29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Dopravní podnik hlavní mafie Prahy?

Pražský dopravní podnik je již dlouhou dobu v centru mediální pozornosti a politického zájmu. Ne snad kvůli efektivitě či modernosti, ale kvůli aférám, které jej již několik let provází.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 26.8.2012 14:39

A dozvěděli jsme se, že 1 + 1 = 2

a nic víc. Obecný žvást.

P. Zelenka 26.8.2012 12:16

Sami?

http://www.youtube.com/watch?v=RQ1pUIiGp3E&feature=share

J. Stejskal 26.8.2012 8:40

K článku mohu říct jediné:

Jsem rád, že byla Amerika znovu objevena!

P. Brodský 26.8.2012 2:19

Moc doufám, pane Jurax

že ze svých názorů vyvodíte logický závěr a k volbám nepůjdete.

J. Jurax 25.8.2012 22:08

2. část

No a ti, kdož do politiky jdou, združují se pod různými fanglemi ve stranách. Nejde vůbec o ideje, jak by si snad někdo myslel, ale o to, že koryt je málo a v boji o ně je třeba se sdružit, neboť onen boj je urputný a krutý a jen silná skvadra může kýžená koryta zalistit. No a aby byli úspěšní, udržují volební systém, kde se do sněmovny (senát je nevýznamným odkladištěm) volí strany, jež si sestaví kandidátky z prověřených kádrů. A ani kroužkování nepomůže - ledaže vynese ke korytům místo jedinců již provařených jedince v zásadě stejné, leč dosud neprovařené - nebo aspoň ne tolik provařené.

No a pak jsou ješrě strany nových spasitelů - zpravidla se prezentují jako rebelové jsoucí proti špatnostem reprezentovaným již zavedenými stranami, mezi něž by se rádi dostali. Obvykle se u nich - kromě vágních keců - neví pro co jsou. Výjimkou jsou zelení - u těch se to ví a o to je to horší. V zásadě dostanou-li se ke korytům, škodí ještě víc než zavedené strany, protože jejich bezvýznamnost je nutí furt se zviditelňovat, okopávat kotníky, vydírat a rozbíjet koalice; přitom pochopitelně jejich politikové nepostrádají nic z výšepopsaných neduhů vlastních stranám již zavedeným, ale navíc - nejde-li o politické turisty se zkušenostmi z mnoha stran ze všech odstínů spektra, v nichž se prodrali  ne dost vysoko, případně nikam - nemají ani znalost řemesla.

No a včil volte - směrník může být prohnilý, ale musí dobře ukazovat. No a protože směrníky jsou vskutku prohnilé durch a všechny, volí se nejmenší zlo - aby zvolené ukazovaly aspoň přibližně tam, kam ten který volič chce aspoň podle předvolebních keců. Po volbách to bude stejně všechno jinak ...

J. Jurax 25.8.2012 22:07

1,část

ohle je vrozená nemoc zastupitelské demokracie - být voleným zastupičem, potažmo politikem vyžaduje ryzího, čestného a poctivého, inteligentního, vzdělaného a pracovitého člověka s charismatem, přičemž nenabízí nic, co by takové lidi motivovalo, aby šli do politiky a stali se případně oněmi volenými zastupiči. Protože takoví lidé se rádově lépe uživí i realizují mimo politiku.

 

Takže do vysoké politiky jdou ti, kdož vyjmenované vlastnosti v různé míře, někdy značné až úplné, nemají. Co uvítají možnost přihrát si malou domů, nechat se uplatit, relativně bezpečně si s politickým krytím přikrást, k čemuž politika přináší nepřeberně možností. V nejlepším případě tací, jimž stačí jen pobírat slušný plat a náhrady a nepřetrhnout se prací. A pak idealisté, co si snad myslí, že politik opravdu vstávaje lehaje pracuje pro blaho vlasti, národa, státu, občanů a nelituje ani osobních obětí, aby těmto entitám co nejlépe posloužil - ti o ideály rychle přijdou nebo z politiky vypadnou.

J. Vintr 26.8.2012 10:05

Re: 1,část

Máte naprostou pravdu. A nejspíš s tím nejde nic dělat.

K. Klos 25.8.2012 10:34

Odpovědnost

voličů této mafie je nepochybná.

V. Kusý 25.8.2012 9:34

Je půvabné, že diskuze o Breivikovi rozpaluje

všechny doběla, ale to, co se děje ve vlastní zemi, nechává lidi klidnými.Asi to bude tím, že jsou to naši vlastní,ryzí čeští dacani, kdo škodí.Bohu díky, že mezi nimi není ani jeden sudeťák, takže je nemůže odsoudit ani pan Vlk st. Naopak, vědomí, že si stačíme sami na to, abychom nejen dohnali, ale předehnali ty nejprofláknutější státy in puncto zlodějny a korupce, musí srdce každého vlastence potěšit.Ano, jsou to oni, jedni z nás, naši sousedé, spolužáci, vrstevníci, ba mnohdy i příbuzní, kdo hájí naše barvy a nesou prapor korupce, hrdě plápolající ve větru, dál.Ale dost ironie, budeme někdy schopni si připustit, že to vše je jen chmurný obrázek o stavu celé společnosti, o bídném charakteru celého národa, o nás všech?

S. Vaněček Šauerová 25.8.2012 9:57

Sudeťáci že mezi nimi nejsou ?

A co Pravda a Láska ? Taky ne ? Církve nebo šlechta ? A co Bilderberg nebo Římský klub, kořeny všeho zla, nemají v tom prsty ?

Milý pane Kusý, s tím se ovšem nedá dělat nic. Lidu přece nic z toho, o čem píšete, v zásadě nevadí, mafii, prolezlou zlodějnou, bude volit dál. On ten lid přece taky krade, všude, kde může. Třeba třešně u silnice,  není-li zrovna nic jiného po ruce. Ty třešně, které kdysi zasadili nenávidění Sudeťáci (ano, letos v létě, náramně se urodily). A diví se, proč by nemohl. Jsou přece nás všech, anebo ne ?

:-)

P. Pavlovský 25.8.2012 10:08

Re: Sudeťáci že mezi nimi nejsou ?

Třešně sázeli také "bratři sadaři".

A také se ovocné stromy u silnic sázely na pokyn eráru, protože dokud nebyly železnice, přesunovala se infanterie pěšky a bylo dobré, když si cestou mohli vojáčkové sem tam něco utrhnout a osvěžit se!

J. Charvát 25.8.2012 11:00

Re: Sudeťáci že mezi nimi nejsou ?

Pane Vaněčku a paní Šauerová, když s takovým despektem píšete generálně o českých lidech, jimiž pravděpodobně hluboce opovrhujete, předpokládám, že tím plivete i na sebe, že? Pokud ne, činím tak tímto zase já.  

S. Vaněček Šauerová 25.8.2012 11:23

Zlobit se a být osobní můžete, pane Charváte, to je ale tak všechno.

Odpovědnost voličů mafie je nesporná, píše nahoře pan Klos, a má samozřejmě pravdu. Dovedete si snad jinak vysvětllit  fakt, že lidé háží hlasy stále stejným darebákům, než že rozkrádání státu jim v zásadě až tak moc nevadí právě proto, že sami mají poněkud posunuté normy chování ? A máte pocit, že u nás se obecně málo krade ? Češi, nekraďte, byl výmysl zlých Rakušáků ? Návody pro zahraniční turisty, na co dát u nás pozor, neexistují ?  Co stížnosti dnešních farmářů, že jim Češi rozkradli úrodu ? Čtete něco vůbec ?

Zlou slinou to nespravíte.

Pěkný víkend.

V. Kusý 25.8.2012 11:38

Re: Sudeťáci že mezi nimi nejsou ?

Dobrý Čechu, pane Charváte,s tím pliváním jste na špatné adrese, paní Šauerová jen souhlasí s hlavním plivačem, a to jsem já.Takže klidně můžete plivat na mne, pokud ovšem považujete sebereflexi a kritický pohled za despekt.Pokud nejste schopen se oprostit představ o českém národě jako společenství křišťálově čistých a holubiččích povah, pak si poslužte.Hlavně, aby Vám při tom někdo nevyfoukl prkenici, auto, nepřipravil o dům, nebo alespoň nerozbil hubu.

P. Pavlovský 25.8.2012 10:05

Re: Je půvabné, že diskuze o Breivikovi rozpaluje

Souhlas, ale jsou tu i lidé opační, soukromníci, úředníci i politikové: Láska, Lich, Bradáčová, Dienstbier, Svoboda.

Držem jim palce a podpořme je!

TOPku jsem v Praze volil, ale pokud se nedistancuje od lidí jako Kalousek a K. Schw., kteří oba zřejmě "jedou" v kauze CASA, je pro mne již nevolitelná!

J. Charvát 25.8.2012 11:02

Re: Je půvabné, že diskuze o Breivikovi rozpaluje

Nejen pro Vás, pane kolego. Jen musím se smutkem konstatovat, že nikdo volitelný už nezbyl. No nic, ušetřím čas potřebný na cestu k urně.

V. Kusý 25.8.2012 11:15

Re: Je půvabné, že diskuze o Breivikovi rozpaluje

Pane Pavlovský, nechci Vám kazit iluze, ale zrovna pana Svobodu bych moc vážně nebral.Jeho snaha o obrodu ODS může působit pozitivně jen tehdy, pokud si nedáme dohromady, že se snažil zevnitř napravit loupežníky Petrovské.Je to buď projev trestuhodné naivity, nebo snahy se někam vyškrábat, která nedošla naplnění.Obojí v mých očích nestaví pana Svobodu do příznivého světla. Také já jsem volil TOP, ale zklamala, a nejen mne, na plné čáře.Dnes nebudu hledat nejlepší, ale nejméně špatnou stranu.Ač Strana svobodných občanů nenaplňuje všechny,ale přece jen většinu mých představ o pravicové, konzervativní straně, budu, díky některým osobnostem s bolavým srdcem, volit ji.Je sice stranou na hranici s extrémem, ale situace dnes vyžaduje zamést politickou korektnost, multikulturalismus a podobné na příslovečné smetiště dějin.Jen návrat k hodnotám, které si lidská společnost sama vytvořila a které ji provázely tisíce let, dává naději ani snad ne na zlepšení, ale minimálně na udržení a nezhoršování situace.

P. Andrle 25.8.2012 12:50

Re: Je půvabné, že diskuze o Breivikovi rozpaluje

Jen mimochodem, pane kolego, víte že existuje strana, která má konzervatismu nejen v názvu? Nikomu jí nenutím, jen upozorňuji. Pěkný den.

http://www.konzervativnistrana.cz/

V. Kusý 25.8.2012 13:17

Re: Je půvabné, že diskuze o Breivikovi rozpaluje

Děkuji za upozornění, neznal jsem, ale zdá se, že vůdčí osobnosti by mohly být nadějí.

S. Vaněček Šauerová 25.8.2012 20:25

To si, bohužel, nemyslím, pane Kusý.

V posledních volbách KS získala 0,08 pct. hlasů, volilo ji cca 4 tisíce lidí a příště to nebude zřejmě o nic moc lepší. Vůdčí osobnosti, jak píšete, zná jen pár fajnšmekrů (ráda si vždycky přečtu texty pana Kubalčíka, Drápala, Hofhanzla, ostatní, mám za to, ovšem nepublikují). Strana jako celek je pasivní, prakticky neznámá, po konzervativních hodnotách navíc u nás nepanuje poptávka, tradiční hodnoty jsou spíše vysmívány (po léta létoucí kupř. ze strany "liberálně-konzervativní" ODS). Ocenila jsem nicméně v posledních dnech provolání k vládě v souvislosti s církevními restitucemi, bohužel, jako normálně, nemělo žádnou publicitu.

Tady je, viz http://www.konzervativnistrana.cz/stanoviska/tiskove-zpravy/tz/article/vyrovnani-s-cirkvemi-nebo-pad-vlady.html

P. Brodský 26.8.2012 2:14

Re: Je půvabné, že diskuze o Breivikovi rozpaluje

Takže spolek Klause a Petra Macha. No nazdar, pane Kusý.

V. Kusý 26.8.2012 8:37

Re: Je půvabné, že diskuze o Breivikovi rozpaluje

Nazdar, pane Brodský.Předeslal jsem, že s bolavým srdcem, ale volit chci, nehodlám svůj hlas promarnit.Byť uznávám, že touto volbou jej nikterak nerozhojním.Poraďte, zajímají mne názory druhých.Já totiž o žádné straně, která by vyhovovla MÝM představám nevím.