23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Demokracie potřebuje seriozní debaty kandidátů...

Považuji za smutné, abych užil oblíbeného obratu prezidenta Klause, že i dnes, dokonce on a někteří z těch, kteří jako já věří v blahodárnost konkurenčního prostředí, jak na trhu zboží, tak názorů, jednají, jako by volba prezidenta republiky byla předem rozhodnutá, že není o čem a proč diskutovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Anděla 14.12.2007 7:07

Re: Re: Klaus dobře ví, že národu dluží odpovědi týkající se kuponové privatizace. Co kdyby se ho na ni Jan Švejnar náhodou zeptal?

Ale prosím vás....

rolandszewczyk 14.12.2007 7:06

tady bude demokracie,tak tady nebudeme my,takže Klaus nebo jiný,je to jedno

vi 14.12.2007 6:57

Samozřejmě, že veřejná debata nebude, ale jednu jistot mít budem. Hlava státu je zbabělec, stejně jako jeho vzor Beneš.

Klausové senior a junior a paní Livie "pumpují" z Čezu do vlastních kapes stovky milonů korun ročně, za nehorázného zdražování elektřiny pro "obyčejné" občany. Kontrolní otázka : Na kolik stovek milionů korun si přišel "disident" Klaus, při tzv. mimosoudním vyrovnání s Vladimírem Železným, Když připravili občany o 20 000 000 000 Kč? To je dvacet miliard korun! Samozřejmě nebude riskovat, že by se ho Švejnar veřejně a v přímém přenosu zeptal na jeho zlodějny.

eTony 14.12.2007 6:57

Millere, Millere,

především, kdo se snaží o předem dohodnutý výsledek je Švejnar, který dodnes neví jestli kandidovat bude nebo nebude. Konečné jeho rozhodnutí padne, až to bude " v kapse". Takže, jste tchořem, který se ptá, kdo to tu smrdí.

malstoka 14.12.2007 6:52

Re: Je to velmi jednoduche.

Kdybys uměl cizí jazyky tak by ti stačilo vzít zahraniční ( v poslední době německé) noviny a zjistil bys, že Klaus osamělý se svými názory zdaleka není.

Jan 14.12.2007 6:50

Re: Re: Je to velmi jednoduche.

Podle lidi jako jsem ja Klause proste ve svete nikdo nezna. Je to pan Nikdo.

J.G. Pašek 14.12.2007 6:34

Nebuď línej . . . přečti si Ústavu ČR jak a kdo volí prezidenta ČR . . . . . .

když chceš, aby ulice volila prezidenta, začni petici změnit Ústavu podle tvého gusta  . . . 

Sedrman 14.12.2007 6:32

Re: Je to velmi jednoduche.

to je zvláštní, že ho nikdo na konferenci nezmiňuje, podle lidí s názory jako vy je k smíchu po celé zeměkouli a neustále si ho někdo dobírá, jak je hloupej. A také je vrcholným nebezpečím pro život v souladu s ekologií, jak to dělá, když ho nikdo z těch důležitých hybatelů počasím nezná ?

Ale je škoda, že tenkrát nebyl Švejnar premiérem, mohl být teď nenáviděný on a vy byste škemrali, ať ho Klaus sundá z Hradu.

Sedrman 14.12.2007 6:28

Klaus má tak obrovskou převahu, podporu i od poslanců a příznivců KSČM

touhle větou autore jasně dáváte za pravdu Klausovi. K čemu debaty, když čeští trotlové mají jasno a žádná sviňárna jim není dost hnusná, aby ji nepoužili. Pehe by se od vás mohl učit a to je nějaký expert na demagogické plky.

miron 14.12.2007 6:23

Re: Zásadní omyl autora

A dokud se někdo takový nepřihlásí, měla by se pozastavit ústava a prezidentem jaksi ex offo bude Klaus. Akorát není jasné, který úřad o tom rozhodne. Logické by bylo, kdyby prezidentský. A blb občan, který si nedovede udělat z přímé konfrontace kandidátů obrázek, ať si trhne nohou. Jeho mozek bude z moci úřední ochráněn a všechno za něj vyřídí Šlouf u komunistů.

jan 14.12.2007 6:10

president parlamentu nebo republiky

když pan klaus říká, že ho volí 281 lidí parlamentu, tak ať je presidentem parlamentu a ne presidentem republiky

martin TT 14.12.2007 5:23

Odkaz

aby nezapadla zmínka o Millerových chvalozpěvech před deseti lety. Je to až před koncem textu, také vyzával k diskusi občanů, aby si někdo proboha všiml, jaký je Švejnar klenot a navrhl ho za premiéra.

http://tinyurl.com/yubrx8

martin TT 14.12.2007 5:09

Re: Re: Re: Ale Švejnar JE apriori nebezpečný ...

chcete tedy změnit ústavu? Proč ne, to hubou podporují všichni politici, zejména ČSSD a KSČM, jen si vždycky vzpomenou, že toho Klause ještě lidi vodit nesmí.

Miroslav Zikmund 14.12.2007 4:42

Zásadní omyl autora

je v tom, že považuje televizní debaty za seriozní. Pokud bude televizní debata kandidátů, bude mít každý kandidát na každý okruh problémů je dvě tři věty. A proto to vždy budou  jen věty líbivé a  laciné, logicky zvlášť od toho , kdo je pro veřejnost  neznámý a může se tak jednoduše předvést.

Pro občana je důležité, aby na funkci prezidenta kandidoval člověk, kterého dobře zná a ví o něm, jak se chová v kritických situacích, jaké má skutečné názory na to či ono, jak je ve svých názorech konzistentní, jak plní slovo, dané svým protivníkům i partnerům. Tato znalost a zkušenost je nenahraditelná a nenahradí ji žádná televizní debata či politické promo před těsně volbami. S každým délesloužícím politikem máte kladné i záporné zkušenosti, nově vytažený kandidát je vždy a nezbytně jenom loutka nějaké politické party.

Ať je protikandidátem Zeman, Havel či někdo  podobný,  ale hlavně ať to není loutka typu Švejnara, který  klidně nablafe názory  lidí, kteří ho vystrčili do popředí.

Televizní debata je jen divadlo.

68 14.12.2007 4:29

Re: O klausovi se na Americkem kontinente nepise

Myslím, že nedostižný Albert už tohle také zaregistroval a začíná pomalu s manželkou pracovat na své druhé nobelizaci, na poli globálního počištovávní.

pozorovatel123 14.12.2007 4:08

Re: Klaus dobře ví, že národu dluží odpovědi týkající se kuponové privatizace. Co kdyby se ho na ni Jan Švejnar náhodou zeptal?

V ostatních postkom zemích se to udělalo jinak a po 3 až pěti letech s na měně škrtaly 3 až 5 nul. (jak kde). Toho jsme byli ušetřeni možná i díky Kup privatizace a Klausovi. Někteří však budou nadávat vždy. Tvrdím že naše ztráty jsou v porovnání s nimi výrazně menší.

Mirek_K 14.12.2007 4:00

Re: Je to velmi jednoduche.

..je až neskutečné,kolik blbosti může vypadnout z jedince. Více nemá cenu tento výblitek komentovat,neboť nejde polemizovat s blbcem !!

Houmr 14.12.2007 3:41

A je nějaký jiný kandidát než pan Klaus?

Pan Švejnar stále s kandidaturou ještě váhá, kandidátem na presidenta však není, tak s jakým kandidátem by měl pan Klaus vlastně debatovat?

Emigrant 14.12.2007 3:35

O klausovi se na Americkem kontinente nepise

zato o Alovi a jeho manipulaci s fakty ano. Vsechny politicke strany vcetne zelenych od nej daly ruce pryc. Proc asi? Tema cislo jedna zacina byt globalni znecistovani, nikoliv oteplovani. :-P

Jan 14.12.2007 3:02

Je to velmi jednoduche.

Klaus az zase takovy blazen neni, aby sel do souboje (obrazne receno) jako musi vaha proti tezke vaze. Aby se ztrapnil pred miliony divaku v debate se Svejnarem, ktery ho prevysuje ve vsech smerech. Klausovi spise sedi takoveto zakulisni vyjednavani s rudymi komunisty z KSCM, zavazovani si vsech modrokomunistickych poslancu a senatoru podpisy, ze ho vsichni "dobrovolne" budou (a manifestacne, tak jako za casu normalizace) volit. Ale primy souboj, to neni Klausova parketa. Modlim se, at Ceska republika nemusi resit nejakou skutecnou krizi nebo problem s Klausem v cele. Vsadim se, ze by zase kapituloval, tak jako treba kdysi pred Duskem.

Mimochodem, ted je na Bali konference k oteplovani. Dost se o ni pise a hovori i v Australii, stejne jako o globalnim oteplovani. Ale ani jednou jsem neslysel, ze by nekdo nekdy byt jen zminil nejakeho Klause a jeho nazory. To jen par zoufalcu v Cesku veri tomu, ze Klause a jeho nazory snad nekdo ve svete bere vazne. Neni tomu tak, jedinym ceskym (cs.) prezidentem znamym v cizine byl V. Havel blahe pameti.

Martin 14.12.2007 1:13

cenzor na np

se aspon trochu jeste osalit da :) takze lide k nepovolenym informacim mohou mit pristup

Noční pták 14.12.2007 1:07

Díky,

já tyhlety zdejší vychytávky, co se dá a co né, neovládám. :)

Martin 14.12.2007 0:59

Re: Argumentace pana Millera

http://tinyurl.com/yubrx8

68 14.12.2007 0:56

Ale pane Millere,

jaká škoda, že jste si předem nemohl přečíst ten článek od pana Haase. Je to hned pod tím Vaším.

šakal 14.12.2007 0:49

Ať myslí Klaus cokoliv, vždycky to bude špatně...

...Když Klaus debatu odmítne, tak mu za to hromadná sdělovadla vyšijou triko: "že se bojí"..."že nediskutuje"..."že není demokrat"...a tak dále a tak všelijak podobně. Navíc tak našim hromadným sdělovadlům prezident nabídne možnost, aby jeho názory rozšlapávaly po všech stránkách víkendových příloh a po všech vysílacích časech až do voleb. A také umožní svému potencionálnímu sokovi takovou sebeprezentaci, na jakou by se dotyčný sám nikdy nezmohl. Zatímco Klausovy názory všichni, kdo mají smysly pohromadě, znají, světonázor protikandidáta je zatím pro většinu Čechů naprostá mlžina. Takže případnou debatou by Václav Klaus poskytl protivníkovi výhodu, kterou nemá smysl nabízet.

Sumasumárum...přes držku dostane Václav Klaus od našich hromadných sdělovadel v každém případě. A je otázka, co je horší varianta. Já mám dojem, že poskytovat médiím takovou munici, že budou mít k dispozici pro svévolnou dezinterpretaci čerstvou zásobičku nejnovějších sdělení a názorů, je nerozumné. A navíc tou debatou podepírat autoritu protikandidáta - to je velmi netaktické.

Bert 14.12.2007 0:44

Klaus dobře ví, že národu dluží odpovědi týkající se kuponové privatizace. Co kdyby se ho na ni Jan Švejnar náhodou zeptal?

Žádný debaty! Postavil bych V.Klause před veřejný tribunál a v přímém tevizním přenosu bych chtěl slyšet jeho odpovědi na zásadní otázky týkající se privatizace. Klaus si je dobře vědom toho, že nám odpovědi dluží. Proto nechce diskutovat. Klaus musí vysvětlit, proč byla republika, záměrně destruktivním mechanismem privatizace,  z velké části rozkradena.

Noční pták 14.12.2007 0:33

Argumentace pana Millera

z roku ´97, proč Švejnara premiérem, k dohledání u našich britských listovních kolegů, bude asi sloužit pro potěchu jen mně, když mi cenzorní pes odkaz nepovolí. Škoda, takovej bod j) by vám byl mohl navodit pěkné páteční sny.

JC 14.12.2007 0:33

Re: Ale Švejnar JE apriori nebezpečný ...

Jestli si někdo snad myslí, že by snad p. Švejnar přesídlil natrvalo do Prahy, tak je naivka. Nebude totiž riskovat, že by po 5 letech mohl být v USA označen coby persona non grata. Což se dá předpokládat, když tady hodlá vládnout ruku v ruce s komunisty (v rudých a oranžových kabátech).

Kdepak vážení, v případě zvolení bude p. Švejnar prezidentem jen pro forma, tak říkajíc na vedlejšák. Zhruba 4x do roka přijede na týden do Prahy, aby se neřeklo, že se o občany této země nezajímá. Vybere přírůstky na účtu, zastaví se u levného zubaře a zase odkvačí přednášet domů do USA.

A mezitím ho na Hradčanech bude zastupovat Paroubek, který splní každé přání americké vlády, tlumočené "českým" prezidentem a ještě navrch přidá něco z vlastních invencí (aby se pomstil všem, kteří ho  dostatečně nemilují);-O 

Honza42 14.12.2007 0:32

Re: Re: Ale Švejnar JE apriori nebezpečný ...

Je to přesně jak to říláte. Nevolí se totiž prezident ČR ale "prezident parlamentu."