, jak by k nám Rusko vyváželo svůj způsob demokracie, a zda by se mi to líbilo.

Rusko by bez vyvážení surovin bylo zaostalým státem.

Za a) - čtu autory a cestovatele a vybírám z jejich textů a jsem trochu nedůvěřivý. Pořád jsou to jen moje vlastní závěry - možná špatné, ale nejsem v tom úplně sám.

Za b) - je to těžké. Naše demokracie má mezery, ale demokracie to je. Pro Rusa je demokrace synomymum bordelu a chaosu. Máme sice trochu lokajskou náturu, ale vůči Rusům jsme na tom se sebevědomím řádově lépe. Nám tak lehce mozek nevymyjí jak Rusům. Představte si, že se Rusové bojí vpádu USA - není lepší důkaz zvláštní povahy Rusů.

Trvám na tom, že se od Ruska (zatím) nedá nic pořádného převzít.

J. Heincl 26.5.2015 15:50

Můj názor na Svobodné

Svobodné jsem volil a volit zatím budu, protože nevidím jinou stranu, které bych s klidným svědomím mohl dát svůj hlas. Do dění v této straně jsem několik roků viděl zevnitř, věnoval jsem nemálo svých sil a financí na předvolební kampaně a znám tam dost lidí. Musím proto souhlasit s autorem, že se tato strana opravdu nadmíru libertarianizuje. Názory např. pana Pánka na aktuální nebezpečí islamizace Evropy nebo pana Špoljariče, že by bylo dobré zrušit SPZ u motorových vozidel na mě působí, jako by žili v jiném světě. Řekl bych, že jejich libertarianismus se v některých případech blíží až k anarchii. Ač jsem povahou nezdolný optimista, tak v tomto případě vidím příští vývoj Svobodných směřovat  k jakési politické Mense, ve které budou soustředěni lidé s IQ 130 a více, avšak o skutečném životě nebudou mnoho vědět.

J. Rechnovský 26.5.2015 15:48

Re: A co euronesmysly ?

Když jsme u těch Italů. Nevím jak v Semilech, ale v Praze dlouhodobě žije a podniká např. Carlo Capalbo. Jeho masové běhy (a snad i jeho) zná mnoho lidí. Je inspirativní a tím i volitelný. Proboha co je na tom idealistického a sluníčkového?