20.4.2024 | Svátek má Marcela


POLITIKA: Důvod k občanské neposlušnosti

26.2.2015

Vzkaz nemilé ministryni Marksové Tominové

Původně jsem si říkal, že nebudu plýtvat energií a svým drahocenným časem, ale nakonec jsem se rozhodl na extremistické návrhy ministryně Marksové-Tominové týkající se rodičovské dovolené přece jenom reagovat. Nevážená a nemilá ministryně Tominová si trvá na tom, že by se měli manželé na rodičovské po dobu pěti měsíců vystřídat. Budou sice mít i nadále na výběr, ale pokud si dovolí neuposlechnout „povinně nepovinného“ rozkazu vrchnosti, přijdou o peníze. Případně se druhému z partnerů rodičovská dovolená zkrátí. Návrh je jako vyšitý z dílny sociálních inženýrů. Když vezmeme v potaz, že celá tato šaškárna vzešla od socialistické ministryně, tak to ale vlastně není takové překvapení.

Tominová by si měla uvědomit, že rozhodnutí, kdo bude na rodičovské dovolené, je na dohodě obou partnerů. Stát se již dnes vměšuje do našich soukromých záležitostí v neskutečné míře, a přesto mu to nestačí a chce stále víc a víc. Svéprávný občan České republiky nemá zapotřebí, aby mu kdokoli cizí strkal čumák do jeho soukromí. Je to tak těžké pochopit? Ministři socialistické vlády a jejich úředníci ve skutečnosti ani zdaleka netuší, jak by měli spravovat stát. Proto vymýšlejí podobné nesmyslnosti. Někdy se mi zdá, že záměrně vypouštějí podobné zkušební balónky, aby se zabránilo kritice ještě závažnějších problémů.

Ministryně se navíc snaží vzbudit dojem, že rodičovské příspěvky jsou darem od státu a my, coby jejich příjemci, bychom měli držet hubu a krok a být za toto neskonalé dobrodiní vděčni. Podobným způsobem však může udělat dojem možá tak na nesvéprávné voliče ČSSD a ANO, kteří věří tomu, že jim někdo kromě nich může zajistit lepší budoucnost. My ostatní, pracující občané ČR, dobře víme, že na daních a dalších poplatcích odvádíme státu tolik, že těch 220 000 Kč je jen zlomek toho, co jsme do státní pokladny (ne)dobrovolně odevzdali. Ty peníze v žádném případě nepatří pí. Tominové ani žádnému z jejích poslušných úředníků, kteří se pyšní každoročně odměnami v řádech mnoha set tisíc korun za ucházející docházku a bravurní vyplnění excelových tabulek.

Jestliže si pí. Tominová dovoluje vyhrožovat mně a mé manželce krácením rodičovského příspěvku, potom bych ji rád upozornil, že já zase snížím odvod daní jdoucích na socialistické experimenty její vlády. Může mé rozhodnutí klidně považovat za projev občanské neposlušnosti. Nejsem její otrok ani pes, abych pokorně přijímal podobné tresty. Ona je tady jako státní úředník pro mě, nikoli já pro ni. Ona mě neživí, ale živím naopak já ji. Má to nějaké celé popletené, když se domnívá, že má právo organizovat mi můj život. Jsem velmi zvědavý, jak dlouho vláda přežije bez daní pracující části obyvatelstva. Budu netrpělivě čekat, jak dlouho si bude moci vláda kupovat hlasy svých voličů pendlujících mezi úřadem práce (ovšem pouze v den vyplácení sociálních dávek) a sídlištní pivnicí, když ji přestanu já a ostatní dotovat z našich daní...

A nebo víte, co, nemilá paní ministryně? Pojďme udělat takovou jednu úmluvu. Já se vzdám oněch 220 000 Kč a na oplátku nebudu muset ze svého platu odvádět všechny ty zbytečné daně, sociální a zdravotní pojištění atd. Vy a Vám podobní politici je stejně nedokážete efektivně využívat, tak je lepší, když tyto peníze utratím já sám. Nakonec, kdo by měl vědět, co s nimi, když ne já sám. Co tomu říkáte? Plácneme si?