19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nalim 12.6.2009 17:28

Důchody normálních lidí jsou dost nízké,

  Ano  normální důchody  občanů jsou celkem nízké, ale co důchody těch nenormálních , těch bývalých papalášů,  vysokých důstojníků a příslušníků STB i VB. Čím si ti  téměř dvojnásobné důchody zasloužili? Tím ,že  špehovali, zavírali a mučili  naše občany. \\\\\\\\\\\na př prokurátor , který má na svědomí desítky nevinně odsouzených a některých i k trestu smrti, si žije v jednom pražském luxusním penzionu a bere 25 000 Kč  Každý  důstojník , který odešel  v 50 do důchodu dobrovolně , bere přes 5000 kč  měsíčně a to  i když ještě někde pracuje, nebo je v důchodu.\\\\\\\\\\\\§§ \o tom se všude mlčí. Proč si některá strana nedá  do volebního programu  odebrání těchto výhod? Doplácíme na to všichni a oni se  jenom smějí. Bylo to uděláno, jako   odměna  za postoupení moci v Sametové revoluci a proto tvrdím, že to bylo vše dohodnuto a moc byla normálně předána   těm, kteří se zavázali, že  nechají  komunisty  a  dají vysoké příplatky  jejich   aparátčíkům, když už neviděli kudy kam..Na tom se podepsali jak  pan Havel, tak Klaus a  všichni tehdejší přebíratelé moci. Je to smutné, ale je to tak. Každý z těch lidí/ komunistů/ měl  po celou dobu komunismu velké výhody, ani měnová reforma je nepostihla a mají je dosud. Kdyby se ty prebendy  odebraly, kdyby každý ,kdo byl v KSČ , povinně splácel  jen 100Kč měsíčně,dělalo by to přes tři miliardy ročně a ty už by byly vidět!! Za tu devastaci  země i národa  by to byl nepatrný trest, ale byly by peníze  třeba na zvýšení těch nejnižších důchodů a stát by to nic nestálo!!

Jiřina 11.8.2009 20:26

Re: Důchody normálních lidí jsou dost nízké,

Souhlasím s Vámi, nedošlo k potrestání viníků komunistického pokusu. Byli to oni, kdo řval na Letné heslo " nejsme jako oni" . Naivní občan nepochopil, dal se oklamat, nyní se diví. Stal se statistou v tragikomedii, režírované padouchy, kteří si svůj vysoký honorář mezi sebou dávno předem dohodli. V společném hrnci z národního majetku zbylo na dně pár mincí pro statisty.V komunismu si vychovali ustrašené, nesebevědomé občany, kteří v postkomunismu nekladli žádný odpor. Pláč nad rozlitým mlékem je typickou vlastností důvěřivých lidí. Padouchové vědí, že tu vadu máme v genech, historicky prověřená zkušenost jim dává "zelenou".

KD 11.6.2009 23:57

Autor je blb ...

Prostým nahlédnutím do  zákona o státním rozpočtu (475/2008 Sb.) by zjistil, že celkové výdaje ministerstva práce a sociálních věcí na rok 2009 jsou předpokládány ve výši 463 mld. Kč. To zahrnuje důchody (328 mld.), státní sociální podporu (44), nemocenskou (29), podporu v nezaměstnanosti (11), příspěvek na sociální služby (16), dávky v hmotné nouzi (7), ... Obsluha státního dluhu (= splátky úvěrů, protože podle nejen levicových politiků se státní dluh nesplácí) je plánován ve výši 64 mld. Kč. Dohromady tedy 527 mld. Kč. Většina z toho jsou skutečně mandatorní výdaje.

Celkové výdaje státního rozpočtu jsou plánovány ve výši 1152 mld. Je tu tedy více než 600 mld. o kterých může vláda rozhodovat. Těchto 600+ mld. vydává vláda mj. na stavby předražených dálnic, platy a výsluhy policistů, kteří se rozhodně nepřetrhnou, když mají "pomáhat a sloužit", zmatečné nákupy armádní techniky, atd.

Myslím tedy, že státní rozpočet rozhodně poskytuje prostor pro rozumnou a odvážnou politiku ... Jen chybí politici, kteří by takovou politiku dělali a voliči, kteří by takové politiky volili. Místo toho se skuhrá o emigraci :-/

sp 12.6.2009 10:36

Blb jste vy, pane.

Kde mate dalsi povinne platby na platy statnich zamestnancu, ucitelu apod. ?

autor 12.6.2009 12:20

Re: Blb jste vy, pane.

a taky cca 200 miliard na zdravotnictví?

Ladislav N 12.8.2009 1:39

Re: KD IP: 84.244.82.xxx

Jestliže mandatorní výdaje tvoří asi 80% rozpočtu státu, pak těch vašich 600 mld v "kompetenci vlády" je nesmysl.

Minutus 11.6.2009 20:19

Kdo se jen trošku rozhlíží

ten vidí, že nejen v Česku, ale na světě vůbec, nelze žádným důchodovým, investičním a dalším fondům vůbec věřit. Krachují jako na běžícím pásu a okrádají lidi o poctivé celoživotní úspory. Důchodový systém, který krachne až se státem se mi právě z tohoto důvodu pozdává, i když na tom vzhledem ke svým příjmům prodělám. Chápu, že vynucená solidarita leze mnohým krkem. Ale pojďme se bavit o tom, jak udělat systém třeba i více závislý na tom, kdo kolik odvedl, ale také na tom, kolik do něj aktuálně vkládají jeho děti. Tento systém totiž likviduje jakýkoli efekt jedné z našich největších cleživotních investic. Do dětí. A to je špatné. Protože bez dětí průběžný systém zkrachuje. Má samozřejmě ještě mnoho dalších slabin. Pojďme jej raději narovnat a vylepšit.

Ladislav N 11.6.2009 20:35

Re: Kdo se jen trošku rozhlíží

Normální je nahospodařit si za celý život na vlastní důchod a děti nechat žít a mít je jenom jako pojistku. Komunistický systém myšlení vede k jedinému výsledku: oškubat všechny a peníze prošustrovat.

Pavel 11.6.2009 22:17

Re: Kdo se jen trošku rozhlíží

Systém, který dává slušné důchody jen bývalým horníkům, policajtům a stbákům nemá levice chuť měnit. Pravice na to nemá dostatečný mandát a tak se nikdo nebude zabývat Vaší myšlenkou na spravedlivější diferenciaci.

Vodička-sapér 11.6.2009 23:19

Re: Kdo se jen trošku rozhlíží

Tento názor pravicového voliče Pavla plně vystihuje skutečnost, pravice chce diferencovat, tedy obyčejným lidem zvýšit důchody a nemá na to dostatečný mandát.K Pavlovu disk.př. opravdu není třeba nic dodat, vše podstatné  jím bylo jadrně řečeno, že.

Alois Podhajsky 11.6.2009 15:31

Destination Unknown

P. autore, sugestivně hovoříte o emigraci, prosím napiště kam konkrétně. Do KLDR? Tam občané žádné daně neplatí. Ale vážně, kam, jaká je vaše představa?

Vodička-sapér 11.6.2009 19:23

Re: Destination Unknown

Tím  závěrem článku: slabší povahy by mohly uvažovat  o....., to pan Zaoral všechno ukvapeně zavoral. Kdyby nebyl zbrklý , jako vždy , tak mohl počkat kam se vrtne M.Kalousek, ekonomická jednička ve střední Evropě a nemusel by pracně malovat čerty na zeď., nasazovat lidem  "brouka "do hlavy. Věřím, že on sám je silná povaha a nějakým svým ukvapeným odchodem do světa širého,  nenapravitelně  neochudí český novinářský spolek. S novou stranou, k novým světlým zítřkům, její reklamna v ČT se už rozjela na plný plyn,  , chcete-li se mít dobře, dejte se k nám, kníže pán to už udělal,  pane Zaorale, "orba"  potřebuje  nyní víc optimismu!

autor 12.6.2009 12:26

Re: Destination Unknown

obecně - tam, kde je možné synovi zaručit kvalitní vzdělání, bezpečí v dětství i dospívání, možnosti profesního uplatnění za adekvátní profit i daně, kvalitní zdravotní péči, a hlavně, politickou stabilitu bez hrozící afinace k Rusku, prostředí bez rádobyrovnostářských sockomunistů a bez lidí, kteří se vidí v minulém režimu a na dnešní časy žehrají kvůli své neúspěšnosti, aniž by si uvědomovali, že šanci má každý stejnou. Co třeba Švýcarsko nebo Lichtenštejnsko? 

Děda 11.6.2009 14:01

DOUFÁM, ŽE MI TO VYJDE ...

....a že se moje vnoučata uplatní jinde ve světě. Vzdělání na to mají, nebo ho vbrzku  dosáhnou. Na zemi třicetikorunáčů  ani nevzdechnou.

Ludva 11.6.2009 17:37

Re: DOUFÁM, ŽE MI TO VYJDE ...

Třeba jo, málo se jich vrací ?

Děda 11.6.2009 20:42

Re: DOUFÁM, ŽE MI TO VYJDE ...

Jistě, podívají se na Hradčana a pak fofrem zase pryč.

Kanuk 11.6.2009 23:18

Re: DOUFÁM, ŽE MI TO VYJDE ...

Na zemi třicetikorunáčů  ani nevzdechnou.....protože ji nepoznali. Možná, že kdyby ji poznali, tak by se na "jinde ve světě" vykašlali

Prorok 11.6.2009 13:58

Státní správa je drahá, chce to drastické škrty.

Spousta zbytečných lidí dobře žije z té hrstky lidí skutečně produktivních.

Paraziti nejsou jen etnicky nestandardní.

Jura 11.6.2009 17:03

Re: Státní správa je drahá, chce to drastické škrty.

SOUHLAS - SOUHLAS - SOUHLAS!!!!!!!!  JEN SAKRA, KDO TO Z TĚCH VYŽÍRKŮ, PARDON POLITIKŮ UDĚLÁ....

Michal 11.6.2009 22:10

Re: Státní správa je drahá, chce to drastické škrty.

Já by jsem začal zrušením většiny náhrad PSP a Senátu. Zaříznutím platů posr.nců tak na 50% a omezení korytného u managerů státních firem.

P.S. S tím by se dalo dostat napodzim do sněmovny! :o)

Karel K 11.6.2009 13:57

Komunisty se netřeba zabývat?

Autor je naivní - komunisté nejsou ani malí, ani velcí, ale právě proto budou důležití pro paroubkovu koalici po podzimních volbách. Jistě si vyčítá, že už to poprvé neudělal. Zatím komunisty nikdo nechtěl a Paroubek je jejich jediná naděje. No a v koalici ho budou vydírat, protože ho budou moci kdykoliv podrazit.  Tak nevím, udělá, neudělá?

Kanuk 11.6.2009 23:00

Re: Komunisty se netřeba zabývat?

Jak to vypadá, tak povládne ten, koho si komunisti vyberou.

JJ 11.6.2009 13:57

Ludva

Znate koncept majetkove dane? Ze si jste tak jist temi nemovitostmi.

Ludva 11.6.2009 17:41

Re: Ludva

Teď proběhlo tiskem, že Američan vyhrál asi 4,5 miliardy Kč. Z toho ovšem musí zaplatit 3 miliardy na daních. Taky pěkná daň.

VašekIV 11.6.2009 17:55

Re: Ludva

rád bych ji zaplatil, věř mi

ciric 11.6.2009 13:45

Manipulace

To, že výdaje státního rozpočtu jsou v mínusu není vlivem pouhé jedné kapitoly tj.ministerstva práce a soclial. Od roku 2000 do roku 2009 se zvedlo % z celkových vydájů o 4%. Toto zvýšení bylo způsobeno v roce 2006, kdy všechny pol.strany v parlamentě se utrhly z řetězu a přidávali a přidávali.Zajímavější je podívat se na kapitoly Min.obrany a vnitra. Tyto si udržují solidní podíl ve výši cca11% z celkových výdajů rozpočtu. Přitom v roce 2004 bya zrušena povinná základní vojenská služba a počty vojáků rapidně klesly. Penízky však již ne. Největším rekordmanem je však ministerstvo zemědělství. Zde došlo k navýšení z částky  cca 12 mld v roce 2000 na cca 50 mld v roce 2008. Pokud chtěl autor něco říci, stačí se podívat na portál MF a zde si takové údaje ověřit a netlachat, že důchodci a sociální dávky jsou příčinou zadlužování ČR. Ono, když vám ze státu odteče 500 mld.kapitálu formou dividend, tak se není čemu divit, že stát musí tolik utrácet.

jkotek 11.6.2009 13:54

Re: Manipulace

Ministerstvo financí, Č.j. 10/46716/2003, schváleno usnesením vlády Č. 624/2003, strana 13 (vláda Vladimira Špidly [ČSSD], předložil Bohuslav Sobotka [ČSSD]):

Růst deficitů veřejných rozpočtů přitom není způsoben úhradou nákladů transformace v podobě transferů vynakládaných státním rozpočtem a FNM do tzv. transformačních institucí5 na pokrývání jejich ztrát, jak se často uvádí.

ciric 11.6.2009 14:09

Re: Manipulace

O tom jsem já ale nepsal. Psal jsem o tom, že svádět vše na důchodce a sociální dávky nelze. Příjmovou stranou rozpočtu se autor nezaobírá. Snížení daní cca o 40% v roce 2009 proti 2000 se musí někde projevit.

těchňik 11.6.2009 23:07

Re: Manipulace

A jak se asi projeví sosany plánované zvýšení daní? Zhoršením situace, protože se nebude vyplácet se snažit (co se budu honit, když mě to pak socan sebere, pěkně přejít do stand by režimu), kdo bude mít možnost, přejde do šedé ekonomiky nebo uteče. A v konečném důsledku to bude mít na ekonomiku negativní dopad.

Sníží to konkurenceschopnost, možnost investovat atp. Ale to pochopí jen někdo, kdo nemá v hlavě lečo, alébrž fungující mozek. A nějaké případné kecy o tom, že někde mají také progresivní daň jsou zcela nerelevantní. My nejsme jinde, ale tady.

Kanuk 11.6.2009 23:37

Re: Manipulace

Těchňiku, to jsou "konservativská" moudra. I v progresivním daňovém systemu, když víc vyděláte, víc vám zůstane v kapse. Jenže to není úměrné.Když vyděláte dvojnásobek, nezůstane vám v kapse dvojnásobek, ale třeba jen jedenapůl. S tím utečením : kampak? Kde nejsou progresivní daně? Někde jsou nejen progresivní ale i vyšší než v ČR.

že někde mají také progresivní daň (je) zcela nerelevantní....Asi se mýlíte. Ono sice je pravda, že většina nemusí mít pravdu, ale obvykle ji má. A většina civilizovaných států má progresivní zdanění.