19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Déšť vrtulníkových peněz

Ve válce na Ukrajině hrají významnou roli též bitevní vrtulníky, a zejména záběry těch ruských, které zasáhla ukrajinská protivzdušná obrana, se na sociálních sítích pochopitelně těší oblibě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brecík 5.5.2022 22:25

Omezte rychlost - Poškodíte Putina. ? Hmmmm Všechny závody od F-1 po okresní motocyklové se vesele konají. Asi není až tak zle. PS: Toho malého chlapce, kterého rozdrtil náklaďák při závodech je mi líto. Náklaďáky při terénních závodech mají asi spotřebu 50/100 km.

J. Černý 5.5.2022 15:10

Jaký plat má Mlejnek a proč ?

J. Janotová 5.5.2022 12:14

Žasnu! Na ČRo Plus diskutuje "ekonom" z think tanku IDEA při CERGE EI o tom, že příspěvek na bydlení pobírá podstatně méně lidí než na něj má nárok a že by ty lidi měl stát vlastně sám aktivně vyhledávat a upozorňovat je, že mají na příspěvek nárok. Že prokazování nároku je zbytečně složité...Grrrrr....No, blíží se volby a zase peníze pofrčí

V. Skolnik 5.5.2022 14:37

Promiňte, ale to co jste vyjmenovala je pravda a mělo by to tak být. Víte vy vůbec kolik lidí má opravdu naději získat příspěvek, a kolik lidí i když na něj má nárok ho díky byrokracii nedosáhne? A kolik lidí co by na něj mělo nárok, to díky byrokracii, ani nezkusí o něj zažádat?

Ale je dobře že víte že se zase rozfrčí peníze. Narozdíl od vás bych spíš souhlasil že díky nekoncepčnosti se vždy před volbami rozfrčí peníze, ale osobně si myslím že i kdyby existovala koncepčnost politici si vždy najdou důvod jak před volbami rozhodit pár peněz voličům.

J. Janotová 5.5.2022 16:09

Proboha, když někdo ten příspěvek opravdu POTŘEBUJE, tak věnuje trochu "mozkového sádla" na to jak formulář vyplnit nebo si sežene někoho, kdo to dokáže udělat za něj. Na internetu i na úřadech práce visí navíc návody jak to udělat. Sama jsem nedávno vyřizovala žádost o příspěvek na bydlení své známé, která blbě vidí.

Tenhle nápad, aby lidi byli UPOZORŇOVÁNI na to, že na něco mají nárok je podle mého názoru děs a běs.

J. Černý 5.5.2022 15:13

Co je na tom špatně, když zadosti jsou velmi komplikované. A pro porovnani, jaký je váš měsíční příjem a hlavně za co. Jestli nesedíte pod peněžním ventilátorem.

J. Janotová 5.5.2022 16:18

Na úřadech práce i na internetu visí návody jak formulář vyplnit. Navíc se formulář na pracák ani nemusí nosit osobně (pro babičky z vesničky). A když to někdo není schopen zvládnout sám, tak je přece normální najít si někoho, kdo to dokáže vyplnit.

Pobírám průměrný důchod, takže fakt nesedím pod peněžním ventilátorem.

F. Navrátil 5.5.2022 9:14

Čím větší množství dotací a příspěvkových peněz se rozdá, tím větší bude inflace a drahota. Řešení nespočívá v rozdávání peněz, které fialová vláda ukradne z peněženek pracujících občanů, ale ve snížení daní, zrušení zákonů omezujících podnikání, zvýšení daňových odpočtů na děti, atd. To je ovšem pro mozkovou kapacitu lídrů pětikolky příliš velké sousto.

P. Diviš 5.5.2022 10:09

K inflaci a drahotě bych připojil i korupci. Až potud jo.

Nicméně, z peněženek pracujících kradly a rozdávaly jiným i přechozí vlády, mnohdy i více, než tahle. Problém je, že si to velká část občanů přeje. proto to ty vlády dělají. Strany a hnutí, nabízející menší přerozdělování a větší možnost individuálního rozhodování (kdysi třeba Svobodní) s tím ve volbách neuspěly.

"Pětikolka" se vám nemusí líbit (i já mám proti ní mnohé výhrady), ale ani její alternativa, ANO s Burešem (a kým ještě, sám vládu nesloží?) není nijak lepší, spíš horší.

F. Navrátil 5.5.2022 10:54

Rozdíl by tu byl. Babiš, to je neštěstí. Fiala, to je katastrofa! Račte si vybrat.

P. Diviš 5.5.2022 10:59

Mně se nelíbí ani jedna tahle alternativa. Která je neštěstí a která katastrofa, těžko říci, ale můj dojem je, že katastrofa je vládnout po Burešovi a vyžírat následky jeho rozhazovačnosti na jedné straně a odkládání investic na druhé.

J. Chaloupka 5.5.2022 12:31

Když von ten virus nehlásí dopředu nic.

Ani jak se bude rozšiřovat, ani kde všude atd.

V. Kain 5.5.2022 14:15

Nebýt podzimních voleb tak by nikomu nedali ani halíř.To načasování je korupce voličů jako prase.Pokud jim tu návnadu spolknou,tak si potom můžou chodit fňukat na lampárnuAle blíží se také volby prezidenta.Vsadím se,že naši pitomí voliči to hodí zase nějaké sketě.Rozhodně to nebude vlastenec a patriot.Fiala je slouha Babiše.Pokud se dostane na hrad Babiš,tak se pětikoalice nezbavíme.

J. Janotová 5.5.2022 11:20

Svatou pravdu máte. Jenže co s tím, když většina voličů má představy zcela opačné? Padne-li vláda "pětikolky", jaká jiná ji nahradí? Vláda konzervativní pravice těžko, že?....

Pokud máme všeobecné a rovné volební právo (a nic jiného si , bohužel, nedovedu v Evropě v 21. století představit ) se to stane těžko. Jediná, snad možná cesta je hafo malých změn odstraňujících přerozdělování, aby si na ně lidi(zejména ovčané) v době "pravicových" vlád zvykli a následující populistická vláda je snad nestihne zrušit všechny:-P... Blbý vyhlídky, vím:-/

S. Ševeček 5.5.2022 8:19

prostě vidle.

/nic víc není třeba.

J. David 5.5.2022 8:17

Rány Boží, máme tu novou Maruš Antoinetu ve formě Markéty Pekarové Adamové, apelovala na celkově střídmější životní styl: když není na chleba, dejte si koláče. Něco tak "blbého" je v PS, a ještě tomu šéfuje.

O. M. 5.5.2022 9:59

Zdatně jí sekunduje Wildumetzová.

P. Diviš 5.5.2022 10:10

Blbá je, to jo. Ovšem v podstatě má pravdu. Pokud zdražují komodity, jejichž cenu nejsme schopni ovlivnit, nezbývá, než se uskrovnit.

V. Kain 5.5.2022 14:17

Oni na tom ti ostatní z pětky nejsou o mnoho líp.