18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Důvod k občanské neposlušnosti

Původně jsem si říkal, že nebudu plýtvat energií a svým drahocenným časem, ale nakonec jsem se rozhodl na extremistické návrhy ministryně Marksové-Tominové týkající se rodičovské dovolené přece jenom reagovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Doušek 27.2.2015 13:19

Marxová jde dle ČT dnes do vlády s návrhem

zákona o platbách dlužných alimentů státem, a jejich následném "pokusu" o vymáhání od dlužníků. Nefunguje to dnes, nebude to fun govat ani v budoucnu.

Mimochodem - ta částka činí celostátně 13 MILIARD !

Tolik nemá ani Babiš.

P. Papež 26.2.2015 21:40

Marxová-Leninová

Marxová-Leninová je tím nejhorším, co se mohlo stát. Mělo by se vyčíslit všechno, co baba utratila z našich peněz. Přitom péče o postižené byla omezena, děti musí místo rodinného Klokánku do kolektivní výchovy (asi z ruského předválečného vzoru), která je daleko dražší a daleko méně účinná a spousty dalších hovadin.

J. Havlík 26.2.2015 21:21

Takhle paní ministryně umí hospodařit !

O tom, jak si paní ministryně představuje hospodaření více zde : http://zpravy.aktualne.cz/domaci/marksova-tominova-sedi-ve-firme-ktera-dluzi-20-milionu/r~98f63d3c874e11e388c60025900fea04/

I. Patta 26.2.2015 20:02

Pane Provazníku, s paní ministryní

M. Marksovou je to ještě horší než si myslíte, protože sama neví kým je, viz: http://sociologie.netstranky.cz/12-cast-ministryne-a-dite.html

Co se týká rodičovského příspěvku, tak je to vskutku pouhá kapka ve srovnání s náklady na výchovu dítěte.

Nemohu ale souhlasit s Vašimi závěry ohledně ukončení placení daní a tzv. pojištění. Ve chvíli, kdy byste přestal platit sociální pojištění, nebude na důchody rodičů. Když přestanete platit zdravotní pojištění, nebudou peníze na zdravotní ošetření dětí a důchodců. Více zde: http://slideplayer.cz/slide/2628016/

J. Kozohorský 26.2.2015 18:42

asi fakt nemá

co pořádného na práci, tak vymýšlí další a další hovadiny. k tomu přibudou časem nějaké vyjimky a novelizace novelizací a úřednictvo spolu s papírováním se bude vesele množit. stejně by mě zajímalo, kolik státních úředníků připadá na jednoho občana neúředníka. tipl bych dva až tři ku jednomu.

V. Čermák 26.2.2015 16:13

Jestli ten pitomý nápad vznikl v hlavě Marxové,

nebo je to jen pitomá novinářská kachna nevím, ale jistě se to časem ukáže. Rozhodně ale nepředpokládám, že by se to ujalo. Jako pitomý už teď se mi ale jeví poplašný autorův článek a zejména jeho pitomé závěrečné výzvy k občanské neposlušnosti.

I. Procházková 26.2.2015 16:36

Re: Jestli ten pitomý nápad vznikl v hlavě Marxové,

Novinářská kachna to bohužel není, o střídačce na rodičovské dovolené mluvila M. Marksová už před více než rokem. To ale byla jen stínová ministryně a teď svůj nápad hodlá realizovat jako ministryně práce a sociálních věcí. Tenkrát ovšem narazila u některých sociálních demokratů, ale mám obavy, že letos to možná prosadí. Máme se na co těšit, ještě, že jsem už stará a moje děti taky (dcera letos končí rodičovskou s druhým dítětem a tak tomu se zeťákem o fous uniknou:-))).

V. Čermák 26.2.2015 17:02

Re: Jestli ten pitomý nápad vznikl v hlavě Marxové,

No je fakt, že některé její názory jsou ujeté, taky nevím, jak toto mají zavedeno v jiných rozumných zemích, ale ta povinnost by byla opravdu hloupá. Současná vláda, ale ani parlament mi natolik hloupí nepřipadají, aby to mohlo projít. Naopak kladně na Marxové hodnotím, že má skutečně sociální cítění, na rozdíl od jejího "hospodárného" předchůdce, kterému ovšem nevadilo tunelování ve vlastním rezortu..

P. Selinger 26.2.2015 16:01

A proč jste vy a ostatní socany a babišismus volili

a proč ti ostatní , co nevolili, nešli k volbám volit něco rozumějšího ?

O. Kadlec 26.2.2015 16:18

Re: A proč jste vy a ostatní socany a babišismus volili

Jako to co tu bylo před tím? :-) Tak to jsem vděčný za Babiše.

Ovšem já je nevolil, tím méně ale ty strany z minulé vlády.

O. Kadlec 26.2.2015 15:22

No to je ale blábol!

Údajný návrh ministerstva, jak se objevil v médiích, je hrozně hloupý, ale od včerejška provokuje i reakce ještě horší. Ale autora snad omlouvá to, že je vidí rudě.

Z. Švrček 26.2.2015 14:06

Hernajs,

jak si tak čtu článek i diskusi (jinak souhlas s nebezpečnou nadbytečností s. ministryně), tak mne napadá, jak vlastně asi vypadá její rodina. Asi se budu někde snažit dopídit, zda je vdaná, či rozvedená, kolik má dětí, co ty děti studují, co dělá její manžel a tak. Tedy nikoliv případný vlastní CV ze stranických webovek, či oficielních stránek MPSV.  Musím se přiznat, že kdykoliv o ní slyším, čtu, nebo ji vidím vážně žvanit na ČT, tak mne neodbytně atakuje vize, že je svobodná či rozvedená, dětí nemaje a ano-li, tak se jí o ně stará chůva, nebo babička. Tkže vize tak nějak podle hesla, že  svoboda  začíná, až zmizí děti, uteče partner a chcípne pes. Pak je čas na skutečnou práci, jež se stává posláním :-((

I. Procházková 26.2.2015 16:47

Re: Hernajs,

Před lety (2006) byl v televizi dokument o M. Marksové Tominové v rámci jakéhosi cyklu o ženách v politice. Tehdy měla malou dceru (cca 4-5 let) a čekala druhé dítě (opět dceru). Je vdaná a má tedy 2 dcery (odhadem asi tak 13letou a 9letou). Pravděpodobně má někoho na hlídání (jestli babičku nebo chůvu, to se neví), protože by asi jinak nestíhala. O manželovi nic nevím, moc o něm tenkrát řeč nebyla (možná podniká?). Každopádně na to, že je vdaná a má dvě děti, jsou její nápady poněkud scestné. Když se k tomu přidají ještě direktivy z EU, pak je z toho pěknej maglajs.:-))))

S. Novotná 26.2.2015 19:20

Re: Hernajs,

nejsem si úplně jistá, ale mám pocit, že děti má tři, ale opravdu to nevím jistě, jen mám někde v hlavě, že o tom někde mluvila. Ale zcela jistě vím, že manžel je Michal a dle jejího vyjádření si říkají "normálně" Míšo a Míšo. Možná odtud pochází ten její nápad se střídačkou v péči o děti. Míša jako Míša, tak jakejpak rozdíl, že. Když je v "mražáku" dostatečná zásoba mateřského mléka, nebo už je na tuhé stravě, tak možná někdy vaří táta i líp než mamina. Zatím vídám v restauracích kočárky jen s maminama, tatíci se asi stydí. Všiml si toho někdo z vás? Tak možná tím novým nařízením chce paní ministryně chce dostat mámy z hospod. To je jednoznačně na pochvalu.

Ś. Svobodová 26.2.2015 13:29

Důvod k občanské neposlušnosti to není.

Je to nápad tak pitomý, že to ani sněmovnou projít nemůže. Kdyby  volení zástupci byli naprostí idioti (což o nich tvrdíme, ale úplně to tak není) a návrh prošel, můžete bojovat za to, aby se tento zákon zrušil. V demokracii máte k dispozici spoustu prostředků.

Což zřejmě nechápou lidé vyvolávající občanskou neposlušnost, lidé házící vajíčka na veřejné činitele (nejen prezidenta), fackující pan Kalousek a desítky dalších.

K. Janyška 26.2.2015 10:54

Žádný bych vám nedal, ani nikomu jinému.

Jasný ? Dzp.

F. Pavlis 26.2.2015 10:33

A kvotací

takových "kvokacích" přibude. Jenže přímá a demokratická volba jsou tabu a těch 5 a 4 roky musíme přetrpět. A potom ? Bůh suď, jakou "vybydlenost" nám tu neodpovědná  vláda Sobotkova po vládě  bezohledného Nečase, jak trvale říkají, asi zanechá. A co potom udělá lid obecný, který si žádá bez zábran pečené holuby z Agrofertu a od socdem zakroucení krku parazitům? Nebude líp. Příjde patrně pozdní poznání...

J. Urban 26.2.2015 9:38

Tenhle stát si přece vždycky - už

za socíku - dokázal raz dva poradit se slušnými lidmi. Jedeme dál....

J. Růžička 26.2.2015 9:12

Není těch slov v českém jazyce

které by dostatečně vyjádřili pitomost, kreténství a hovadnost návrhu paní soudružky ministryně. Nepochybně svým idiotstvím nastartuje přímo populační explozi v Čechách, kráwa.

J. Hejna 26.2.2015 13:34

Re: Není těch slov v českém jazyce

Kráva se nepíše s dvojitým W.

M. Gavlák 26.2.2015 9:12

No, dovolím si doporučit trochu klidu.

Myslím, že jako OSVČ toho zas tak mnoho neodvádíte (jelikož jsem z finanční branže, dobře vím, kdo kolik čeho odvádí), kromě toho, vládu vždy tvoří politici ze stran, které vyhrály volby, takže každý chvilku tahá pilku. Je také dobré si uvědomit, co jsou mediální štěky, kterými nás média denně krmí, a co se skutečně dá prohlasovat v parlamentu. No a ještě k těm šíleným částkám - říká se tomu princip solidarity, v momentu, kdy jako ten OSVČ onemocníte nějakou skutečně vážnou nemocí, bude to stát i řádově vyšší částku, než jste kdy byl schopen odvést do zdravotního pojištění... Baví mne ten bující individualismus a sobectví na stránkách plátků typu NP, nepřeju vám však, abyste někdy byl na solidárním systému skutečně závislý...

M. Gavlák 26.2.2015 9:12

Re: No, dovolím si doporučit trochu klidu.

... netrefil jsem se, tohle měla být reakce na onoho pána OSVČ níže... :)

J. Hejna 26.2.2015 13:36

Re: No, dovolím si doporučit trochu klidu.

To nevadí, že jste se netrefil.

Stejně jste napsal nesmysl.

J. Ráž 26.2.2015 10:15

Re: No, dovolím si doporučit trochu klidu.

Solidární systém ano. Jsem pro solidaritu, ale jen se skutečně potřebnými. Tedy jen s těmi, kteří si z objektivních příčin nejsou schopni potřebné prostředky obstarat vlastním přičiněním.

A porodné, ani příspěvky na děti, rovněž příspěvky na bydlení a jiné dávky rozdávené plošně, do mé kategorie solidarity nepatří

P.S. Mimo naprosto vyšinutých jedinců z řad t.zv. nepřizpůsobivých, nemá nikdo děti kvůli dětským přídavkům.

P. Krešňák 26.2.2015 10:23

Re: No, dovolím si doporučit trochu klidu.

Vážený pane Gavlák, asi bych na Váš příspěvek ani nereagoval a pomyslel si něco ne moc lichotivého o Vás. Ale k jedné větě mě to nedá, Vaše slova: "Baví mne ten bující individualismus a sobectví na stránkách plátků typu NP". Opravdu si myslíte, že mé přijmy jako zaměstnance které jsou zkáceny o cca 60% a skončí ve státním rozpočtu a na zdravotních a sociálních účtech, je solidarita? Já si to vážený nemyslím, a to že jste mě nazval sobeckým individualistou by mě mohlo urazit. Ale nějak mě to od lidí jako jste Vy (to jsou ti, co by neustále od těch co pracují něco vybírali a není jim stydno, když seberou více jak 60% příjmů svým spoluobčanům) přestává vadit. Takže vážený soudruhu jako sobecký individualista Vám říkám jedno, běžte už do pr.... Krešňák

R. Tichý 26.2.2015 10:55

Re: No, dovolím si doporučit trochu klidu.

Tak nějak.

J. Schwarz 26.2.2015 11:38

Re: No, dovolím si doporučit trochu klidu.

proč nenechat na jednom každém, dá-li přednost "solidaritě"  nebo individualismu? Vy si račte užívat solidarity a na toho, kdo zvolil "individualismus" se klidně vykašlete! Je zajímavé, jak kolektivista a socan argumentuje proti individualismu tím, že by individualistovi, který se dostane do existenčních potíží stejně musel pomoct, protože je prý "humanista". Ovšem nijak už nevysvětlí, proč, když je takovým "humanistou" , klidně zničil život milionům lidí, kteří po něm nic nechtěli, v komunistických lágrech a vůbec v zemích "tábora míru".

V. Pavlíčková 26.2.2015 14:31

Re: No, dovolím si doporučit trochu klidu.

I solidarita má své meze. Pokud 1/3 obyvatel republiky živí zbylé 2/3 je to špatně. Proč mám téměř půl roku vydalávat jen na stát, nehledě na to, že za mně zaměstnavatel odvádí další nehozné odvody.

V. Pavlíčková 26.2.2015 14:34

Re: No, dovolím si doporučit trochu klidu.

Omlouvám se za nehorázný pravopis.

J. Malá 26.2.2015 9:10

Vy všichni, kteří tady kritizujete

řekněte jí, co má dělat, když jako ministryně dělat chce? Cikánské majitele cikánských ubytoven objela, zkonstatovala, že její úřad jim vyplácí desítkY či stovky milionů ročně, že v jedné místnosti je ubytováno 5 až 8lidí-   za což stát s přispěním úřadu práce a sociálky vyplatí majitel i měsíčně 20-40tisíc, že to ubytování je katastrofické - ale co dál?  Tím to skončilo, zuneužívání a rozkrádání pokračuje stejně jako předtím. Snaha byla. A co cikánská ubytovna v Přerově, která právě proběhla televizí.K tomu už se paní ministryně ani nepřihlásila Tuto část svého úkolu zž má dávno za splněno.Však někdo se postará- v tomto případě nefungující její úřad v Přerově. Ještě tam přislušné pracovnice jsou? Snad dostaly i přidáno.