20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Další klidný vládní sjezd lidovců

Žijeme zřejmě asi v politicky velmi pokojné době, když sjezd další vládní strany proběhl v takovém poklidu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Svoboda 28.5.2015 21:01

Lidovci ?

Po r. 1989 jsem byl nadšen, že lidovci, zastupující křesťany i ostatní slušné občany jdou do voleb. K volení ČSL jsem naháněl a přivážel celou rodinu. U dalších voleb již byl počet členů rodiny menší a u třetích voleb v pořadí jsem již volil lidovce jen se svojí manželkou. V dalších jsem se již od nich již odvrátil. V počátku jsem pevně doufal, že se obrodí ve skutečnou konservativní pravicovou stranu , obdobnou jako CSU v Bavorsku a také s názvem pouze křesťanskodemokratická. Bohužel postupně se ukazovalo, že je to strana " socialistů, chodících do kostela " . Vedení této strany tento postoj mnohokrát potvrdilo a potvrzuje i dnes. Jedním z výstražných momentů bylo údobí vlády p. Topolánka, kdy lidovci podepsali společné programové prohlášení a vzápětí tuto vládu potápěli svými " sociálními " přístupy. Tehdy se " vyznamenali " zejména členové pí Šojdrová s p. Hovorkou. Z těchto důvodů již dlouho voličem lidovců nejsem ani nebudu !!!

F. Žůrek 28.5.2015 17:57

Křesťanská strana (KDU-ČSL) se snaží vycházet s lidmi

Mnoha lidem je víra (křesťanství) určitou překážkou. Snad proro, že to sebou přináší nějaké povinnosti. Pokud lidovci uspějí, jsou ve sněmovně a jsou požádáni jit do vlády, tak proč ne? Je pravdou, že politická strana s menším počtem zíslaných hlasů ve volbách je později ve velké nevýhodě, neboť silnější politické strany mají hlavní slovo.

Prodejní  nejsme, pane Bureš. Ale za komunismu byl Josef Plojhar ostudou kněze a také pro lidovou stranu, ale co se dalo tehdy dělat - potom mnoho, opravdu mnoho členů odešlo z ČSL. Později v roce 1968 se mnozí vrátili, ale opět byli v rámci "normalizace" perzekuováni.

Být slušným člověkem (u nás) to není jednoduché.

K. Janyška 28.5.2015 20:59

Re: Křesťanská strana (KDU-ČSL) se snaží vycházet s lidmi

Ano, po svém, kostelním. Nic  například pro mě... Dzp.

K. Janyška 28.5.2015 9:53

Lidovci nikdy více, než zástupci kostela v politice nebudou.

Ani to nejde... Dzp.

Z. Bureš 28.5.2015 8:10

Lidovci - stále stejná pakáž..........

.....jako za Plojhara....jako za Bartončíka.....jako za Luxe.....jako za Kasala.....jako za Svobody - stále stejná prodejná Děvka, jít s každým, kdo jí nabídne místo ve vládě.....a tam kejvat na všechno tak, aby se tam za jakou-koliv cenu udržela co možná nejdéle !!!

Z lidovců musí být NUTNĚ každému OPRAVDOVÉMU věřícímu člověku.....na blití !!!

P. Lenc 28.5.2015 8:19

Re: Lidovci - stále stejná pakáž..........

Ba i nevěřícímu.

D. Polanský 28.5.2015 7:39

KDU-ČSL

již volit nebudu. Zasloužila se o to p. Klára Liptáková, 1. náměstkyně primátora v Brně. Tolik arogance, slepé ctižádostivosti, neúcty k lidem jsem ještě u politika neviděl. Viz nedávna kauza 25 bytových družstev.

A. Reček 28.5.2015 7:02

Ať už je to u nich jak chce, tak za 4 roky úspěchu dosáhli

Proto nebyl důvod nějak měnit vedení a na sjezdu se hádat. Dluhy splatili a ve volbách, komunálními počínaje a parlamentními konče, si polepšili. No a na další vylepšení své pozice budou muset vyhrnout rukávy zamakat.