20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Drzé čelo a teflonové svědomí

Zatloukat, zatloukat, zatloukat. A když na něco přece jen přijdou, zase zatloukat. Plzákovská strategie premiéra Andreje Babiše, kterou používá ve všech svých problémových kauzách, od Čapího hnízda po střety zájmů a vlastnictví nevlastnictví Agrofertu, se během Babišových čtyř let v čele vlády skvěle osvědčila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pepax 8.6.2021 8:13

R^ asi tak.

J. Ganaur 8.6.2021 8:54

Vy nebudete volit SPD???8-o8-o8-o

M. Valenta 8.6.2021 9:21

Volič, pan Meišner, mávne rukou a prohlásí: " vždyť ten zbytek je ještě horší." A to je přesně co politici typu Babiše chtějí.

R. Langer 8.6.2021 10:06

Ano. Protože nikoho "lepšího" opozice za celých těch 8 let evidentně nenašla. Samozřejmě i kvůli tomu, že místo toho, aby někoho takového alespoň hledala, tak celých 8 let jenom na Babiše dokázala plivat, nic jiného. A za to dostane, co si zaslouží. ;-D

J. Ganaur 8.6.2021 12:46

Slušný člověk do politiky nejde, to chce zvláštní žaludek.A s tímhle zabolševizovaným voličstvem už se nikdo nenajde.Ale na druhou stranu, asi se máme jako prasata v kukuřici.:-(:-(:-(

J. Strmiska 8.6.2021 10:31

Babiš vstoupil do politiky tvrzením, že všecí kradnú a on s nimi zatočí. Jeho voliči tehdy netušili, že volí daleko většího zloděje, který chce krást sám. Volili člověka pochybných morálních kvalit, se zřejmou poruchou osobnosti, který nemá pocit studu (on tomu říká urputnost) a když je pod tlakem, tak se stává nepříčetným.

Když Babiš u nás vstoupil do politiky, tak ve slovenských novinách tehdy psali, že Česi si nasadili do kožucha pěknú veš, které se už nezbaví.

L. Novák 8.6.2021 12:58

;-) R^

Však také slovenský Ústavní soud zrušil rozsudky nižších soudů, podle nichž Babiš nespolupracoval s StB jako agent "Bureš", protože ve prospěch Babišovy údajné "nespolupráce" svědčili bývalí zaměstnanci StB. A bývalí zaměstnanci StB už ze samé podstaty jejich profese nemohou u soudu v této věci vystupovat jako důvěryhodní svědci... Takže jiné "důkazy" už Babiš sotva někde sežene. Zato listinných archivních důkazů proti Babišovi je víc než dostatek. :-P

J. Kočí 8.6.2021 14:38

Fakt mě baví omílat věci více než 30 let staré. A ještě používat jako argument slovenskou justici, jejíž skandály se u nás hojně zveřejňují. A k tomu ty "nezfalšovatelné" listinné důkazy.

L. Novák 8.6.2021 15:04

Ano, blby jako vy Babiš potřebuje. Snažte se! ;-D

J. Černý 8.6.2021 15:12

A že ty důkazy někde neukázaly ? Třeba v ČT nebo v Respektu...

L. Novák 8.6.2021 16:41

Blbci si je na Internetu samozřejmě najít neumí, nebo alespoň popis jejich rozsahu... :-P

J. Strmiska 8.6.2021 18:07

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kompletni-spis-spolupracovnika-stb-andreje-babise/r~i:gallery:31547/r~704e6354b3f611e780320025900fea04/

L. Novák 8.6.2021 19:56

Tohle určitě není kompletní spis (možná jen vázací akt nebo separát z archivu), protože slovenské zdroje mají dokumentaci mnohem rozsáhlejší, která přesně ukazuje Babišovu spontánní aktivitu při podávání hlášení pro StB. A to rozhodně v rozsahu řádově větším, než několik stránek. :-)

R. Langer 8.6.2021 9:59

Dobrá připomínka.

F. Navrátil 8.6.2021 7:25

Občané volili Babiše ne proto, že by ho milovali a věřili mu, ale proto, že ti ostatní jsou ještě horší. Jeho největší kritici se soustřeďují kolem médií vlastněných Bakalou. Zatímco Babiš podniká, vyrábí, zaměstnává lidi a platí daně, Bakala vycucal z OKD, které koupil za hubičku, 100 miliard korun, připravil horníky o 40 tisíc bytů, vytunelované peníze odklonil do zahraničí a prázdnou zadluženou slupku OKD hodil na krk státu. Zato financuje lavičky a knihovnu Václava Havla. Babiš i Bakala jsou agresívní podnikatelé. Koho byste volit?

P. Jirkovský 8.6.2021 7:39

Občané volili Babiše proto, že uvěřili jeho opakovanejm lžím. A mimochodem, kde bydlí dneska těch 40.000 horníků, který Bakala připravil o byty? Tolik mostů v Ostravě není, aby se pod ně vešli i s rodinama. A jak se cucá 100 miliard z podniku, kde peníze nejsou? Opakujete jen idiotský mantry, typickej volič eštébáckýho udavače. Tím nechci říct, že Bakala je lepší, jen není v český politice, neměl tu drzost.

L. Novák 8.6.2021 8:24

R^R^R^ !!

F. Navrátil 8.6.2021 9:03

Bohužel znáte jen dvě stanoviska. Buď někdo proklíná Babiše nebo je jeho volič. Vůbec vás nenapadne, že existují lidé, kteří volí jiné strany a u politiků zvažují jejich slova a činy. Babiš je privatizační a dotační podvodník, který neměl nikdy vstupovat do politiky. Měl si hrabat dotace a platit lobisty, tak jako to dělají ostatní oligarchové. To ovšem neznamená, že jiní politici nejsou ještě horší. Snad to ve svém svatém tažení pochopíte.

L. Novák 8.6.2021 9:26

Bakala koupil OKD za smluvních podmínek, které neporušil, a jeho kroky nejsou v rozporu se zákonem. Prodala mu je ČSSD, velká "opatrovatelka všeholidu", a teď najednou "Bakala vycucal z OKD, které koupil za hubičku, 100 miliard korun, připravil horníky o 40 tisíc bytů, vytunelované peníze odklonil do zahraničí a prázdnou zadluženou slupku OKD hodil na krk státu." ???

Jak se stát podílí na skutečnosti, že ceny uhlí poklesly pod úroveň výrobních nákladů díky EU státem podporované "zelené politice" namířené proti fosilním palivům? Tato politika má samozřejmě své nepříznivé (globální) dopady a nevidím jediný důvod, proč by se Bakala nemohl ztrátového podniku zbavit a zavřít jej nebo za symbolickou cenu prodat. Vy byste takový podnik udržoval při životě z vlastních peněz? 8-o

Mimochodem, je to právě Bakalův web aktualne.cz, který má obsazen zelenými magory, kteří ;-O hlásají protiuhlíkovou kampaň a píšou neskutečné nesmysly.... Není to absurdní? :-) Asi to přináší nějaké peníze...:-P

V. Církva 8.6.2021 21:56

Vážený četl jste vůbec co Vám píšou?! Bakala přišel k OKD pochybně (kde si na to půjčil?), ale to se dá říct i o některých Babišových kšeftech. Oba jsou na prachy...

Bakala na uhlí i bytech vydělal v době kdy byl o uhlí zájem,. Alepak ty peníze poslal pryč. Je to samozřejmě jeho právo, ale pro naši společnost nepřínosné. Babišovy peníze jsou ve funkčních českých firmách.

Ostraváci pod mosty nežijí ale s byty měli obrovské problémy když najednou nebyly jejich. V původním plánu neměli Bakalovi připadnout, ale stalo se. Kdyby jste v tom bytě bydlel vy, jedno by vám to nebylo. Byla to chyba smlouvy a nevím kdo to Bakalovy zařídil. Ale náhoda to nebyla.

Pořád vám dělá problém pochopit společenský zájem. V společnosti která si říká libeerální a ctí soukromé vlastnictví nemůžete někomu nařídit jak použít peníze, ale múžete nastavit daně, atd. a hlavně můžete říct, že Bakala je z hlediska občana ČR negativní. Babiš dává lidem práci a tvoří hodnoty, i když to neznamená, že by to někdo neuměl lépe.

L. Novák 8.6.2021 22:39

Soukromým vlastníkem byl Bakala, ne obyvatelé podnikových bytů. Máte to hodně pomotané...

Jste socialista? ;-)

P. Jirkovský 8.6.2021 9:48

Nejsem v žádným "svatým tažení", mě čeká nejspíš už jen poslední tažení. A vy jste jen zase utek od toho, co tady hlásáte jak evangelium a přitom jsou to nesmysly.

R. Langer 8.6.2021 10:09

Jak říkám, když opozice není schopná najít někoho, kdo lže lépe než Babiš, tak ať si pak nestěžuje, že těm jejich starým provařeným lžím už voliči nevěří. ;-D

P. Jirkovský 8.6.2021 10:19

Je to holt takovej váš svět plnej lží.

D. Vlk 8.6.2021 11:43

Pane Jirkovský, nejsem volič Bureše - už ve chvíli, kdy začal rozdávat koblihy před volbami u mě klesnul pod úroveň chodníku, na který močí opilci, ale na rozdíl od Vás se snažím pochopit, co lidi vede k tomu, že mu dají hlas. A pánové Navrátil i Langr mají SVOU pravdu, nezávisle na té Vaší. Opoziční politici nic za poslední léta neudělali pořádně, pouze po svém nepříteli plivali jedovatou slinu, ale jak vidět, moc to nepomohlo. Plivání a okopávání kotníků útočníka jen zesměšní a přesně toho se všichni dočkali. Mi osobně by se daleko lépe zamlouvalo, kdyby opozice kritikou šetřila a nechala Bureše & his boys v problémech vymáchat. Jenže namísto toho se opozice chovala a chová jak hašteřivá bába a mele s*ačky kolem dokola. Jak píše pan Neff - jediné vítězství bude, když vyhraje ve volbách, okopávání kotníků je k ničemu. A voliči Ano? Nechci Vám brát iluze, ale žijí (většinou) v pocitu, že za Bureše se mají líp, než za Klause, za Paroubka, i za Sobotky.

A nebuďe na mne zlý, jen se zaposlouchejte do toho, co říkají voliči Ano. I když nejsem jeden z nich, tak je trošičku chápu.

L. Novák 8.6.2021 12:24

Jo. to jsem viděl u člověka, který stihl odejít ještě v listopadu do důchodu a získal i nárok na "přídaveků 5000,- Kč. Říkal: Blbej kdo dává, blbější kdo nebere...

A v čem že se ti lidé mají líp než dřív? :-)

J. Strakoš 8.6.2021 6:51

Byly doby, kdy propojení businessu s politikou bylo považováno za špatné, nicméně Babišovi voliči věděli od začátku, že propojení je stoprocentní a nevadilo jim to, nebude jim to vadit ani příště.

Bohužel, také už nevěřili (třeba díky Topolonákům a Dalíkům), že jiní budou lepší, takže volili ANO. (A předtím VV a předtím Zelené).

Co s tím? Snad jedině budovat důvěru voličů od píky, což díky aktuálním volebním zákonům s limitem pro vstup do parlamentu jde těžko.

No, bude to težké rohodování na podzim ...