19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kohout 21.1.2008 7:56

...

Paní Bobošíková,

zachování stravenek si vynutili "přeběhlíci! od ČSSD - výslovně tak požadovali, slyšel jsem je.

Nevěřil bych v jejich uplácení - působili nas mě dojmem velmi vlastních myšlenek.

Topolánek se okamžitě chopil příležitosti a Paroubek je vůl - teď buď musí přistoupit na porušení programu ČSSD (zrušení stravenek) nebo bude za debila.

karel 20.1.2008 17:30

Komu slouží monopol společnosti EUREST

Slevy na stravu, prostřednictvím stravenek, jsou poskytovány především zaměstnancům menších soukromých a polosoukromých firem. Myslím, že proto je tato skutečnost těm novinářským konfidentům  tak  velká v očích.  Ale "nevšimli" si, že ve velkých, většinou státních podnicích  jsou na stravu poskytovány mnohem vyšší příplatky. Ty ovšem putují přímo do pokladen výrobce a dodavatele jídla ( takřka vždy je to EUREST ). Jen tak mohlo dojít k tomu,  že v těchto podnicích byly zlikvidovány kantýny a závodní jídelny, prodávající docela levě potraviny a nekompromisně v nich vládne EUREST s neuvěřitelně drahými jídly a takřka bez drobného prodeje v kantýnách. Zaměstnanci  mlčí, protože jsou uplaceni masívními příspěvky, EUREST musí mít  zisky až oči přecházejí a co z toho mají ti, kteří o tom v podnicích rozhodují si ani nedovedu představit. Zákonitě si tento typ stravy nemohou dovolit ti, kteří v těchto podnicích sice pracují, ale jako zaměstnanci jiných firem. Ti příplatky nemají a jsou vyhnáni do okolních restaurací, kde je strava levnější a kvalitnější. Nemluvě o výběru a obsluze. Částečnou úlevou pro ně jsou ( nebo byly ? ) stravenky od zaměstnavatele. Ale díky novinářským hyenám a politikům, kteří z nich mají panickou hrůzu přijdou ( nebo už přišli ? ) i o tuto drobnou výhodu.

AeroKarel 20.1.2008 18:00

Re: Komu slouží monopol společnosti EUREST

koukám vzpomínáte na guláš v závodce za 4,50, ne?

Kde by vzal Eurest monopol?

karel 20.1.2008 18:14

Re: Re: Komu slouží monopol společnosti EUREST

Ne nevzpomínám. Asi mi není tolik let jako vám. A co se týče toho monopolu, zkuste se podívat například do kteréhokoli podniku ČEZu. Pokud máte zájem, mohu vám jmenovat desítky dalších. Spíš bych rád věděl, ve kterém velkém podniku není. Kde se to vzalo si odpovězte sám, vševěde.

Ivan 20.1.2008 19:39

Re: Re: Komu slouží monopol společnosti EUREST

Guláš za 4,50 by přivítalo mnoho lidí a není na tom nic špatného.

karel 20.1.2008 21:34

Re: Re: Re: Komu slouží monopol společnosti EUREST

Já také. Ale z iluzí jsem už dávno venku. A debata tady byla o něčem jiném.

jarin 20.1.2008 17:02

BUUUU

Prognostik 20.1.2008 16:37

Novinářské hyeny si naběhly, protože teď mohou očekávat,

akorát to, že jim nějací naštvaní zaměstnanc nejen nic dalšího neřeknou, ale ještě jim dají po hubě.

Alice 20.1.2008 15:19

Jsem pro zrušení stravenek u všech státních zaměstnanců,

ale ještě bych to vylepšila o zaměstnance v polostátních podnicích. Co takhle zrušit výhody volného jízdného pracovníkům Českých drah, Dopravního podniku hl.m. Prahy, možnost nákupu akcií  managmentu ČEZ atp.

Paní Bobo jsem kdysi fandila, ale nedovedu si vysvětlit to, že kdysi z TV obrazovky oprávněně kárala Topolánka za to, že svoji manželku zaměstnal a platil jako svoji asistentku. Jakmile se však dostala do EP, ihned udělele to samé a ze svého manžela si rovněž udělala asistenta, ale za plat mnohonásobně vyšší. Je to v pořádku? Asi ano, protože z demokracie tu opravdu zbylo jen tržiště.

AeroKarel 20.1.2008 18:02

Re: Jsem pro zrušení stravenek u všech státních zaměstnanců,

No a proč by se demokracie a tržiště mělo vylučovat? Jen aby Bobo uhájila teplý flíček?

Alice 20.1.2008 14:52

asistenti

Vzpomínám si, jak jste  kritizovala Topolánka, že zaměstnal svoji manželku Pavlu jako svou asistentku. Jakmile jste se dostala do EP, okamžitě jste takového asistenta udělala ze svého manžela. Připadá vám to správné? ;-D

NP 20.1.2008 15:10

Re: asistenti

Když dva dělají totéž, nemusí to být vždy totéž. V tomto případě se musím šarmantní paní Jany zastat. Není nad partnerský dohled. P. Topolánek podlehl kritice, manželku přestal zaměstnávat a víte jak to dopadlo. A to Vám připadá správné?;-) 

Ivan 20.1.2008 19:42

Re: asistenti

A co to má společného s obsahem článku pí. Bobošíkové? Nebo to je nějaká taková zvláštní logika modrých ptáků. To, že Bobošíková zaměstnala svého manžela nic nemění na tom, že je špatné, když Topolánek zaměstnal manželku jako svou asistentku. Jsou to dvě oddělené skutečnosti, obě špatné. To. že se špatnosti dopustila Bobošíková nic nemění na skutečnosti, že Topolánka kritizovala oprávněně. Jste schopen to pochopit? Obvykle to chápou i malé děti.

Petr 20.1.2008 23:20

Re: Re: asistenti

To není žádná nová logika modrých  ptáků. To pouze Vy dokumentujete svůj nedostatek smyslu pro humor a pochopení ironie.

Petr 20.1.2008 23:23

Re: Re: Re: asistenti

Ivane, omlouvám se, přehodil jsem si sled příspěvků. Ještě jednou: promiňte, prosím.

jarda 20.1.2008 12:07

ČT proti Paroubkovi ???

S úsměvem sleduji nejen tuto diskusi o tom, jak "restauratéři " lobují u ODS .Jednou z odborářských vymožeností je, že zaměstnavatel přispívá svým zaměstnancům na stravování. Zaměstnavatel za to má možnost si tento náklad  zařazdit  do účetnictví jako daňově uznatelný. Tzn snižuje mu to základ,  ze kterého platí daně. (jinak  trochu zjednodušeně řečeno Oběd stojí cca 55 Kč, zaměstnavatel ( kapitalista ) mě jako zaměstnanci přispěje 26 Kč a já zaplatím zbývajících 29. Já jako zaměstnanec jsem spokojen .

Pochopitelně, že ministr financí a pravicová vláda, chce minimalizovat různé vyjímky a daňové odpočty. To je její povinnost - myslím té pravicové vlády.

Novináři vytáhli "úplatkářskou smlouvu" a nařkli restauratéry z lobingu   a podplácení vlády. Paroubek se toho chytil a začal  řvát..... přitom si neuvědomil, že křičí proti těm, kteří jsou jeho voliči  a pokud  tato vyjímka bude zrušena  budou si napříště  mnozí nosit do práce chleba s kouskem salámu. Protože se jim nebude chtít dát 55 za celý oběd.

Tento stav  Paroubek totiž nezná,  neboť jako zaměstnanec RaJ neplatil nic a teď jí z Repre fondů  parlamentu či ČSSD.   a vzpomeňte ... On je totiž ten, který se chlubí při vypočítávání své výplaty ..."a pánové řekněte mi kdo z Vás to má "

Pokud Topolánek navrhne , aby tato výhoda pro zaměstnance ( příspěvek od zaměstnavatele na stravování včetně daňového zvýhodnění) byla zrušena,  musí   tento zákon podpořit a icelá ČSSD nebo by měla odvolat svého předsedu= Paroubka.

Ivan 20.1.2008 19:45

Re: ČT proti Paroubkovi ???

Fanda modrých ptáků opět kalí vodu. Není to o tom,  ,jestli mají být stravenky, nebo ne. Je to o tom, že si nějaká firma objednala znění zákona u ODS. Stejně špatně by bylo, kdyby si objednala opak, t.j. zrušení stravenek. To ovšem musí fanda modrých ptáků nějak zamluvit.

hulvát 20.1.2008 10:57

V politice se nehraje na vděčnost!

Takové politické mrchy jsou vždy ochotny měnit stranický kabát, jen když jsou u plného korýtka.

NP 20.1.2008 15:17

Re: V politice se nehraje na vděčnost!

Vy se teda s ničím nepářete, takovej vostrej chlap. Zkrátka "nomen omen";-P

P 20.1.2008 15:35

Re: Re: V politice se nehraje na vděčnost!

A co Bursík, Rath. Nemluvě o bývalých soudruzích, kteří jsou ve všech stranách.

Pavla 20.1.2008 10:50

Opět příspěvek...

Ano další z hloupých příspěvků autorky BUBO BOBO.Ona asi reakci na svoje příspěvky nečte,jinak by změnila notu.

DJ Bobo 20.1.2008 10:06

Bobo je zase jedla

kdyby tohle psala nejaka nevinna pokladni z Hypernovy s nedokoncenou stredni skolou, reknu, dost dobry. Ale ze to pise mrcha, ktera se na tom bordelu podili a mlaska nam tu od bruselskeho korejtka, mrcha, ktera pro cesky narod nic neudelala, mimoto ze bere 1/4 milionu mesicne, tak rikam: uz nikdy vice Bobovice! Rv;-O(Y)

Prognostik 20.1.2008 16:40

Re: Bobo je zase jedla

Bobošice se snaží něco pozitivního dělat, naši eurohujeři projevují v okrádání této republiky dokonce vlastní iniciativu, dělají víc, než musí.

AeroKarel 20.1.2008 18:04

Re: Re: Bobo je zase jedla

Pozitivního? Škoda že jsem si nevšiml.

Marta 20.1.2008 6:23

Až skončí Bobošíkové

 velice dobré bydlo v Bruselu, tak se vsadím že ta její rádoby strana bude zrušena a ona vstoupí do řad socanů, kam patří. ODS byla jediná strana která se jí zastala když byla krize na ČT 1. Bobošíková je velice zlá a arogantní ženská.

Pravá Míra 20.1.2008 0:16

nechcete se stát

třeba ředitelkou Radiožurnálu:-D:-D:-D:-D?

NP 20.1.2008 15:20

Re: nechcete se stát

Musím Vás uvést na Pravou Míru. Místo je již obsazené jinou skvělou dámou. A ve frontě je Halina. Takže nepředebíhat.:-P

duchodce 20.1.2008 0:03

Vladni batoh

Pani Bobosikova vlaci batoch? Ze ji usta neboli. Ja jsem v invalidnim duchodu, mam 2 deti na VS a ziju z ruky do huby. Socany v cele s Paroubkem bych nevolila, kdybych se mela past.

ALICE 20.1.2008 7:48

Re: Vladni batoh

Vlaci batoh pny penez. Zla ,zlucovita  baba. Socany NIKDY!

Frank 20.1.2008 9:07

Re: Vladni batoh

Nejvyšší čas zavést na středních a vysokých školách školné v plné výši. Mladí by si vzali od banky na studium úvěr, který by po dokončení spláceli. Dost bylo socialismu.