28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
qwert 19.6.2007 11:17

patálie s Čuňkem - za pár let budou mít patáli všichni spořiví občané???

Pokud se nepletu, jde jen o neochotné vysvětlení původu 500 tisíc. Je to směšná částka, kterou dokáže spořivá rodina naspořit za 5-10 let.  Už se "těším" na dobu, kdy každý, kdo si naspořil, bude vystaven osočování.

Mell 18.6.2007 21:36

Topolánek drží trumfy.

Pane Kaiser, nevím jestli patříte do kategorie novinář, politolog, nebo jen běžný tlachal, ale váš dnešní článek určitě patří do kategorie tlachání. O kauze Čunek bylo na stránkách českých novin napsáno stovky stran článků a komentářů a většinou to byly opisy záměrně zkreslených informací a různých dojmů. Chápu, že patříte k těm, kteří Čunka ve vládě nechtějí, ale nevím jestli patříte k těm, kteří  touží po rychlé změně doleva, nebo těm, co si myslí, že když Paroubkovi ustoupí, tak jim dá pokoj.

Musím znovu připomenout jeden z demokratických principů. Pana Čunka zvolili voliči v demokratických volbách senátorem, zástupci voličů ho zvolili předsedou strany KDU-ČSL a na základě koaličních jednání je vicepremiérem. Jeho voliči mu věří a jim se bude zodpovídat. Nesnažte se dokazovat, že o něm budou rozhodovat voliči Paroubka nebo Filipa. Politická zodpovědnost pana Topolánka je, zda podlehne tlaku levice a některým přemoudřelým ze své strany na odvolání Čunka a bude tím riskovat padnutí vlády, nebo si uvědomí, že vše je to jen obyčejná politická hra, ve které on drží  trumfy.

Blabol 18.6.2007 23:02

Problém demokracie je v tom,

že si její principy každý překroutí k obrazu svému.

Blabol 18.6.2007 20:36

Dobrá rada drahá a tak radím:

Při uplácení je důležité vyhodit částku dostatečně vysoko a dotyčný potřebný si vás již najde. Důležité je vše provádět veřejně, aby každý věděl, oč vám jde a kolik jste ochotni dát. Netvařte se provinile a zahanbeně, mohli byste to šeredně odskákat. Opakujte, že jde o podporu domácího podnikatelského sektoru. Dobré také je, být členem parlamentní politické strany. Pak můžete argumentovat vysokým počtem nových pracovních míst a bezpečností země.

Pijják 18.6.2007 18:50

Dík

Dík za důkaz o cenzurování PP.

Starý J. 18.6.2007 15:43

Autore

Kdepak jste přišel k názoru, že ....se protipražácký afekt nešťastně propojil s představou, že po Čunkovi jde metropolitní elita.....

Na jedné straně píšete, jak se lidovci bojí o 4 křesla ve vládě a na druhé naznačujete, že akce proti Čunkovi jsou dílem lidí ve vlatních řadách KDU.

Hysterický řev sockomunistů poté, co Vesecká předala kauzu do Jihlavy a tamnější zástupce vyměnil i vyšetřovatele, přesně ukazuje, komu se zhroutila pečlivě aranžovaná dlouhodobá kauza Čunek. Vždy platí - komu kauza slouží? Myslíte, že prospívá samotným lidovcům a že ve vnitrotranickém boji jsou v současné době schopni jít až tak daleko? Snad by to mohli jedině být ti, na něž se v Topolánkově vládě nedostaly koryta a mají je přislíbeny ve vládě někoho jiného. Jenže daleko víc o pád Topolánkovy vlády jde tomu, kdo chce sestavit vládu novou! Je to tak těžké?

loula 18.6.2007 16:38

Re: Autore

napsal jsem již víckrát, že nevěřím, že tato kauza se dílo zhrzené sekretářky. Tvrdit ale tak jednoznačně, kdo za tím stojí, to bych si skutečně netroufal. Doufám, že se to dozvíme, i když jsem značně na pochybách. Myslím, že nový vyšetřovatel to odloží, a tiše to zapadne. Což je ovšem škoda, protože by bylo velice potřeba odhalit ty postavy v pozadí, padni komu padni.

Starý J. 18.6.2007 16:43

Re: Re: Autore

Snad máte pravdu v tom, že ta sekretářka SAMA není schopna tak vysoce politickou kauzu rozehrát. Jenže bohužel je stále jedinou svědkyní a kolem ní se všechno točí. Zřejmě je jen tím maňáskem, ale veledůležitým. Když vezmete ono QUI BONO?, pak adresa je jen jedna! A to, co se děje po zásahu Vesecké, rovněž míří jen jedním směrem!

Jindra 18.6.2007 16:53

Re: Re: Re: Autore

Uvažování tímto směrem zcela jednoznačně vede k velkému mezinárodnímu Romovi, který udatného vsetínského starostu chce zničit. Ať už kradl nebo ne, je to blb k pohledání a jako takový by se měl pakovat.

Josef 18.6.2007 22:03

Re: Re: Re: Autore

Hele, Starej, nejak ti nerozumim! Sekretarka je jedinou svedkyni?!? Na tech trech tisicich strankach toho spisu jsou potom do nekonecna jen opakovany ty jeji svedectvi o te nacpane obalce? Co se divite protestum po zasahu Vesecke, vzdyt to co udelala neni jen podezrele, ale take velice hloupe. Takovy zasah se nedela uz z toho duvodu, ze by to spatne vypadalo. Kdyz jde o spinu, tak by se meli zdvihnout vsichni cestni a necynicti lide a nejen levice! Jsou v kodexu principy, ktere se zkratka neporusuji, at jde o cokoliv.

Jouda 19.6.2007 7:01

Re: Re: Re: Re: Autore

Taky by melo byt nekde dolozeno z ceho zaplatil pan starosta Cunek ty kontejnerove byty,jestli za penize mesta,nebo za sve.To si vlastne  lide neuvedomuji,ze se tlaci nahoru po jejich hrbetech,coz vlastne delaji vsichni,kteri si velmi dobre uvedomuji jak se za nekolik let da zbohatnout v politickem zivote.200 poslancu,81senatoru dokaze divy.

brblal 18.6.2007 16:55

Re: Autore

Starý je asi opravdu starý.Státní zástupce Jihlavy vaměnil vyšetřovatele ještě dřív,než se sám seznámil byť s první stránkou spisu.Vzpomínám,jak při sebemenším pochybení se ODS vždy dožadovala odstoupení vlády.Dnes nic takového nehrozí.Čunkovo majetky  n e o d p o v í d a j í  jeho příjmům a s péčí o čtyři děti,některé již studující na vysokých školách /nemalé výdaje/,jeho žena neví nic o úsporách 497.OOO a to je vše v pořádku?On se sám nějak nemohl rozpomenout,jak k penězům přišel atd,atd.Ale hlavně,Vesecká předala kauzu až poté,co již byl spis předán jak Čunkovi,tak jeho obhájcům k prostudování.Navíc,byl odňat na popud obhájců Čunka.To tu opravdu ještě nebylo.Takže,zametat,zametat za pomoci Vesecké a spol.

Jindra 18.6.2007 17:11

Re: Re: Autore

jestli musí chodit o nedělích ministrovat, není divu že si nepamatuje nějakej ten půl milionek, takovej člověk nemá na starosti jenom sebe a svou rodinu ale blaho všehomíra, tak se nedivte....

Starý J. 18.6.2007 17:13

Re: Re: Autore

A Vy zase budete mladý! Státní zástupce má právo vybrat si vyšetřovatele, navíc asi dobře věděl, co ten starý vyšetřovatel udělal blbě. Navíc Vesecká neměla k dispozici kopie e-mailů mezi vyšetřovatelem a Urbanou dříve. Snad víte, kdy byly získány. Jejich pravost potvrdili také všichni novináři, kteří si s Urbanovou dopisovali. Soud by to na základě práce vyšetřovatele stejně musel uložit k ledu, jenže to už by byl Čunek od Topolánka z vlády vyšoupnut, čili cíle by bylo dosaženo! Či stále věříte, že jde o korupci půl milionu?

A pokud namítáte, že jeho majetky neodpovídaji příjmům - to nevím, přesné údaje neznám. Jen bezpečně vím, že Grossovy také neodpovídaly a jeho kauza byla odložena, Krausova maminka doma jistě také neměla půl milionu dolarů a jeho kauza byla odložena, Rathovy přijmy také neodpovídají dvěma domácnostem a třem nemovitostem a poliklinice atd., atd.....Tak bychom mohli pokračovat!

Cedr 18.6.2007 22:41

Nemáte pravdu, pane Starý

Nový státní zástupce se nemohl dopředu seznámit se spisem - to by byl zásah do nezávislosti předchozího. Použít ukradené soukromé imaily, které se navíc dají snad zfalšovat, je ve standardních společnostech nepřípustné. A ta k.r..v.a Vesecká se na to odvolává.

Karim 18.6.2007 17:23

Cunkova zena je zubarka, lide kteri se divi majetku Cunkovic rodiny.....

...budto maji neustale zdrave zuby, nebo nechapou kolik u zubare za co mplati, nebo jsou tak trochu pokrytci.

Samozrejme ze sposuta soukromych zubaru neplati dane tak jak by mela.  To je ale sport rozsireny i mezi jinymi politiky - procpak socdem Mladek dela pro "svycarskou" firmu Taluda?  Proc do ni leje penize horem dolem socdem Jansta? Jakpak budou jansta a MLADEK DANIT 195 MEGA, KTERE SE Z PALMARE csob OCITLO NA aNTILACH?   Kde danil Michal Kraus a Egon Lansky? Kaloskovi dal papirove byt tchan  (ksc mafista) - jak ten sve prijmy danil?  Nijak.   

Nikdo prozatim neobzaloval pi Cunkovou, ze by neplatila jakoukoliv cast dani.  Vsechno se toci kolem pul mega uplatku - silne to vypada, ze muze jit o spiknuti zhrzene sekretarky-odborarky  a extremne zaujatych sympatizantu socdem-ksc-stb.  Samozrejme neni vylouceno, ze to Cunek vzal - ale zda se, ze ma papir na to ze penize jsou odjinud -  tim by asi - nejit o Cunka - pripad v tichosti padl. 

Ohromny "uspech"  7-leteho intenzivniho pronasledovani  Hucina napovida, ze Hucinovy teze o vsehoschopne  stbacke mafii v severomoravske PCR a justici jsou pravdive.    

Duvera ze stbacti mamlasi u severomroavske PCR a SZ maji skvele vybudovany pripad proti Cunkovi je obdivuhodna - zrovna tak je mozne, ze maji na 3.5 tisice stranach totalni h.... a jen se v nem chteji par let valet - viz pripad Hucin.     Rozhodne by bylo zajimave videt, jak tenn pul mega ma zuctovan H+B - mam podezreni ze dobre, jinak uz by "zdroje"  pustily do novim nejake historky a sef H+B uz by mel na krku zaloby taky.  Jestli tohle nema PCT osetrene a jen honi vodu - tak je na vode postaveny cely pripad.  Coz by v historii PCR nebylo nic divneho.    

celim 18.6.2007 23:07

Re: Re: Autore

Utřete si ty zvratky na košili! Pokud si pamatuji, tak Čunková řekla na dotaz, jestli doma měli před pěti roky půl milionu v hotovosti, že si na to nepamatuje a bulvár - tuším MF)nebo LN) napsali: Čunková popírá, že by doma někdy měli půl milionu v hotovosti! Tomu říkám dobře upravená pravda a tím nás novinářskej póvl krmí už půl roku!!

nepolitik 18.6.2007 14:36

Nebýt Čunka, tak byste autore

neměl o čem psát. Já se osobně řídím heslem. Dočkej času, jako husa klasu. a proto si raději počkám jak celá kauza dopadne. Hloupé závěry novinářů jsou nanic. Rv

Psí vrah Čumil 18.6.2007 15:21

Re: Nebýt Čunka, tak byste autore

Ale měl, třeba o naší politické jedničce Topolánkovi. Ale v tomhle mrtvolném smradu je třeba odlišit nejprve mrtvé od živých.

Starý J. 18.6.2007 16:33

Re: Re: Nebýt Čunka, tak byste autore

Ano smrdí zde Čumile, odporně smrdí některé věci. Ale naprosto jiné, než si myslíte Vy. Je to smrad živých, až velmi živých jedinců, těch, co kauzu řídí a živí!

Psí vrah Čumil 195 113 18.6.2007 17:13

Re: Re: Re: Nebýt Čunka, tak byste autore

Milý pane Starý, pan Čunek politicky zemřel v pátek. A třeba mu kolegové z koalice vyválcují za nevídaných opatření nevinu, dříve nebo později je ten mrtvý potopí.

Petr Q. 18.6.2007 20:37

Re: Re: Nebýt Čunka, tak byste autore

Nejvydatnějším zdrojem smradu je tvůj orgán, kterým produkuješ své  "myšlenky" - Čumíle.

Psí vrah Čumil 18.6.2007 13:43

No snad by bylo dobré připomenout, že třebaže se pan premiér už taky od pana Čunka s odporem odvrací -

ona je to fakt síla - v důsledku své skvělé koaliční politiky dosáhl kýženého výsledku: sjednotil se s panem vicepremiérem do nerozeznatelné hmoty zvané Čunkolánek.

Starý J. 18.6.2007 16:31

Re: No snad by bylo dobré připomenout, že třebaže se pan premiér už taky od pana Čunka s odporem odvrací -

Možná to není ani tak s odporem, ale z pudu sebezáchovy! Třeba si důrazně uvědomil, že odporná mafie Paroubek - státní zástupci - policie má ještě obrovskou sílu zlikvidovat kohokoli tím nejhnusnějším způsobem. O tom propojení mluvil také včera a je zřetelně vidět na celé Čunkokauze, kde nejde o žádný úplatek (ten je směšný, i kdyby byl), ale nejtvrdší politický boj. Z Čunkovy řeči je naprosto zřejmé, jak dotyčnáměnila a zvyšovala obvinění, jak doslova vydírala. A zkuste odpovědět na Astonovu (Malý) otázku, jak se bezvýznamná sekretářka, bez peněz (jak si stěžuje) dostala do rukou renomovaných advokátů z Prahy? Jak ji napadlo svěřit e do rukou advokátů z Prahy, advokátů, které ani Vy byste nezaplatil?

brblal 18.6.2007 17:03

Re: Re: No snad by bylo dobré připomenout, že třebaže se pan premiér už taky od pana Čunka s odporem odvrací -

Renomované advokáty má Čuník,nikoliv bývalá sekretářka.Stále více vyplouvá na povrch komu a z jakého politického spektra nevadí pochybné transakce,tunelování,zlodějny,podvody ats.Je to ze strany ODS,která ve smlouvě s občany slibovala tvrtý boj proti korupci a úplatkářství.Ten boj se rychle rozplynul,jakmile se dotkl zájmů trojkolky.Když vidím ty tři šéfy stran sedět vedle sebe,dělá se mi nevolno.

Starý J. 18.6.2007 17:16

Re: Re: Re: No snad by bylo dobré připomenout, že třebaže se pan premiér už taky od pana Čunka s odporem odvrací -

No na Vás asi nemá cenu reagovat.  Jak se Vám dělá nevolno, tak asi normalního pohledu nebudete moc schopen!

Karim 18.6.2007 17:34

RENOMOVANEHO ADVOKATA ma i Urbanova.....

Novak pry sice pije, ale jako byvaly ministr ODS ma v justici spoustu znamych a za slusne penize odvadi dukladnou praci.  Patrne i ve spolupraci s mafii byvalych ksc u PCR SM. 

Vada ODS je evidentne to, ze si netroufa vyjet po pozoruhodnych pripadech hrabosstvi politiku CSSD (Maldek, Jansta, Kraus), mozna ze strachu, ze i jeji nektere cleny by bylo mozno namocit.    Zurivy boj se vede o Cunkuv pulmilion, ze Mladek a Jansta zorganizovaly a n;preprali pres CAIB   bezprizornych 195 mega na Antilach - to  PCR jiz rok setri a pro jistotu nechce pochopit, o co slo, s vypovedi Mladka a Jansty je vsak "zcela spokojena".  Konec koncu jde o byvale zaslouzile tvrde stalinisty - na ty nemuze vyjet tak tvrde jako na katolika Cunka.  

Blabol 18.6.2007 13:26

Čunek, druhý muž, vlády je možná vinen, ale třeba také ne

Bohužel, Topolánkovo ohodlání k přečasným volbám skončilo přeběhnutím dua M+P s Dalíkovou pomocí. Důležitější otázkou je, proč Topolánek již nechce předčasné volby. Nemůžu souhlasit s autorem, že se jedná o Topolánkovu bázeň. Zřejmě se u něj jedná o vážnou obavu, aby nedopadl jako Čunek.

Psí vrah Čumil 18.6.2007 13:13

Ano, pane j.k., tahle památná pohřební řeč pana Čunka nad sebou samým je velepůvabná.

Málokomu se podaří pronést řeč nad vlastním hrobem.

Malý Aston 18.6.2007 13:18

Re: Ano, pane j.k., tahle památná pohřební řeč pana Čunka nad sebou samým je velepůvabná.

Zřejmě to byla poslední řeč pana Čunka.Zatím do něho řezali jen komančové u socek a komančové u komančů včetně prostitujících novinářů.On musel držet hubu a přitom advokát Marcelky mohl pouštět informace Paroubkovi a Rathovi bez problémů.Já být poslancem u socek nebo komoušů,tak se zamyslím nad jeho projevem a uvědomím si,dneska Čunek a zítra jen když zvednu obočí proti Paroubkovi .:-D