25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Doučování pro klimatické záškoláky (5)

Studentští aktivisté v čele s Grétou Thunbergovou to říkají jasně: jejich cílem je působit na politiky, aby se konečně začalo něco dělat. Do jaké míry jsou však tito aktivisté reálnou hrozbou demokratickému systému a svobodě?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 29.8.2019 14:39

Re: Možností je více: žijeme v technologicky intenzivní době

Jo, to bude tunel za obecní nebo státní peníze, jako celý ten boj proti CO2.

M. Prokop 29.8.2019 14:36

Re: Komunisté v roce 1989: My potřebujeme pro svou práci klid!!!

Nedocvakne. Viz její porucha, navíc už je "celebritou", takže v bublině. Ta to má nadosmrti.

M. Pivoda 29.8.2019 14:36

Možností je více: žijeme v technologicky intenzivní době

https://www.euro.cz/light/umely-strom-pohlcuje-co2-jako-368-zivych-stromu-1462856?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

... 4,2 metru vysoký „strom-robot“ pohltí tolik oxidu uhličitého jako 368 opravdových stromů, slibuje mexická firma. Jeho cena je 50 tisíc dolarů (1,2 milionu korun). „Náš systém dělá to, že vdechuje znečištěný vzduch biologickou cestou (fotosyntézou), stejně jako stromy,“ řekl ... Ročně zemře kvůli špinavému vzduchu sedm milionů lidí, varovala OSN. „Rozhodli jsme se, že nebudeme jen čekat a přihlížet umírání lidí,“ ... Společnost BiomiTech stromy zatím nabízí zejména radnicím. Jeden umělý strom váží tunu a vyčistí ročně 13 milionů kubíků vzduchu, což se rovná ekvivalentu hektaru lesa. Za hodinu to je přes tři tisíce metrů krychlových vzduchu. „Systém nezastaví znečištění v Mexico City, ale může zmírnit znečištění v oblastech, kde je hustý provoz,“ dodal.

M. Prokop 29.8.2019 14:35

Budoucí směr elektromobility žádný český důchodce neokecá.

Tak proč se o to pokoušíte?

Protože jinde po vás neštěkne pes?

M. Prokop 29.8.2019 14:33

Re: Jde o moc a prachy

Růst znamená, že se zítra budete mít lépe než včera. Těžko někoho nalákáte (kromě nedospělých pošuků) na opak.

M. Prokop 29.8.2019 14:31

Re: Jde o moc a prachy

Má kromě Aspergera také OCD (obsedantně-kompulzivní poruchu) a selektivní mutismus (nemůže mluvit v určitých situacích, jde o úzkostnou poruchu). Stačí si o těchto poruchách přečíst jen to základní a jeden nepochopí, jak ji někdo může považovat za symbol či nedej Darwin vůdce hnutí.

Rodiče nejlépe hnát bejkovcem, a Grétiny následovníky taky. Holka za to nemůže, ale ta smečka skřetů okolo ano.

Bezuhlíkový svět je prostě návrat do jeskyně. Vy se tam těšíte, já ne.

M. Pivoda 29.8.2019 14:23

Svět potřebuje změnu: jak technologickou tak politickou

Role Grety je v tom procesu uměle zvětšena.

Jestliže Greta dnes nechodí do školy, získává tím včas důležité praktické informace o životě mimo školu (mimo ZOO).

Američan Benjamin Franklin (jehož obličej znáte z dolarové bankovky) vychodil jen jeden ročník katolické školy (kde rychle zjistili, že z toho hocha s příliš otevřenou hlavou budoucí farář nikdy nebude).

P. Rada 29.8.2019 14:23

Re: Jde o moc a prachy

http://denikreferendum.cz/clanek/28295-je-cas-ukoncit-zavislost-evropy-na-rustu

P. Rada 29.8.2019 14:18

Re: Jde o moc a prachy

Pokud by opravdu šlo o zneužívání - bylo by to odporné.

Hloupé až "odporné" ale rozhodně je, že o zdravé a mimořádně nadané G. vy z neznalosti či záště píšete jako o "retardované". ( O Eisteinovi jeho odpůrci také odpůrci zprvu pochybovali podobně - než se k úžasu mnohých experimentálně ukázalo že předložil světu geniální pravdu)

Opak retardace - progresivita - je v případě G. nejspíše pravdou. Vzedmutí podobných vizí u tisíců dalších to potvrzuje. Oni chtějí začít žít jinak - po svém a chtějí aby odpovědní začali napravovat škody! Možné to je i když to bude mnohé ledacos stát a oni už to vědí a tuší, že je to cesta po které by jednou mohli jít dál a dál...

"Bezuhlíkový" či tvale udržitelný svět nerůstu, kde by platili jiné hodnoty by ale vypadal docela jinak než si leckdo dnes dokáže představit. To je opravdu problém ale i výzva a té se mladí nebojí tak jak strarší grnerace.

Dávám Vám ale zapravdu, že "Jde o moc a prachy". To prostě proto, že zejména v této zemi funguje energetický skanzen napojený na penězovody a tomu všemu hrozí zásadní "bezuhlíková" změna.

P. Brich 29.8.2019 14:12

Re: Zcela zásadně se liší v cílech.

Při tom jak se množí, myslím, že o další muslimy nestojí. Spíš o nevolníky nebo otroky, kteří si život udržují placením daně za život. To je ta lepší alternativa. Jinak prostě halal odkrvení.

M. Pivoda 29.8.2019 14:12

Potenciál elektromobilu

Tzv. elektromobilita je nejen o zdroji pohonu automobilu (elektřina z baterií), ale i o způsobu ovládání automobilu. Tady jde energetická elektromobilita ruku v ruce s řízením automobilitu bez řidiče-člověka. A ten potenciál druhé technologie (tj. aplikace umělé inteligence pro řízení automobilů) je ještě vyšší než potenciál energetický.

Budoucí směr elektromobility žádný český důchodce neokecá. Možná snad tak zde na Neviditelném psovi. Ale všude jinde po názoru českých důchodců neštěkne ani pes.

P. Rada 29.8.2019 13:59

Re: Komunisté v roce 1989: My potřebujeme pro svou práci klid!!!

Pane Pivodo v ledačem máte pravdu ale mýlíte se v tom, že dnes máme dobrou demokracii a to zejména v Česku, kde vládne energetický konzervativní skanzen. Aktivisté kolem Gréty - děti školou povinné a obtížně ovladatelné - proto mnohým dnes mocným vážnou hrozbou jsou!

Děti totiž mohou ovlivnit své rodiče a ti rodiče mohou konečně jít k volbám s nějakou novou vizí světa pro své děti .... a toto všechno může zvrátit dosavadní systémy penězovodů, energovodů, mocenského vlivu....

V tomto smyslu jde mnohým - zvláště konzervativním - naopak o mimořádné ohrožení. Pár vědců totiž lze umlčet a nebo jen eliminovat jejich vize populistickými tématy.

Děti, které začínají brát svůj rozum a jsou odjakživa schopné se houfovat daleko účiněji jak dospělci, mají dnes v rukou navíc mocné komuunikační prostředky a přes své rodiče i páku na politiku!

Politici jakmile vycítí voličskou náladu ji budou muset akceptovat jinak je předběhne jiný politik. Plejády článků na klimatické téma od konzervativců nejsou náhodností s celé řady příčin. Tyto aktivity - at už jsou jakkoli pokřivené - jsou totiž důsledkem jejich strachu!

F. Navrátil 29.8.2019 13:58

Jde o moc a prachy

Zneužívání retardované nezletilé dívenky Grety je odporným projevem klimapornografie. Věřím, že spoustě mladých jde skutečně o ochranu klimatu. Ale zcela jistě o to nejde lidem, kteří za oponou tahají za provázky.

J. Lepka 29.8.2019 13:56

Re: Komunisté v roce 1989: My potřebujeme pro svou práci klid!!!

Zase hapruje řazení. Toto patřilo k panu Formanovi.

J. Lepka 29.8.2019 13:55

Re: Komunisté v roce 1989: My potřebujeme pro svou práci klid!!!

Obávám se, že nedocvakne. Tihle aspergerici se své fixní ideje jen tak nevzdají, za vše přece můžou ti ostatní.

A. Alda 29.8.2019 13:52

Zcela zásadně se liší v cílech.

Zatímco muslimové chtějí ze všech lidí udělat muslimy, ekoteroristé chtějí zdrcující většinu lidí vyvraždit, aby na světě zůstalo cca 60 milionů lidí.

J. Lepka 29.8.2019 13:51

Re: Hezký den, světu mír, čest práci atd

Malá chybička, potenciál elektromobilu se neobnovuje, on je brutálně protlačován bez ohledu na možné pochybnosti a negativa. Nikdo z věrozvěstů se raději nezabývá průvodními jevy při těžbě, rafinaci a zpracování prvků nutných pro výrobu akumulátorů, stejně jako o jejich ceně a hořlavosti. Samotnou kapitolou je jejich dobíjení, tady mám dojem, že průkopníci zvládli perpetuum mobile, jinak si nedokážu vysvětlit tu omračující hloupost s eliminací jaderné a uhelné energetiky a nábožnému vzývání OZE. A k vašemu postřehu s bakteriofágem, k jakému asi dojdete poznání, až konečně věrozvěsti naznají, že elektromobilita je šlápnutí do ...?

M. Valenta 29.8.2019 13:25

Re: Ano.

Z čeho jste usoudil, že pan Rada je bolševik, smím-li se zeptat. Že by měl jiný názor než Vy?

M. Pivoda 29.8.2019 12:45

Hezký den, světu mír, čest práci atd

Na technologický pokrok je Miroslav Krátký svým intelektuálním dosahem skutečně moc krátký.

Elektromobily se pokoušely o proniknutí do hlavního proudu zákazníků už před více jako sto lety. Jenže roli dominantního designu tehdy zaujal spalovací motor (nebudu rozvádět proč). Teprve dnes se potenciál elektromobilu obnovuje.

Léčba pomocí bakteriofágů byla zatlačena objevem antibiotik před 2. světovou válkou. Protože ale antibiotika začínají selhávat (nebudu rozvádět proč), výzkum bakteriofágů se navrací zpět do pozornosti. Odhaduje se, že mají potenciál cca 40% trhu antibiotik.

Hezký den, světu mír, čest práci atd.

R. Tichý 29.8.2019 12:34

Co treba "papir namoceny do vody se rozpusti"?

https://www.denik.cz/ze_sveta/mcdonalds-ma-problem-s-brcky-z-papiru-na-rozdil-od-plastovych-nejdou-recyklovat-20190806.html

P. Brich 29.8.2019 11:58

Re: Ano.

Neodvažoval bych se soudit, kdo je nebezpečnější. Islámský terorizmus je nepřítel vnější. Ekoterorizmus nepřítel vnitřní.

Oběma je společná víra - v Alláha nebo v tzv. vědeckost. Dokonalost u jedněch je vyjádřena v Koránu u druhých v hokejce. Oba terorizmy hlásají pravdu - tu svou, jedinou a svatou. U jedněch je Bohem Alláh, u druhých kysličník uhličitý. Trochu se liší v prorocích. U jedněch je to Mohamed, líčící odměnu pro pravověrné a peklo pro bezvěrce a jinověrce, druzí mají proroků ucházejících se o granty více a předhánějí se v líčení muk pekelných, nebude-li jim nasloucháno. Nepřátelé - bezvěrci a jinověrci jakož i odpadlíci od víry musí být potrestáni a jsou trestáni.

Podobností by se jistě našlo více. Jedno je jim ale společné - jejich společným nepřítelem je euroatlantická civilizace a společným cílem její zničení.

R. Langer 29.8.2019 11:41

Re: Ano.

... pardon, vyznavačů...

R. Langer 29.8.2019 11:41

Re: Ano.

Klimaalarmistů? No, osobně ne, to je fakt, ale třeba Zeleného bolševika Radu snad znáte, ne? Nechcete doufám tvrdit, že to není zcela reálný klimaalarmista? :-D

R. Langer 29.8.2019 11:39

Re: Ano.

Hm, vyznavatelů Islámu už jsem pár potkal, na rozdíl od osob neurčitého pohlaví, proč se ptáte?

I. Mertl 29.8.2019 11:30

Re: Ano.

A nakonec i "klimaalarmistů"? Jo, třeba hydrogeologa v TV. Chápu.

I. Mertl 29.8.2019 11:28

Re: Ano.

A kolikpak jste potkal islamistů, příteli?

A. Forman 29.8.2019 11:13

Re: Komunisté v roce 1989: My potřebujeme pro svou práci klid!!!

.... chudák holka.... ta si ještě "užije", hlavně až jí to "docvakne".....

M. Krátký 29.8.2019 11:09

Slepá ulička tech pokroku - novinky.cz

dojezd až 150 km - viz zde : https://www.novinky.cz/auto/clanek/polestar-1-uz-se-vyrabi-bude-stat-jako-limuzina-40294729

Hezký den, světu mír, čest práci atd

M. Valenta 29.8.2019 11:04

Re: Ano.

Tak prosím Vás generála trochu uklidněte, aby se ještě neporanil vlastní šavlí.

J. Anděl 29.8.2019 11:03

Re: Násilí

Potenciálním obranným mechanismem je to, že mluvit do toho mohou všichni, nejen ty zmiňované skupiny.

Výsledek není zaručen. Jenomže tím se právě liší (mj.) demokracie od totality, že výsledek není zaručen.

Nenapadá mě lepší, funkční, ověřený systém. Můžeme testnout nějaké neověřené (bez záruky), zůstat u stávajícího, nebo se nějaká skupina či jedinec zmocní takové míry moci, že si systém upraví dle vlastních představ.