23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hrad 3.6.2009 21:01

Za demokracii se dá schovat

Pane Špacíre, před dvěma týdny procházel Prahou 30- ti tisícový zástup odborářů. Na něm si mohli ti současnou politiku tvořící puberťáci, chrlící své sebevědomí cvičně na "učky" ve třídách ZŠ a gymnázií vyzkoušet jak jim budou bezvadně létat vajíčka na mítinku sociální demokracie na Paroubka. To mohla být sranda, jak by je "tatíci" jednoho po druhém přehli přes koleno(nic jiného si nezaslouží) a řádně nařezali. Pokud možné opaskem, aby ucítili, že mají zadnici, která si zaslouží občas pozornost. ODS do svých bojůvek verbuje děti. Čím se liší česká pravice od afrických kmenových, etnických náboženských polovojenských organizací v Somálsku, Rwandě, Angole.... , které jako nejlepší bojovníky mají ve  14 -letých dětech? Vázankou  a ;-€!!   

Herakleitos 3.6.2009 20:42

Re: školný

Když tak touží po placení školného, tak zavést a ne malé!

Antonín Hrbek 3.6.2009 20:32

Re: když jsem přečetl, naskákaly mně pupínky

Hlavně spravedlivý hněv šestnáctiletého, který se pere s policií.

Guláš 3.6.2009 19:34

Re: školný

Jen tak pro zajímavost. Kolik vyděláváš? Nebo to platí rodiče a ty máš jen velkou hubu?

pelé 3.6.2009 19:26

školný

tak to jseš pěknej ocas -a ještě se takhle veřějně přiznáváš -doufám že už makáš

Antonín I. 3.6.2009 19:14

Re: Vážený Laco

Čtenáři zdrojů (mimochodem - které zdroje čtete?) prosím Vás, můžete mi vysvětlit odkud STÁT bere ty peníze, "které za mládež platí"? Já si totiž, zřejmě naivně, myslím, že jsou to peníze vybrané od občanů, říká se tomu daně, tedy nejdou od "státu", nýbrž ode všech občanů. A zvolení zástupci potom rozhodují, zda se daní použije třeba na údržbu silnic anebo se peníze dají na bezplatná studia. Podle mého názoru co je zadarmo, toho se snadno zneužívá. Třeba se nestuduje tak intenzivně jak by se mohlo a p. Je samozřejmé, že zdravotní péče musí být univerzální. Ale studium je volba jednotlivce a tudíž ten podle svého rozhodnutí musí být připraven nést alespoň část nákladů. A  jak jsem napsal nahoře, když student bude platit, možná bude studovat s větší odpovědností.

Vladimir 3.6.2009 18:57

když jsem přečetl, naskákaly mně pupínky

Je to fajn, jak jsou tihle LN "novináři" nezávislí a objektivní. To i známé a osvědčené britské tiskoviny (příp. rádio BBC) by měly chodit na školení k Procházkovi - jak objektivně psát, komentovat. On procházka už dopředu poznal, že mladí vrhači projevili SPRAVEDLIVÝ hněv. On sice možná tuší, že souhlas či nesouhlas s nějakým politikem se v demokratických systémech projevuje  buď zase agumentací slovní nebo hlasovacím lístkem, ale "myslí" že v zápalu boje lze užít jakýkoliv prostředek neboť účel světí prostředek.  Pokud ovšem náhodou toho vrhače zmydlí nějaký příznivec socanů, je to jistě zásaha do svobody projevu a měl by se tak trestat ... Ovšemže je jasné, že ten klacek příznivce socanů je něco úplně jiného, než vejce mladých gardistů - to je přece nesrovnatelné !

Bůh nás očisti od takovýchto bl.ů !

ČR je ve srabu - morálním, politickém, nejspíš kvůli nedostatku dobrých, objektivních novinářů. Novináři mají být solí demokracie, hm. Jestliže novináři (např LN, FMd) prodají své noviny za prachy někomu, co s takovou solí ?

  

čtenář 3.6.2009 18:36

Dva vzkazy

První vzkaz panu řediteli Institutu K.H.Borovského:stále ještě máte svým zástupcem pana Procházku?Druhý vzkaz panu Šimonu Kleinovi:víte jak probíhala většina volebních mítinků v předhitlerovském Německu?

loula 3.6.2009 18:21

Re: hrozné zjištění

Ano, to už jednou tady bylo, někde na severu Cech, v domově důchodců, ře ošetřující sestra všem důchodcům vzala obálky s lístkama, a mimo lístků ODS všechny ostatní sebrala a vyhodila.

vládík 3.6.2009 18:16

Re: autorovi

Franta je evidentně inteligent.

vládík 3.6.2009 18:15

Re: Souhlasím, ale...

Když jsem psal o rozhodnutí soudu (a o rozhodnutí více než rok starém), nemohlo to být o Lisabonské smlouvě.

Pamětník 2 3.6.2009 18:06

Re: Možná až jednou vymřou všichni ti TVRDÍKOVÉ,

Ale já je nevolím,opravdu!

Lobo 3.6.2009 18:02

školný

Pro takový jako já je školný fajn, dokud jsem neplatil, tak jsem na učení kašlal.

Milan 3.6.2009 17:55

Vynikající

Souhlas, velmi podobný postoj má i moje dcera-studentka. Jsem klidný se stavem naší mladé inteligence, je nadějí, že jednou podobné pingly české politiky smete.

franta 3.6.2009 17:39

autorovi

tak tohle pane autor-jste vy- tipický mladočeské naše porevoluční dítě upletené v posteli socialistické normalizace - a težce zdegenerované.O demoracii neinformované ale hlavně ji nežijící. Vyznávající pouze moc a prachy přesně jako jeho fotr

šimon klein 3.6.2009 17:37

Re: Fašisto Víte

ano máte pravdu.....i německý lid si demokraticky Hitlera zvolil a demokratický svět to respektoval.....a opravdu - ta občanská válka se nekonala, jen světová.....bože - i tohle má asi volební právo.....naštěstí snad jinde.

Tůček 3.6.2009 16:38

naší studenti, Klaus atd.

Pane procházka,

to nebyli naší studenti, ale znudění a zkažení mladíci nevážící si ničeho.

Jsem rád, že jste konečně pochopil našeho prezidenta.Doufám, že se Vám líbí i dnešní jeho výrok, kde vyzívá k neúčasti na polovolbách.Potom jste tedy opravdový demokrat.Sláva Vašemu institutu a běda demokracii.

Ludva 3.6.2009 16:37

Re: Jestli někdo pošlapal demokracii,

Tak ať změní volební systém, nemám s ním nic společného. Dokonce bych podporoval systém jednoho volebního obvodu, aby měl každý hlas stejnou váhu. Stejně lidi volí strany, nikoliv jednotlivce.

Jiří 3.6.2009 16:29

Pan Klaus měl pravdu

Vážený pane, Klaus měl pravdu, jako již mnohokrát předtím. Jako jediný přesně označil tu hranici, přes kterou tito fanatici přešli. Jejich čin je nejen hloupý, ale především nemravný. Zaměstnávám docela dost maldých lidí, kteří studují různé vysoké školy. Žádný z nich, by se těchto lynchů nikdy nezúčastnil, protože to považují za velmi špatné a v podstatě zhoubné pro další vývoj společnosti. Promluvte si někdy, budete-li mít chvilku času, se skláři ze Světlé nad Sázavou a jejich dětmi o studiu a nadšení platit za něj. Já jsem s nimi hovořil a nebylo to moc veselé povídání.

Hrad 3.6.2009 16:24

Re: To bych rád viděl, jak studenti volají, že chtějí platit!

Místo těchto keců se předveď jak trávíš život v investicích a marketingu(jistě třeba aspoň jako manežer výskytu). Zcela určitě,  jako kdybys odjaktěživa žil v kapitalismu.

ceskej Honza 3.6.2009 16:21

Re: zlatí komanči

Vy drzej soudruhu si je muzete volit.  Zato kdyz vládli oni o svobodné volbe nebyla rec.

Asi jste dementní mladík, nebo zapometlivý starík. Urcite nic normálního, kdyz jste schopen napsat takovej hnus.

A znectil jste ceskou vlajku.

Zrcadlo 3.6.2009 16:20

Poznámka

Ten institut asi bude pěkná síla, když jeho zástupce takto uvažuje...  ... jako sranda by to bylo celkem dobrý, ale jinak asi dost nebezpečný strejc,....

tom 3.6.2009 16:19

Fašisto Víte

slyšel jste někdy, jaký má význam slovo demokracie? To není politika jedné strany a to té Vaší. Mě se to také nelíbí, že by vládla ČSSD, ale byl jsem dlouho v emigraci, která mě vychovala k respektování vítěze voleb. A to je ten, který dostane nejvíce hlasů. Ať se Vám to líbí nebo ne. Demokratický svět bude výsledek voleb respektovat. Vy ne, neboť fašista nemůže být demokrat. Pak ještě existuje možnost občanské války, která rozhodne o vítězi. To chcete? A pamatujte, že pak zvítězí opět lůza, která nemá co ztratit. Bohatýmu se nebude chtít tak lehce umírat. Koukněte do historie. Já o jejich vítězství nestojím, tak jim k tomu nebudu dávat příležitost. Vás potom zaslouženě pověsí na lucernu. Mě ne, já v ČR nejsem nucen bydlet a také nebydlím. Mám tam ale bohužel rodinné příslušníky.

ClownVadim 3.6.2009 16:14

Re: Mezi Paroubka a ČSSD lze ! vložit rovnítko.

Pokud si projdete dobový tisk a pročtete například parlamentní archiv se záznamy schůzí,tak zjistíte,že mezi socdem a komunisty byl hodně velký rozdíl.Váš otec zřejmě za 1.republiky sympatizoval se stranami víc napravo,takže tyhle dvě strany házel do jednoho pytle.Ale je to to samé jako dávat dohromady některou z demokratických sudeto-německých stran s SdP.

Huaskaran 3.6.2009 16:10

Re: To bych rád viděl, jak studenti volají, že chtějí platit!

Vy jste také zlatý. Zřejmě máte zlatý i mozek - neprodukuje žádné myšlenky...

NevericiTomas 3.6.2009 16:07

Re: Jestli někdo pošlapal demokracii,

Vis Ludviku, v absolutnim poctu hlasu koalice vcelku vyrazne zvitezila. ZE to nakonec bylo 100:100 je dano nasim volebnim systemem- Ten take umoznuje poslancum opustit svuj poslanecky klub. Jestli ti vadi ze to Melcak s Pohankou udelali, melo by ti vadit ze KSCSSD mela stejne mandatu jako ti kdo meli vice hlasu volicu...Je to na tebe moc slozity Ludvo?

Ludva 3.6.2009 16:05

Re: Jestli někdo pošlapal demokracii,

Nedělám si iluze, že by to Paroubek neudělal taky. Ale všichni se snad poučili a budou si dávat větší pozor.

ClownVadim 3.6.2009 16:04

Re: A jedna pravda

Hm.Blábol anarchistů a Vesmírných lidí.Pročpak se asi diktatury svobodným volbám tak brání co?!

dhimmi 3.6.2009 16:00

Re: zlatí komanči

Jo zlatí komunisti,to byla super doba-vojna 2 roky v MICHALOVCÍCH,perfektní zboží v obchodech,jednou za půl roku se dala sehnat i čočka,skvělé zájezdy do NDR a CCCP,vše pečlivě hlídala naše VB ,STB,PSVB a ty nadupané káry na cestách-ŽIGULÍKY,WARTBURGY,TRABANTY,DACIE.ŠKODA 120.No škoda že je to už pryč.

Vašek 3.6.2009 16:00

Logika postavená na hlavu

Absolventi VŠ ve vyšším podílu pocházejí z lépe situovaných rodin, pro které úhrada školních nákladů je přijatelná.Z toho pak vyplývá, že vydělávající rodiče z méně bohatých rodin ve vyšším podílu hradí studium těm bohatým. Jde o zmatení, které socialisty usvědčuje, že jim nejde o principiálnost, ale o čistý populismus. Jedinné spravedlivé řešení je vlastní úhrada nadstavbové školy, která je podmínkou pro vyšší postavení ve společnosti, přičemž k zajištění dostupnosti pro všechny je třeba řešit výhodnými půjčkami splatnými po dosažení přiměřených příjmů s úroky na úrovni pouhé inflace. Divím se těm volitelům Paroubka z nižších vrstev, kteří tak bez reptání financují svými daněmi studium bohatým.