26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Důvod k hrdosti

V pondělí 12. července odpoledne se na Twitteru českého ministra zahraničí Jakuba Kulhánka objevilo sdělení, že ČR se nezúčastní letošní Durbanské konference na okraj Valného shromáždění OSN.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hodorka 15.7.2021 18:17

Bravo. Dalsim krokem by melo byt vystoupeni z OSN.

D. Bowman 15.7.2021 14:08

V Durbanu právě probíhá realistická ukázka multikulturalistického socialismu a toho neexistujícího anti-bělošského rasismu.

Těžko říct, jestli se z toho Jižní Afrika tentokrát vůbec vzpamatuje nebo se vydá cestou Rhodésie resp. Zimbabwe.

Jižní Afrika měla za vlády bělochů s Israelem velmi dobré vztahy. Židovská diaspora se jim odvděčila podporou různých socialistických stran a hnutí, které chtěli odtsranit apartheid a nakonec vedli k destrukci Jižní Afriky.

South African Jews have a history of political moderation and the majority supported opposition parties such as first the United Party, then the Liberal Party, Progressive Party and its successors during the decades of National Party apartheid rule.

L. Beneš 15.7.2021 13:31

Pokud se dobře dívám a rozumím obrázkům, které v těchto dnech z Jižní Afriky přináší televize, budou mít účastníci konference příležitost napřímo vidět projevy rasismu, tentokrát vůči bělošské menšině "demokratického" jihoafrického státu. Možná si uvědomí, že rozhodnutí kohokoli nemluvit sousedovi do toho, jak vede svou domácnost a udržovat v pořádku dělící zeď mezi byty, vyjádřené kdysi slovem z afrikánštiny a znamenajícím „oddělení“ (apartheid), není projevem rasismu, nýbrž šlechetné velkorysosti, kterou vyjadřuje také francouzský výraz "laissez faire", čili dělejte si, jak chcete.

I. Schlägel 15.7.2021 11:18

Dobrý počin našeho ministerstva zahraničí.

H. Lukešová 15.7.2021 11:43

Jaký je rozdíl charakteru ministra Kulhánka, který se postavil za Izrael a bývalých ministrů zahraničí Schwarzenberga, Zaorálka a Petříčka, všichni plivají na Izrael, viní ho z těch nejhorších zločinů, a zastávají se palestinských teroristů. Napsali "Dopis tří"..., ale to už zde v květnu minulého roku bylo hodně rozebíráno, tak už se mi o tom nějak moc nechce rozepisovat.

I. Schlägel 15.7.2021 13:28

U mnoha politiků, kteří podporují nebohé "Palestince" , jde často o naivitu. Zejména Němci jsou v tomto na čele světového pelotonu. Doporučuji knihu "Chyťte Žida". Velmi vtipné, velmi současné, velmi realistické.

H. Lukešová 15.7.2021 13:33

Knihu mám také, skutečně smutné a depresivní čtení. Nejvíce Němci podporují politické antiizraelské neziskovky, které podporují palestinské teroristy. A ti levicoví odpadlí Židé, plivající na svůj původ, své předky, sionismus, judaismus a Stát Izrael.

Když je antisemita člověk nežidovského původu, ok, lidé jsou všelijací, ale když zradí příslušník vlastního národa, člen vlastního národa se přidá k nepřátelům, není nic ohavnějšího. Vážně ne.

I. Schlägel 15.7.2021 13:52

Své kolaboranty má každý národ. Izrael každodenně bojuje o své bytí a nebytí. Adekvátní k této situaci jsou efektivní vojenské metody, které používá. Což logicky vyvolává hysterickou reakci všech, kterým vadí kdejaký nekorektní pšouk, natož ostrá střelba. Proto tolik řevu. Že je ve světě antisemitismu více, než je zdrávo, je bohužel fakt. Že zdrojem jsou zejména muslimské země, je realita. Že to muslimům euroatlantická humánní elita baští i s navijákem, je skutečnost, která se nám dříve či později vymstí.

H. Lukešová 15.7.2021 13:59

Ano, to bylo řvaní během izraelsko-hamasácké války v květnu letošního roku. Takové krajně levicové Britské listy otisky v jednom vydání 6 protiizraelských článků.

Přitom Izrael cílil hlavně na teroristy, více než polovina obětí v Gaze byli teroristé, členové rodin teroristů a za zbývající krev palestinských Arabů můžou sami teroristé, kteří působí v civilních oblastech..., takže když Izrael bojuje s teroristy, tak se holt bohužel nějakým civilním obětem nevyhne.

L. Beneš 15.7.2021 13:35

Naivita? Spíše výsledek racionálního úsudku. Vždyť kolik je těch Židů (židů), a kolik je těch Palestinců a šířeji Arabů a dále obecně muslimů, pro něž je nenávist vůči Židům jedním ze základních článků jejich víry?

J. Ptáček 15.7.2021 10:38

Nacistický ministr Josef Goebbels by se teď vyřádil. Zařízl by jak židy (Árijce), tak buržoasii, jak svědčí jeho 2 výroky: 1) Všichni novináři musí mít povolení k činnosti, přičemž takové povolení se udělí jen čistým ‚Árijcům‘, jejichž názory jsou politicky korektní. 2) Je na čase, aby buržoasie opustila jeviště dějin. Jejich místo zaujme pracující třída, která dosud byla utlačována.

I politickou stranu by si jistě našel.

P. Lenc 15.7.2021 9:30

Souhlas a DÍK!R^R^R^

F. Svoboda 15.7.2021 8:35

R^VR^V

J. Nevrkla 15.7.2021 8:25

R^R^

H. Lukešová 15.7.2021 6:37

Anglosaské země se neúčastní protiizraelské konference v Dourbanu, dobře, velmi dobře, ale co Německo? To se účastní? Zrovna Německo, které má na rukou krev tolika Židů? Jak těch během WW2, tak olympioniků z Mnichova, izraelští sportovci zemřeli opět na německé půdě rukou spojeneckých palestinských Arabů...

A pak německý a arabský pokus o zavraždění izraelských pasažerů, Němci z RAF Wilfried Böse a Brigitte Kuhlmann z RAF (Rote Arme Fraktion) spolu s palestinskými teroristy se opět pokusili o masovou vraždu Židů.

V. Braun 15.7.2021 6:44

Tak Německo má na rukou krev Židovských olympioniků? Zajímavá logika. Podle ní mají USA na rukou krev obětí teroristických útoků z 11.září 2001. Paní Lukešová, nic proti vašim sympatiím k Izraeli, ale tohle už jde poněkud za hranu.

H. Lukešová 15.7.2021 6:59

Němci "zpackali" na německém letišti (také v Mnichově?) akci proti palestinským teroristům, akce se absolutně nezdařila a dříve zakázala zakročit Mossadu na svém území, Golda Meir intervenovat chtěla, izraelská akce by byla možná úspěšná, ovšem německá akce skončila absolutním fiaskem a všichni izraelští olympionici zemřeli, někteří z nich však byli i krutě mučeni.

I. Schlägel 15.7.2021 12:47

Máte pravdu. Na druhou stranu Američané před významným teroristickým činem na jejich území také tak trochu zpackali prevenci. Tak že s tou krví na rukou Němců bych argumentoval ve stylu jejich neprofesionality, ne jejich antisemitismu. Navíc si rozhodně nemůžeme být jisti, že by izraelské komando bylo významně úspěšnější vzhledem k tehdejším okolnostem.

J. Jaroš 15.7.2021 8:56

Pane, četl jste něco o Mnichově? To co němci předvedli př záchraně izraelců je něco neuvěřitelného.

R. Langer 15.7.2021 9:26

Pro von Brauna je to normálka. Šlo přece jenom o jakési Židy. ;-)

P. Lenc 15.7.2021 9:31

Přesné pane Langře!

L. Beneš 15.7.2021 13:37

Kdo ví, jak to všechno bylo, že?

J. Ziegler 15.7.2021 9:40

Durbanské konference se zúčastní Rusko, ale to paní Lukešové nevadí.

H. Lukešová 15.7.2021 10:09

Pane Zieglere, jistěže mi to vadí, ale kvůli tomu, že se Rusko nechová hezky, neznamená, že budu přehlížet činy Německa, Francie a dalších, to vážně ne.

L. Beneš 15.7.2021 13:39

Chudák Ziegler. Kdyby nebylo Ruska, musel by si je vymyslet.

H. Lukešová 15.7.2021 13:45

Já nenávisti k Rusku netrpím... K Izraeli se chová špatně kdekdo a že Rusko, zatím hlasuje proti Izraeli a EU snad ne? Mám kvůli tomu Rusko nenávidět, já nemám proč.

V Rusku nejsou Židé naháněni jako zvěř jako na západní Evropě, neidalizuji si poměry v Rusku, ale vlastní židovská komunita v Rusku se cítí bezpečněji a žije se jí lépe, než v takové demokratické Francii, Německu a Velké Británii, kde muslimské gangy s ultralevicovými spojenci Židy pronásledují, nahánějí a šikanují.

Š. Hašek 15.7.2021 11:20

Milý Zieglere,

pokud tedy my máme konferenci členů SVJ, tak o účasti někoho nerozhoduje nějaká rozlícená domovnice, kterou syn jiného ledabyle pozdravil.

Napište mi, kdo jako na Zemi rozhoduje o tom, kdo kam pojede. A nepište, že Pehe (když se zeptá Vás).

Na posledním výročí války, v Normandii se mnozí čertili, že jako "nějaké Rusko". A všude se producírovala nějaká Merkelka, Němka. Samozřejmě říkala, že "voni nikdy nic". Jsou již "bruselskými Němci"!!! A že by za ČR dala život, vždycky!

I. Štípek 15.7.2021 13:46

Ziegler má hnusné sny. Přichází Stalin, v ruce dýmku, obrací se na Žukova a sonorním, uvážlivým hlasem říkà: Soudruhu Žukove, je třeba vést rozhodující úder. Nezdržujte se klábosením s různými zieglery. Na Berlín, soudruhu Žukove! A toho blba vystavujte v kleci, naši udatní vojáci se také potřebují uvolnit. Ziegler se probudí, zbrocen...ani si to nepředstavujme, roztřesené prsty už létají po notebooku...Rus! Zlý, strašný, negramotný Rus v láptích, svítil by si, ale ani baterku vyrobit nedokáže, tak potmě kráčí za stopami sedmačtyřicítek velkého Putina, Biegler se konečně probouzí, brzdy vlaku skřípou, a hejtman Ságner říká: Rychle uvařit menáž a pochodem na Sókal...

L. Beneš 15.7.2021 13:37

Za tu olympiádu nemohou.

H. Lukešová 15.7.2021 13:42

Ale olympiáda normálně pokračovala, na německé půdě opět tekla židovská krev a olympiáda běžela dál, sportovci vesele soutěžili a vyhrávali medaile, naprosto lhostejní k této tragédii.

To byl také jedním z motivů, lhostejnost celého světa, co vedlo Goldu Meir k myšlence, že všichni teroristé, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na masakru, ať sami vraždili, či sháněli finanční prostředky, musí zaplatit, nesmí uniknout potrestání.

Teroristé se rozlezli do celého světa jako krysy, hrdinové z Mosadu dostali rozkaz najít je a zneškodnit, jak se říká, nalézt je "až na konci světa"..., ale to je již známá historie.