25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 22.2.2007 9:14

Re: Pane Beneši, proč by zastánci spojenectví s USA měli, podle Vás, děkovat tomu

Kromě toho si propagandista Beneš ty ruské generály plete - tohle byla totiž zásada hlásaná Suvorovem. V době předovek na jeden výstřel (z nerýhované hlavně přesnost nic moc) a pak do desítek kroků rozfázované nabíjení to byla rozumná zásada.

Američané se vyflákli na tu dohodu uzavřenou někdy kolem 70. roku o protiraketové obraně - Rusové se vyfláknou na jinou. Technologii si schovali - asi nemají v papírech takový bordel jako NASA, která když už uznala, že opustit Apollo a Saturn byla blbost (po havárii Challengeru), ani nedohledala plány...

Novák 22.2.2007 9:11

Re: Pravda dělá panu Benešovi problémy

V současné době neexistující hrozba z Íránu či Koreje je pouhá záminka......

V roce 1934 také "žádná hrozba" nenexistovala a za pět let už bylo pozdě. Anglie i Francie, vlastně celá Evropa, by mohly vyprávět.

vita 22.2.2007 9:10

Re: Rusko má obranu

1) Pro tak zásadní tvrzení byste měl mít nějaký podklad.

2) Jaké porušení ABM? ABM je mrtvá - Bush ji vypověděl a radar v Brdech bude součástí toho vypovězení.

Nevzdělanecl 22.2.2007 9:07

Pane Beneši, proč by zastánci spojenectví s USA měli, podle Vás, děkovat tomu

ruskému generálovi za slova: že se Rusové vyfláknou na tu dohodu uzavřenou s USA a Reganem roku 87... neb technologie si prý schovali. Není ta ironie trochu naivní. Myslíte si, že generál řinčí jen metálama? Být jím, tak Vám sem, jako důkaz, že to není jak si myslíte, jednu raketu šoupnu. Pokud jde o ruské generály, než generála Drahomira (přliš průhledné a účelové), vzpomenul bych jiné - třeba některé ze 2. svět. války. Příčinou změny režimu u nás r.89, nebyla Amerika, ale Rusko - Gorbačov a spol. Příčinou napadení Iráku, není terorismus, ale nafta. Na rozdíl od Vás, nejsem příznivcem žádné politiské strany. Jinak s Vaším článkem souhlasím.

nup 22.2.2007 9:06

Re: Starej senilni brepta.

Ale fuj, taková ošklivá propaganda. V Iráku to nebyla žádná 16tiletá školačka, byla 14ti letá. V Japonsku 11tiletá.

A dopředu varuju fašisty, kteří se už chystají psát, že "přece i Češi znásilňují." Ano, ale má to dva háčky: 1) Ne jako součást "osvoboditelských sborů"  2) když už, tak jdou sedět a ne že se jim na 3 měsíce sníží prémie o 20 %, jak to v U.S. případech bývá

nup 22.2.2007 9:02

Re: Re: Cos dříve tamtéž vcelku totéž o atomových ponorkách

Po tobě se nám stejskalo, ty hajzle! (Tmavomodrý svět)

iXiXeL 22.2.2007 8:55

Nech to na nich Benesi, co uznaji za vhodne

Tvoje milovane USA vojensky prepadly po 2. ww dvacet jedna zemi a vybily vic lidi nez Nemcu za teto valky.Pokud si fasista Bush dovolil navysit valecny rozpocet a zadluzuje USA tak, ze i Spidla by zavidel, tak jenom blb by cekal, ze to mysli s celosvetovym mirem vazne.Chysta se vojensky znicit jednu z poslednich zemi, ktera ma surovinove zdroje a tou je Rusko.O Iranu a jeho rope uz se davno rozhodlo, jeho prepad je na spadnuti.

MeKu 22.2.2007 8:55

Už se těším

na těch 30 nadrženujch vojand:-)

NevericiTomas 22.2.2007 8:47

Re: Re: Re: Starej senilni brepta.

No problem je v tom, ze cesi si znasilnuji vlastni zeny. Jsem pro okamzity odsun Cechu z Cech!!!

jirka.s. 22.2.2007 8:46

Re: Cos dříve tamtéž vcelku totéž o atomových ponorkách

Tož to nečti a sáhni po některé z tvých oblíbenkyň z knihovničky Fučíkova odznaku!

Brmboš 22.2.2007 8:44

Ale, ale proč tolik vzteku.

Prostě se vůbec nic nestalo jen Rusko si svobodně řeklo co potřebovalo k tomu, že my tady chceme radar USA. U nás to vyvolává tolik vzteku u některých lidí, že snad na ten ruský syndro skončí v krematoriu. Jinak pane Beneš některé Vaše články jsou si s těmi v ranné době minulé velmi podobné. Nějak vám ta emigrace nepomohla.

jirka.s. 22.2.2007 8:43

Re: Pravda dělá panu Benešovi problémy

Jak jsi se ráno modlil, tak jsi zřejmě tou hlavou mlátil o zem víc než bylo pro ni zdrávo, že?

NevericiTomas 22.2.2007 8:42

Re: Pravda dělá panu Benešovi problémy

Ano ano...tisice irackych Kurdu pouze nezvladlo zachazeni s plynovymi spotrebici a obeti bojovych plynu z nich udelala Americka propaganda. Taktez balisticke rakety kratkeho doletu (tusim Zelzal se jmenuji) si Izraelske letectvo vymyslelo a nikdy je v Libanonu nebombardovalo. Preju vam, aby az se jednou potakaji ztracene Saddamovy plyny a severekorejska raketa jste mel po ruce revolver...

Ladislav 22.2.2007 8:41

k cemu pravda?

Ideologicti posuci pravdu nepotrebuji, zaprodancum prekazi tak co?

Proste cesky narod jsou ovce, staci medialni masaz a pujdou reznikovi pod nuz a ani nepipnou. To je ta pravda ktera si nas vybrala za valciste.

xtl 22.2.2007 8:18

Pravda dělá panu Benešovi problémy

V současné době neexistující hrozba z Íránu či Koreje je pouhá záminka pro postavení amerických vojenských základen v České republice a Polsku. Je to jedna z dalších lží americké administrativy, podobná lži o existenci zbraní hromadného ničení v Iráku a jejich možném nasazení do 45 minut. Ve skutečnosti jde administrativě USA o zajištění beztrestnosti a snížení rizika odvetného úderu v případě, že se rozhodnou napadnout některý z těchto států a navíc se takto posune americká obrana blíže k Rusku. Američané v žádném případě nechtějí přenášet vojenské akce na své vlastní území. Není se co divit, že Rusko na tuto americkou hrozbu bude muset reagovat, bude-li to nutné k zachování významu jaderného odstrašujícího potenciálu proti případnému útočníkovi, který nerespektuje mezinárodní smlouvy a Chartu OSN. Korea a Írán jsou pak skutečně nuceny vzhledem k existující hrozbě útoku USA intenzívně pracovat na své vlastní odstrašující jaderné síle. Růst počtu států s jadernou zbraní bude pokračovat do té doby, dokud současné jaderné mocnosti nebudou plnit smlouvu o nešíření jaderných zbraní, v níž se zavázaly k postupnému jadernému odzbrojení. Předpokládaný vznik dalších amerických základen v Evropě k tomuto plnění rozhodně nepřispěje.

Maxipes Fik 22.2.2007 8:06

Cos dříve tamtéž vcelku totéž o atomových ponorkách

Celek jsem neprecetl protoze se to cist neda. Namisto nezbolsevizovane cestiny, mohla by tu byt nejaka normalni ?

David Werner 22.2.2007 7:57

Re: dobrý článek, byť

Vietnamci jsou machri!;-P

Petr Kohout 22.2.2007 7:42

nejde o ruský trik

křičet o českém nebezpečí a kvůli němu rozmístit rakety na iránských hranicích ...

Borek@exil 22.2.2007 7:32

Re: Re: Najede se nějaký yankobijec aby mi to konečně vysvětlil/vytmavil?

Ten radar má být součástí SYSTÉMU. Něco v Polsku, něco v Česku......dohromady "deštník".

Dušan Polanský 22.2.2007 7:30

Bohužel i Slovensko bylo českou kolonií.

Kde vyhráli po druhé světové válce komunisti volby? Na Slovensku ne! To jen pro pořádek, když jste začal u Švejka, který válčil v první světové válce. Jinak amíci my zde nevadí. Proč? Když mi nesmí vadit desetitisíce emigrantů bez řádné identity, 200-300 amíků je malina. A to jsem levičák.  Ale být pravičák, moc bych na rezavé ruské rakety nedal. Je zajímavé, že článek není o rezavých korejských nebo iránských raketách. Je koneckonců dobře, že už se konečně začíná psát, že ty rakety jsou hlavně proti Rusům.  Ale těm nemohou také vadit a myslím že nevadí. To je jenom dekorum. Ví dobře, že kdyby došlo na lámání chleba, tak by obranný val nakonec jejich rakety překonaly. Ale proč by rusové střílely? Vždyť jejich mafie skupují nejdražší hotely na západě a patří jim např. málem celé K. Vary.

Sarka 22.2.2007 7:28

Sejna - jo ten

jetelovej? ;-)

Derik 22.2.2007 7:24

Re: Rusko vymírá,

Predpokladam, ze ohledne ruskych dalav myslite zluteho muze. Neni dost dobre pro budoucnost lidstva ze nejvic lidi pribyva v tech nejchudsich a nejzaostalejsich zemich. USA maji asi jen 4% svetove populace a EU asi jen 6%, to nejsou moc dobre vyhlidky .

Karel 22.2.2007 7:12

Ten zase,

Ten zase zadementil (Benes). Zeby pocatek Alzheimra?8-o

Shlomo 22.2.2007 7:07

Re: Re: Starej senilni brepta.

 Bude lepsi, kdyz to vyvratis, nez zase zacnet delat ze sebe vola neznalyho  Bundo dementni.(Y)(Y)(Y)

Derik 22.2.2007 7:06

Nekterym nazorum nerozumim

Rusko si prece chrani sve zajmy. Skoda ze se totez neda rict o Cesku, kde CSSD sice zahajila jednani o radaru, ale ted je proti a prispiva k demagogii (Zaoralek a dalsi).

Rusko dobre vi ze ma na hranici ale i v ramci federace militatni islamske fanatiky kteri jsou schopni postrilet i male deti. Otazka je zda si to uvedomuji ochranci lidskych prav v Cesku.

Šejna 22.2.2007 6:54

Velice správně. Rusům, mimo štvavých řečí, už nezbývá pomalu nic. Velkoříše se jim rozpadla, munice zrezivěla, a tak zůstala akorát ta jejich velkohubost. Kdyby Stalin nenalíval vojáky vodkou a ideologií tak by šílence Hitlera asi neporazil.

josef 22.2.2007 6:45

Re: Starej senilni brepta.

jste opravdu Bunda a to vypovídá za vše

honzak 22.2.2007 6:35

dobrý článek, byť

začátek je opět šroubovanější než  šroubovaný. Vyjádřím se ke dvěma bodům:

Totéž dělo se s Maďary v ČSLA, pamatujeme - zdravím vojína Domonkozse, který se zázračně neučil mluvit, číst i psat slovensky krátce poté, co byl svými druhy ve zbrani fyzicky šikanován zato, že nechal do várnic s jídlem napadat rozstřelovaný hnůj. Důvodně se domnívám, že Tataři, kteří v 68 okupovali Strakonice činili svým ruským soudruhům podobné věci.

Rusko vymírá - pracovnice Akademie nauk, se kterou jsem hovořil na sedačkové lanovce v Bulharsku pravila, že život v Moskvě je těžký, neboť je zaplavena občany bývalých svazových republik. Schopní Rusové odjíždí do zahraničí. Tak jako Čechy převálcují Ukrajinci a Vietnamci, Rusy zase Kazaši, Tádžikové a spol. Všichni prostřednictvím děloh svých žen.

Cruton 22.2.2007 6:20

Re: Rusko má obranu

Nedostatek informací máte Vy. Ruský protiraketový systém je zcela v souladu se smlouvou ABM. Obě strany měly podle této smlouvy právo vybudovat jeden jediný systém na obranu jimi zvolené lokality. Rusové vybudovali systém na ochranu Moskvy (tj. nikoliv 75 % ůzemí Ruska) a Američané vybudovali systém na obranu svých raketových sil. Ten však prakticky okamžitě po jeho vybudování zrušili.

Příště než začnete psát do diskuse, tak si laskavě zjistěte alespoň nejzákladnější informace.

MILA 22.2.2007 6:04

Re: Najede se nějaký yankobijec aby mi to konečně vysvětlil/vytmavil?

ten radar bez raket by snad byl jako zeli bez veprovyho