28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Demokracie potřebuje seriozní debaty kandidátů...

Považuji za smutné, abych užil oblíbeného obratu prezidenta Klause, že i dnes, dokonce on a někteří z těch, kteří jako já věří v blahodárnost konkurenčního prostředí, jak na trhu zboží, tak názorů, jednají, jako by volba prezidenta republiky byla předem rozhodnutá, že není o čem a proč diskutovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hrad 16.12.2007 16:08

Debat může být mužského rodu.

O tom co je, a co potřebuje demokracie jsou napsány knihovny. Diskutujte ne o tom, co kdo řekl, ale o činu. Co udělám(e). To vám sdělil již strašně dávno, jak se sakra jmenoval..... už vím. V.I. Lenin. Kdyby ty debaty k něčemu vedly, majitelé klíčů k současnému světu, by je brzy zarazili.  Doplňte si termín  "k něčemu" sami. Napřed se ale rozhlédněte. Co když vás někdo sleduje? "Očka" s termínem STB nezmizela . 

JF 16.12.2007 3:29

jen porovnání CVčka a publikační činnosti Švejnara versus Klause je pro ješitu zdrcující: Má toho stěží jednu desetinu a navíc v jakých publikacích

www.jansvejnar.cz a www.klaus.cz.

xerxes 15.12.2007 13:46

proč debata

debata pro veřejnost v tomto případě je zbytečná,my přece presidenta nevolíme přímo a vzhledem k presidentským pravomocím,může v této funkci být i můj modrý kocour a když vezmu v úvahu jeho zásluhy,je před kandidátem p.Paroubka.Pro republiku tento pán neudělal a měl na to času dost

Radek 14.12.2007 21:34

Stanovisko

Postoj pana prezidenta  k odmítnutí veřejné debaty k provětrání  názorů na široký záběr otázek ,které by si národ rád vyslechl je skandální. Ta stará arogance, přezíravost,chytráctví přesně odhaluje jakého máme prvního muže.Jsem pro změnu, ta stará garda ať jde k čertu.Je třba mladých lidí,protože těch architektů dneška je třeba mít plné zuby.

JF 16.12.2007 3:24

Souhlasím. Rádoby světový debatér najednou odmítá možnost před národem zazářit?

Debaty se Švejnarem, ke kterým bude, sám nebo nakonec i ODS dotlačen, budou mít pro Klause mnohem horší a hlavně trvalejší následky než prohra v debatě s nezáživným Špidlou. Republice i pravici to ale prospěje.

petr7net 14.12.2007 20:18

Klaus se boji

Cenzor  smazal muj prispevek , protoze nechvalil papa Tunela

petr7net 14.12.2007 20:13

Klaus se boji

Klaus = papa Tunel se BOJI dialogu. Pokud by pozvali jej jeho, tak by se celou hodinu samolibe narcisisticky naparoval a uvadel ,,  sve ucenosti tzv profesora ekonomie ktery nikdy neridil ani trafiku a sve ucenosti samozvaneho profesora klimatologie.,, Je to ZBABELEC !!!!

milan007 14.12.2007 19:49

pane miler

Pokud potřebuje k utvoření si názoru na kohokoliv hodinovou debatu pak mi je Vás líto. Oba pánové vynikají publikační činností a mají za sebou mnoho skutků. Nebude lépe soudit o nich podle toho ??

JF 16.12.2007 3:27

porovnání CV JŠ a VK: jenen publikační činnost Klause stěží desetina Švejnarovy

A to Švejnara na profesuru nenavrhoval Ivan Pilip ale byl to, oproti dekorování se Klausova "týmu vládních ekonomů - košér proces na celkem prestižních amerických univerzitách.

tak nam zabili ferdinanda 14.12.2007 19:01

demokracie by byla, kdyby presidenta volil ...

... cely narod ... pak by take mela smysl debata mezi kandidaty ... jenze: presidenta budou volit jednotlivci, ktere vlastne nikdo nikam nezvolil, nebot do zakonodarnych sboru je najmenovaly strany, ktere ta kresla ziskaly ... jo, az cesko zkusi ten zajimavy zpusob, ze o kazdem poslanci rozhodnou velice jmenovite volici v jeho volebnim obvodu, pak budou mit titiz narok se tvarit jako voleni zastupci ... a teprve pote, az tihle tzv. zastupci lidu zpusobi, ze presidenta bude volit tentyz, teprve pak bude mit lid duvod vyzadovat, aby se kandidati (vsichni) nejak vyslovili ... jinak bych vam silne doporucoval, abyste se neohaneli demokracii, nebot to, co vladne v cechach, se da nazvat vselijak, nekdy az neslusne, ale o demokracii nezavadite ... a kdyz uz jsme u tematu: jo, vsichni souhlasi s primou volbou prsidenta, ale ze ted hned to nepujde, ze kdyz, tak az priste ... PROC NE?

Fafa 14.12.2007 19:30

Re: demokracie by byla, kdyby presidenta volil ...

No, senatori byli zvoleni v jednomandatovych obvodech. Takze o nich rozhodli volici velmi jmenovite. Pokud by ovsem prezidenta volil pouze senat, tak je celkem hotovo uz ted.

JF 16.12.2007 3:31

ODS i Klaus si stěžují, že veřejnost JŠ nezná: debaty tomu dost odpomůžou PLUS Klaus si opakovaně nažíká na málo diskuse, vyzává k ní kdekoho

Najednou je tak skromný, že národu nechce předvest, co je doopravdy za klasu?

nox 14.12.2007 18:58

Blahoslavení, budiž Oráj

Nejvíce na téhle diskuzi mě baví, jak se odesáčci, nejlépi ti z Práglu, staví za Klause a už neví, jak mu lépe vlézt do pr.......e, jak jej lépe obhájit. Vážení , Klausík stejně vyhraje, nevím, proč jej musíte tak bránit.

clay 14.12.2007 18:38

taky nevidím důvod proč by měl jakýkoliv silný kandidát

uměle dodávat Švejnarovi větší vážnost, než má...

F.VÍZEK 88.100.57 14.12.2007 18:54

Tvrdíš značko "clay"...

že některý z nich je profesor a druhý "profesor"?   Zapomněl jsi nás nasměrovat, který je který... A mluvit o síle?  Zapomněl jsi už,  že  posledně byl V. Klaus zvolený až na podeváté a jentaktak ?

Vlasta.on 14.12.2007 19:44

Re: Tvrdíš značko "clay"...

Vízku, vy jste takovej blb .......... Kto tady mluvil o titulu profesor?

F.VÍZEK 88.100.57 14.12.2007 20:14

Nškdo mluvil o VÁŽNOSTI ...

A oni oba dva profesory jsou - čili vážnost se jaksi předpokládá automaticky, že ?

Ale když se ohrazujete proti mé reakci - zřejmě jste citlivá(ý) -, proč mne naplno "titulujete" blb?  Zkuste použít jiný akademický titul: doktor, magistr...  na ně mám papíry, na "blba" mi je budete muset vystavit Vy, máte-li ono právo.  Omluvu nečekám,  to se dnes nenosí...  A od anonymů ji ani nečekám. Mají "v gatích", a tak jsou za bukem jako za totáče... Co kdyby se to "otočilo" ?

Honza 14.12.2007 21:08

Re: Nškdo mluvil o VÁŽNOSTI ...

Když vy pane Vízku opravdu ve svém příspěvku "to clay"  reagujete poněkud nesrozumitelně, tak se pak nedivte. A jestli máte papíry na titul, to pořád nic neříká nic o Vaší moudrosti.

bohuš 14.12.2007 23:52

Re: Nškdo mluvil o VÁŽNOSTI ...

Jiný akademický titul lze použít a to RSDr (rozhodnutím strany doktor). Vyjde to na stejno. :-D

F.VÍZEK 88.100.57 14.12.2007 18:14

Klaus v. Švejnar ?

Opakuji:  Česko potřebuje nový vítr, nové nápady, nové pohledy, nové metody, nové tváře, nové myšlenky a novou naději...  

Posoudit, kdo je schopen to nabídnout a dát případně i víc - toť otázka. Odpovědi na ni se budou jistě různit...  Ale pro občana (a k občanovi) je správné jenom jedno:  měl by  vědět, měl by být informován, měl by dostat šanci porovnat - to je solidní přístup kandidátů a  mělo být i zájmem samotných volitelů (= poslanců a senátorů).  Aby Hrad měl k lidem blíž !

kirast 14.12.2007 23:29

Re: Klaus v. Švejnar ?

Neschovávejte se za "Česko", pane. Vy chcete "nový vítr, nové nápady, nové pohledy, nové metody, nové tváře, nové myšlenky a novou naději...". Ovšem váš nový vítr je starý Paroubek a vše, co jsme zažili od nástupu Zemana do vlády po Paroubka. Ale já jsem také Čech a mám své nápady, pohledy a myšlenky. Vystačím si se stávajícími tvářemi a osvědčenými myšlenkami (ty vaše mě zatím nikdy nepřesvědčili). Mou nadějí je, že se konečně vymaníme z důsledků vedení státu vašimi lidmi, nakonec výsledky voleb ukázali, že to vedení tak slavné nebylo, tak proč se tam vracet. A Václav Klaus k současnému vedení státu patří. Takže, oba jsme Češi, ale naše názory jsou zcela opačné. Ale mě patří "Česko" stejně jako vám, tak mluvte laskavě za sebe a ne za stát, protože nechci, aby si kdokoliv myslel, že přeji ostatním to co vy. Profesora Švejnara si z Ameriky povolávejte, až si nebude žádná strana vědět rady ze svých zdrojů. Zatím tomu tak naštěstí není.

L.J. 14.12.2007 18:14

śvejnar na hrad!!!!!!!!!!!!!!!!!

Topol musí zvolit Santa KLAUSE,jinak by ho Santa při dalších volbách zesadil a kdo by živil Nikolase?>-

L.J. 14.12.2007 18:11

śvejnar na hrad!!!!!!!!!!!!!!!!!

>-Mně se zdá,že je to tady dnes sám ODSák

Skybird 14.12.2007 17:54

Debata kandidátů je potřebná a její odmítání trapné

Volíme přece NAŠEHO prezidenta. Zastupuje navenek nás všechny a v ne neposlední řadě je placen z našich daní. Proto je třeba, aby kandidáti absolvovali společnou debatu. Nejde přece o to, zda jim to ve vzájemném souboji pomůže či nepomůže. Jde o to, že my máme právo znát jejich názory na nejrůznější otázky i když je nevolíme přímo. Máme také právo případně prezidentovi přípomínat, jak své názory mění či nemění.

Prezidenta sice  volí poslanci a senátoři, ale ti jsou jednak pouhými zástupci veřejnosti a hlavně za dva roky budou převoleni, kdežto mandát prezidenta bude trvat déle.

Odmítání veřejné debaty je nutno chápat jako zpupnost, jako pocit nadřezenosti, jako pohrdání "obyčejným" člověkem.

tak nam zabili ferdinanda 14.12.2007 19:05

Re: Debata kandidátů je potřebná a její odmítání trapné

nebesky ptacku, KDO voli presidenta? volici? nikoliv ... nikym nezvoleni, lec svymi stranami najmenovani, poslanci ... ti potrebuji tyhle debaty jako mrtvej potrebuje zimnik ... ti budou so-wie-so hlasovat podle toho, co jim rekne jejich partaj ...

JF 16.12.2007 3:35

Souhlasím. Všichni, určitě Klaus, jsou přece služebníci občanů, ne poslanců

A Klaus, rádoby extra debatér, by němel národu informovanost a možnost porovnání, vidět, jaký světový kalibr tam v něm budeme dalších 5 let mít, odepírat. Vždyť ho platíme.

Honza 14.12.2007 17:26

Klaus nechce debatovat se Švejnarem, protože mu to nepřinese ve volbách žádné body.

Tak proč by debatoval? Proč by zvětšoval šance Švejnara? Je to jednoduše boj kandidáta na post prezidenta. Boj je boj. A je hloupost to Klausovi vyčítat. Nadruhou stranu spousta tlučhubů může zato Klause peskovat, trefovat se do něho a zviditelňovat se tak.

Jarka 14.12.2007 19:01

Re: Klaus nechce debatovat se Švejnarem, protože mu to nepřinese ve volbách žádné body.

Souhlas!!

kivi 14.12.2007 17:07

bojí se že by se ztrapnil

(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

Buvol 14.12.2007 16:54

To jistě potřebuje! Obeně ovšem dnešní politiká reprezentace debatovat neumí!

Přímo odstrašujíím příkladem je Topolánek! Z jeho projevu na hony čiší především nevychovanost, agresivita a kolosální hloupost ! Viz např. před pár dny jeho vystoupení ve dvaeti minutách Martina Veselovského na Radiožurnálu ....