19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Daňová podpora rodin s dětmi v ohrožení?

Podporou rodiny se (kupodivu) ohání i ministryně Marksová při předkládání nového zákoníku práce (opomenu nyní, že potřebujeme moderní liberální pracovní kodex a nikoli nadále utužit pracovní regulaci).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Patta 29.8.2016 15:34

Re: Bodejť, cikánům už stačilo.

Máte pravdu, "bílí si na sebe vydělat v drtivé většině umějí". Bohužel to nestačí, protože pracujícím rodičům ministerstvo financí nenechá peníze potřebné na výchovu dětí v rodině. Zveřejnil jsem o tom před deseti lety článek: nazory.aktualne.cz/komentare/ivo-patta-proc-nemame-na-vychovu-deti/r~i:article:109032/?redirected=1472466346

I. Patta 29.8.2016 15:28

Re: Ten článek je denunciace!

J. Brožku, šetřete si dech. Chci jen aby ministerstvo financí zohlednilo pouhých 50 % nákladů na výchovu dětí v rodině, tj. stav který zde byl do 31. 12. 1992. Jedná se o daně, tj. o peníze, které si pracující rodiče sami vydělali(!). Nemám podle Vás na to mít děti? ...S manželkou jsme vychovali čtyři děti. Podle Vás je střední Evropa výrazně přelidněná? ...V ČR vymíráme trvale od r. 1980. Jen za posledních dvacet let nám v Česku chybí každé třetí dítě do vyrovnané populační bilance, tj. milion nenarozených dětí!

Š. Hašek 29.8.2016 15:12

Re: Daňový systém je prostě nastaven špatně.

Pouze poznamenám, že Václav Klaus převzal husákov. Byl vypracován vemi složitý system sociálních dorovnávek, který měl sloužit k tomu, aby zde nebyla armáda "podmostemspících". Socané strašili a seděli v parlamentu. V koalici byl Lux, politik pro všechny lidi!

Dál to již víme - bylo to všechno socanům stejně málo - system převzali a dopilovali do stavu, kdy se dnes již předpokládá, že "všichni mají stejně". Vyhráli za tři pětky a zdraví zadarmo. A nekvalifikovaní vůbec nemusejí pracovat!!

Zjednodušeno.

A. Alda 29.8.2016 14:50

Daňový systém je prostě nastaven špatně.

Jeho největší slabinou je inkompatilibita se systémem dávek sociální pomoci a sociální péče.

A začalo to už idiotským státním vyrovnávacím příspěvek. A za to může Klaus coby ministr financí. Tehdy se prostě krutě seknul a měl by to přiznat.

Jinak ho ovšem mám rád a zejména v roli presidenta jsem si ho velmi vážil.

Š. Hašek 29.8.2016 14:23

Socialistická podpora

"všeho" se evidentně dostává do slepé uličky. "Podpora rodiny" (cha, cha) jest jen jedna položka z tisíce.

Socialistický volič nebude nikdy spokojen, stejně jako není dnes spokojen s tím, jak mu vrchnost naděluje. Nikdy nepochopí, že jeho socialistický politik sobě nadělí milion a jemu tisíc. Samozřejmě z peněz souseda.

Nechtěl bych být socialistou. Tedy voličem. A na socpolitika jsem nebyl vychován!

J. Brožek 29.8.2016 14:21

Re: Ten článek je denunciace!

Vy jste "magor", nic vhodnějšího mě nenapadá.

Maximální výhody, co nejvíc sebrat ostatním a co nejvíc dostat.

Pokud nemáte na to mít děti, tak si je nepořizujte. Lidí je na světě víc než dost a střední Evropa je výrazně přelidněná.

J. Brožek 29.8.2016 14:18

Re: je to ovšem poněkud zavádějící

Ano, zdanění ať už v té nebo té kategorii je vždy průměrné a zatímco s minimální mzdou je zdanění 22%, se mzdou "top" je to 55%. Ovšem toto je celé zkreslené, protože se do toho nepromítá tzv. pojištění - jestliže v Německu je průměrné zdanění 50% a strop sociálního pojištění 2x průměrná mzda a u nás je to podle zde uvedených údajů 42,9 % a stop 4x průměrná mzda, pak je po přepočtu průměrné zdanění u nás výrazně vyšší, než v Německu - vždyť jen to "sociální pojištění" dělá 28% !!!!!!!!!!!

M. Krutý 29.8.2016 12:50

je to ovšem poněkud zavádějící

protože jde o přepočet proti průměrné mzdě. Daňové zvýhodnění je totiž paušální, tzn. čím vyšší je příjem rodič, tím menší procentuální zvýhodnění na dítě má. Prostě kdo vydělá víc než průměr, je jako obvykle bit nejvíc.

A. Zajícová 29.8.2016 10:33

Re: Prorodinná politika je u nás naprosto NEDOSTATEČNÁ

rozdíly ve zdanění jsou jedním z kroků prorodinné politiky. Bohužel, sociální výdobytky tuto výhodu ruší svou rozdavačnou ručkou. No a pak samozřejmě chlapi, pro které už se stalo normou otálet po zbouchnutí své drahé přítelkyně tuto požádat promptně o ruku...a ženské, které si to nechají líbit.

P. Vaňura 29.8.2016 9:53

Prorodinná politika je u nás naprosto NEDOSTATEČNÁ

I. Patta 29.8.2016 9:38

Stanovisko IVK od Martina Slaného pod článkem

obsahuje otázku, cituji: "za jak dlouho budou touto proti rodinnou politikou zasaženy i ekonomické parametry naší rodinné politiky."

Lidem z Institutu Václava Klause otázku rád zodpovím. Nikoliv za jak dlouho, ale od kdy! Ekonomické parametry rodinné politiky v Česku byly od 1. 1. 1993 přivedeny k bankrotu rodin s dětmi. Cituji z dopisu presidentovi V. Klausovi s datem 17. 1. 2008: "Pravda bývá nepříjemná, zvláště pokud poukazuje na naše chyby, kterých jsme se dopustili v minulosti.

Již v roce 2005 jsem Vám poslal „První prorůstovou a propopulační důchodovou reformu". Dne 7. 12. 2005 jste mi odepsal, že ji dáváte blíže neurčeným odborníkům. Výsledek jsem se nedověděl dodnes.

Dne 16. 3. 2006 jsem Vám podrobně vyčíslil katastrofální finanční situaci pracujících rodičů vychovávajících děti, katastrofální díky zdanění peněz potřebných na výchovu dětí v rodinách. Pokud vím, vůbec jste neodpověděl. Další list jsem Vám poslal 21. 12. 2006. Končil jsem jej tázkou: „Kdy se o reformách přestane jen mluvit a začnou je politici uskutečňovat, snad dokonce ve prospěch těch, kteří nesou 60% daňového břemena a prostřednictvím výchovy dětí 85% investic do budoucnosti a tím i nadějí. Nebo lépe řečeno, kdy se pod vánočními stromky sejdou plné ročníky šťastných dětí, znamenajících vyrovnanou demografickou a sociální a zdravotní bilanci a tím jistý výhled do budoucna pro občany České republiky?“. Dopis včetně otázky zůstal bez odpovědi".

I. Patta 29.8.2016 9:15

Ten článek je denunciace!

Výsledkem práce zákonodárců (zákon č. 586/1992 Sb.), je daňová politika, která finančně, a v důsledku toho i společensky, deklasuje rodiny pracujících rodičů s dětmi. S každým dalším vychovávaným dítětem narůstá hrozba finančního bankrotu v rodinách, které jsou bez dětí ekonomicky vysoce stabilní. M. Hiršl (Demografie, 2004, 46: 166 až 176) : Změny... ukazují trend vývoje skutečných hmotných životních podmínek ve kterých rodiny s dětmi žijí. Přechod od daně ze mzdy na daň z příjmu fyzických osob znamenal DRASTICKÉ omezení daňového odpočtu z důvodu péče o nezaopatřené děti. Uvedená skutečnost výrazně ovlivňuje rozhodování mladých lidí, zda vůbec mít děti a kolik .... Bylo to způsobeno vyšším růstem míry zdanění pracovních příjmů rodičů v porovnání s bezdětnými. Jen v roce 2015 činila výše nadměrného zdanění u pracujících rodičů vychovávajících děti 50 miliard korun.

K. Janyška 29.8.2016 8:49

Bodejť, cikánům už stačilo.

A bílí si na sebe vydělat v drtivé většině umějí... Dzp.