25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Diverzní akce

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
xxx Kubeš 4.11.2008 17:41

Z článku

autora je blivno. Vernere, pozdravuj Paroubka!

Lubajs 3.11.2008 17:05

Re: Verner - jó to je kos!

Vážený pane doktore,

ať na to hledím jakkoliv, zkuste mi vysvětlit, proč těch 30 Kč nejde zpět do systému, ale končí u lékařů a lékárníků. To je ta reforma? A ještě, kdo tam proboha podstrčil Julínkovi Cikrta. Ten snad měl reformu obhajovat a vysvětlovat. Nic takového jsem ale neslyšel, jen bezbřehou aroganci. Nic lepšího si Paroubek nemohl přát. Tak se nedivte. A Íčko Langer? Čunek? Co dodat? Ani Paroubkova Kočičí hra to nezvrátila. Takže co zbývá. Nadávat voličům - viz některé příspěvky pravicových ... koho.

jirka.s. 3.11.2008 17:04

Re: Ne Julínek, ale Řebíček !

 Vorezlá dyšna praštěná kolejnicí  ze sběrny přece o tomhle musí něco vědět, viď, soudruhu honysi? ;-);-D;-)Nebo že by tě ti z ODS nepustili k lizu? ;-(

Vašek 3.11.2008 16:50

Levoboček Verner

I novinář v Právu by si měl zachovat určitou úroveň a ve věcech nad slunce jasnějších by měl zaujmout stanov isko bez vlivu ideologie.Je to jednoduché,4O% z 6O% je 24 %, a to je obvyklý průměr lidí,kteří na vše reagují s despektem,nedůvěrou,nadávkami neschopni se zamyslet trochu dál,než je jejich peněženka.Pan Verner by měl jmenovat alespoň jediného ekonoma,politologa,který by nebylpřesvědčen o nutnosti reformy ve zdravotnictví,když s velkým máskokem vedeme evropskou ligu v nemocnosti a v návštěvách lék.zařízení.Vědí to i v Lidovém domě,jenže se jim návrhy Julínka hodily k volebnímu zisku,strejně jako tomu bylo u Fica.Jistě to ví i p.Verner,jenže na rozdíl třeba od kolegy Hanáka,který překvapivě obhajuje radar,nemá onu schopnost povznést se nad zažranou ideologii a tudíž nikdy nemůže být novinářem,na jehož články se čtenáři zaměřují s očekáváním nějaké hodnoty.

doktor 3.11.2008 16:30

Re: Pro ty, co mají děravou paměť

Co dělal před rokem 1990, nevím. Horší je, že jsem ho zahlédl jako politického komentátora v televizi Z1.

Ladislav N 3.11.2008 16:18

Re: Pro ty, co mají děravou paměť

A že se uvelebil zrovna v deníku RUDÉ PRÁVO?

VL 3.11.2008 14:53

Re: Nemluvte při tak evidentních zlodějnách o reformách.....Re: Tendenční článek

Další hrou na to, jak si připravit malou domů jsou "neziskové nemocnice" a podobné. Z toho ovšem ODS obviňovat nemůžete. Ale vydržování dvou rodin něco chudáka otce stojí co?

vládík 3.11.2008 14:27

Prezident je účastníkem řízení (ze zákona)

Víte, kolik  soudů bylo odloženo pro omluvu účastníka? Jakýchkoliv soudů. I ÚS je jedním ze se soudů soudní soustavy.

Víte, prof. Klause zrovna nemusím. Ale z vašich klapek na očích je trochu blivno.

gerontusinza 3.11.2008 14:27

Nemluvte při tak evidentních zlodějnách o reformách.....Re: Tendenční článek

ta tzv reforma byla jen hra na to připravit si miliardové písečky ke hře malá domů pro sebe a své blízké.......    viz maličkost, privatizované "záchranky" a pak další "budování" záchranné služby za peníze daňových poplatníků.... inu to se to za mý prachy reformuje co:;-D:-/ nasrath pane Ratha na vás...

gerontusinza 3.11.2008 14:22

Pane Vernere nejde o presidentské vrbičky ale soudce když posuzuje ústavnost neměl by

nevyslechnout žádnou se stran které k tomu mají co říci....... to že se to nelíbí vám je věcí vaší a nikoho jiného soud i když jen ústavní je soudem a právo slyšení všech straj je právem nepominutelným pokud chce soud být nazýván soudem a nikoli diktátorem...... soudce beru, ale  samozvané doživotní diktátory ani náhodou, leda že by si tím předkládali žádost k doživotnímu výstupu před tribunálem.....:-/

wandy 3.11.2008 13:33

Re: Verner - jó to je kos!

já i všichni mí známí jsme slepí a lobotomovaní. Volili jsme totiž v Praze ODS proto, aby na totálním debaklu neprofitoval právě pan Bém, jehož "kvality" jsou právě pražanům dostatečně známé.

emil 3.11.2008 12:58

Tendenční článek

Jediný , kdo se pokusil alespoň o částečnou a minimální reformu byl právě Julínek. S vědomím, že je to strašně citlivé a nepopulární, tak do toho šel. Myslím si, že ve vládě jsou jiní kmáni, kteří se jen vezou a jsou naprd.Článek se snaží být snad i vtipný, ale je dost pitomý.

MR 3.11.2008 11:47

Hlas lidu hlas boží?

Politici jsou od toho, aby právě oni eliminovali populistické a demagogické  tendence tj. od toho máme demokracii sice hodně nedokonalou ale stále ještě demokracii. A ač se mi nelibí tisíce věcí jsem zásadně proti přímé demokracii a potažmo referendům (s několika málo výjimkami - třeba Lisabon)!

Že existují politici, především dnešní zástupci sociální demokracie, kteří  napájejí ostatní kalichem toho nejhoršího populismu je zřejmé. Že to zatím znamená 40 % popularity je také zřejmé. Bohužel mnohým je málo zřejmé, že se jedná o cestu do pekel na krásném oři a důsledky již dnes nesou a do budoucna ponesou všichni. Nejvíce právě ti nejníže postavení, kteří se nechají opájet mýty o sociální spravedlnosti.

   

doktor 3.11.2008 11:37

Pro ty, co mají děravou paměť

připomínám, že týž Pavel Verner, údajně vystudovaný žurnalista, dělal před 4 lety tiskového mluvčího ministra zdravotnictví (mimochodem výborného) Ivana Davida, kterého v téže době pomluvil a zesměšnil pamfletem "David a Goliáška". Byl vyhozen, a kupodivu se uchytil v Právu. Ty noviny nečtu, ale pochybuji, že by byl podobný dobrodruh schopen psát pravdivě o čemkoliv. Jeho pindy prostě nevnímejte.

nup 3.11.2008 11:26

Re: Čunek zachránil 280 miliard a ticho po pěšině.

To jako že LN a MF se snaží o zničení ODS? ;-D;-D;-D To myslíte vážně? ;-D;-D;-D Komárek, Steigerwald, Šafr, Fištejn, Šustrová, Plesl, Doležal, Weiss - tihle se snaží zničit ODS, jo? ;-D;-D;-D

Kylchap 3.11.2008 10:12

Re: Ne Julínek, ale Řebíček !

Nikoliv firmy blízké ale firma vlastní. Modrosoudruh ministr se sice od firmy "odstřihnul", ale předtím firma změnila typ akcií ze jména na doručitele. Takhle to v ODS chodí.

DS 3.11.2008 9:26

Re: Čunek zachránil 280 miliard a ticho po pěšině.

Jelikož naše noviny patří Němcům je přeci potřeba zlikvidovat stranu,která slepě nepoklonkuje EU a nechce se dobrovolně vzdát své suverenity ve prospěch Německa,Francie Itálie a Velké Británie 

Bořek 3.11.2008 8:09

Re: Verner - jó to je kos!

No nemáte úplně pravdu.Mně se například Topolánek vůbec nelíbí,ale dal jsem mu hlas ,protože ho zatím považuji o trochu lepšího než Paroubka.Takže  ale žádná sláva.

:-) 3.11.2008 8:04

Re: Čunek zachránil 280 miliard a ticho po pěšině.

no přece byste nechtěl, aby snad se objevila nějaká příznivá zpráva o činnosti této vlády!? Stalo se módou sezony, do Topolánkvy vlády tepat...ať už zaslouženě, či nezaslouženě, ale hlavně tepat....

:-) 3.11.2008 8:02

Re: Ne Julínek, ale Řebíček !

souhlas. A také pro zmatečná rozhodnutí a špatné informace, které z min. dopravy proudí...

Tino 3.11.2008 7:46

Re: Verner - jó to je kos!

Co si lidé v regionech myslí o čemkoliv, jen stěží média reflektují. Pak vzniká dojem, že "venkov" ve všem souhlasí s Prahou - kopíruje Pražské názorové spektrum. To je velmi mylný dojem. Paroubek schopně tohohle právě využil pro své plány. Jeho aktivity v regionech byly systematicky pravidelné a venkovanských akcí v regionech bylo nepočítaně celé dva roky. Venkované o ničem jiném nevěděli, než o ČSSD a KSČM!!!

Tino 3.11.2008 7:40

Re: Verner - jó to je kos!

Bém mohl dávno spolupracovat s vládou a dělit se o svou vizi. Že tak činí až "po dvanácté hodině" je příznačné. Po bitvě je snadné být generál!

Házet teď přes palubu Topolánka jako oběť, příjde každému soudnému levným krokem. Co chce teď už měnit? Zmírnit reformy už tak otesané vlivem koalice s KDU-ČSL a Zelenými? Vylepšit vzhled pravice po široce úspěšné negující kampani levice? To měl dělat zavčasu. Dnes to bude stát podstatně víc a čas už nelze dohnat.

Bém je pozdní prorok! Namísto výšlapu na Mont Ewerest měl makat naplno pro pravici. Dovolenou si mohl vybrat po svém odchodu z politiky. Politik nemá právo na dovolenky a každá jeho aktivita je součástí politiky. Teď je z něj chytrák a kope vlastně pro levici!

MUDr Jiří Kilian 3.11.2008 7:36

Re: Verner - jó to je kos!

Jistě. V tom případě ale voliči v Praze Topolánka podpořili.

Krajské ODS odmítli účast centra na volbách dávno předtím.

Jasně, je to asi tak. Ale v regionech se také mnohé projevilo a zájem lidí v regionu o Bémovy kotrmelce kolem chobotnice není nějak extra velký, to spíše je zajímá např. koncepce zdravotnictví v daném kraji a její naplnění a další věci., A tu se pánové jako zrovna geniální neprojevili, nota bene nechali bujet byrokratickou moc a slogan blíž k lidem stal se výsměchem občanovi , nejen žijícímu mimo krajské město.

Vlastimil 3.11.2008 7:34

Ne Julínek, ale Řebíček !

Jestli by měl ze současné vlády někdo vypadnout, tak je to především ministr dopravy Aleš Řebíček. A je to především pro jeho podezřelé angažmá v nákladní železniční dopravě, kde dostávají zakázky firmy jemu blízké.

MUDr Jiří Kilian 3.11.2008 7:31

Re: Verner - jó to je kos!

Tak jestli má Bém zachránit ODS, pak je tato straně totálně na huntě, si tedy myslím já. Celá koncepce vládní politiky, postavená na zoufale sestavené koalici, je omámena kompromisními přístupy a tak je na pendrek. Chybou bylo lézt po parlamentních volbách do takové koalice. A na té chybě se podíleli všichni, včetně Béma. Ten se nyjednou vyvléká ze vší viny a nabízí se jako kandidát na předsedu. To já moc nechápu. Je druhým v pořadí odpovědnosti. Druhý neznamená v dané věci jiný.  Pochopil bych odstoupení top ODS, byť to mám za přitažené za vlasy kvůli samosprávným volbám, ale nepochopím jakési rozkrajování viny a nahrazování viníků viníky.  

Tino 3.11.2008 7:29

Re: Verner - jó to je kos!

V konečném důsledku byli voliči souhlasní s referendem o vládě. Klaus i Bém jen konstatovali výsledek snahy levice, že tedy se jí podařilo udělat z voleb do krajů a senátu referendum o vládě.

V těsné blízkosti voleb již bylo pozdě na podporu z centra a mohla být už antiproduktivní.

Poslední větou mám na mysli samozřejmou blízkost s centrálním vedením ODS, stabilní kontakt a aktivitu s celoplošnými médii. Lehkost s jakou se Pražští politici dostávají k médiím je v regionech opakem. Pravicové názory politiků v Praze nacházejí podstatně větší prostor než v ostatních regionech. Prostě - co se děje v Praze ví celá republika ihned, stavba čehokoliv v Praze je protřepávaná médii stále, reakce na to co Pražany trápí jsou okamžité. V regionech je to dalece jinak.

volf 3.11.2008 7:14

Re: Verner - jó to je kos!

Já to zas vidím tak, že jedině Bém v Praze skýtá jistou naději pro voliče ODS a byl schopen zabránit masovému propadu vinou Topolánka. Věci ODS v Praze prospělo i to, že Julínek voliče vyzýval, aby nevolili dr.Schwarze senátorem. I jeho vítězství znamená, že vyhrává opozice proti Topolánkovi, Julínkovi, Langerovi atd. Jen slepý či ideologicky lobotomovaný to může nevidět.

Tis 3.11.2008 7:03

Čunek zachránil 280 miliard a ticho po pěšině.

Loni v létě EU vrátila projekty podané čekou vládou jako nedokonalé. Ačkoliv hlavní vinu nesli předchozí ministři, včetně Paroubka, kteří podali 23 projektů, zatímco ostatní státy, které pochopili co EU chce, mximálně pět, za viníka, hlavně ČSSD a novináři označili Čunka. Když Čunek ustavil týmy, které dyly projekty do pořátku a ČR získala 280 miliard, tak ticho po pěšině a počítají mu 15 let staré cesťáky.

MUDr Jiří Kilian 3.11.2008 7:00

Re: Verner - jó to je kos!

oprava " president "

MUDr Jiří Kilian 3.11.2008 6:59

Re: Verner - jó to je kos!

Prasident i Bém indoktrinují, že volby byly referendem o Topolánkovi.

Regiony si podporu centra v předdvolební kampani nepřály.

Poslední větě nerozumím.