28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Coro 3.6.2009 10:49

Re: Chcete platit, studentíci ? Tak si to teda pěkně zaplatíte !!!

Ne ne, to nebude rudá špína, to bude provokace ze strany pravičáka. CORO

Virtuál 3.6.2009 10:48

Mezi Paroubka a ČSSD lze ! vložit rovnítko.

Byl jsem přísedícím u prvních svobodných voleb po roce 1989.S jásotem jsem sčítal všechny nekomunistické hlasy včetně těch socdemáckých a abych se přiznal, právě z těch jsem měl radost do okamžiku, než mne z omylu vyvedl můj otec, pamětník jak socdemáků, tak i voleb prvorepublikových.Sociální demokraty z I.republiky přirovnal k prvorepublikovým komunistům.Tvrdil, že rozdíl mezi nimi byl neznatelný.Nechtěl jsem tomu věřit do doby, kdy se dostali k moci u nás po 89. roce a Paroubek mi svými způsoby a praktikami otcův poznatek jen potvrdil.

Coro 3.6.2009 10:48

Re: Chcete platit, studentíci ? Tak si to teda pěkně zaplatíte !!!

Kolik ti Topolánek zaplatil za tuhletu antireklamu reklamu?? Samozřejmě , že studenti chtějí platit, jasně to řekli, jsem pro. A´t platí. Alespon nebudou po večerech posedávat a chlastat, nebudou o víkendech jezdit na chaty rodičů či chodit na párty, budou pracovat a vydělávat na studia. A to je přeci správné, nebo ne? CORO

SLAVA 3.6.2009 10:48

Re: Autore,

O tom není sporu, jde  o to, že v diskusích na psu ten výraz používají pravičáci. To jsou paradoxy, že?

lotrhou 3.6.2009 10:48

Re: Chcete platit, studentíci ? Tak si to teda pěkně zaplatíte !!!

vymetat železným koštětem? táhni ty rudá špíno :-).

nyrik 3.6.2009 10:47

Re: Chcete platit, studentíci ? Tak si to teda pěkně zaplatíte !!!

trapna modra propaganda-a ještě napiš ,že diky ODS mame babany

Drobek 3.6.2009 10:44

Re: No konečně!

Ono to opticky vypada, ze zvednuty palec patri CORO, ale to by byl omyl. Patri SUE! R^

yt 3.6.2009 10:43

Re: Autore,

Ano Jířík pěkně blábolí.

yt 3.6.2009 10:42

Re: modři svazaci

Můžete mi předložit nějakou "fašizující" myšlenku z toho článku? a na lichvářské nájmy se zeptejte oranžového poslance Křečka.

Laco 3.6.2009 10:42

Re: Autore,

Ano, Havel je člověk, který umí používat argumenty, včera v TV u Moravce ale ze sebe dělal trapného kašpara. Sprosťárny a křupanství ale přeci do naší politiky jako první přinesl Miloš Zeman (idiota Sládka nepočítám ... mimochodem Rath je Sládkovou reinkarnaci, i tak vypadá).

Drobek 3.6.2009 10:40

Re: No konečně!

R^

Větší vlastenec 3.6.2009 10:40

Chcete platit, studentíci ? Tak si to teda pěkně zaplatíte !!!

Přátelé a soudruzi, jak se říká mezi naším lidem, chybami se učí jen chytrý. Blbec je opakuje.

Proto se ptám : Jsme blbí ? A hned si odpovídám, přátelé a soudruzi : NEJSME ! R^  My nebudeme opakovat chyby našich starších soudruhů, my ne ! Shovívavost, měkkost, polovičatost - nic takového ať od nás nikdo nečeká ! Plané jsou naděje buržoasie, my si tentokrát nebudeme hřát zmije na prsou !  ;-€  Žádní dnešní havlové, schwarzenberci a jiní podobní (Y) nebudou tiše kout pikle celá příští desetiletí, nebudou se nám smát za zády do očí !

Přátelé a soudruzi, očista našich vysokých škol tentokrát musí být důkladná ! Železným koštětem vymeteme všechnu modrou špínu z kabinetů i poslucháren, laboratoří i knihoven.

Jestli chtějí reakční studentíci platit, tak si to tedy zaplatí ! Ale něco jiného a jinak, než by si ve svém povýšenectví přáli. ;-D  Prostě, po našem volebním vítězství bude opět školství a zdravotnictví bezplatné. Nebude stát vůbec nic, a taky za to opět bude stát !

>-  Volte důslednou očistu školství a kultury od reakčních živlů !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Tino 3.6.2009 10:39

Autor je idealista

Jestli si kdo myslí že většina mladých je stejného názoru s autorem tohoto článku, pak je na omylu a to osudném. Není totiž každý mladá(á) v pozici autora a tak se protlouká jak to jde. A ono to jde i lehoučko s pomocí sociálních zajištěností. Velmi mnoho mladých prostě o politice nepřemýšlí den ze dne a je jim šumafuk celý Topolánek i Paroubek. Mnozí se shánějí jen po marijánce či po chlastu a práci s výdělkem se vyhýbají dokud to jde.

Ono nám ekonomicky přituhlo. Je tá krize a už nějaký dva roky nejni z těch podpor možný vegetovat. Teď už dokonce není ani ta práce z které by se dalo jako poslední možnost vyžít. A mladí v obrovském množství začínají se starými nadávat, cože je to za bor-el, když stát jim nejistí život. A na to přesně hraje Paroubek! Takže ještě chvilku a pak mladí půjdou coby proletariát v jednom šiku k volbám.

No mně se tohle taky nelíbí, ale je třeba si přiznávat pravdu, aby se nedělaly blbé kroky v té politice pravice. Žvaněním pravicových tezí a podceňováním politického protivníka rozhodně nově vzniklá partaj nic neuhraje. Jedině ostudnou porážku.

Tak co na ty kecy starýho řekne mladý? No nebudu si dělat iluze, že mladý tohle vůbec čte. Takže hoj autore! Sejdeme se po volbách. Já jsem pesimista co do vašeho vítězného tažení!

hm 3.6.2009 10:39

Re: modři svazaci

Ještě je tu možnost,že to psal magor.Kominíci s oblibou získávali vzdělání na institutech.

Dle úrovně zástupce ředitele soudím,že tento institut je něco podobného.Instituty tehdy

řešily možnost získání vysokoškolského diplomu pro ty,kteří třeba v mládí mohli šít

pouze kalhoty a saka by nezvládli.A tak se rodili doktoří,jako třeba pan Bílak,že.

Drobek 3.6.2009 10:38

Re: No konečně!

Milý pane Coro, v mém příspěvku nenaleznete žádnou obhajobu házení vejcem ani reklamu na ODS nebo jinou stranu. Pouze ocenění toho, že autor původního článku z titulní strany zařadil lidi typu Paroubek přesně tam odkud vzešli a drobnou úvahu na téma co by z toho mohlo teoreticky být - budou-li zvoleni a z čeho tito lidé v té době profitovali. Nevím kolik je Vám let a co si pamatujete z doby před revolucí/převratem 1989, ale přesně tahle partička lidí tehdy (komunisti nekomunisti) byla tím čím byla a o označení lůza (vekslák atd.) nelze pochybovat. Navic musim odmitnout Vase oznaceni MODRÝ a SOUDRUH. Jsem individuum silně apolitické před i po revoluci/převratu. Přeji Vám pevné zdraví!

Ivan 3.6.2009 10:38

Re: Milý malý Jiříku,

Milý malý Karle.

Ze současného státního dluhu asi 1000 miliard Kč vzniklo za dvou volebních období vlády ČSSD zhruba 200 miliard.  Za prvého období vlády ODS (za Klause) vznikl dluh 600 miliard schovaný vhodnou metodikou mimo státní rozpočet. (Údaj několikrát i veřejně potvrzený např. současným ministrem financí Janotou a zjistitelný z dat Statistického úřadu.) Po nástupu vlády ČSSD byla změněna metodika určující, co je státní rozpočet a 600 miliard se tak ocitlo v rozpočtu jako státní dluh ( když de facto tímto dluhem celou dobu bylo).  Pak k těm 600 miliardám přibylo 200 miliard za ona dvě volební období vlády ČSSD. Za současné necelé jedno volební období udělala ODS státní dluh 200 miliard.  Dohromady tedy 1000 miliard.

Takže pokud máte jen špetičku soudnosti, tak ty burany  hledejte jinde.

Coro 3.6.2009 10:38

Re: JDĚME VOLIT - TO JE JEDINÁ CESTA,

To jsem neřekl. Je tu plno jiných stran. CORO

glos 3.6.2009 10:37

Re: Oni to chtějí platit?

Fakt, myslíte si, že potom bude mít MUNI cca 40 000 studentů? Že si polepšíte?

pra 3.6.2009 10:37

Re: Autore,

Název soukmenovci nepoužívali pravičáci, ale extrémní levice - socialista Hitler.

Coro 3.6.2009 10:37

Re: Je mi to absolutně jedno

Žádné půjčky, platit hned. Chtějí to? Podle křiku v Brně ano. Ať platí těch pět nebo šest tisíc měsíčně, jim to neublíží a škole pomůže. Jsem pro platit, hned bez půjček. CORO

bovrti 3.6.2009 10:37

Re: JDĚME VOLIT - TO JE JEDINÁ CESTA,

V podstatě bych bral za levici tu stranu, která chce silnější stát tj. stáhnout z lidí formou daní co nejvíce a pak to milostivě rozdělovat poddaným podle svého klíče. Ovšem jen do té doby co půjde něco stahovat. Až to nepůjde, pak to zase necháme pravici, aby kasu pro rozdávání zase doplnila.

Laco 3.6.2009 10:36

Re: JDĚME VOLIT - TO JE JEDINÁ CESTA,

Kromě dvou směrů levice-pravice je dalším významným dělením liberálové-autoritáři. Mimo jakoukoli pochybnost je Paroubek ryzí autoritář, tak mu velí jeho papalášká povaha

Coro 3.6.2009 10:35

Re: JDĚME VOLIT - TO JE JEDINÁ CESTA,

Správně. A ještě bych dodal TOPOLÁNKOVCŮ. Na ně zapomínáte. CORO

bovrti 3.6.2009 10:33

Re: JDĚME VOLIT - TO JE JEDINÁ CESTA,

Takže nezbývá nám chudákům než volit pravicového Paroubka.

Coro 3.6.2009 10:33

Re: modři svazaci

Ano, svazáci. Já jsem tehdy v SSM nebyl, ale pamatuji si to jejich arogantní chování. A jejich děti jsou agresivní ještě více. Jestli chjí platit, ať platí. Vždy´t nemusí pořád chlastat, žrát a tloustnout, mohou i pracovat. CORO

bovrti 3.6.2009 10:32

Re: kolotoč diktátorů

Členové stran resp.jejich morální vlastnosti jsou průřezem morálních vlastností našeho národa, prošlého 40 lety totalitního režimu a můžeme k tomu připočíst i roky okupace. Takže určitě nemůžeme počítat s tím, že v parlamentech budou osvícenější lidé. Co se ale týče programů stran, jsou přece jen odlišnější např.v tom, že pravice je pro omezení "státu" levice pro silnější "stát". Čímž by pravice mohla "utlumit" korupčnost prostředí, která vyplývá hlavně ze silného (rozuměj více lidí s větší mocí ve státních orgánech) státu. A některá opatření, která ODS dělala by tomu i napovídala (zdravotnictví, policie, daně ap). Určitě nemůžeme očekávat od ČSSD snížení moci státu. Ta chce stáhnout od lidí co nejvíce peněz a pak je milostivě a korupčně rozdávat za příslib hlasů do dalších voleb

SLAVA 3.6.2009 10:31

Re: Autore,

Je to řečeno hodně expresivně, ale je to bohužel pravda. Ostatně pojem soukmenovci používají hlavně "pravičáci". Projevy Havla jsou velmi slušné a zpravidla obsahují věcné argumenty, asi je moc nepsloucháte. Rath se prostě řídí pravidlem "na hrubý pytel hrubá záplata", a zdá se, že to funguje. Paroubek je kapitola sama pro sebe, je to papaláš - jako Topolánek a spol. - ale vulgární rozhodně není. Nemám ho rád, nevolil bych ho, ale ta mnoholetá kampaň proti němu přesahuje všechny meze slušnosti a hlavně demokracie.    

Laco 3.6.2009 10:31

Re: No konečně!

Můžete mi prosím vysvětlit, kde se ve vás levicových voličích bere taková jednotná záliba vnadávání do fašistů, komunistů a pod.  Není to nějaké osobní traum z dob Husákova gulášového soclialismu, kdy pro vás všechno bylo tak jasné, bez jakékoli možnosti volby, všechny noviny psaly jedno a to samé a vy jsme mohli odvážně nadávat doma u TV nebo dokonce někdy i ve své oblíbené "čtyrce"?

Coro 3.6.2009 10:30

Re: JDĚME VOLIT - TO JE JEDINÁ CESTA,

Co je pravice a co je levice? Vždyt ODS je v mnohém levicovější než ČSSD. CORO

Ivan 3.6.2009 10:30

Re: To je ukázkový Jasánek.

Vážený pane, nepochopil jste asi sdělovaný obsah.  Inteligence jako vlastnost a schopnost člověka je určitým způsobem definována. I když jsou definice různé, mají navzájem mnoho společného.  Takže v každém hodnocení inteligence jako schopnosti člověka je schopnost adaptace hodnocena  na čelném místě.

Inteligence jako lidská schopnost nemá s morálkou nic společného. Velmi morální jedinec může mít IQ třeba 80, zatím co zločinec třeba 140.  Vás uráží to, že zločinec může mít IQ 140?