16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RT 25.7.2007 16:43

Věc se má tak, že kdyby Jirka v roce 68 vsadil na kartu,

která by vyhrála, dělal by vesele komančskou kariéru dál. Je možné, že by nějaká "revoluce 1989" ani nebyla.

Vůbec bych ze 68-ho roku nedělal nějaký odboj, to si jenom komančové vyřizovali účty mezi sebou, jenom jiná tlupa se chtěla dostat ke korytům, o nějaký pád komunismu vůbec nešlo!!!!

krtek 25.7.2007 11:28

Na Hrad nepatří jak Klaus, tak ani Denstbier

Oba v životě zklamali. Klaus je přinejmenším lhář velkého kalibru, Dienstbir předem disklvalifikován svým mladistvým bolševictvím, které se mu po roce 1968 nevyplatilo. Klaus prokázal svou bezcharakternost v čele ODS i před soudem křivým svěděctvím, které mu prošlo. No, na Hradě je hezky, také Havlovi se tam líbilo, proč tedy nezůstata nebo se tam nedostat, že ? Myslím, že průchodný a daleko kvalitnější by byl Vladimír Špidla - co vy na to ?, i když bych raději byl pro Čestmíra Hofhanzla, který by však byl neprůchodný pro komunisty, kteří budou v podstatě rozhodovat, kdo na Hrad usedne. Bohužel, je to chyba, ale stalo se ...

Dušan Polanský 25.7.2007 10:50

Až úsměvné počtení

Jak kdyby se p. Ruml, Pithart atd. zvolili po roce 1989 do funkcí sami. Těžko uvěřit, že by je volili jenom komunisté. Někdy to ani z logiky věci nešlo. Ovšem když už jsme u p. Dienstbiera, tak on se zachoval po roce 1989 daleko prozíravější než p. Klaus.  Klaus chtěl postupně transformovat korunu, postupně se otvírat západu, kdežto p. Dienstbier řekl: ne najednou, to se usadí. A měl pravdu. Ale Klaus se činil pak. Viz banky, ČKA, tunely.   

OCO 23.7.2007 21:35

Opět někdo potřebuje modlu

Na internetu koluje přihláška do bolševické KSČ, podepsaná panem Klausem. Pokládám jejich vztah  ke KSČ  (Dientsbier – Klaus) v určité době1:1. Tento vztah se zásadně obrátil ve prospěch Dientsbiera, protože ten se rehabilitoval v disentu, přičemž Klaus  za bolševika normálně prospěchařil. Vzpomínám si, jak Dientsbier po převratu velmi intenzivně usiloval o to, ať není Klaus k řízení ekonomiky připuštěn, protože v zemi nejsou stanoveny zákony. Klaus však tehdy měl mnoho zastánců. Ukázalo se, že efektivní vázanka a vystupování na veřejnosti zblbla lidi, kteří potřebují pro svůj život nějakou modlu, ale ta nenahradí ani odbornost, ani mravnost a odpovědnost.  On – Klaus je příčinou ekonomického rozvratu a uvolnění morálky v národě vedoucí ke vzniku Kožených, Krejčířů, ... a mnoha dosud neodhalených zlodějů Klausova rangu.

MUDr Jiří Kilian 23.7.2007 21:50

Re: Opět někdo potřebuje modlu

Už dávno je známo, že za vše může Klaus.  Odkaz na tu přihlášku bych rád viděl.

OCO 24.7.2007 20:49

Re: Re: Opět někdo potřebuje modlu

Pošli mi e-mail, pošlu Ti kopii přihlášky.

ya man 24.7.2007 0:00

Re: Opět někdo potřebuje modlu

OCO- proc zijes??

OCO 24.7.2007 20:51

Re: Re: Opět někdo potřebuje modlu

Rozhodně ne proto, abych ctil lidské modly. Ať jde o politiky, herce či fotbalisty. Zpravidla se z nich vyklubou darebáci. A proč ziješ ty?

krtek 25.7.2007 11:19

Re: Opět někdo potřebuje modlu

Pane kolego, vystihl jste to dobře. A ani jste to tak moc neschytal, asi už bylo dost pozdně ... Je k neuvěření, jak mnozí mají krátkou paměť nebo rádi zapomínají. Máte pravdu, tak to budete mít i v budoucnu těžké. Vytrvejte však, ať se nemusíte sám před sebou stydět jako mnozí ...

Hrouda 23.7.2007 20:21

Omlouvám se, že odskakuji od tématu, nevíte, kde je Topolánek?

Už jsem ho neviděl, neslyšel, že už ani nevím, zda je předsedou vlády. Předem děkuji za odpověď .

Psí vrah Čumil 23.7.2007 20:39

Re: Omlouvám se, že odskakuji od tématu, nevíte, kde je Topolánek?

Pracuje k porodu, Hroudo, to musí přece každý chápat....;-) 

Hrouda 23.7.2007 20:59

To přivádí na svět nového občánka ČR

Do takové doby, do takového mezinárodního napětí? Rus za dveřmi, Američan ještě doma. To je ale nezodpovědnost. Doufám, že alespoň někomu předal řízení vlády. Nebo ta rodí s ním?

clay 23.7.2007 20:00

soudruzi

maj tah na beanku celý život. Čekat, že se Pivko chytí za nos je naivní

čtenář zdrojů 23.7.2007 19:08

viník Dientsbier

náš nedávný ministr zahraničních věcí se dnes dopustil největšího zločinu v dějinách lidstva. Dovolil si totiž nehoráznou drzost kandidovat proti nejlepšímu, nejchytřejšímu a nejkrásnějšímu presidentovi všech dob - Vaškovi Klausů. Za tento zločin je nutné Dientsbiera pomluvil, pošlapat a nejlépe rovnou zavřít do kriminálu.

David 23.7.2007 21:36

Re: viník Dientsbier

Mňo, zatím nekandiduje a zatím ho ani nenavrhla nějaká partaj. Zatím ho tak-nějak-jakyby kandidují média. Slyšel jste někdy v souvislosti s novinami o pojmu "okurová sezóna"?

budovatel 23.7.2007 19:00

To se to žvaní...

Autor článku představuje ředitele kolchozu, který na dvůr statku svolal všechny své krávy a voly, včetně  opeřenců, aby je informoval o tom, co v noci vymyslel. Když jim řekl o zbloudilé ovci, o které všechno ví a kterou zná, diskuze na dvoře se rozběhla podle jeho představ. Dokonce i jednoměsíční holubi tu ovci dobře znali z vyprávění vlků. Divím se té ovci, že se na ten dvůr chce vrátit Tolik vlků, volů a krav.

ya man 24.7.2007 0:05

Re: To se to žvaní...

...neelepsi bode, kdez ho okryjete u sebe v chleeve...

Ivan 23.7.2007 18:41

Trouba.

Převrat v roce 1989 byl přece plně v režiji  KSČ, tedy jedné skupiny jejich členů. Taky si pak rozdělili majetek v privatizaci, protože o to především šlo. Pak se z nich stali kovaní pravičáci, modří ptáci ODSSáci. Teď se smějí, jak se takoví svazáčtí Mejstříkové, lampasáčtí Topolánkové a bolševičtí Štětinové pouštějí do těch, kteří v době vlády KSČ se snažili zevnitř KSČ o změnu (protož věděli, že jinak než zevnitř KSČ to nemá smysl) a riskovali přitom kůži. Riskovali ji právě v zápase s těmi bolševistickými darebáky, kteří je teď coby ODSSáci znovu poplivávají.  Kádrováci KSČ teď kádrují z pozice ODS.

Brmboš 23.7.2007 18:16

To se to žvaní.

Když dnes už nikdo nám nic nezakazuje. Zažil jste houby a proto váš názor je plovoucí loď bez motoru. Jakési povídání o tom co jsem slyšel. Pan Diensbier se choval jako chlap a to s ním ve všem nemusím souhlasit. Bylo by velice jednoduché takto známkovat, ale tito lidé mě tolik nevadí jako ti co zahazovali rudé knížky po roce 1989, různí Štětinové a svazáčtí kapitáni jako Mejstřík. Nasazovat někomu psí hlavu je velice jednoduché, ale ono má vše dvě strany.  Dubček byl člověk možná naivní, ale chyba byla právě v těch co dneska zapomněli co dělali včera.Ti, kteří se dopouštějí pod tzv. vyrovnáváním se s minulostí podpásovek protože chtějí řešit jiné. Jejich černé svědomí usnulo a házejí kolem špínu jen, aby se nepřišlo na to co oni. Vychází jim to, ale tato společnost se nikdy s ničím nemůže vyrovnat pokud se budeme chovat jako akční výbory v roce 1948 a místo vyrovnávání se sami se sebou budeme diktovat, kdo podle překábátěných se má více stydět. To není komunismus, ale je to horší než bolševismus, je to prostě v nich a nikdy se toho nezbaví. Celá tato šaškárna se vyřeší obměnou generací a jiná cesta není. Špinit a urážet je cesta nikam a pak se divíme, že tato společnost se rozdělila na dva nesmiřitelné tábory.

Žulový Aston 23.7.2007 18:09

Na stejné intelektuální úrovni byla napsána i obžaloba Milady Horákové

je jedno jestli jsou bolševici rudí nebo modří.... 

sociolog 23.7.2007 17:42

Byvaly premier Gyula Horn

mel dostat nejvyssi statni vyznamenani, az mu to sucasny prezident Madarska prekazil. Proc? Nebot se neslavne GH proslavil za Madrskeho povstani.

TEDY V DOBE, KDY SE DIENSTBIER PRIHLASIL DO RODNE STRANY, kde pak vydrzel 12 let. Co k tomu dodat? Asi si prezidenti sousednich zemi moc rozumet nebudou.

I to je jeden z aspektu kandidatury na tak vysoky urad. Nebot republika zacina byt po protikomunisticke revoluci plnoleta. Takze zatoci s bolsevikem, jako Nemci v r. 1965 - 68 se zbylimi nacisty ve vysokych funkcich. Tedy ti zapadni samozrejme. Doufejme.

anca 23.7.2007 17:40

polit.turista

Drzost tohoto bolsevika je neslychana,jdete uz do p....e s disidenty,mame mlade schopne lidi kteri by mohli tuto funkci zastat .A pan Dienstbier muze vykladat Krampolovi jake to bylo v kotelne a jak statecne bojoval ,kdyz ho ze strany vyrazili.

Šnek 23.7.2007 17:22

Nestačí že,

svého času seděl Dienstbier ve Washingtonu a špinil ve svých článcích USA? Jednou komunista, vždycky komunista. Že se v roce 68 obrátil, to není relevantní. Co svým následným topení a chlastáním vytvořil pozitivního? Nic. Dienstbier je naprosto zbytečná antiamerická postkomunistická figura.

ya 24.7.2007 0:11

Re: Nestačí že,

..ten se neobratil v 68 - to je ted zrejme. On jen pocital s tim, ze je na spravne strane- naivka. To neni dobry kandidat, ktery dela takove kopance!

vlasta 23.7.2007 17:20

Ludvík Vaculík kdysi vyjmenoval, jací lidé vstoupí do služeb komunistické moci:

výčet končil: ... a lidé od přírody hloupí.

Šnek 23.7.2007 17:23

Re: Ludvík Vaculík kdysi vyjmenoval, jací lidé vstoupí do služeb komunistické moci:

Být komunistou, byť i jen jeden den, to je duševní vada.

Ivan 23.7.2007 18:33

Re: Ludvík Vaculík kdysi vyjmenoval, jací lidé vstoupí do služeb komunistické moci:

Ovšem i Ludvík Vaculík vstoupil.

Psí vrah Čumil 23.7.2007 20:19

Re: Re: Ludvík Vaculík kdysi vyjmenoval, jací lidé vstoupí do služeb komunistické moci:

A jestlipak by byl s to napsat Sekeru, kdyby nevstoupil? :-)

tich@dohoda 23.7.2007 16:51

moc dojemne soudruzi :-) soudruh autor nam kadruje disidenta ackoliv v 89 tahal kacera kolem piskoviste

no a zbytek komentaru, az na svetle vyjimky nam zde modra komunisticka luza na Jiriho Dinsbiera plive . Opravdu legrace, kdyz kolaboranti a udavaci , resp. modri svazaci, kterym v 89 bylo cca 10 let kadruji cloveka ktery komunistum dokazal vzeprit. Drtiva vetsina "zdejsich modrych kadrovaku" nemela dost odvahy odmitnout ucast v pruvodu na prvniho maje, 99.9 % z nich poslusne podepisovalo a vyhlasovalo socialisticke zavazky, nemluve o udavani, ucasti ve volbach clenstvi v org. NF, funkce v ROH . Nekdo zde zminil otce pana Dinsbiera, co tak matku soudruha prezidenta, byla to docela kovana soudruzka, nebo rodice soudruha Topolanka, oba slusne postaveni clenove KSC. Vetsina modrych svazaku mela v rodine nekoho v KSC, soudruh Necas byl docela snazivy funkcionar SSM. No jen piste soudruzi/modri/ , bojujte proti komunismu az se vam klavesnice zavari. Docela jsem se zasmal :-)  Cest

bohuš 23.7.2007 17:27

Re: Kádrovák si nevšiml, že kádruje.

V nadpisu píšete o tom jak vám autor kádruje Dinsbiera a jak si to může dovolit, když si nic nemůže pamatovat, protože byl v té době madý.

Při vašem ideovém zanícení, jste si ani nevšiml, jak "dobrou" kadrováckou práci jste odvedl pod tím nadpisem. Nemusel by se za ni stydět žádný bolševický kádrovák. Pěkně jste to všem natřel, od tahání kačera, přes májové průvody až po kádrování rodičů a příbuzných, vám nepohodlných nebo jinak smýšlejících občanů a politiků. I ten pozdrav na konci příspěvku zapadá do vaší kádrovácké minulosi, ze které se ne a ne vymotat.

P.S.

Na vás plátí: Starého psa novým kouskům nenaučíš!