23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


POLITIKA: Demokraté v akci

18.12.2018

Nedobře se o tom píše. Bojem proti Babišovi, který přenesli lidé z Transparency International a Piráti, jakož i další domácí přátelské udavačské povahy do Brusele, se údajně bojuje za demokracii v ČR. Všichni, kteří buď premiéra naprášili, mydlí mu schody a přisazují si v europarlamentu (Niedermayer, Pospíšil, Poche a další), se zaklínají tím, že jim jde jen o zajištění demokracie, neboť tu ohrožuje český premiér, tímto člověk Andrej Babiš. Věřit jim to může tak hajzlbába na Groote Markt, kdyby se o to vůbec zajímala, a pak jen ti, kdo chtějí věřit, protože jinak neumějí. Prostě Babiše nesnášejí, ale co, oni jej upřímně nenávidí pro jeho úspěch. Tak to chodí.

Vidím to tak, že se Andrej Babiš opravdu do politiky pouštět neměl a mohl mít klid. Jenže to udělal a už sedm roků v ní úspěšně operuje. Co úspěšně, stále úspěšnějí. Pravda, kdyby byl v pozadí jako Petr Kellner, měl by svatý pokoj. Nikdo neví, zdali čerpá nejbohatší muž republiky dotace, a upřímně řečeno, proč by to někoho mělo zajímat, když není politikem, že? I kdyby odrbával dotační pravidla, jak chtěl, nikoho to nebude zajímat, zejména ne Transparency International. Ta tu není pro hlídání čistoty dotačních postupů, respektive hlídání korupce generálně, jak se snaží nás přesvědčovat už nejméně dvě desetiletí, ale jen a jen proto, aby zasahovala do politiky; a to tam, kde se to nedaří prosadit volbami. 

Transparency International je typický protisystémový vehikl, který tak miloval Václav Havel, a s ostatními non-government entitami jedná často velmi koordinovaně. Nikým nevolený, mnohými proklínaný, ale médii protlačovaný vehikl, který má vliv milionkrát vyšší, než by mu vůbec kdy slušelo. Nikdo ty čípky nevolí, vylézají z nich takové lumen jako Adriana Celantana „Krnda“ Krnáčová, čímž je řečeno vše. Čert ostatně nemůže zplodit nic lepšího.

V kauze Andrej Babiš nejde vůbec o demokracii, nenechte se vysmát. Jde tam jedině o to „zničit krtka...“! Když neumíme vyhrát ve volbách, musíme to dokázat jinak, protože ti tupouni voliči nepochopí ty velké myšlenky našich demokratů. Těch, co jsou tak demokratičtí, že když nevyhrají a ani se neumějí dát do kupy a i kdyby, pak ani pak nemají dost hlasů pro úspěch v parlamentu, tak „končí demokracie“ a začíná boj ve stylu catch as chatch can. 

Nic lidského jim není cizí a kdo si nekopne do Babiše, jako by nežil. Měli by se stydět. Vědí již nejméně sedm let, že existuje kauza Čapí hnízdo, ale teď, když Babiš jako první vrcholný politik hájí zájem většiny lidí, kteří nechtějí multikulturalismus, vnucené kvóty, odporné pašování lidí pod dozorem EU a OSN, jakož devastaci země nepředvídatelným zaplevelením zemí EU (nebo snad je rozdíl mezi masovým průnikem lidí z jiného civilizačního okruhu pod zelenou vlajkou boha spíše neslitovného a zaplevelením zahrady bolševníkem nebo křídlatkou?), tak je třeba jej zničit, ať to stojí co to stojí. 

Ta souvislost je jistá a angažmá pánů Timmermanse a Oettingera je toho jednoznačným důkazem. Končečně i souvislost s postupy vůči Polsku a Maďarsku je tu rovněž zjevná, a to jak časově, tak i věcně. Ještě před rokem tahle individua z Bruselu Babiš nezajímal, protože Bohumil Sobotka raději mlčel, trápil se v panické hrůze, že jej někdo přímo osloví bez tlumočníka, a podepisoval, co se mu hodilo na stůl, protože tak je to spravne, tak to ma byť. Jsme přece EU. 

Teď jsme na zadních a Babiš je toho výmluvným symbolem (ať je jeho motivace jakákoli). A proto ta šaškárna s bojem za demokracii. Mimochodem, jestli něčím škodí Andrej Babiš této republice, není jeho přijímání dotace a trapné peripetie ohledně Čapího hnízda, které je v porovnání s šíleným dotačním průšvihem Německa s letištěm Brandenburg úplná nicotnost, ale jeho rozdávání všem kolem. Tedy jeho levicová politika, až tak jednoduché to podle mě je.

Takže nežvaňte, vy poražení, o demokracii a řekněte na rovinu: „Chceme krev Andreje Babiše, toho lotra, co čerpá dotace.“ Nakonec, výmluvná je výhrůžka premiéra Belgie o tom, že když ne imigranti, tak žádný Schengen. Nevídáno! A pokud budou ořezávat dotace, pak také dobře, ale připomínám, že většinově u nás eurodotace čerpají firmy s podíly, jejichž majitelé jsou na uvědomělém Západě.

Takže pokrytci všech zemí spojení, řekněte to prostě nahlas, Pospíšile, Kalousku, Pehe, Poche , Šojdrová, Gazdíku, Oettingere, Bělobrádku a další věrozvěsti demokracie, že je třeba zničit premiéra Babiše. Pane Poche, vy byste měl navíc nahlas říci. „Já ti to, Babiši, nikdy nezapomenu, že nejsem ministrem zahraničního nevměšování! Tak jsem se na to těšil!“ Bylo by to velmi ozdravné, asi jako když těžký opilec řekne konečně nahlas „já jsem alkoholik“. A také úlevné. Jenže to vy nikdy neuděláte. Chce to obalit se tu a tam tibetskou vlajkou, zašaškovat na demonstraci, mít plnou papulu demokracie a dál nasírat voliče, a to i takové, jako jsem já, kteří Babiše nevolili. Příště tu chybu nezopakuji, protože nejsem vůl, abych ji znovu opakoval.

A takhle my tady v Evropě žijeme.