23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Miroslav Zikmund 3.6.2009 4:41

Degradujete význam slova liberál

Právní řád má svá pravidla a my je musíme chránit, jakkoliv jsou někdy nepohodlná a zdržující. Policista či soudce přece nemůže přemýšlet o tom, že obviněný je nepřizpůsobivý šmejd a nemusí tedy vůči němu dodržovat zákonný postup. Lpění na dodržování pravidel není pomoc šmejdům, ale především ochrana slušným. Naopak návyk na jejich porušování šmejdům vyhovuje, protože v konečném důsledku vytvoří prostředí jim ideální.

Stejně tak demokratický systém má svá pravidla a my nemůžeme přemýšlet, kdo si zaslouží jejich dodržování a kdo ne. Házení vajíček se do pravidel demokratického systému prostě nevejde, účel nemůže světit prostředky. Rozplácnuté vajíčko nemůže být jednou ohrožení demokracie, když je potřísněný kabát zrovna prezidenta Havla nebo když by ho třeba v budoucnu hodil člen Dělnické strany a podruhé pomoc demokracii, když teče po p.Paroubkovi.

Demokratická pravidla chrání především demokraty a svobodu. Že toto nechápe stádo je normální, ale Liberál by to pochopit měl. Pan Procházka svým textem jen potvrdil, že má svou podstatou ve skutečnosti blíže k paroubkismu než k liberalismu.

Svatopluk 3.6.2009 3:32

Re: Nejhonosnejsi hrob je ten, do kterého ještě nemusím

Svatopluk 3.6.2009 3:30

Milý mimoni, být proti neznamená mít pravdu

A to měl Klaus na mysli. Velmi nemusím Paroubka, ale také nemusím Tupola. To, že je politika krajně neprůhledná, není Paroubkova práce. "Toť dílo generací." Házením vajíček to nevyřeším.

Otázka je zcela jinde - CO - KROMĚ MEDIÁLNÍHO SKANDÁLU - VŮBEC UPOZORNÍ NA FAKTA A CO JE DONUTÍ ŘEŠIT PROBLÉMY. Obávám se, že to je hlavní problém - a to zcela jistě není problém jedné strany. To je problém bolševiků, napojených na penězovody ze státního rozpočtu, problém hlavního veřejnoprávního media a hlavně - problém idiotské ústavy, která při řešení čehokoli vede k větším komplikacím, než byly před tím.

Kačka 3.6.2009 3:23

Re: To je ale zase pitomost.

Slavo - R^R^R^

Že by nám hnědli i Liberálové.cz.? Chudák Havlíček!

David 3.6.2009 3:00

"My to chceme platiti" nějak noviny nezmínili

Což svědčí o jejich kvalitě.

A je taky dobrou odpovědí diskutérům v davu na Andělu, resp. později na webu a v tisku, kteří krvelačně studentům slibovali, jak dostanou školné. Ejhle - oni opravdu vědí, pro co nejsou a jaké to má důsledky. Sice je Paroubek může posílat do cukrárny pro cuc na špejli, někdo jim může nadávat do dětí či smradů - ale tím obelhává sám sebe. Což svědčí o kvalitě těch, kterým studenti oponují nebo kteří oponují studentům.

No a kvalita studentů? Paroubek má pravdu, spousta z nich se vajíčkem neumí trefit. Ale k Paroubkově překvapení, oni se umí trefit svým názorem. A to je dobře.

S.Š. 3.6.2009 2:55

Re: Nejhonosnejsi hrob

R^

JaS 3.6.2009 2:51

Re: Nejhonosnejsi hrob

Myslím, že říkáte něco podobného jako autor - nejste ve sporu. Tak proč by měl být socialista? Nakonec problém není ani v socialistech. Problém je v tom, že vůdci socialistů (ČSSD) nejsou sociální demokrati, ale veksláčtí grázlové (samozřejmě že úspěšní za každého našeho dosavadního režimu).

bob 3.6.2009 2:14

Nejhonosnejsi hrob

Onehdy sem navstivil hrbitov v Nepomuku u Plzne. Kdo ma netvetsi, nejdrazsi hroby?  Kolotocari Kockove a Flachsove! Jsou to tedy velmi uspesni lidé, kteri prosperovali za kazdeho rezimu. Nemluvi z vas zavist pane autore? Nejste nahodou socialista?

Dadacos 3.6.2009 2:07

Školné

V.P.: "Jiří Havel, docent a lídr socialistů pro volby do Evropského

parlamentu, věřil, že si mladé koupí odmítnutím školného na

univerzitách. Jenže když jim daný návrh přednesl na nedávném mítinku v

Brně, ozvalo se sborově: „My to chceme platit!“"

Když Pán Bůh dopustí, tak ten, kdo V. Procházkovi často ani na jméno přijít nemůže (míněn já), musí s jeho názorem souhlasit.

Větší vlastenec 3.6.2009 1:56

Taky to zaplatíte !!!

Přátelé a soudruzi, jak se říká mezi naším lidem, chybami se učí jen chytrý. Blbec je opakuje.

Proto se ptám : Jsme blbí ? A hned si odpovídám, přátelé a soudruzi : NEJSME ! R^  My nebudeme opakovat chyby našich starších soudruhů, my ne ! Shovívavost, měkkost, polovičatost - nic takového ať od nás nikdo nečeká ! Plané jsou naděje buržoasie, my si tentokrát nebudeme hřát zmije na prsou !  ;-€  Žádní dnešní havlové, schwarzenberci a jiní podobní (Y) nebudou tiše kout pikle celá příští desetiletí, nebudou se nám smát za zády do očí !

Přátelé a soudruzi, očista našich vysokých škol tentokrát musí být důkladná ! Železným koštětem vymeteme všechnu modrou špínu z kabinetů i poslucháren, laboratoří i knihoven.

Jestli chtějí reakční studentíci platit, tak si to tedy zaplatí ! Ale něco jiného a jinak, než by si ve svém povýšenectví přáli. ;-D  Prostě, po našem volebním vítězství bude opět školství a zdravotnictví bezplatné. Nebude stát vůbec nic, a taky za to opět bude stát !

>-  Volte důslednou očistu školství a kultury od reakčních živlů !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Jirka 3.6.2009 1:34

Re: To je ale zase pitomost.

S hrůzou jsem zjistil,že se tu opět vyskytuje slava.;-(

Inka 3.6.2009 1:33

Re: To je ale zase pitomost.

R^R^;-D

fg 3.6.2009 1:07

Re: To je ale zase pitomost.

příště si přečti projev Paroubka. Tady jen ztrácíš čas

slovák 3.6.2009 1:01

Re: moj brat a ja

ty máš brata ?Nie,prečo ?:-D

Olin 3.6.2009 1:00

Re: moj brat a ja

No jo, ten vtip je jinak - není zas tak starý a není slovenský:

Čtyřkoalice je svazek tří politických stran. Jsou to tyto dvě: KDU ČSL.

Nixon 3.6.2009 0:52

skvěle vystižené

Výborně popsané! Dobrý článek o šibalech. Díky!!

SLAVA 3.6.2009 0:48

To je ale zase pitomost.

S hrůzou jsem si přečetl, jaké ptákoviny je možné ještě sepsat.

clay 3.6.2009 0:41

Re: Zastavil jste se na půl cesty, pane autore. Co tedy ten nehorázný výrok Klause vlastně znamenal ?

R^

Jirka 3.6.2009 0:37

Re: moj brat a ja

Zato ta vaše je vyšší než Mount Everest.:-P

S.Š. 3.6.2009 0:17

Zastavil jste se na půl cesty, pane autore. Co tedy ten nehorázný výrok Klause vlastně znamenal ?

Byla to jenom podpora Paroubkovi a další štulec Topolánkovi, anebo ještě něco jiného, jak si myslí třeba dr. Mlejnek, viz http://www.lidovky.cz/strach-ma-volske-oci-0qb-/ln_noviny.asp?c=A090601_000051_ln_noviny_sko&klic=231810&mes=090601_0  ?R^

Řekla bych, že v tom mohl být i podvědomý strach. Podobného protestu by se jednou mohl dočkat i on.:-) Téma si jistě zaslouží dopracování.

veit 3.6.2009 0:12

moj brat a ja

Tento zástupce ředitele Institutu K.H.Borovského mi připomíná starý slovenský vtip: V našom kvartete sme hrali traja - moj brat a ja. I intelektuální úroveň je podobná;-D

Mišák 3.6.2009 0:07

Díky,

hezky jste ty kolotočáře a veksláky popsal.