28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Čunek straší

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mell 9.1.2009 20:40

Pane pisateli Slaničko,

chápu, že jako student se pokoušíte splácat dohromady některé politické teorie, ale jak je vidět, nemá to žádnou hloubku a hlavně  nepočítáte se specifiky voličů KDU-ČSL.Pište si co chcete, pokud vám to někdo otiskne, jen si přestaňte namlouvat, že politika se dá dlouhodobě modelovat jako marketingový projekt, jak ovládat lidi. Ono totiž v nevirtuálním životě funguje pravidlo akce a reakce a pokud nenastolíte diktaturu, tak lidi časem přestane bavit poslouchat ty samé podvodníky a žvanily a vrátí se zpět k těm, co jim dávají naději, že občanská slušnost nemůže vymřít, protože by občanská společnost přestala postupně existovat a všichni ti, co by chtěli přežít, by se poohlídli po slušnějším plácku k životu. Představa, že KDU-ČSL vymře spolu se starými voliči nepočítá s tím, že názory na svět se předávají v rodinách dále, tak jako se předávaly i v dobách komunismu a přesto, že komunismus trval 40 let, tak jenom polovina národa podporuje levicové extrémisty a jejich nosiče vody.

Nemo 9.1.2009 21:45

Re: Pane pisateli Slaničko,

Katolická církev u nás (a nejen u nás) vymírá zatím konstantním tempem 1 % ročně.  V některých západních zemích (Rakousko, Německo) je to možná i více.

milburg 9.1.2009 20:23

Na Čunka musí stačit čerpání fondů

Hrádky typu že se předsednictvo či nějaká stranická konference usnesla jsou pouhopouhé strašáky. Předseda vlády - premiér zodpovídá za plnění vládních úkolů jednotlivých ministrů. Proto ona fraška dvě až  tři návštěvy premiéra na ministerstvech za den  a okamžité zhodnocení s kvalitou jejich práce jsem ze strany premiéra považoval za frašku a klukovinu. Jen pouhé nečerpání peněz EU ministersvem pro Místní rozvoj dává premiérovi do ruky zbraň v podobě neplnění  jednoho z důležitých úkolů vlády a tím prostor pro odvolání příslušného ministra.

Kudera 9.1.2009 15:43

Pan Slánička ohřívá svou polívčičku v duchu obrany nevinného Kalouska

Tak tendenčně napsaný článek se hned tak nevidí. Předseda ODS Slánička versus Čunek.Jsem daleko od fanklubu pana Čunka, ale i Kalouska. Je zajímavé, že v době konfliktu v KDU se tajně scházejí ve Špindlerově Mlýně Kalousek a Severa s Topolánkem a snad i Dalíkem. Pan Čunek asi má pravdu, že ODS se snaží vměšovat mezi lidovce, na to není třeba bát nějak podezíravý.Pan Kalousek, který je asi nejchytřejší z politiků ve vládě už dávno namodral a pro lidovce přínosem je jen do počtu mandátů, jinak kope za ODS,alespoň zatím.Pokud by lidovci byli(celostátně)s ODS ve volbách, tak je dostanou na tobogan,kterému se Čunek po volebních debaklech snažil vyhnout. Intriky nejsou dlouhodobě účinné a vidíme to i jak se změní situace odchodem jednoho jidáška z PS. Držím palce, aby se lidovci udrželi i dneska na svých sněmech.

Lájoš 9.1.2009 15:31

Čunek není loajální spoluhráč

Některé Čunkovy  postoje se zdály pragmatické a použitelné a předseda vlády mu pravděpodobně dost ustupoval. Jen že pan Čunek  se čím dál víc projevuje jako hegemon, dává otevřeně najevo své antipatie k ODS a stala se z něj neřízená střela, což mohlo ovlivnit i v protivládních  postojích  některých jeho poslanců / Hovorka,  Carbol /. Čunkovo působení ve vládě hodnotím coby negativní a jeho odvolávky, že dodržuje koaliční dohody, jsou jen jeho alibismem, protože  už nemluví o dodržování vládního programu. Spolupráce s Čunkem na vládní úrovni není možná a vládu to značně znehodnocuje.

Stanley 9.1.2009 18:25

Re: Čunek není loajální spoluhráč

Čunek vládu znehodnocuje od doby ,co se do ní dostal! A to mne prosím vúbec nezajímá, jestli před nějakou Urbanovou onanoval nebo ne! Ale ty jeho další, hlavně finanční kauzy a to jeho kostrbaté vysvětlování !!!

Stanley 9.1.2009 15:08

Čunek

To co se děje nyní v lidové straně, myslím že ji silně znehodnocuje a znedůvěryhodňuje v mnohých očích naší veřejnosti!Mám na mysli rozpolcenost strany v náhledu na působení pánů ministrů Čunka a Kalouska v současné vládě.At´si myslí kdo chce co chce, domnívám se, že pan ministr Kalousek je možná nejlepší ministr ze všech ministrů financí v našich polistopadových ( 89. )vládách ! Na to nemusí mít pro mne ani žádné prestižní mezinárodní ocenění. No a pan ministr Čunek ? Zde netřeba slov, kde mluví ČINY !!!

Vladimir 9.1.2009 17:42

Re: Čunek

No, když to říkáte vy, popřemýšlím o tom (že Kalousek je nejlepší min. fin. za posledních 20 let).To, že Kalouska takto označili někde v USA nebo jinde v záp. Evropě, ještě neznamená, že to tak opravdu je. Víme dobře, že v USA nedávno říkali že Irák má ZHN, takže ho totálně rozbombardovali, zabili tisíce lidí, vyhnali ze země statisíce ... a ZHN pořád nikde. Mně osobně je divné, že nejlepší MF za posledních 20 roků v ČR a v bývalém RVHP není schopen najít řešení pro ČR v současné globální krizi - dokonce se ostře stavěl proti návrhu MF západní Evropy (na podzim - pojištění vkladů) ... Dle mého Kalousek jenom VYSTUPUJE na veřejnosti jako nejlepší MF a to je rozdíl oproti tomu, jestli takový opravdu je. 

Stanley 9.1.2009 18:17

Re: Čunek

Četl jste co jsem napsal? Mně nezáleží na tom , jestli byl pan Kalousek označen za nejlepšího v USA, nebo někde v západní Evropě, já ho srovnávám s jeho předchůdci v úřadu ,v NAŠICH vládách: Sobotka B.,Mertlík,Tlustý,Svoboda,Rusnok,Kočárník,Dyba, Klaus.

Apropos, který pán, nebo dáma by byl(a)schopen najít řešení pro ČR v současné globální krizi podle Vás ? Jedno jméno prosím !

jinec 9.1.2009 22:26

Re: Čunek

řekl bych, že je nejvyšší čas, aby se KDU - ČSL rozdělila na KDU = Kalouskova demokratická unie a ČSL = Čunkova strana lidová

F: Čech 9.1.2009 14:28

Milý mladý příteli studente

asi velmi málo čtete vyjádření řady lidovců počínaje kaloskem a konče Parkanovou, kteří o rozpuštění KDU po vzoru KDS v ODS navrhovali už před několika lety. Je to pro KDU akutní hrozba, protože ODS se jednáním velké většíny svých členů už dlouhodobě profiluje jako militantně protikřesťanská strana

Pepino 9.1.2009 14:21

Čunek je nízký

a nedůstojný sám o sobě takže nic nového.

m78 9.1.2009 13:32

Podpásovky rozdává duo Kalousek+Topolánek.

Míra Topolů cca od října 2008 "plánuje" změny ve vládě.

Když mu Jirka Čunků ty změny ministrů z KDU před Vánocemi navrhnul, uložil je k ledu a jel lyžovat. Lyžoval (kromě jiných) s pány Kalouskem a Severou. A tito tři králové na horách upekli plán jak zachránit koryto pro Míru Kalousků.

Topolánek v pondělí 5.1.ˇJirku Čunků překvapil návrhem na jeho dovolání. A vzápětí přes spřátelené nosvináře rozšířili smyšlenou verzi událostí, která Jirku Čunků líčí jako politika, který na ministerské funkci visí ...

Jo, duo Kalousek+Topolánek je zručný duet manipulátorů. Nebo též špinavců?

 :-/

F: Čech 9.1.2009 14:32

Re: Podpásovky rozdává duo Kalousek+Topolánek.

Když tenisovým sparingpartnerům Kalouskovi s Topolánkem nevyšel plán zničit Čunka vykonstruovanými kriminálními kauzami zkouší to znovu a s pomocí svých příznivců v KDU se současně s Tupolánkovou pomocí snaží zhrzený a neomalený Kalousek zničit po Plojharově vzoru KDU- ČSL zevnitř! 

Kecal. 9.1.2009 14:58

Re: Podpásovky rozdává duo Kalousek+Topolánek.

:-D:-D

Pava 9.1.2009 13:04

Nevděk světem vládne

Čunek zazářil schopností řešit otázky menšin. Stal se miláčkem pravice, která nešetřila chválou a státním aparátem na je ho obranu. Najednou jim není dost dobrý. Asi jim sáhnul na lidi a majetek.

El Che 9.1.2009 11:46

Lidovci JDOU POD NŮŽ jako Staří Inkové

Velký Guru Topolánek se rozhodl, že krvavou obětí si usmíří veřejné mínění v České republice, toho strašlivého volebního boha, a že tak zvrátí zlou situaci vládnoucí dynastie ODS ve krizí zmítané České republice.

Velký Guru Topolánek hrozivě vztyčil svůj pověstný prostředník a ukázal jím nemilosrdně do sekty Lidovců se slovy: „Der Tag ist hier.“ Již je to jisté a neodvolatelné, jako oběť byl vybrán Lidovec. Ve své milosti však Velký Guru Topolánek nechal na Lidovcích samotných, koho mu dovlečou na obětní oltář pod nůž k zaříznutí. Proslechlo se, že Guru by je nejraději zařezal všechny.

Vystrašení Lidovci se teď mezi sebou hádají a bojují, neboť na obětní oltář pod ostrý nůž Velkého Guru Topolánka si nechce lehnout nikdo z nich. ODS, vědouce, že tím od sebe odvrátí hrozbu, že by sami mohli krvácet pod nemilosrdným nožem, však krvežíznivě volají: „Krev! krev! krev! krev!“ Velký Guru Topolánek stále odkládá okamžik samotného obětování, neboť on a jeho ODS dobře vědí, že extázi z oběti Lidovce je u přihlížejících davů třeba vystupňovat.

Velký Guru Topolánek a jeho ODS dobře vědí, že krvavá oběť pod nožem na oltáři ještě nikdy nic neusmířila. Je však naděje, že nějakou šťastnou náhodu nějaký nečekaný náhle přišedší přírodní úkaz bude možno připsat krvavé oběti Lidovce a bude posílena vrtkavá pozice trůnu Velkého Guru Topolánka a jeho ODS.

Dušan Streit 9.1.2009 11:09

Klín se jmenuje Topolánek

Perspektivu je třeba vidět tak: Pragmatik a kojunkturalista Topolánek Čunka držel tak dlouho, dokud ho potřeboval, než se vyškrábe na "europrezidenta". Teď ho chce hodit přes palibu, protože už jej tolik nepotřebuje. Totéž udělal Topolánek i svým voličům. Čunek bude pochopitelně kolem sebe kopat. Jsou to oba Valaši. Kdo je ten lepší? Žádný z nich:

http://streit.blog.idnes.cz/c/64596/Balada-o-Topolankovi-na-vysnenem-osobnim-Everestu.html

A Kalousek je opravdu schopný všeho.

VL 9.1.2009 11:12

Re: Klín se jmenuje Topolánek

Neboli se Topolánek zachoval tak, jak by se zachoval pravý lidovec. Ti začínají tak týden po ustanovení vlády pracovat proti vládě, ve které jsou, aby se zalíbili opozici, o které očekávají, že po příštích volbách bude vládnoucí a přece by se nemohlo stát, aby KDU - ČSL nebyla ve vládě. Zatím ji za celou dobu historie strany vystřihli jenom Zeman s Klausem.

Dušan Streit 9.1.2009 15:11

Re: Klín se jmenuje Topolánek

Bohužel ano.

janko 9.1.2009 16:40

Re: Klín se jmenuje Topolánek

 Oba jsou to jenom obyčejní trhači kozích panenských blan.

Ašek 9.1.2009 11:04

H........

Čunek nemá ve vladě co dělat,ale jako starosta Mostu nebo jineho arabskeho města by byl absolutní jednička.

xxx Kubeš 9.1.2009 10:57

Autorovi článku

R^

www racek 9.1.2009 10:43

čunek?

no, s těmi cikány to ale udělal moc dobře. tohle tedy ano.

F.VÍZEK 88.100.57 9.1.2009 10:27

Přesný komentář J. Hanáka

Přesný komentář Jiřího Hájka. Doporučuji k přečtení!

http://pravo.novinky.cz/minule/p006a06a.php

www racek 9.1.2009 10:46

Re: Přesný komentář J. Hanáka

přesnej zas tak úplně není, neb ten schodek je výsledkem změn metodiky, že ...

ovšem, těch 6 - 8 % potenciálních lidoveckých hlasů je pro ods opravdu klíčem k vítězství ve volbách. jinak totiž nemá proti socanům vůbec šanci. takže, o tohle se hraje, i když to všichni popírají.

jirka.s. 9.1.2009 10:59

Re: Přesný komentář J. Hanáka

A neměl bys tam ještě , francku, něco ze své mateřské tiskoviny, haló novin? ;-P

F.VÍZEK 88.100.57 9.1.2009 11:16

Jedinkrát jsem neměl v ruce...

Haló noviny jsem jedinkrát nečetl, což považuji za svoji hrubou chybu.  Chce-li totiž člověk  co nejvěcněji argumentovat a na úrovni oponovat, potom musí vstřebat tvrzení názorových odpůrců úplně a dokonale. 

Moje texty se tu a tam i beze mne objeví ledaskde, což mě těší.  Máme pluralitní politický systém a bylo by velmi zlé, kdyby se to u nás opět zvrtlo do systému jedné strany, jedné pravdym jedné cesty, jednoho vůdce.  Snad nás EU v tomto směru bude kultivovat dostatečně a nakonec i všelijak barevní bolševici (útočící na člověka místo na jeho názor) jednou pochopí, co je demokracie a svoboda myšlení a svoboda slova.

jerry, the true mouse 9.1.2009 10:13

Záhada jménem Čunek,

pořád čekám, až mi to nějaký politolog vysvětlí- jednoznačně hloupý , drzý, nesympatický Čunek, kterého by nikdo snad ani nespojoval s křesťanstvím, má stále dost příznivců v KDU-ČSL! Přitom je zcela zřejmé, že tuto stranu zlikviduje i na Moravě! Naprosto nechápu, co na něm kdo může vidět.8-o