Neviditelný pes

POLITIKA: ČSSD - strana zbabělců a podlosti

30.3.2009

Ve čtvrteční diskusi na ČT24 v Událostech, komentářích prokázal přítel Lubomír Zaorálek to, před čím ODS dlouhodobě varuje. Doslova prohlásil, že oni vládu sestavovat nechtějí, že jsou opoziční stranou. Tím jasně doložil, že ČSSD sehrála v rámci vyslovení nedůvěry vládě pouze jakési divadélko. Jak známo i z běžného života, zbabělci potřebují ke svým činům obvykle pomoc podlých. To také proběhlo, neboť zbabělá ČSSD využila podlosti Tlustého a jeho nenávisti k Topolánkovi.

Je zřejmé, že se ČSSD úporně snaží zůstat za jakoukoli cenu v opozici. Má oprávněné obavy, že současná ekonomická recese by v případě, že by otevřeně přejala otěže vládnutí, způsobila pokles jejích volebních preferencí. To samozřejmě implicitně znamená, že ČSSD nemá žádný reálný ekonomický program, který by byl lepší než ten vládní. Vše ostatní, jak povídal bratr Čunek, jsou jen řeči.

Prezident Klaus také nezklamal. Svým požadavkem na 101 hlasů de facto vyzval ČSSD a ODS k tomu, aby příští vláda byla společná. Vzhledem ke stanovisku ČSSD lze očekávat, že sociální demokracie bude účast na jakékoli vládě více méně sabotovat v tom smyslu, že za její vládnutí odmítne jakoukoli odpovědnost. Bude se snažit dál hrát roli „chytré horákyně“, tj. že ČSSD má nejgeniálnější program proti krizi a nasadí jej teprve v okamžiku, až vyhraje volby do poslanecké sněmovny.

Co však ČSSD jako zbabělá strana s bolševickým vedením nedomyslela, je to, že pádem vlády vrátila situaci tam, kde byla na podzim roku 2006. Občané jsou tak nuceni prožívat opět politické „déja vu“, to už tady prostě bylo. Již na podzim 2006 vyzývala ODS, aby se uskutečnily mimořádné volby. Paroubek je tvrdě odmítal, neboť věděl, že by je drtivě prohrál. Žhavost Paroubka po předčasných volbách nyní, poté co ODS s ČSSD srovnala krok, také vyprchává.

Zbabělost a podlost se i v politice snoubí s nezodpovědností. Miloš Zeman, zřejmé nejlepší politický stratég polistopadové politiky, také čin ČSSD v době probíhajícího předsednictví EU rázně odsoudil. ČSSD jednoznačně prokázala, že jí je státotvornost pod Paroubkem nejen ukradená, ale že je ochotna český stát bez milosti poškodit, pokud si myslí, že jí to přinese domácí politické body. Vzpomeňme jen na vojenské mise. I zde ČSSD jednala podle „průzkumů veřejného mínění“. Pevně věřím, že to všechno voliči našim socialistům ve volbách pěkně spočítají.



zpět na článek