24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RomanL 22.2.2007 10:10

Re: Na bezpečnostní konferenci v Mnichově.

R^

whaler 22.2.2007 9:23

dnes

Dnes mě v této souvislosti pobavil v Mf Dnes článek Ruský ministr: Češi by se měli učit demokracii. Tak tedy to jsem se pobavil, od Rusů to sedí. Apropó, může mi někdo ze zasvěcených antiami či rusofilů sdělit, co od r.1945 přišlo k nám od Rusů pozitivního? To bych velice rád věděl.

Sch.glosátor 22.2.2007 11:15

Panu ministrovi bych odpověděl, že bychom moc rádi, ale že nevíme od koho a že by nám mohl poradit.

A že kdyby nám to po desítky let nezakazovali, tak by si o naši demoracii nemuseli dělat takové starosti.

Sch.glosátor 22.2.2007 11:15

Panu ministrovi bych odpověděl, že bychom moc rádi, ale že nevíme od koho a že by nám mohl poradit.

A že kdyby nám to po desítky let nezakazovali, tak by si o naši demokracii nemuseli dělat takové starosti.

Brmboš 22.2.2007 11:39

Re: dnes

Každopádně v roce 1945 svoboda bez ní by si možná nebyl ani ty pokud by si neměl rodiče z USA tam totiž až na Usáma neví co je to válka.

David Werner 22.2.2007 12:40

Re: Re: dnes

Bolseviku, mohli nas ovobodit Americani (aspon pulku, na Moravaky ci Slovaky se stejne muzen vykaslat, diky Smrkovskemu se to nestalo)) a nemeli bychom z*m*dy jako jsi ty.

Jozef 22.2.2007 18:54

Re: dnes

SOVĚTSKÝ SVAZ PŘIŠEL VČAS

Nevzdělanecl 22.2.2007 9:07

Pane Beneši, proč by zastánci spojenectví s USA měli, podle Vás, děkovat tomu

ruskému generálovi za slova: že se Rusové vyfláknou na tu dohodu uzavřenou s USA a Reganem roku 87... neb technologie si prý schovali. Není ta ironie trochu naivní. Myslíte si, že generál řinčí jen metálama? Být jím, tak Vám sem, jako důkaz, že to není jak si myslíte, jednu raketu šoupnu. Pokud jde o ruské generály, než generála Drahomira (přliš průhledné a účelové), vzpomenul bych jiné - třeba některé ze 2. svět. války. Příčinou změny režimu u nás r.89, nebyla Amerika, ale Rusko - Gorbačov a spol. Příčinou napadení Iráku, není terorismus, ale nafta. Na rozdíl od Vás, nejsem příznivcem žádné politiské strany. Jinak s Vaším článkem souhlasím.

vita 22.2.2007 9:14

Re: Pane Beneši, proč by zastánci spojenectví s USA měli, podle Vás, děkovat tomu

Kromě toho si propagandista Beneš ty ruské generály plete - tohle byla totiž zásada hlásaná Suvorovem. V době předovek na jeden výstřel (z nerýhované hlavně přesnost nic moc) a pak do desítek kroků rozfázované nabíjení to byla rozumná zásada.

Američané se vyflákli na tu dohodu uzavřenou někdy kolem 70. roku o protiraketové obraně - Rusové se vyfláknou na jinou. Technologii si schovali - asi nemají v papírech takový bordel jako NASA, která když už uznala, že opustit Apollo a Saturn byla blbost (po havárii Challengeru), ani nedohledala plány...

Pete Brich 22.2.2007 10:14

Nevzdělanče,

nebýt Reagana, nebylo by Gorbačova a perestrojka by se pak mohla změnit v perestrelku.

PB

David Werner 22.2.2007 11:11

Re: Nevzdělanče,

A proc se musel system vubec menit? Kdo ten lumpovsky bolsevicky system u nas zaved?

Kantor 22.2.2007 12:39

Re: Nevzdělanče,

Kde jste to vyčet vzdělanče?Má snad dnešní Rusko tak příšerný deficit jako USA, že si musejí půjčovat od čínských soudruhů?

sam 22.2.2007 11:26

Re: Pane Beneši, proč by zastánci spojenectví s USA měli, podle Vás, děkovat tomu

Pokud by mela byt nase zahranicni politika urcovana strachem, aby nam sem rus nahodou za neposlusnost nesoupnul jednu dve rakety, tak bychom se snad mohli stat rovnou ruskou gubernii. Zakladna je z vojenskeho hlediska nevyznamna, rusove maji moc velky arzenal na to, aby je nejak ohrozila. Jejich hystericka reakce je jenom znameni, ze nas povazuji za svou zajmovou oblast a to rozhodne neni pro zmenu v mem zajmu.

Pete Brich 22.2.2007 11:52

tak bychom se snad mohli stat rovnou ruskou gubernii.

A o to tu právě jde. Už se otřepali z rozpadu a začínají s obnovou.

PB

iXiXeL 22.2.2007 8:55

Nech to na nich Benesi, co uznaji za vhodne

Tvoje milovane USA vojensky prepadly po 2. ww dvacet jedna zemi a vybily vic lidi nez Nemcu za teto valky.Pokud si fasista Bush dovolil navysit valecny rozpocet a zadluzuje USA tak, ze i Spidla by zavidel, tak jenom blb by cekal, ze to mysli s celosvetovym mirem vazne.Chysta se vojensky znicit jednu z poslednich zemi, ktera ma surovinove zdroje a tou je Rusko.O Iranu a jeho rope uz se davno rozhodlo, jeho prepad je na spadnuti.

whaler 22.2.2007 9:20

Re: Nech to na nich Benesi, co uznaji za vhodne

"Chysta se vojensky znicit jednu z poslednich zemi, ktera ma surovinove zdroje a tou je Rusko." Člověče, dejte si mokrý hadr na hlavu, to takhle kecáte z hladu?

Nolan 22.2.2007 9:33

Re: Re: Nech to na nich Benesi, co uznaji za vhodne

Ne, z hladu ne. On si jen listuje rukovětí politického pracovníka z roku 1978 a tak nějak se zasnil...

Pete Brich 22.2.2007 10:19

Ještě jednu!

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Ještě jednu, prosím;-D;-D;-D

PB

MeKu 22.2.2007 8:55

Už se těším

na těch 30 nadrženujch vojand:-)

jurist 22.2.2007 10:48

Re: Už se těším

No,  tehdy v Bosně v KFOR to napoprvé nedopadlo dobře - obvinění českého vojáka americkou vojandou ze znásilnění...;-)

Flieglova M. 22.2.2007 11:28

Také si to pamatuji. Spiše ta causa působila tak, že ho ta vojanda falešně obvinila právě kvůli tomu, že jí to neuďál ...

:-/

Marat 22.2.2007 11:50

Re: Také si to pamatuji. Spiše ta causa působila tak, že ho ta vojanda falešně obvinila právě kvůli tomu, že jí to neuďál ...

Ale on ji to udělal.Jenže ráno si to rozmyslela a obvinila nešťastníka ze znásilnění.Asi ji to bylo málo a tak si vymyslela znásilěni.Zblbá feministickou propagandou,se rozpomenula,že předem nepodepsali smlovu a souložení,takže vojáčka za tu nedbalost zavřou.Souložit  je možné jedině když je předem podepsaná smlova o souložení.A to i mezi manželi.K tomu díky moderním ženám spějeme.

MLOK1 22.2.2007 13:16

Re: Re: Také si to pamatuji. Spiše ta causa působila tak, že ho ta vojanda falešně obvinila právě kvůli tomu, že jí to neuďál ...

A při  samotném milostném aktu musí asistovat alespoň 2 věrohodní svědci.:-):-):-)

Brmboš 22.2.2007 8:44

Ale, ale proč tolik vzteku.

Prostě se vůbec nic nestalo jen Rusko si svobodně řeklo co potřebovalo k tomu, že my tady chceme radar USA. U nás to vyvolává tolik vzteku u některých lidí, že snad na ten ruský syndro skončí v krematoriu. Jinak pane Beneš některé Vaše články jsou si s těmi v ranné době minulé velmi podobné. Nějak vám ta emigrace nepomohla.

David Werner 22.2.2007 12:36

Re: Ale, ale proč tolik vzteku.

Od cechu jako vy se musi emigrovat.

xtl 22.2.2007 8:18

Pravda dělá panu Benešovi problémy

V současné době neexistující hrozba z Íránu či Koreje je pouhá záminka pro postavení amerických vojenských základen v České republice a Polsku. Je to jedna z dalších lží americké administrativy, podobná lži o existenci zbraní hromadného ničení v Iráku a jejich možném nasazení do 45 minut. Ve skutečnosti jde administrativě USA o zajištění beztrestnosti a snížení rizika odvetného úderu v případě, že se rozhodnou napadnout některý z těchto států a navíc se takto posune americká obrana blíže k Rusku. Američané v žádném případě nechtějí přenášet vojenské akce na své vlastní území. Není se co divit, že Rusko na tuto americkou hrozbu bude muset reagovat, bude-li to nutné k zachování významu jaderného odstrašujícího potenciálu proti případnému útočníkovi, který nerespektuje mezinárodní smlouvy a Chartu OSN. Korea a Írán jsou pak skutečně nuceny vzhledem k existující hrozbě útoku USA intenzívně pracovat na své vlastní odstrašující jaderné síle. Růst počtu států s jadernou zbraní bude pokračovat do té doby, dokud současné jaderné mocnosti nebudou plnit smlouvu o nešíření jaderných zbraní, v níž se zavázaly k postupnému jadernému odzbrojení. Předpokládaný vznik dalších amerických základen v Evropě k tomuto plnění rozhodně nepřispěje.

Ladislav 22.2.2007 8:41

k cemu pravda?

Ideologicti posuci pravdu nepotrebuji, zaprodancum prekazi tak co?

Proste cesky narod jsou ovce, staci medialni masaz a pujdou reznikovi pod nuz a ani nepipnou. To je ta pravda ktera si nas vybrala za valciste.

NevericiTomas 22.2.2007 8:42

Re: Pravda dělá panu Benešovi problémy

Ano ano...tisice irackych Kurdu pouze nezvladlo zachazeni s plynovymi spotrebici a obeti bojovych plynu z nich udelala Americka propaganda. Taktez balisticke rakety kratkeho doletu (tusim Zelzal se jmenuji) si Izraelske letectvo vymyslelo a nikdy je v Libanonu nebombardovalo. Preju vam, aby az se jednou potakaji ztracene Saddamovy plyny a severekorejska raketa jste mel po ruce revolver...

jirka.s. 22.2.2007 8:43

Re: Pravda dělá panu Benešovi problémy

Jak jsi se ráno modlil, tak jsi zřejmě tou hlavou mlátil o zem víc než bylo pro ni zdrávo, že?

Novák 22.2.2007 9:11

Re: Pravda dělá panu Benešovi problémy

V současné době neexistující hrozba z Íránu či Koreje je pouhá záminka......

V roce 1934 také "žádná hrozba" nenexistovala a za pět let už bylo pozdě. Anglie i Francie, vlastně celá Evropa, by mohly vyprávět.