19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Debakl

První přímé prezidentské volby přinesly celou řadu zajímavých fenoménů. Poprvé se masivně vzedmula vlna uživatelů sociálních sítí a prosadila svého kandidáta, poprvé cela řada novinářů a redakcí veřejně přiznala, kdo je jejich favoritem, a také poprvé kandidát ODS totálně vyhořel, a to plošně na území celého Česka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 15.1.2013 21:51

Re: No vidíte,

Paní Těhanová, je to marné. Paní Kanioková odezírá Klausovi ze rtů a víc od ní nechtějte :-)

M. Těhanová 15.1.2013 21:48

Re: Další důvod proč tak málo hlasů

To je opravdu moudré rozhodnutí. Takže dík, až tam toho Zemana budeme mít!

M. Těhanová 15.1.2013 21:42

Re: ODS ohlásila svůj blížící se mocenský konec

No, hlavně, že socani jsou poctivci do morku kostí. Za Zemana byly největší průšvihy a začala největší zlodějna.

M. Těhanová 15.1.2013 21:37

Re: No vidíte,

Přesně, právě přes Zemana Klaus v té době využil jeho samolibosti a prosadil přes něho všechno, co se mu do té doby nepodařilo.Do doby oposmlouvy nebyl Zeman žádným příznivcem privatizace bank, vždyť to nikdy přes ně v parlamentu neprošlo.

M. Těhanová 15.1.2013 21:34

Re: No vidíte,

Obávám se, že v Zemanovi se těžce pletete. Ten má názory podle toho, jak mu vyhovují, aby mohl být jednička. Je to zlý, mstivý člověk a bohapustý žvanil. Zkuste ho pozorně poslouchat, jaké nic on říká.Jenom doufám, že se nebudeme muset v praxi přesvědčit, jaký ve skutečnosti tento samolibý člověk je. Navíc, já se nechci za svého prezidenta stydět a u tohoto člověka mám pocit studu vždy.

J. Komínek 15.1.2013 21:31

Maskot Schwarzenberg

Když se člověk zamyslí proč se Schwarznberg drží v politice jako hovno košile - abych použil jeho slovník - ať už jako kancléř pravdoláskaře nebo maskot  zelených, ultraliberálů,  zkrátka že se nechá přetřít jakoukoliv barvou, teď mu nasadili dokonce  duhové číro, tak to nebude asi jen tím, že by chtěl přispět do rodové galerie portrétem knížete coby prezidenta demokratické sekulární republiky. Tady půjde asi o zájmy na mnohem vyšší úrovni než  pouhé plebejské Unie.

Co se týče jeho údajné levicovosti, to jako že kouří dýmku jako Klement Gottwald? Jiná souvislost mě nenapadá

M. Těhanová 15.1.2013 21:27

Re: Nejsrandovnější je, že možná ještě pořád považujete ODS za pravici...

Bože, vy jste chytrá, nezdá se vám, že občas člověk musí vnímat realitu? A to pravolevé vidění světa je opravdu už trochu překonané. Jsem taky pravičák, ale ne slepý a fanatický.

V. Venc 15.1.2013 20:27

Re: Skutečný pravičák pana Schwarzenberga volit nemůže..

Ad Kosejk

Ano, může. Pokud nespatřuje nic negativního v tom, že jde o velmi aktivního činovníka nejenom "euro-atlantických" zájmů, již od roku 1984!

Dlouhodobého emisara EU, ekologického signatáře, obdivovatele Pussy Riot, negativisty obchodního spojení s Ruskem - s odznakem "Putine ke mně!". Tedy přesvědčeného domácího nafoukaného eurohujera.

M. Kosejk 15.1.2013 18:51

Re: Miloše můžu přetrpět do příštích voleb

Moc Vám nerozumím. Pokud jde o vztah k EU, tak oba pánové nás chtějí vidět na stejném místě - v tvrdém jádru eurozóny - a tam nebude místo na žádné vlastní názory.

J. Kanioková 15.1.2013 18:08

Miloše můžu přetrpět do příštích voleb

a nezaniká naděje, že jeho chyby může další generace politiků napravit.

U EU se v  NIC  takového doufat nedá !  Na to, co se v Bruseli děje, nemáme nejmenší vliv. A nebudeme mít. Nikdy. A při naší voličské základně nevěřím, že tam do EP budou zvoleni naši pravičáci (jestli mám vůbec doufat, že je nás tu víc než pár)

J. Kanioková 15.1.2013 18:03

Nejsrandovnější je, že možná ještě pořád považujete ODS za pravici...

M. Kosejk 15.1.2013 17:41

Re: Skutečný pravičák pana Schwarzenberga volit nemůže..

Může. Pokud je druhá možnost ještě horší. A já mám cca 2 týdny, abych se rozhodl, jestli je.

P. Pavlovský 15.1.2013 17:39

Re: Ách bože...

Vidíte svět příliš zjednodušeně a tudíž zkresleně.

1. I my, P+L se dělíme na levé a pravé, já patřím, stejně jako JJ, k těm druhým.

2. Koho tedy volili pravičáci, když ne JJ?  Sobotku? Zemana, který o sobě zdůrazňjuje, že je levičák, což potvrdil i V. K. ?

3. Média jsou kapitalistické podniky, ve kterých jde o peníze.  Konkurují si, nespolupracují!

4. Nevíte, že celá evropská pravice se dělí na liberály a konzervativce? Já jsem, stejně jako JJ, konzervativec.

M. Kosejk 15.1.2013 17:37

Re: No vidíte,

No, tak to byla řeč o Karlovi. A teď o Milošovi:

Miloš evropské integraci řekl jasné ANO. ANO říká i na členství ČR v tvrdém jádru eurozóny. Miloš zastává tezi, že ekonomiku je třeba rozhýbat státními dotacemi. O církevních restitucích by prý nechal hlasovat v lidovém referendu. Ještě ani nebyl zvolen - a už nemluví se slovenskými novináři, páč si ho dovolili neštvat. A když mluví k "lidu", tak mluví jen v bonmotech.  Je to prostě populistický levičák, kterého kdyby Klaus nedržel na uzdě v době opoziční smlouvy, tak byste teprve viděla, čeho by byl schopen.

C. Coton 15.1.2013 17:29

Re: Skutečný pravičák pana Schwarzenberga volit nemůže..

A zde je vyjádření předsedy ODS: Jsme ve svých názorech konzistentní, a proto považujeme z tohoto pohledu

za přirozené, že grémium ODS vyslovuje podporu prezidentské kandidatuře

Karla Schwarzenberga a chceme vyzvat voliče, aby ho podpořili ve druhém

kole prezidentských voleb.

J. Kanioková 15.1.2013 17:28

Skutečný pravičák pana Schwarzenberga volit nemůže..

J. Kanioková 15.1.2013 17:26

Ách bože...

1.  jste skutečný pravicový volič

2.  Většina nás, skutečných pravicových voličů, volila Schw.

3.  Média nevyrazila do frontálního útoku ve prospěch Schw.

4.  Zemana volili jenom komunisti, vidláci a Klaus...

4 bludy..... !  Nejste pravičák, jste P&L.  /  Většina pravicových volila Sch. - hluboký omyl /  Média a nezávisle na sobě... ha ha ha ha ha. Do vyšších funkcí ve většině médií se dostali Havlovi přátelé  a tato smečka plus kulturní fronta = P&L a EUrohujeři.  A jejich neustálá dehonestace Klause je už pověstná.  /  Zemana volili i pravičáci, kterým bylo jasné, že Sobotka nemá šanci. Protože SKUTEČNÍ pravičáci jsou obrovsky proti EU a ze zoufalé kandidátky byla naděje, že z nadějných postupujících je ve vztahu k EU nejrealističtější jedině Zeman. Skutečný pravičák Schw. volit nemůže, i když jako k člověku proti němu nic nemá...

J. Kanioková 15.1.2013 17:12

Ách bože....

J. Kanioková 15.1.2013 16:50

Ač zarytý pravičák, Sobotku bych nevolila,

říká se mu "měkké Ano".  Že je slušný, to mě zajímá méně než to, že nechodí do konfliktů a těch je v politice něúrekom. V senátu je pár pravičáků, kteří hodně preferují pravicové hodnoty a tudíž, i když byli v menšině, hlasovali proti, nebo i třeba LS dali k ústavnímu soudu. Sobotka se k nim nepřidával.

Známý senátor na něj nikdy nic pochvalného neřekl. NIKDY.  Přesto jsem v tom zoufalém výběru chvíli i zauvažovala, že bych ho volila. Ovšem z průzkumů bylo jasné velmi brzy, že nemá šanci postoupit. Takže to pro mne nemělo cenu. Považuji EU za naše nejhorší a nejhůř zlikvidovatelné nebezpečí, a z toho hlediska jsem volila. Na Schw. mi nevadí leccos, huhňání, Kalousek, chrupkání. Ale je EUrohujer jak bič, tudíž pro mne naprosto nepodporovatelný.  Špatnou domácí politiku, snad, můžeme při příštích volbách změnit, Co jednou uchvátí Brusel..... konec všech nadějí ....

J. Kanioková 15.1.2013 16:35

No vidíte,

já taky jako pravičák jsem zase volila Zemana, protože EU považuji za naše největší ohrožení a tak jsem volila alespoň trochu menší eurohujerství. I to, že Zeman, ať je jaký chce, drží slovo, euhýbá, nebojí se říct NE... třeba i proti všem. A jako ekonom umí zhodnotit šílenosti přicházející z Bruselu. Šchwarzenberg je pravdoláskař a není odolný. Jsem si jistá, že pro dojemnou a vyčítavou slzu v oku Merkelové jím podepíše či odsouhlasí kdeco.

Tak jako Radičová, která dokonce nechala padnout vládu, jen aby se zavděčila Bruseli. Od Schw. se podobných postojů mohli dočkat stopro... Pro mne je nebezpečný. U domácích průšvihů si můžeme doufat, že je můžeme po příštích volbách změnit, ale co nám uzme EU, je NAVŽDY !

J. Vyhnalík 15.1.2013 16:33

Re: Další důvod proč tak málo hlasů

Proč bych se měl na Vás zlobit? Vidím to podobně. Ovšem když půjdu volit, bude můj hlas mít téměř dvojnásobnou váhu oproti situaci, kdybych volit nešel.

J. Kanioková 15.1.2013 16:27

Jak víte, že škodolibě ?

Jeho zhodnocení kandidátů je naprosto přesné..

M. Kosejk 15.1.2013 16:05

Re: Další důvod proč tak málo hlasů

Nezlobte se na mne, ale jak se chová, můžu v reaálu pozorovat několik let, co je ministrem zahraničí. A vidím salónního levičáka, ze kterého dělá konzervativce jen srovnání s bolševickou ČSSD.

A jestli ho budu volit, tak jen z čiré hrůzy před Zemanem. Ale zatím se držím verze, že udělám nejlépe, když svou ignorancí voleb trošilinku přispěju k snížení volební účasti - a tedy i k snížení hodnoty mandátu přímo zvoleného prezidenta.

M. Kosejk 15.1.2013 15:53

Re: Jenom technická: je i další důvod

"Zcela SÁM jste dospěl  k závěru" - na základě toho, co Vám servírují novináři. :))

Trochu mi připomínáte mého kolegu, který silným hlasem tvrdí, že reklamy na něj nemají žádný vliv. Protože není dostatečně seberkritický a vzdělaný, aby si uvědomil, že reklamy mají vliv na všechny lidi, protože se zapisují do lidského nevědomí, které posléze má vliv spotřebitelské chování dotyčných. 

Jsou informace, které se dozvíte, jsou informace, které se nedozvíte. Jsou lživé informace, jsou pravdivé inforamce. A není v našich silách si na základě mediálních inforamcí vytvořit kvalifikovaný názor - ale opět - to si uvědomují pouze inteligentní a sebekritičtí lidé - a ti jsou v kruté menšině. Jestli mezi ně patříte, nevím.

P. Khail 15.1.2013 15:45

Pan Sobotka zase tak úctyhodný muž není,

sám se před volbami přiznal ke kamarádství se 2 představiteli firmy Syner (nevidí na tom nic špatného, nebyli přece odsouzeni), je představitelem ODS v Liberci od samého počátku a jak dopadlo propojení radnice ODS s touto firmou v Liberci je všeobecně známo. Je příznačné, že přímo v Liberci získal K.S. 25,5%, M.Z. 20,1% a P.S. 4,2%. Tamní občané si zřejmě velmi dobře uvědomují jeho zásluhy.

J. Vyhnalík 15.1.2013 15:36

Re: Další důvod proč tak málo hlasů

Pokud jde o postoje k EU, tak souhlasím. Přes polovinu lidí v ČR má k EU vážné výhrady. Jediní dva kandidáti, kteří EU výrazně kritizovali skončili na posledních dvou místech. Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

Schwarzenberg neříká tak ani tak, ale na jeho slova dojde. On se sice k integraci EU hlásí, ale jedním dechem zmiňuje, že bychom neměli automaticky přijímat všechny nesmysly. Alespoň, že pokud jde o dotované OZE a dostavbu Temelína má jasný postoj.

Svým způsobem se tak v jeho výrocích mohou najít jak eurooptimisté, tak eurorealisté. Jak se bude ovšem ve skutečnosti chovat nám ukáže až budoucnost, pokud bude zvolen.

Sobotka sice proklamoval distanc od EU, ale příliš nemluvil o konkrétních krocích. Lidé si pod jeho výroky jenom těžko mohli představit něco konkrétního. Jeho kampaň byla spíše negativistická a postrádala jiskru, překvapení, vtip.

To, že to já, nebo Vy nevyžadujeme, neznamená, že to nevyžaduje průměrný TV divák.

M. Kosejk 15.1.2013 15:19

Re: Další důvod proč tak málo hlasů

Hm... a já myslel, že si tady lidí vybírají rozvážného prezidenta republiky.  A ejhle, zdá se, že někteří hledají baviče. Pro pravicového voliče byl P. Sobotka nejmenší zlo - a to v názoru na ekonomiku, společnost i EU. A že nemá šmrnc? No, nemá!  Ale alespoň mu chybí takové šmrncovní vlastnosti, jaké mají Schwarzenberg se Zemanem - například nevidí budoucnost ČR v tvrdém jádru federativní EU, k čemuž se hlasí Z. i Sch., neobviňuje lidi z fašismu, když se náhodu rozcházejí s evropským levicovým mainstreamem, jak činí Sch... atd. atd.

M. Kosejk 15.1.2013 15:06

novináři prostě zapracovali...

Novináři prostě zapracovali ve prospěch knížete. Jestli někdo tvrdí, že na výsledku P. Sobotky se podepsal vztah lidí k ODS, tak ten by si měl položit otázku, proč tedy lidi tak mohutně podpořili člena vlády, se kterou prý nesouhlasí 92% lidí. A proč těm lidem nevadí, že Schwarzenbergovo partnerství s Kalouskem, který údajně patří k nejnenáviděnějším lidem z české politiky. A dlužno dodat, že dle průzkumů dlouhodobě podporuje více lidí ODS než TOP09. Takže buď se nám dlouhodobě lže o názoru většiny obyvatel - nebo voliči knížete nevěděli, co udělali. Či je pravdou, že média mají tak obrovský vliv na názor většiny. . A já bych řekl, že platí všechny tři verze zároveň.

Jde o to, že žádný argument na vysvětlení není platný. Platné je pouze to, že se mnozí lidé prostě jen nějak rozhodli na základě mediální kampaně, která byla pro jistou okořeněna kampaní proti amnestii a distancí TOP09 od činu předsedy vlády, ve které TOP09 sedí. Aby si každý nelevičák rozmyslel, jestli vyhodí svůj hlas za Sobotku - a to se stalo, když voliči ODS pro jistotu hodili hlas pro knížete.

A druhá věc je, že mezi voliči ODS je nejvíce lidí, kteří nesouhlasí s přímou volbou - a jako já ty volby ignorovali.

A výsledkem toho je, že na prvních čtyřech místech se umístili samí levičáci a euroufederalisté.

K. Janovská 15.1.2013 14:50

Re: Další důvod proč tak málo hlasů

souhlas. Vzdal to předem, ať už z jakýchkoliv důvodů (důvod, že je osobně nemastný neslaný a unavený navíc, je jenom jeden z možných).

J. Kolouch 15.1.2013 14:38

Re: Jenom technická: je i další důvod

Zcela souhlasím s názorem pana Kopřivy.