25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Drahoš alias Fischer II.?

Od tohoto týdne víme, kdo patrně nevyhraje prezidentské volby. Bude to profesor Jiří Drahoš. Nechal se – skoro přesně rok před konáním volby - vmanévrovat do role favorita, na němž se takzvaně všichni shodnou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Susnar 8.4.2017 15:46

Re: Z Drahošových vyjádření

To vas zase Zeman necemu naucil nazev prazska kavarna to pouzivaji jen lide kteri jsou velice blizci mozecku opilce a hulvata Zemana

Š. Hašek 8.4.2017 21:07

Re: Z Drahošových vyjádření

Potěšil mě Váš zájem. Děkuji. Mohu doufat v pokračování??

Kolik Vám jest let?

Já jsem již ve výslužbě, měl jsem zajímavě dobrodružnou profesi (!!!), finančně nezávislý, nekuřák. Polointeligentní čecháček.

F. Lesniak 9.4.2017 0:58

Re: Z Drahošových vyjádření

Tak od vás to zcela jistě sedí. Zatím jste se nedoučil gramatiku, ale kritizujete mozky jiných. Ze které třídy jste opustil základku?

J. Vlček 8.4.2017 8:43

Zatímco se "všichni" shodují...

...v prezidentské kampani na panu Drahošovi, tedy pod slovem "všichni" jsou myšlení novináři, různá media a hlavně, jak jinak, také pražská kavárna, voliči, ta nejdůležitější a rozhodující skupina lidí, která má nejvíce co mluvit do toho, koho chce mít za svého prezidenta, ta je novináři a medii přehlížena jako nepodstatná.

Pánové by si měli uvědomit, že pokud máme přímou volbu prezidenta, není rozhodující, na čem se shodují oni sami, ale rozhodující bude zase jenom to, co si myslí voliči a komu svůj hlas nakonec dají právě oni.

Mám pocit, že voliče pan Drahoš považuje za póvl, kterému není třeba naslouchat, kterého je třeba jen správně proškolit, aby věděl, co je pro něho dobré a co špatné. Výsledek svého školení pozná pan Drahoš zcela jistě u voleb. Doufám, že bude sám překvapen, ovšem nemile.

Z. Lapil 8.4.2017 10:22

Re: Zatímco se "všichni" shodují...

S prvním a druhým odstavcem naprostý souhlas: novináři a spol. zdaleka nejsou všichni a nakonec rozhodnou odevzdané volební lístky.

Pana Drahoše znám osobně (zdůrazňuji slovo znám; osobní plány si vzájemně nesvěřujeme), a nikdy mě nenapadlo, že by mohl být nějaký přemoudřelý elitář. Možná je důležité, jak se "to" řekne. Vám je podezřelé, že ví, co je pro voliče dobré; asi by to šlo přeformulovat na způsob "má názor". Jiní mu vyčítají, že neznají jeho názory nebo dokonce že názory nemá. Podle mě nemůže být pravda obojí najednou.

Takže jsme zpátky u těch voleb :-).

Z. Susnar 8.4.2017 15:42

Re: Zatímco se "všichni" shodují...

Haf Haf Vlcku ten vas dojem uz znam Jste zde znam totiz jako radio Jerevan haf haf Marceli

Š. Hašek 8.4.2017 21:11

Re: Zatímco se "všichni" shodují...

Haf uprostřed věty se snad nepíše nutně s velkým písmenem ....... Chyběj Vám tam tečky, jako za větou. Víte, co jest věta?? Pak zas s malým h ...........

Jerevan jest správně.

Z. Susnar 9.4.2017 6:20

Re: Zatímco se "všichni" shodují...

Tobe toho chybi ty cestinari jo:: Chyběj??? co to je za slovo ČIŠKU ? cajzliku? Štepane je vidět že už jsi starej ojetej dědek a bejvalej kovanej komouš

F. Navrátil 8.4.2017 8:22

Předskokan Drahoš?

Předpokládám, že prof. Drahoš je také jen součást předvolebního testu. Organizoval a podepisoval petici na podporu islámské invaze a to mu nikdo neodpáře. Nejnověji pozval do Prahy Sorosovu školu na výrobu občanských aktivistů, kterou vypráskali z Maďarska. Takových přešlapů se najde více. Tipuji, že skutečným rytířem na bílém koni, kterého vyšle do arény společenstvo pravdy a lásky, bude Šimon Pánek.

Š. Hašek 8.4.2017 10:41

Re: Předskokan Drahoš?

Zatím je to "dobré", vytahovači z kouzelnického klobouku a podporovatelé (anti)kandidátů (zas) neumí šachy a matematiku.

Nemám z toho radost, když tzv. elita národa (vč. těch z universit, umělce beru jen ve filmu, ti neumí vobčas vypadnout z role, obecně moc nikoli) nehrála šachy a nerozumí matematice ("politicko, sociologicky voličské, strategické").

Ty brďo, hledá se antizeman! Co to jako je/má býti? Něco jako antičástice? Nebo člověk s očima dozadu? Nebo antimuž?

Hledači antizemana dejte se dohromady, vpřed!! Makejte.

A. Reček 8.4.2017 7:02

Teď na jaře se začne ukazovat kdo je schopným kandidátem

A může se ukázat i fakt, že současný prezident už není to co byl. Také se začnou více zviditelňovat ostatní kandidáti. Zatím totiž téma prezidentských voleb ještě není ani u pivních debat chlapů v hospodách.