19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Dvacet svíček na dortu

Podzimní krajské volby, jež proběhnou souběžně s hlasováním do třetiny Senátu, přinesou nejen některé nové technické postupy, dané pandemií nebo jejími dozvuky. Ozdobí je i malá aura drobného jubilea, dvacátého výročí jejich premiéry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 14.8.2020 13:48

Zemské uspořádání plus okresy. Tři země a dost.

Jenže to by bylo příliš logické, moudré a historický osvědčené. A ubylo by výnosných koryt. Takže raději Divide et impera!

P. Kubáč 14.8.2020 9:52

Téměř mám chuť napsat "kdo měl od posledních krajských voleb potřebu kontaktovat krajské zastupitelstvo - ať připíše reakci"

Osobně jsem kraj nikdy k ničemu nepotřeboval - zbytečné volby do výkrmny odložených politických mafiánů menší velikosti....

J. Berger 14.8.2020 5:22

Což takhle vrátit se k jedinému logickému uspořádání: země česká - Praha, země moravská - Brno, snad jen nově země moravskoslezská - Ostrava a okresy (ač zrušené, stále se používají). Úředníků by bylo méně. A "přiblížení moci občanům" je chiméra. Jde o to, jaké pravomoci jednotlivým stupňům dáme.

J. Pankovic 14.8.2020 7:07

Jak je to logické, tak je to neprůchodnê: zvýšila by se nezaměstnanost a vůbec, snad nechcete, aby úředníci museli PRACOVAT??!! :-):-)

P. Lenc 14.8.2020 7:25

Logika? U politiků(ne u všech) nejen u nás nedostatkové, až podpultové zboží.A nejen logika...;-€

J. Krásenský 14.8.2020 1:26

Když se po roce 1990 rušili kraje - za významné podpory Havla, zdůvodňovali to přiblížením moci občanům. Co se pak odehrálo v jejich hlavách je těžké rozumně vysvětlit. Opět zavedli "kraje", jenže se tak nesměly nazývat, byly to "vyšší územně správní celky", vlastně jsou to dosud a zároveň rušili okresy. Nakonec okresy zůstaly a kraje opět nazývají kraji, jen to rozdělení připomíná protektorát BuM. I tak končí věrohodnost morální autority.