Neviditelný pes

POLITIKA: Držte hubu, vzkazují socialisté

9.5.2009

ČSSD je prostě nejlepší a každý, kdo tvrdí něco jiného, by měl držet hubu. Těmito neprůstřelnými argumenty nás oslnil funkcionář sociálních demokratů Zdeněk Škromach. Za jeho šéfování Ministerstvu práce v letech 2002-2006 vzrostla nezaměstnanost poprvé v naší historii přes 10 procent a státní dluh se za tu dobu zvýšil o 382 miliard korun (na jednoho člověka asi 38 tisíc). Nejlepší recept na krizi je podle něho zvýšit důchody, protože se pak prý více peněz utratí v obchodech. Návrh je to ovšem velmi nedokonalý. Mnohem lepší by bylo vytisknout nové peníze a rozhazovat je nad městy z letadel, v obchodech by se utratily také a navíc se tím pomůže nejen důchodcům, ale úplně všem.

V okřikování ostatních má Škromach dobrou školu u svého předsedy Paroubka. Tomu se zase nelíbí postoj prezidenta Klause k Lisabonské smlouvě. Pomiňme nyní fakt, že Klaus vznáší k LS argumenty, zatímco od Paroubka ještě nebyl slyšet argument žádný, kromě bezduchého „musíme přijmout“. Podle článku 63 ústavy prezident ratifikuje mezinárodní smlouvy. Necítím se být kompetentní k pouštění se do právnických sporů, ale zdravý rozum velí, že ratifikace prezidenta není automatická. To by neměla žádný smysl a mohl by to dělat na Pražském hradě klidně i vrátný.

ODS dělá mimochodem všechno možné, aby odradila své stálé voliče. Před týdnem Topolánek vehementně prosazoval zachování Kocába ministrem, i když ten je pro smích nejen pravicovým voličům. Teď se zaskvěl podporou Lisabonské smlouvy, pro kterou neměl před čtyřmi lety slušného slova. Tehdy se jmenovala Ústava pro Evropu. Na zklamané voliče už čeká Strana svobodných občanů a bude zajímavé se dívat, jak ve volbách uspěje.

Převzato z blogu autora



zpět na článek