29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: David Rath - stratég leteckého provozu

Zadržení Davida Ratha vyvolává u mnoha lidí otázku, proč policie věnovala tolik pozornosti jednomu z hlavních reprezentantů politické opozice, zatímco žádného možného pachatele korupce z tábora vládnoucí koalice zatím při činu nechytila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Skřivan 27.5.2012 15:20

Dovolil bych si malinko nesouhlasit jen v jednom bodě,

trest si nezaslouží jen ten, kdo se přímo na krádeži veřejných peněz obohatí, ale i ten, kdo krade pro stranu, aby si "koupil" funkci. Tím se rejstřík zločinců docela hodně rozrůstá ... .

V. Vlach 26.5.2012 13:06

Chcete snad říci,že pokud nikdo nenačape Vondru,Béma,Grosse,

Topolánka,Rittiga a další,že nebudou souzeni a odsouzeni a že nic nevrátí????No tak to si tady v tom právním státě shnijte a upovídejte se,uchytračte se sami.Při nedostatku primární spravedlnosti se v jistém bodu něco zlomí,někomu buchnou saze a bude po ptákach.Co potom budete mudrařit?Komu chcete poděkovat?Tvrdíkovi,Špidlovi nebo rovnou celýmu prognosťáku a KGB?

O. Zuckerová 26.5.2012 9:01

V době, kdy

roste počet bezdomovců a vůbec lidí, kteří nemají na živobytí, mají ovšem "kraje" největší starost o různá "muzea odboje",  "muzea letectví" a podobné ptákoviny.  Ujišťuju vás, že tam bude nářez!! Budou se vydávat pořadníková čísla na vstupenky jako na fotbal. Hlavně tam vždycky postavte velkou terasu, aby se na ni šlo dostat rozbitým oknem a dala se tam nanosit sláma a krabice.

V. Hajková 26.5.2012 9:21

Re: V době, kdy

Skromný  dotaz?   Kolik   lidí   ve  svém  okolí   znáte-  že   nemají  na  živobytí??    Já   mohu  zcela  upřimně   na  svou   čest   říci   -  že  nikoho  takového  ve  svém  okolí  neznám! 

L. Handzel 26.5.2012 11:04

Re: V době, kdy

Asi hodně osamělá pastouška, musíte občas slézti z hor do města. :)

M. Martin 26.5.2012 15:15

Re: V době, kdy

Hele Hajzele ty musíš bejt hrozně nasranej že zašili tvojí modlu pučmidrátha.Proto kolem sebe kopeš jako chcípající kobyla.Že mám pravdu ?

I. Malypetr 27.5.2012 7:59

Re: JÁ ZNÁM...

Jaká je vaše představa člověka nemajícího na živobytí?To neznanemená jedinec nemající na housku.Podle Základní listiny práv a svobod je to důstojný život v naší skvělé demokracii.Opak sleduji ve svém okolí denně,narůstá to aritmeticky.Jak dalece znáte své okolí?

P. Pavlovský 26.5.2012 3:04

Aby mu bylo odpuštěno, musí hříchy napravovat sám

Budou-li malverzační investice zastavovat jiní, bude to jistě k obecnému dobrému, ale k odpuštění D. Rathovi to neprospěje.

Ze své cely Mudr. Rath (proč je v politice tolik darebáckých lékařů? - Bém, Macek) už, doufám, nic zastavovat nemůže a snad ani nic rozjíždět. Kdyby se ale dal na pokání, mohl by se rozvzpomenout a zveřejnit, co všechno v oblasti investic podobně "mimosystémově" ovlivnil.

    To by u něj ovšem muselo dojít opravdu k radikální proměněně osobnosti, z maniakálního megalomana by se musel stát skromný a sebekritický kajícník.

L. Handzel 26.5.2012 8:24

Re: Aby mu bylo odpuštěno, musí hříchy napravovat sám

Pane Pavlovský, co to dnes všude máte s tou kajícnosti ? Zas Vás nepustili do "chrámu" ? Běžte prašit hlavou o zem do mešity, výjde to nastejno. :)

V. Hajková 26.5.2012 8:54

Re: Aby mu bylo odpuštěno, musí hříchy napravovat sám

Divím  se -  že  už  vás  p.  Pavlovský   neposlal  do  zádele  """   jdete    po  něm   od  rána   jak   slepice   po   flusu  -   kdyby   jste   alespon   měl   slušné   a  konkrétní   argumenty-   ale   vy  jen   cintáte   nekonečné   zhovadilosti!   :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

L. Handzel 26.5.2012 9:24

Re: Aby mu bylo odpuštěno, musí hříchy napravovat sám

Jsem Vašim učenlivým žákem, ovšem Vašeho sprosťáctví nedosáhnu. :)

V. Hajková 26.5.2012 9:35

Re: Aby mu bylo odpuštěno, musí hříchy napravovat sám

Ano-   opět  jen  nekonkrétní   CINTY!!  

L. Handzel 26.5.2012 10:39

Re: Aby mu bylo odpuštěno, musí hříchy napravovat sám

Vždyť říkám, že jsem Váš učenlivý žák. :) Síly Vašich "mišlének" ovšem nikdy nedosáhnu.

V. Hajková 26.5.2012 10:50

Re: Aby mu bylo odpuštěno, musí hříchy napravovat sám

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))   pohoda     strejdo   -  nechte   si  své   ""mišlenky  ""-   pro  sebe  :-))))))))))))))))))))))  

V. Hajková 26.5.2012 9:37

Re: Aby mu bylo odpuštěno, musí hříchy napravovat sám

S  velkým   zaujetím  budu   čekat  -  jak   odpovíte  p.  Pavlovskému-   :-)))))))))))))))))))))

P. Pavlovský 26.5.2012 9:29

Re: Aby mu bylo odpuštěno, musí hříchy napravovat sám

Obávám se, ža jste se vůbec neobtěžoval přečíst si článek, ke kterému je tato diskuse. Nebo že byste zapomínal přečtené okamžitě?

V článku je mj. tento odstavec:

"Napadá mi historka, kterou jsem nedávnou slyšel. Učitel náboženství se ptá dětí, co je třeba udělat, aby člověku byly odpuštěny jeho hříchy. Dovídal se, že je třeba hříchu litovat, napravit ho, polepšit se, veřejně se k němu přiznat atd. Učiteli to však nějak nestačilo. Nakonec se přihlásila holčička, která řekla, že aby nám byl hřích odpuštěn, musíme ho napřed spáchat."

Píše-li autor o "litování hříchu" a o odpuštění, o veřejném přiznání atd., píše tím zároveň o kajícnosti, nemyslíte?

Proč proti mně, který nejsem ani mohamedán, ani křesťan, argumentujete mešitou, to nechápu. Ovšem fenomén výčitek svědomí a snahy odčinit poctivě nějakou svou chybu, to mají slušní lidé i bez mešit a jiných bohoslužebných objektů, s tím se mnou doufám souhlasíte.

L. Handzel 26.5.2012 11:02

Re: Aby mu bylo odpuštěno, musí hříchy napravovat sám

Obávám se, že je to Váš problém s textem v článku i diskusí. Sladkobolné kecy o inteligenci některých zlodějů a neinteligenci jiných zatím neodsouzených, mne osobně neberou. Pokud autor píše okrajově o litování, veřejném přiznání a kajícnosti, ať to aplikuje sám na sebe. Ve slušném člověku jsou vnitřně "zadřeny" prameny práva. Tedy i něco co nazýváme presumpce neviny. Z autora i z Vás něco číší z epochy padesátých let. Buď to máte napapouškováno nebo u Vás předpokládám, že jste snad i zažil. Rath je "sprostý podezřelý", hrr na něj! Chce to ještě nějaké podpisové akce na doživotí. Z mlácením hlavou byl nepochopený vtip, omlouvám se Vám. S poslední Vaši větou plně souhlasím je to však akt "vnitřního Já". Víme všichni "prdlajz", zda Ráth lituje atd. Vyzývat někoho (k jeho vnitřní očistě) je přinejmenším farizejské, schází jen dát mu rozhřešení a jsme u poněkud falešné morálky různých věřících.

J. Vích 26.5.2012 0:21

ano je to tak

navíc se od Ratha jednalo také o pomstu starostovi Panenských Liboru Holíkovi, který je hlavní postavou boje s Pentou v ČR a který se o panu hejtmanovi  nehezky vyjadřoval. Smutné je však, že hoši z Penty mají koupeny i většinu ostatních politiků, co mohou o devastaci obydlené 30 tisicivé lokality rozhodnout. Občan může jen držet ústa a krok a hlavně jednou za čtyři roky je zase zvolit.