29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fafa 21.9.2007 23:06

Jane,

Oficialne by mohl kandidovat treba za KDU nebo socdem nebo zelene. Predpokladam, ze ta inteligentnejsi cast (ci alespon jednotlivci) v ODS by mu dala taky hlasy.

Tohle je ovsem dost zvlastni teorie. Kandidat by mohl kandidovat vlastne za kohokoliv. To jtedy prezidentsky kandidat nema vlastni nazor a je uplne jedno, za koho kandiduje? Nebylo by lepsi, kdyby kandidat byl podporovan stranou, se kterou sdili nazory? Vam by pripadalo normalni, kdyby napriklad odpurce Kjotskeho protokolu kandidoval za zelene a priznivec potratu a snatku homosexualu by kandidoval za lidovce, a to jenom proto, ze za nekoho kandidovat musi?

Milda 21.9.2007 16:15

Obětuji se pro blaho kolektivu

Za peníze tu funkci prezidenta na 4 roky vezmu. A máte po starostech.

Tibor Neméth 21.9.2007 11:22

Arktik

Mám lépší článek, než tohle. Slyšel jsem, že Rusko bude stavět první podmořskou ropnou plošinu. Bude to v Arktidě a přístup k ní bude jen v ponorkách, ne ve vrtulnících jak to bývalo u starých plošin. Dělníci budou pracovat ve skafandrech ubytování budou v klimatizovaných kabinkách na plošině. Bude to takové podmořské město. Postaví tam i Tesco, aby měli kde nakupovat.

Ladislav N. 21.9.2007 9:01

Zbytečný článek

Švejnar nekandiduje a kandidovat ani (prý) proti Klausovi nechce. Nechápu, proč jej musíte tahat do politiky za každou cenu. Když chce ODS Klause, tak ať ho má. Ale co s tím má dělat Švejnar? ;-D

PetrH 21.9.2007 20:13

Re: Zbytečný článek

Připadlo mi, že autor reaguje právě na Švejnarovo prohlášení. Že by se svým tvrzením neměl Švejnar co dělat?8-o

Ladislav N. 21.9.2007 23:08

Re: Re: Zbytečný článek

Ale Švejnar nekandiduje. Proč zrovna on Bartoňovi "stojí za článek", tuším (byl by to dobrý kandidát - konurent Klause, kdyby on sám chtěl), ale jinak to považuji za nesmysl.

Aleš 21.9.2007 7:32

Ale pane Bartoni

kdo nechce nepochopí. Jsem přesvědčen, že je to váš případ. V.K. je vyhraněnou osobností, která jde např. v otázkách EU, GO  proti závazkůnm ČR, proto není problém postavit  proti němu osobnost, která by byla jiná a mohla s ním  politicky polemizovat.

Pan Švejnar mluví o tom, že přestože tady byla příležitost, nestalo se tak, nepochybně zejména díky neschopnosti politických stran dohodnout se  na tom a  tady je ten problém- najít osobu, která  by byla opravdovým soupeřem V.K. /to by snad ještě šlo/, ale  také měla podporu potřebného počtu mandátů, a to je konec a proto s vysokou pravděpodobností se protikandidát nenelezne. A protože je to vzhledem k politické síle oDS těžký úkol, pokud měl být úspěšně splněn, vyžadoval dlouho a usilovnou práci.

Von 21.9.2007 10:31

Re: Ale pane Bartoni

Ale pane Aleši - je to prostě skandál, když je ta ODS pořád tak silná, že? Je to ale blbá demkracie, co?

Aleš 21.9.2007 12:14

Re: Re: Ale pane Bartoni

ODS silná??

Síla se ukáže  až dostane strana vládní odpovědnost s M.T. včele tu sílu nevidím.

Hlasy na zvolení Klause, až se připojí lidovci jsou nepochybně- to je realita.

Ladislav N. 21.9.2007 23:10

Re: Re: Re: Ale pane Bartoni

Buď rád, lidi určitě o to víc budou volit KSČSSD.... ;-)

Abdéřan 23.9.2007 17:32

Re: Re: Re: Re: Ale pane Bartoni

Nevím, jestli mám být rád, ale neprivilegovaní plebejci stávající opozici volit budou. Vůbec nepůjde o ideologii ani o sličnost tváří koaličních vůdců na volebních bilboardech, nýbrž o prostý pohled do vlastních peněženek, víme?

Historik 21.9.2007 3:26

Václav Klaus bude zvolen a je úplně lhostejno, ve kterém kole příští prezidentské volby to bude

Zrovna tak je to jedno u té minulé volby. Jsou to pravidla volby českého prezidenta a Václav Klaus se jim nijak nezpronevěřil.

Jsem přesvědčen, že by se Václav Klaus nikdy nepropůjčil k tomu, aby dal zavřít poslance, aby se nemohl zúčastnit volby prezidenta, jako to udělal Havel, který by bez tohoto chybějícího hlasu nikdy nebyl dále zvolen, a navíc Havlova manželka způsobila v Parlamentu, kam neměla ze zákona přístup, skandál svým chováním. Taky stále nechápu, jestli v Parlamentu ČR jsou nějaké hlasy, kterých je nutno se štítit, a jiné hlasy jsou ty správné? Ony se ještě třídí hlasy poslanců řádně zvolených do Parlamentu na hlasy kvalitnější a méně kvalitní? Hlas lidovce je jiný a nesmrdí oproti třeba hlasu poslance ODS, KSČM nebo ČSSD? Myslím, že budeme rádi, že Václav Klaus bude dále prezidentem a bude to úplně jedno, kterými hlasy a kolik kol bude mít příští volba prezidenta.

alamo 21.9.2007 5:19

naozaj na tom nezáleží?

spomeňte si ako ťažko sa "rodila" súčasná vláda, čo ak sa parlament po X kolách rozhodne že žiadneho prezidenta vlastne nepotrebuje, veď nech sa ním stane ktokoľvek po čase začne usilovať o vlastnú politiku a začne byť nepohodlný ako "osina v zadku"

na slovensku si prezidentské právomoci (v roku  98, po skončení funkčného V. Kováča) medzi seba rozdelili Mečiar ako premiér spolu s predsedom parlamentu a šéfom ústavného súdu, "fungovalo to", Mečiar si udelil amnestiu za únos prezidentovho syna aj zvrzanú privatizáciu...

to zdiskreditovalo voľbu prezidenta parlamentom na toľko, že opozícia vyhrala nasledovné voľby hlavne vďaka sľubu zavedenia priamych volieb

vzhľadom k tomu že vašim politikom nevadí ani tak Klaus, ale úrad prezidenta ako taký, vidím vývoj u vás obdobne;-P

Historik 21.9.2007 5:38

Václav Klaus bude zvolen a je úplně lhostejno, ve kterém kole příští prezidentské volby to bude

Tady si poslechněte, jak to se Slovenskem vidí Slovák (pod tlačítkem Download je krátký zvukový záznam). Ponechte si to, co máte na Slovensku. My si to v Čechách zařídíme po svém. Už jednou jsme s vámi byli dohromady a nelíbilo se vám to. Tak nám Slováci neraďte.

http://www.netcross.cz/download/content/mp3/index.php?id=SW50ZXJ2aWV3IHNsb3ZlbnNr6WhvIG5vdmlu4fhlIHMgb2J5dmF0ZWxlbSBWeXNva%2F1jaCBUYXRlci4uLg%3D%3D%3ANzQ1%3Acm96aG92b3IubXAz 

Historik 21.9.2007 5:38

Václav Klaus bude zvolen a je úplně lhostejno, ve kterém kole příští prezidentské volby to bude

Tady si poslechněte, jak to se Slovenskem vidí Slovák (pod tlačítkem Download je krátký zvukový záznam). Ponechte si to, co máte na Slovensku. My si to v Čechách zařídíme po svém. Už jednou jsme s vámi byli dohromady a nelíbilo se vám to. Tak nám Slováci neraďte.

http://www.netcross.cz/download/content/mp3/index.php?id=SW50ZXJ2aWV3IHNsb3ZlbnNr6WhvIG5vdmlu4fhlIHMgb2J5dmF0ZWxlbSBWeXNva%2F1jaCBUYXRlci4uLg%3D%3D%3ANzQ1%3Acm96aG92b3IubXAz 

alamo 21.9.2007 6:32

fakt sranda

kolega v práci mal niečo podobné v mobile, ale bolo v češtine, bolo to o českej vláde a tie výrazy tam boli oveľa adresnejšie:-P

Marat 21.9.2007 11:03

Re: fakt sranda

Alamo,už by jste měl vědět,že češi můžou mluvit ke každému a ve všem.Můžou kárat i presidenta i vládu USA .Můžou kárat a poučovat celí svět.Jen k ním nikdo nesmí nic takového.To by už omezoval jejích suverenitu.Na sebe jsou češi přecitlivělí.Čechy smí každý jen chválit a tvrdit,že je obdivuje. 

alamo 21.9.2007 15:39

čo k tomu dodať

snáď len VV>-

Fafa 21.9.2007 23:10

Re: naozaj na tom nezáleží?

K tomu rozhodnuti by parlament ovsem potreboval ustavni vetsinu a tu jaksi ani ve snemovne ani v senatu neni mozne sestavit. Samozrejme by se dala volba prezidenta protahovat do nekonecna, ale nemam pocit, ze opozice nejak vyrazne tousi po tom, aby si prezidentske pravomocui rozdelili panove Topolanek a Vlcek.

Kubeš 21.9.2007 17:53

Re: Václav Klaus bude zvolen a je úplně lhostejno, ve kterém kole příští prezidentské volby to bude

R^ doufejme

Jan 21.9.2007 3:22

To by na tom muselo byt Cesko hodne spatne,

kdyby nemelo na prezidentsky urad lepsi kandidaty, nez tu celozivotni nulu z prognostaku Klause. Koneckoncu i Bartonem zminovany profesor (skutecny profesor na rozdil od lziprofesora Klause, ktery nesplnuje jedinou podminku pro udeleni tohoto titulu) Svejnar je - opet na rozdil od Klause - uznavanym odbornikem, ovlada jazyky a neni zakomplexovany "cechacek" ("cechackem" nemyslim vsechny Cechy, naopak spousta cizincu muze byt oznacena za "cechacka" - zakomplexovaneho nacionalistickeho b.lba s omezenym rozhledem) jako Vaclav Klaus.

Hirschsprung 21.9.2007 3:35

Re: To by na tom muselo byt Cesko hodne spatne,

Hm, to je všechno fajn. Jenže švejnara v Česku nikdo pořádně nezná a ani švejnar sám dosud jasně neřekl, že se mu kandidovat chce. Taky, za kterou stranu by se nechal ukecat z těch dvou velkých ? Za ČSSd? Za ODS? Nebo by ho snad navrhl někdo jako Unie svobody?

Jan 21.9.2007 3:52

Re: Re: To by na tom muselo byt Cesko hodne spatne,

Oficialne by mohl kandidovat treba za KDU nebo socdem nebo zelene. Predpokladam, ze ta inteligentnejsi cast (ci alespon jednotlivci) v ODS by mu dala taky hlasy. Samozrejme, pokud si Topolanek zase nepojisti "tajnou" volbu vzajemnou kontrolou ve dvojicich, tak jako loni pri volbe predsedy snemovny.

Hirschsprung 21.9.2007 3:59

Re: Re: Re: To by na tom muselo byt Cesko hodne spatne,

Švejnar za socdem? Neříkal jste, že je to dobrý ekonom? Myslíte, že by kandidoval za stranu, která otevřeně hlasuje spolu s KSČ? Myslíte, že by si ho ČSSD skutečně vybrala?

Za KDU? Ta strana má preference asi 6%. Kdo další by ho asi musel podpořit?

Za ODS? Teoreticky to možné je. Ale ODS vypadá, že už jednoho kandidáta má. Musela by se jedině rozhádat a chtít Klause hodit přes palubu, podobně jako to ČSSD udělala se zemanem. 

Martin 21.9.2007 4:06

Re: Re: Re: Re: To by na tom muselo byt Cesko hodne spatne,

Hindls je dobry ekonom a kandidoval za CSSD do Senatu. Sundejte si ty modre brejle, ktere vam nuti posuzovat lidi podobne jako komuniste podle celych skupin a ne jako jednotlivce s ruznymi nazory.

Hirschsprung 21.9.2007 4:11

Re: Re: Re: Re: Re: To by na tom muselo byt Cesko hodne spatne,

Nevidíte, ýe je řeč o Švejnarovi? Co s tím má co dělat nějaký Hindls?

Martin 21.9.2007 4:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: To by na tom muselo byt Cesko hodne spatne,

Švejnar za socdem? Neříkal jste, že je to dobrý ekonom? Myslíte, že by kandidoval za stranu, která otevřeně hlasuje spolu s KSČ? 

a co mely znamenat tyhle prihlouply otazky ? to si myslite, ze dobry ekonom nemuze podporovat levici ? muze, hindls je toho prikladem a to vam hlavicku nebudu zatezovat levicovymi ekonomy s nobelovou cenou :-D

Hirschsprung 21.9.2007 4:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To by na tom muselo byt Cesko hodne spatne,

No, máte pravdu, že dobrý ekonom za socany, to zní asi jako pečený sněhulák.

Až Švejnar přijme kandidaturu za ČSSD a až ho Paroubek navrhne, tak se můžeme na toto téma bavit dále. Statistik Hindl by vám asi spočítal jako dost nepravděpodobné, alespoń pokud se někdo z nich jasně nevyjádří.

Jan 21.9.2007 5:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To by na tom muselo byt Cesko hodne spatne,

No nevim, pokud porovnam vysledky realne ekonomicke politiky mezi lety 1992-97 (predseda vlady Klaus z ODS) a 1998-2006 (predsedove vlad z CSSD), tak mi to jednoznacne vyzniva ve prospech CSSD. A to uz vubec nemluvim o trapovlade toho burana s vojenskym gymnaziem. Takze bych se nebal, ze i dobry ekonom jako je Svejnar by mohl prijmout kandidaturu CSSD.

Hirschsprung 21.9.2007 8:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To by na tom muselo byt Cesko hodne spatne,

Hlavně byste měl porovnávat reálnou ekonomickou politiku ČSSD  z let 1945-až 1990 a pak teprve s Klausovymi vládami 1992-97. Asi by vam teprve došlo, že léta 92-97 (spíše 90-97) byla hlavně transformací zpět, veškerého toho zestátnění a znárodnění co tu provedli komunisté v aktivní spoluprací s Fierhrlingerovou ČSSD. Kdyby snad měla ČSSD vlánout již od roku 90, tak se můžete spolehnout, že by zde byl dosud zakonzervovaný +/- stejný ekonomický systém jako za komunistů. Vzpomen´te si též na "privatizační schopnosti ekonomických expertů" ČSSD v letech 90-97 samotných : Ivo Svoboda (ministr financí) dosud sedí, Grégr zcela zlikvidoval úspěšnou Destu Děčín, Fencl+Zgarba si zprivatizovali polovinu Jižní Moravy s Vysočinou.