20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: ČSSD versus ANO

Na první pohled se zdá, že hnutí ANO a sociální demokraté ukončí svoji vládní spolupráci ve zlém. Před volbami mají rozehrány dvě bitvy, z nichž jedna je důležitější než druhá. Obě lze napasovat na soutěžení levicového a pravicového přístupu i na ekonomický spor keynesiánů a monetaristů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 24.9.2021 16:04

Něco na tom je. Rovněž by jí mohli zabavit majetek a zaplatit pozůstalým po Altnerovi.

Š. Hašek 24.9.2021 16:02

To jste dopadli, Jelínku, co?

ČSSD s "dělníky pracujícího lidu" typu Buzková, Gros, Špidla, Paroubek, Sobotka, Dienstbier, Valachová.

Umíte napsat něco, by tam nebyl premiér Babiš, nebo president Zeman?

Š. Hašek 24.9.2021 14:50

Přesné.

J. Vavrochová 24.9.2021 9:41

R^R^R^

S. Zemitý 24.9.2021 9:15

P. Novák ve 2:42 sečetl správně. Ale význam energetiky správně neohodnotil, když napsal, že "... je důležitá". Ona je totiž důležitá životně. Co bude funkční bez elektřiny ? Jednoduchá odpověď: Absolutně nic. Nejenom že nepojedou fabriky strojírenské, ale ani potravinářské zastaví se veškerá doprava (bez elektriky ani nenačerpáte PHM) a bez elektriky nepojedou ani teplárny, ale ani bytové či domovní plynové kotlíky. Ani si nepředstavovat poměry ve špitálech, až vyčerpají zásoby nafty do nouzových agregátů.

Možná to trpěliví a civilizovaní lidé den vydrží, ale těm druhým, kterých je taky dost, trpělivost dojde po pár hodinách. A bude-li Tma trvat déle ? Je otázka, jestli jsou viníci tohoto obrovského nebezpečí pro civilizaci jenom tak grandiózní blbové, nebo blbové zaplacení, žijící v iluzi, že jich se tento stav netkne.

Ž. Říje 24.9.2021 8:37

Řeknu jak to dopadne. Politikům platy vzrostou, ostatním ne.

D. Polanský 24.9.2021 8:35

Když už neví, jaké jsou jejich kořeny, takže se těžko vrátí k tomu, co neví.

D. Polanský 24.9.2021 8:34

Není žádné versus. Pokud to bude nutné, po volbách budou opět spolu a spolu také rozhazovat a rozdávat finance. Už raději s tím psaním přestaňte.

F. Navrátil 24.9.2021 7:38

Podle Jelínka se sociální demokracie snaží odlákat od ANO část svých tradičních voličů. To by se mohlo podařit jen tehdy, kdyby se sociální demokracie vrátila na svoji pozici strany, který hájí zájmy zaměstnanců a malých podnikatelů. Sociální demokracie totiž sama utekla od svých tradičních voličů jako uličník od rozbitého okna a lísá se k městským liberálům. Sociální demokracie své tradiční voliče opustila a městské liberály, kteří volí TOP 09, nezískala. V tom spočívá současná bída sociální demokracie a jejího aspenského vedení.

J. Strakoš 24.9.2021 5:46

Zastánci štíhleho státu a vyrovnaného rozpočtu nejsou voliči ani ANO ani ČSSD.

ČSSD dlouho slibovalo (Zdroje jsou!), ale v rozhazování se omezilo na vybrané skupiny nebo později upravilo názor na aktuální ekonomický rámec.

No a Andrej tu hru jen dotáhl dál - slíbil, ale pak taky přidal defacto všem, třeba snížením daní. Takže mnohé voliče má jisté. A najednou tak pro ně není důvod volit ČSSD.

J. Pankovic 24.9.2021 4:29

Pro ČSSD by bylo požehnáním, kdyby vypadla ze sněmovny.

Konečně by se mohla zbavit balastu zbytečných bafuňáŕů, obrodit se a vrátit se ke kořenům :-(

S. Sedlák 24.9.2021 3:14

"Nebo říkat, že je nespravedlivé, aby státní zaměstnanci, kteří byli v první linii při odstraňování následků infekce nebo při vyřizování kompenzací pro firmy i zaměstnance, obdrželi pouze slovní poděkování a ani korunu navrch."

Už jen za tuhle formulaci by se pomalu mělo stavět ke zdi. Patlou se dohromady ti, kteří opravdu něco dělali s těmi, kteří se řeckým způsobem váleli doma.

J. Novák 24.9.2021 2:42

Energetika je důležitá!!! .......ale dne 9.4.2014 ČEZ a.s. zrušil tendr na dostavbu ETE34 za cca 252 mld.Kč a dodnes se vedení a nikdo z vlády nezeptal čím a jak budeme krýt spotřebu elektřiny, která se zvyšující se životní úrovní občanů ČR poroste. Tak mimořádně nezodpovědné vedení státu i dominantního výrobce ČEZ vyvolá pouze napětí a zvyšování ceny = zvyšování zisků == možnost si více na dividendách vyplatit,....klanové řízení státu ČR nebere ohledy na nikoho, nenažranost je hlavní motor!!!ČSSD+ANO= hajzlové!!!!!!