28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Machala 25.10.2010 12:58

Jaképak závěry z 25% účasti

Tři čtvrtiny voličů nepřišly. Tak jaké vítězství či prohra kohokoliv. Spíš je třeba se zamyslet nad tím, proč tolik lidí do Senátu nevolí. Je to jednoduché - je k ničemu. Může jen brzdit zákony o měsíc a nic víc. K čemu je to dobré? Pokud bude přímá volba prezidenta, ani tady už nebude k ničemu. Pokud jde o ústavní zákony, tam se stejně na změně nedohodnou, ani před letošními volbami, ani po nich.

Letos volby víc vynechali voliči pravice (nepřeběhli k socdem, zůstali doma), dřív to bylo spíš naopak. A proč nepřišli voliči pravice? Důvod části: Senát je k ničemu. Důvod další části voličů: Vláda nedělá nic a dlouho přešlapovala s fotovoltaickým problémem, jako by chtěla nahrávat megaziskům solárních carů. Voliči levice, co přišli, nějak nedomysleli, že v tomhle problému má levice daleko víc prsty než pravice. Vláda mohla aspoň zrušit některé z těch mnoha zbytečných úřadů, udělat nějaká populární úsporná opatření, než začně dělat ta nepopulární. Nic. Sliby na zrušení daně z převodu nemovitostí, která vybere zhruba stejně, kolik stojí její správa - taky nic. Zjednodušení práva a daňové soustavy - zatím vůbec nic. Sto dní hájení, dobře - ale aspoň něco málo mohli předvést, zvlášť kvůli těm volbám. No a část voličů nepřišla kvůli škrtům (někteří, že se jich dotknou, a jiní zase, že nejsou a že zadlužování pokračuje socdem tempem i nadále). A pak je tu myšlenková rozplizlost - šetříme nebo rozhazujeme veřejné peníze (blob), jsme eurohujeři nebo prosazujeme menší poručníkování z Bruselu o věcech, které si můžeme dobře řešit sami? Nějak to není vidět u žádné strany, za čím vlastně stojí. Celá Evropa škrtá, ale netýká se to rozpočtu EU, který si klidně navyšují, a nikdo se proti tomu neozve. Byrokratická zátěž neklesá, tak k čemu je taková neakční pravice, jen jiná varianta socdem?

V. Novák 25.10.2010 12:57

Zlatý voči

a kyselý hrozny...

J. Láníček 25.10.2010 12:08

Další z přání jsoucích otcem myšlenky !

Pokud nemá být onou prohrou zavření cesty na výsluní pro Jiřího Paroubka, nedáv ného velkého oblíbence pana Bartoně. Jinak si náš vládní slepenec rozhodně ještě nešlápnul na dno a čekají jej ještě horší časy. Stala se prý jen taková "menší nepříjemnost", a tolik křiku kolem toho pravičáci nadělají. A nevím proč se pisatelé typu pana Bartoně čílí, když podle prohlášení třeba Nečase a Kalouska, se všichni cítí pomalu jako vítězové voleb !

V. Plocek 25.10.2010 12:01

POLITIKA: Dnešní zisky ČSSD věští budoucí prohru

Pokud potřebujeme  silné pravicové strany, měly by si ODS uvědomit důsledky svých posledních proher na různých místech.  ODS je v tuto chvíli nedůvěrihodná bez skutečné osobnosti vyjma P. Nečase. To co stojí za ním při brifincích, nestojí velkému množství pravicových voliči za nějaké uvažování o preferenci. V sourasnosti prožívám velké zklamání z pí. Němcové, pro mne před nedávnem velicé slibné političky.  Kam se poděla její energie a zajímavé projevy.  Zmizela jak včerejší den. Pokud se  ODS nevzpamatuje, v některých následujících volbách může dopadnout jako lidovci, skomírající za hranou politického dění.  Jedinou cestou je uvolnit "síta" a dát možnost neokoukaným a alespoň trochu solidným mladým, kteří by se postupně etablovali na " veřejném politickém trhu". A pokud si toto ODS a konečně i druhé strany neuvědomí a přijde nějaká nová strana (viz VV, TOP), kam se unavení voliči od ODS odvrátí. Již dnes to je pro mnohé příznivce pouze otázka kam.  A nedej bůh aby přišel nový rudý spasitel!!!!!!!!

A. Hrbek 25.10.2010 11:51

Nečetl jsem od pana Bartoně

před volbami obsáhlý zasvěcený příspěvek, že ODS díky předchozím vítězstvím krutě prohraje. Psal něco zcela jiného.

J. Skotnica 25.10.2010 11:30

Řeči, řeči.

Můžet říkat co chcete, ale volby jsou souboj, utkání, rvačka, nazvěte si to jak je libo. Měl by to být souboj idejí, myšlenek. Bohužel je to souboj obchodníků s cizími penězi. No a v tomhle kole jsme prohráli. Vypadalo to jako K.O., ale protože to zas tak nebolí, K.O. se nekonalo. Ale dělat z neúspěchu částečný úspěch ničemu nepomůže. Autor mi připomíná přísloví: Kdo se v lese bojí, píská si.

O. Kurz 25.10.2010 9:07

Tvrddil jsem to odzačátku

Řekl jsem hned, že jediným poraženým ve volbách byl pan Paroubek. "12 statečných" byla blbost od samého začátku, protože ČSSD 12 mandátů nikdy nepotřebovala. V senátu jsou přece také komunisté, kteří by jí kdykoli pomohli. To, že ODS své minulé výsledky opakovat nemohla, bylo jasné od začátku a proto tupé opakování, že levice zvítězila, je pouhé zneužívání situace.  Nicméně jsem levici slušný výsledek přál a v tomto smyslu se vyjadřoval dávno před volbami, protože takto, se Paroubkův zamýšlený jarní návrat  konat nebude a to je pro občany to nejlepší volební poselství.

V. Bok 25.10.2010 10:17

Re: Tvrddil jsem to odzačátku

Ale vůbec ne, na nemastného neslaného Sobotku či Diensbiera nikdo ve volbách ani nepomyslel.  Tradiční voloiči socanů oliči prostě prokoukli Věco veřejmé, Zemanovce a BoBo, kteří jim na jaře sebrali hlasy. .

Tohle bylo poslední vítězství Paroubka. To se nedá oddiskutovat. Jako na tom jaře Topolánka.

Uvědomte si, že teď budou socani vítězit skoro v každých volbách, kromě do evropského parlamentu. Ty jejich voliče nezajímají.

J. Kanioková 25.10.2010 1:11

voliči také hlasovali zprostředkovaně i o fotovoltaice.

možná i v případě p. Moldana, protože jsem přesvědčena, že má největší podíl na zlomení 17 senátních odésáků, aby pro FV hlasovali s ním.