19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Bakala 27.5.2011 19:46

Reforma

http://bakala.bigbloger.lidovky.cz/c/22417/Platby-ve-zdravotnictviJak-to-tady-vlastne-bylo-pred-rokem-1948.html

http://bakala.bigbloger.lidovky.cz/c/22682/Proc-jsou-poplatky-ve-zdravotnictvi-urcitym-pozitivem.html

Reforma ve zdravotnictvi nebude tak hned-proti jakékoliv reforme budou pacienti lékaři nemocnice privátní zařízení pojišťovna Vlada a obe sněmovny- myslím,že velkým úspěchem by byla stejna platba za stejne výkony po cele republice

doufám ,že jakákoliv strana či Vlada rekne na co ve zdravotnictvi máme a na co ne

J. Kulheim 27.5.2011 14:51

Pan Heger je možná dobrák, ale na pány jako pan MUDr Kubek je to málo.

Ač neproslul žádnými korupčními, špionážními a dalšími podobně laděnými skandály......Žádný ministr za TOP 09 neměl problémy s odposlechy. Pseudokauzy se týkají zatím pouze ministrů z ODS .Pan Heger zatím žádnou reformu financování a organizace zdravotní péče nepředstavil. Zatím se mluví o poplatcích, receptech a standardech. Význam těchto opatření k zlepšení zdraví lidí je na úrovni balených koblihů paní MUDr Součkové. Řeší standardy a neví jak bude probíhat financování systému zdravotní péče. Pokud bude komerční pojištění, tak si určí každý sám co si pojistí. 

Od nástupu na ministerstvo do konce února jednal s pány MUDr Kubkem a MUDr Englem. Výsledkem  mnohých jednání je, že všichni zvítězili. Pan ministr zachránil pacienty pomocí x milard Kč a "odcházející" lékaři se rychle nacpali do nemocnic a mají "svoje" peníze. Ani ne tak svoje, jak peníze daňových poplatníků. 

Zdá se, že to co plní je zadání pánů z LOKu a LK. Bohužel nevyužil možnosti, která se ukazovala při akci Ďěkujeme odcházíme. Přistoupil na jednání pod tlakem. S vyděrači se nevyjednává, ti nebudou mít nikdy dost. Dnes už mu vzkazuje pan MUDr Kubek ať nedráždí hada bosou nohou. Já si myslím, že to není had. To je ropucha která bude kvákat stále. Mohl se těchto lidí zbavit. Dnes už hoi nikdo brát vážně nebude.V tom není pan Heger ve vládě žádná výjimka. Vláda pouze plní 'rozkazy z Bruselu, řeší nátlaky lobistických skupin a odborářů.

V tom není pan Heger ve vládě žádná výjimka. Vláda pouze plní 'rozkazy z Bruselu, řeší nátlaky lobistických skupin a odborářů.

I. Schlägel 27.5.2011 8:06

Ministr zdravotnictví

je v rámci možností, které nám skýtá zdejší zabahněný politický rybník, kvalitní alternativou k zejménak panu MUDr. Rathovi. Pan Janyška možná ví o nějakém schopném pravičákovi. Sem s ním, pane Janyško.

K. Janyška 27.5.2011 8:47

Re: Ministr zdravotnictví

V první řadě to nesmí být lékař ! Ti si vždy jen  připravují svoji soukromou praxi... Dzp.

K. Janyška 27.5.2011 8:48

Re: Ministr zdravotnictví

Zdravotnictví je občany, ne pro lékaře... Dzp.

J. Malá 27.5.2011 10:15

Re: Ministr zdravotnictví

Kdo jiný má zdravotnictví rozumět lépe než lékař?Výsledky tohoto amamtérkého obsazování funkcí vidíme: Parkanová jako min, obrany, předtím a potom nevojáci, jak to múže dopadat? Stejně tak s vnitrem- konečně jsou tam policajti, kteří ví, o čem je řeč.A všechny oststní ministerstva, obsazovaná od "revoluce" různými neználky, kteří jsou tam usazeni jen pro funkci, za odměnu, do počtu.A celkové hospodaření státu je toho důsledkem.Na každém ministerstvu by měl být člověk od fochu.

K. Janyška 27.5.2011 11:02

Re: Ministr zdravotnictví

Zdravotnictví není o léčení. Je o organizaci a ekonomických tocích ! O motivacích ! Mám systém TLTV, kde vládne klient a ne lékaři  !!! Dzp.

P. Boublíková 27.5.2011 12:19

Re: Ministr zdravotnictví

Ekonomické aspekty zdravotníictví může řešit náměstek-ekonom, případně skutečně může být ministrem ekonom, ale pak musí být obklopen náměstky-lékaři, aby ho usměrňovali:-)

Konkrétně návrh generické preskripce byla konina pravděpodobně z hlavy nějakého ekonoma ve vedení MZdr.,  tipuju to na Šnajdra, a někdo (možná Heger) z oboru medicíny zaplaťpánbu tuto koninu zaťápl.

Z. Rychlý 27.5.2011 15:18

Re: Ministr zdravotnictví

Paní Malá, podle Vaší logiky by, vzhledem tomu kde se nacházíme, měl být premiérem gynekolog.

K. Janyška 27.5.2011 7:40

Ministr zdravotnictví je neschopný levičák... Dzp.