20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tana 19.11.2006 15:25

Lezeme dál,třeba je vepředu míň slimáků a víc kapustičky ( nebo jak to Čapek napsal)

Myslím,že už je načase vyměnit hráče, šibalové s tuneláři by měli odejít za svými konty a tady by se mělo začít pracovat. V opačném případě bychom se měli ptát na ta konta. Schválně, jak dlouho jim ještě potrvá než se spojí na ochranu svých "hrdel a statků".

Pravá Míra 18.11.2006 21:18

Ondřej Neff

"psí otec" ,několik dnů po volbách napsal, že by poslanci byli šílenci, kdyby si sami rozpustili sněmovnu kvůli novým volbám. Měl naprostou pravdu. TOTO je hlavní motiv vyjednávání. Ostatní je trapné divadlo.Mnozí členové ODS to cítí...

mirek 19.11.2006 15:26

Re: Ondřej Neff

Ano, o volbách melou jen ODS a zelení podle průzkumů preferencí. Co kdyby se několikrát v průzkumech objevilo vítězství ČSSD a lidovců. Třeba by se dohodli.

čenda 18.11.2006 17:49

To nejjednodušší je nejtěžší

Nejjednodušším a nejlepším řešením je pevná vláda, v době nestability okolních zemí velké terno. Stejně je třeba širší dohody na reformách, tak proč to neudělat v koalici ODS-ČSSD ? Všichni mají plnou hubu voliče, ale udělat to, co je nejlepší ani náhodou. Nakonec je stejně všechny porodilo občanské fórum.

jepice 19.11.2006 14:22

Re: To nejjednodušší je nejtěžší

Jasně. Už tu byly návrhy, že třeba ve zdravotnictví by se mohl Julínek střídat s Rathem. Není nad pevnou, stabilní vládu s jasným mandátem a reformním programem.

Harry Fotr 18.11.2006 13:51

Autor je poradcem prezidenta republiky

a snaží se ospravedlnit současnou strategii Hradu. Straší nás "nedozírnými následky" případného 3.pokusu (viz dnešní článek pana Doležala). Chápu, že šance pana Klause na znovuzvolení by po vítězství ČSSD+KSČM byly nevalné. Z tohoto úhlu pohledu je to tedy pro něj riziko nepřijatelné. Já bych naopak pro 3.pokus byl. Když Paroubek neuspěje, budou předčasné volby, když uspěje, nějak to budeme muset vydržet do dalších voleb řádných. Budu ale pořád vědět, koho v těch volbách mám volit.

penzista 18.11.2006 13:24

Dovolme šibalu Paroubkovi třetí pokus.

Alespoň uvidíme zda má tu nadpoloviční vetšinu nebo ne. Pokud ano, potom to znamená nevolit tu stranu jejíž poslanci se dali na stranu KSŠSD. Pokud ne, potom je to nejrachlejší cesta k předčasným volbám. Jednou už se musí naplno ukázat kdo je kdo.

Pidra 18.11.2006 10:25

Má pravdu, ale

je otázka, kdo bude ODS, resp. jejím funkcionářům vděčný. Bolševici to nebudou. Oposmlouva už tu byla. Kdo na ni doplatil (papaláši to jistě nebyli), je zřejmé, US zanikla. KDU-ČSL neztratila voliče proto, že špatně vede agitaci. Ztratila je proto, že přistoupila a dělala stafáž bolševické mašinerii. ODS bude sice státotvorná, ale bude na ...., protože příští volby prohraje a z jejího programu zbude zase to .... . Já za sebe prohlašuji, že v případě, že dojde k takovéto "rozumné" dohodě, volil jsem ODS naposledy. Nevím, proč bych mě pokaždé prostřednictvím ODS volit vlastně bolševiky. Vím, že to není rozumné, ale tak to bude.

Pamětník I. 18.11.2006 9:45

Klaus učí počítat ODS

Nemám dojem, že by pan poradce Petřík ten článek napsal resp.nechal uveřejnit právě pro dnešní den jen z vlastního  vnitřního pnutí neb je jednoznačně určen pro členy ODS. Počítalo se, že občanstvo bude během půl roku urestováno natolik, že bude po ustavení vlády velké koalice houfně volat samo. Jenomže ono je to pořád zpolarizováno osobně natolik, že ani členstvo, natož voličstvo obou stran to nebere. Takže ten hlavní krok k vládě je právě dnes v rukou ODS. Totiž to jestli kongres ODS posvětí zpacifikování členstva přesně podle intencí v páně Petříkově článku - dohoda musí být písemná a pokud možno dvoustranná, protože trojdohoda jen obtížně a čtyřdohoda už vůbec nezaručuje její dodržování - tolik hodnotných fleků nemusí být k dispozici. Nebo že by si tlak veřejnosti vynutil riskovat třetí pokus bez ohledu na již ohřátá poslanecká křesílka? Jen se trochu divím, že jednotná mediální kampaň ještě nebyla spuštěna, ale dlouho už to trvat nebude- jen až bude jasnější, která část ODS vyhraje.

jepice 19.11.2006 14:17

Re: Klaus učí počítat ODS

Jednotná mediální kampaň? To je směšné.  Na to je na pravé straně ve hře příliš mnoho hráčů s vlastními zájmy. To nedokáže vyřešit ani kongres, ani zmatení komentátoři.

vládík 18.11.2006 9:37

Problém je Klaus

Jemu přece oposmlouvy nevadí. Prohra ODS po oposmlouvě v roce 2002 byla strašná. Pokud bude nová oposmlouva, bude ODS "mrtvá". Divím se p. Tošenovskému. Je dost chytrý na to, aby věděl, co se po smilstvu s Paroubkem s ODS stane.

ll 18.11.2006 7:43

Problém není ČSSD, ale Paroubek

Těžko se smířit s myšlenkou, že hulvátství a proradnost má vést k cíli.

Milena 18.11.2006 7:41

Volby nejsou k mání?

17. listopadu 1989 svobodné volby taky "nebyly k mání". A "nelevice" měla v parlamentu 0 poslanců. Přesto se na jaře 1990 volby konaly.

Nějak vám, ta matematika nevychází, pane Petříku. A víte proč? Protože do ní velmi arogantně vůbec nepočítate vůli 10 miliónů občanů. Pro poradce prezidenta jsou ovšem takové počty-nepočty diskvalifikující. Měl byste se své funkce vzdát, radíte prezidentovi blbě.  Neslíbil náhodou prezident před svým zvolením, že bude prezidentem všech občanů? Tak se ptám: co on teď udělá pro to, aby se  všichni občané vůbec dostali ke slovu? Nebo je prezidentem pouze dvou set poslanců, vůle občanů ho nezajímá a dál  bude hrát "mrtvého brouka"?

vládík 18.11.2006 9:42

Re: Volby nejsou k mání?

Podle prof. Klause do toho lidé nemají co kecat. Demokracie je podle něj fakt, že politici dovolí lidem jít občas k volbám. Pak už máme jen držet hubu a krok.  (Pozn: Říká to mnohem jemněji, ale tvrvale a velmi důrazně a je velmi znechucen, pokud to někdo vidí jinak.)

Jiří K. 18.11.2006 10:03

Re: Volby nejsou k mání? - Hmm, zase jedna uvědomělá soudružka

Co mluví jménem 10 miliónů občanů.

A ještě má tu drzost někomu vyčítat aroganci!

vládík 18.11.2006 10:10

Re: Re: Volby nejsou k mání? - Hmm, zase jedna uvědomělá soudružka

Jak všichni vědí

Yarda 18.11.2006 12:16

Re: Re: Re: Volby nejsou k mání? - Hmm, zase jedna uvědomělá soudružka

Naši skvělí politici by si zasloužili lepší voliče;-D

Realista 18.11.2006 5:53

Ano, ano ...

je to tak. Jen se divím, že zde nechatují ti sprostí vzteklouni. Asi si přece jen uvědomují, že sprostota a nadávky jsou hodně slabým argumentem.

Vždyť kde je záruka, že předčasné volby nedopadnou stejně? Voliči levice a zejména ČSSD nemají jediný důvod, proč by měli najednou volit ODS.  A stačí například, aby v zahraničí přišlo k urnám méně lidí a česká pravice slavně prohraje. Hlavně když se vyhodí spousta milionů, které by mohly být využity lépe!

A průzkumy veřejného mínění? Kdo je jen trochu více po léta sleduje tak vidí, jakou mají nulovou vypovídací hodnotu. Stačí se podívat, kdo je platil a přání je otcem výsledku!

A ještě něco: například v Německu již řadu měsíců funguje velká koialice. Proč asi? Není to proto, že jim zde jde spíš o kvalitní správu země než o nenávistné výpady hodně omezených, nožičkami dupajících, vzteklounů?

Pidra 18.11.2006 10:19

Re: Ano, ano ...

Opravdu bych rád byl poučen, v čem ta jejich velká koalice kromě trafik funguje a v čem se tedy tak liší od té budoucí české.

Pierre 18.11.2006 19:51

Idealista

Volby stojí spoustu milionů, ale spojení šibalů pod oranžovomodrým praporem bude stát spostu miliard (podstatně více,než pod jinou kombinací barev).

Halama 18.11.2006 5:11

Má pravdu.Tečka.