28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Derniéra Věcí veřejných

Někteří aktéři přehrávali. Například končící předseda Radek John, jenž opět střídal drsňácké výrazy v obličeji a přesvědčoval všechny kolem, proč mělo před třemi roky význam, aby Věci veřejné vstoupily do Nečasovy vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Pavlas 20.2.2013 15:10

Já bych raději počkal na volby

Asi má pravdu Vít Bárta, že VV s velkou mírou naivity vkročily na scénu "velké politiky" a neodolaly tlaku jistě ne vždy férovému ze strany TOP, ale i ODS. I když principy vládnutí v komunální politice a té státní jsou v podstatě stejné. Mnohdy nějakou dobu trvá, než se oddělí zrno od plev, a já bych rád věřil, že se to "véčkařům" podaří. Věřit TOP a ODS se mi nějak již nechce. A ČSSD a kom. teprve ne!

V. Mlich 20.2.2013 9:46

VV nejsou na tom zdaleka tak špatně

Když se VV poprvé objevily na volební kandidátce, divil jsem se, proč by někdo takové nečitelné straně vůbec dával hlas. A překvapilo mě, že se dostala do parlamentu. Ovšem podle konkrétních postojů - teď nejde o to, kdo co řekl, nebo kolik komu zaplatil peněz, ale o to, jak hlasoval - mají šance celkem dobré. Jen se podívejte, jak hlasovali poslanci VV, když se rozhodovalo o tom, jestli skrze euroval budeme kompenzovat zráty německých soukromých bank 350 miliardama z našich daní: Hlasování PS ČR

J. Urban 20.2.2013 9:21

VV odejdou na politické smetiště

(velká škoda to zas nebude), jako tam odešly ODA, DEU, US, SZ. Osvědčení matadoři z ODS a ČSSD, vedení na provázcích ostřílenými kmotry, disponujícími též potřebnými love na mediální, právní a jinou denunciaci nežádoucích osob, se o to postarají - aby jim do jejich polívčičky nikdo nefoukal. Akorát ta oranžová §vině teď začala žrát nějak víc a tu modrou §vini nejpíš od koryta brzo úplně vytlačí.

P. Pavlovský 20.2.2013 4:07

Sarajeva české politiky: Poprvé jako drama, podruhé jako fraška.

Analogii do očí bijící si naši komentátoři ne a ne připustit. Jistě, "každé přirovnání kulhá" ale před podobnostmi nelze zavírat oči! Po tzv. Sarajevu  měla na nějakou dobu ODS menší preference než US. Tak i  v tomto případě mají VV "podporu občanů ve výši 0,7 %, což je o dvě desetiny méně než sklidilo dezertérské uskupení LIDEM Karoliny Peake".

Po Sarajevu se ODS ocitla v opozii a "dezertérské uskupení" US u vlády.  Není to analogie?

"Vít Bárta si uvědomuje, že Věci veřejné mají našlápnuto k odchodu z vrcholné politiky... Strana se sice pokusila přihřát na výsluní Miloše Zemana.... . Po svém zvolení příští prezident přijal jak Klasnovou, tak poslance Petra Skokana, leč ani to ještě z Věcí veřejných prezidentskou partaj nedělá. Přidává jí to nicméně na zvláštnosti a záhadnosti."

Vnitřní rozpornost těhto vět nazančuje některá možná řešení "záhadností". Má snad pro M. Z.  Katka Klasnová nějaký zvláštní sexappeal? Chodí k němu V. Bárta a Petr Skokan na mariáš? Nebo jsou to podobné sympatie k V. Bártovi, jakými se netajil V. Klaus?

M. Zeman je velkohubý pragmatik jakých málo!  S lidmi, kteří "mají našlápnuto k odchodu z vrcholné politiky", by se těžko zdržoval. Je tu ale zřejmě nějaká reálná perspetiva vzájemnné prospěšnosti. Už jsem tu o ní včera psal.