24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Daně jsou nižší, ale lidé platí víc

Zavedení třetí sazby DPH je líbivým opatřením. Vláda jím demonstruje, jak moc jí záleží na vzdělanosti lidí (proto do nové, nejnižší sazby zařazuje knihy), na zdraví lidí (proto tam zařazuje i léky) a ostatně i na dětech (proto nejnižší sazbou bude daněna i dětská výživa).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 12.1.2015 21:02

Kolísání DPH

je ze strany státu neuvěřitelná ptákovina, neboť když daně stoupnou, všechno zdraží a pokud nebude zdražení takové aby vyvolalo revoluci  všichni si na vyšší ceny zvyknou. Snížení daní nevyvolá snížení cen, neboť občan stálou cenu nepociťuje, narozdíl od růstu, nijak úkorně. Přitom intervence ČNB proti koruně má vyvolat inflaci, tedy růst cen...

Z. Bartoňová 12.1.2015 12:40

DPH sem DPH tam

Nevím, jak vy, ale ze zkušenosti vím, že se zdražuje neustále, DPH sem DPH tam. Příklad: můj oblíbený tavený sýr  stál v našem obchodě ještě pře rokem 11.80,-. S každou novou dodávkou, která se objevila v chladicím pultu se cena zvedla o pár haléřů. Dnes ten sýr stojí 13,90. A já nemám na výběr, protože ten obchod s potravinami je u nás jenom jeden.

J. Schwarz 12.1.2015 21:03

Re: DPH sem DPH tam

Ano, to jenom pánové z vedení ČNB vidí strašáka deflace...

H. Míčková 12.1.2015 12:25

ceny léků stouply

..sama jsem se o tom  přesvědčila ,léky na cukrovku jsou mnohem dražší  i bez poplatku 30kč..

F. Doušek 13.1.2015 11:11

Re: ceny léků stouply

Ale zase neplatíte ten nenáviděný poplatek. Díky ČSSD a vládo vůbec.

P. Maleček 12.1.2015 5:57

Ale, ale pane řediteli

Pan ředitel stavební firmy hovoří moudře až do okamžiku kdy začne hájit vlastní byznys. Pak je z něj stejný demagog jak z politiků hájících vlastní korýtko a to co je v něm nasypáno.

Léky,ani knihy, ani "pemprsky" po snížení daně nezlevnily, zatímco jeho firmou stavěné byty, kdyby se daň snížila, určitě ano, tvrdí pan ředitel. Stejně jako to, že by zlevněné byty lidé víc kupovali.

Uvěřit tomu prvnímu chce značnou dávku fantazie, to druhé už zní přijatelněji. Ale jen do chvíle kdy nahlédnutím do statistik zjistíte, že v Česku je aktuálně víc jak půl milionu volných bytů. V tu ránu pochopíte, že i tady si pan ředitel hřeje především vlastní polívčičku.

Čím by se pak taky živil, když opravy stávajících bytů stíhají malí živnostníci, kteří nad sebou žádného ředitele ani jeho óbrfirmu nepotřebují. A představa, že by místo s noťasem pracoval s kladivem či fankou a místo kvádra nosil montérky pana ředitele neláká. To raději slibuje, že by on díky nižším daním, na rozdíl od jiných lumpů určitě slevnil.

H. Míčková 12.1.2015 12:27

Re: Ale, ale pane řediteli

vláda snížila DPH na léky ,ale není to snížení cen pro lidi ,ale pro pojišťovny ..

J. Jurax 13.1.2015 1:31

Re: Ale, ale pane řediteli

V ČR je půl miliónu volných bytů. Ze statistiky je ale obtížno (ne nemožno) vyčíst, jakých a kde. A důvod, proč jsou volné.