20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Minutus 9.5.2009 9:06

A co má být?

Autor si plivnul na Škromacha (taky ho nemusím), pak na Paroubka a Topolánka. Sám nic rozumného nedodal jen zacitoval pár ideologicko-ekonomických slintů a to ještě takových, co se tu oakují asi 100x denně. Přinejlepším za 4 studente, příště více kreativity.

Le Monde / Francie 9.5.2009 9:00

Re: Študák Voseček nám setřel nejsilnější strany

Tváří v tvář krizi je nutné se začít dělit.

Ústřední příčinou ekonomické krize je vzestup nerovnosti, především způsob, jakým bohatí přicházejí k bohatství. Ztratili svědomí. Jak ukázal ekonom Camille Landais, ve Francii stouply mezi rokem 1998 a 2006 mzdy těch nejlépe placených, kteří tvoří 0,01 procenra firemních zaměstnanců, o celých 69 procent.

To znamená každý měsíc nárust o 2800 eur! Ti nejbohatší navíc ještě žádají úlevy od státu ve formě snížených daní, a to pod pohrůžkou, že dochází k "odlivu mozků" do zahraničí, což žádná studie nikdy nepotvrdila. Je nemožné reagovat na ekonomickou krizi bez úsilí o národní solidaritu.

PS

spotřebitelský kolaps-důsledek rozevírání nůžek mezi b. a ch.

expat 9.5.2009 8:16

Re: jen se nebojte

Nevim, nevim, se zkratkou jako SSO jit do voleb???????????

Kajan 9.5.2009 8:06

A držet huba se bude muset v celé Evropské unii, to si pište ! Vždyť ji ovládají evropští socialisté, včetně Topolánka, poschovávaní ve všech evropslkých pollitických stranách ! Dzp.

malstoka 9.5.2009 8:03

jen se nebojte

Strana svobodných občanů skončí jako US a mnoho jiných pidistran, které chtěli převálcovat ODS.

xxxxKubeš 9.5.2009 8:03

Re: Držet

O Škromachovi jsem nikdy neměl valné mínění ale když jsem ho slyšel o "držení huby" tak jsem přesvědčen, že mluvit o inteligenci v souvislosti s ním je nemožné.

pepča 9.5.2009 7:53

Držet

hubu,to je argument.Hned se pozná inteligent.

p&k 9.5.2009 7:34

Na zklamané voliče

čeká SSO!? A kde? Její existence je poněkud cimrmanovská.

Tino 9.5.2009 7:28

Študák Voseček nám setřel nejsilnější strany

Tak Voseček coby študent považuje za špatnost, čeho se dopouštějí dvě nejsilnější strany a jakoby mimochodem upozorňuje, že strana svobodných občanů, co momentálně vzniká, nahradí v pravicovém spektru ODS.

No mládí je vždy revoluční a rozbíjí staré a zdánlivě nepotřebné. Jen co mladé poněkud zestárne, začne se zabývat především prachama a pak už to jde zase ve starých kolejích.

Vosečku, nic nového s novými stranami pod sluncem! Když se přeci jen dokáží udržet na výsluní voličské přízně, tak po velmi krátké době začnou členové mladého seskupení se po staru napakovávat a hledět si zajistit stáří v blahobytu.

Nic nemám proti vzniku nových a třeba i silných stran. Na změnu starých zvyklostí ale nedojde ani náhodou. To spíš věřím na vyzrávání silných stran, na postupné obnovování jejich nejvyšších představitelů, na dozrávání programů co do kvality, na upevňování demokracie v těch starých stranách. V těch nově vzniklých stranách se teprve musí prodrat potížemi, které jsou logicky na počátku a dozrát do své dospělosti.

I ten študák Voseček musí dozrát do dospělosti, aby lépe cenil kvality starých a starého a nevzýval dopředu kdejakou novotu pro její ohlašovanou nadějnost. Nadějnost se ohlašuje v politice především. Teprve s časem přichází zklamání lichých nadějí a v tlaku veřejného mínění pak politici přehodnotí své proklamované nadějnosti! Tak ahoj mladej Vosečku! Sejdeme se za čas a pak ty nadějnosti zhodnotíme:-/

Ada 9.5.2009 6:49

Jak se zdá, tak SSO není alternativa, ale jediná volba vpravo...

pokud ovšem nelpíte na té historce o Ježíškovi...

Ada 9.5.2009 6:47

Z východu, panáčku, z východu...???

Mráz většinou přichází z Moskvy... ;-)Rv

H.K. 9.5.2009 6:26

Re: První odstavec je blábol

První odstavec je blábol pane mráz IP: 88.101.94.

Celý Váš příspěvek je blábol. Ani jedna věta se nezakládá na pravdě.

děteněkam 9.5.2009 5:44

Konečně

Konečně rozumné slovo.

Hubený 9.5.2009 4:53

Re: Až vyhrajou volby tak nám to přikážou.

CO ????????:-P

Kanuk 9.5.2009 2:59

Co pan autor přehlédl

že mezinárodní smlouvy schvalují obě komory parlamentu. To se mu ovšem nehodí do krámku.

Jirka 9.5.2009 0:51

Re: První odstavec je blábol

Blábol je tato poznámka.:-P

mráz 9.5.2009 0:44

První odstavec je blábol

Poněkud zkreslené jsou údaje v prvním odstavci. Naopak je třeba dodat, že díky ODS (potažmo p.Klausovi) a její divoké privatizaci zaniklo mnoho podniků. Hodně cizích (přes tzv. bílé koně) firem nakoupilo, aby posléze závod zavřeli a mohli dovážet ze své země. A co ty lidi v oněch zavřených závodech? Byli bez práce. Tím, že ODS (potažmo p.Klaus) nezprivatizoval banky, tak ty půjčovali o sto šest těm "správným" lidem, kteří ony vypůjčené miliardy nevrátili, čímž nastalo velké zadlužení, které léta ČSSD dávalo dohromady. A pak někdo neobjektivně napíše blábol, že autore?

Jirka 9.5.2009 0:40

Až vyhrajou volby tak nám to přikážou.

;-(