19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: ČSSD má opět důvod pro boj s koalicí

Parkanovou Sněmovna vydala, vyšší daně poslanci schválili, Kalousek byl premiérem napomenut, ale církevní restituce se jim "vysmekly", takže jim zbývá tradiční hlasování o nedůvěře vládě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 17.7.2012 21:18

Autor článku má pravdu

Od úvodního hodnocení u kauzy Parkanové, až po šaškování levice + VV u restitučního zákona.  Zítra se to bude v parlamantu opakovat znova, kdy předvedou exhibici k vyslovení nedůvěry vládě.

P. Schuh 17.7.2012 8:58

A co demokracie ?

Kdo je proti nebo má jiný názor - nezbavil se komunistického myšlení. Zajímavé. Fanatici a nohsledi v našem státě byli, jsou a budou....

V. Váňa 17.7.2012 7:03

Jenže

Celá řada lidí (a z mého okolí naprostá většina) má problém nikoli s církevními restitucemi jako takovými. Nýbrž se špatným zákonem, který, pokud bude v této své podobě schválen, přinese další nespravedlnosti, o kterých není jasné, kdy a za jakých okolností opět vyvřou na povrch.

Takže, vážený pane autore, nesnažte se mlžit ohledně restitucí. V tom, jak se domnívám, mají lidé (alespoň ti z podzámčí) vesměs jasno: který majetek se vydá (výčtově nebo systémově - důkazní břemeno na žádajícím) a nějaká suma mínus cena vydaného majetku s tím, že cenu určí někdo jiný než žádající. Rozhodující den: 25. 2. 1948.

Jestliže to takhle fungovalo pro ostatní lidi postižené komunistickou zvůlí, není žádný důvod, proč by to nebylo dobré pro církve.

S čím z toho, co uvádím shora máte problém?

A hlasování o nedůvěře vlády je v tzv. "pracovním popisu" opozice. O mnoho více nástrojů k politickému boji nemá. A vůbec to nesouvisí s tím, zda je u moci pravice nebo levice. V každé parlamentní demokracii je tomu stejně.

P. Hlosta 17.7.2012 5:56

Tak a nástup na směnu!

Senát je plný socdemáků, menší část parlamentu ovládají levicoví. Co se stane po změně, která přijde s volbami do parlamentu? Nic moc. Kdyby totiž byla v socdem ochota k spravedlivější společnosti, pak by na krajích už dávno taková spravedlnost byla a ne zlodějská praxe. Jenže klientelismus kvete pod jakoukoliv politickou vlajkou.

Zdálo se blýsknout na lepší čas se zavřením hejtmana Rátha. Co se dělo dál, pak jen byl echo efekt po blýsknutí a ne další zásahy blesku do zloděje.

Tak lidi děte makat! Kdo má uživit tuhle zlodějskou čeládku, když ne vy?!

P. Pavlovský 17.7.2012 7:20

Nového Eduarda Janotu,

 by měla urychleně dodat Topka Nečasovi, chce-li, aby tato vláda ještě dva roky pokračovala. Pokud to neudělá, budeme mít od ledna vládu novou, nejspíš levicovou.

V novém parlamentu už nebude Topka, nebudou tam STaN, LIDEM ani VV.

Vrátí se asi KDU-ČSL a možná, že i Zelení.

Pravicoví voliči, znechucení dnešní vládou, budou v podstatě bez alternativy. Buď k volbám vůbec nepůjdou nebo budou muset volit některou z dnešních mimoparlamentních stran.

Leda že by, jako už tolikrát, vznikla zase nějaká nová. Volná nika vznikne v prostoru proevropské pravice, ale ani pravicoví euroskeptici to nebudou mít snadné. D.O.S.T. je po kauze Bátora nevolitelná, takže snad jedině Svobodní, což píši ale jen pro úplnost, my cup of tea to není a nikdy nebyl.

P. Hlosta 17.7.2012 7:59

Re: Nového Eduarda Janotu,

Bohužel názorově jsem na tom stejně :-(  Je to smutné konstatování. Jak rád bych znal možné řešení. Hned bych ho sem hodil.

V. Novák 17.7.2012 9:49

A co takhle řešení demokratické?

Nejen pravicová vláda znamená demokracii... A "pravicová" vláda, která si dokázala naštvat i lékaře, by měla jít od válu co nejrychleji - rychleji, než dokáže celou pravici zdiskreditovat na několik volebních období.

J. Boleslav 17.7.2012 16:05

Re: Nového Eduarda Janotu,

Proč píšete stejné příspěvky ke 2 různým článkům?

P. Pavlovský 17.7.2012 18:14

Re: Nového Eduarda Janotu,

Protože se k oběma tematicky hodí. Navíc nejsou nikdy stoprocentně totožné, jsou vždy sémanticky zaostřené.

Pokud Vám to vadí, nečtěte je, poznátet to hned zkraje, je tom moje jméno.

P. Pavlovský 17.7.2012 3:52

Ano, Kalousek je především sebemil

"Lidumil Kalousek ji chtěl bránit, ale myslím, že spíš hájil své zájmy."

Kalousek jednal podle přísloví: Bližší košile (osobní záchrany) s obrázkem Parkanové na zádech, než kabát - TOP 09.

Při pokusu zabránit policii vniknout slabým místem v hradbách do pevnosti korupčníků, předhodil Kalousek všeobecnému znechucení vlastní stranu. Její vůdcové to, bohužel, nevidí.

Politická sebevražda v přímém přenosu!

L. Krajicek 17.7.2012 2:49

Jako šaškárna to může připadat jenom šaškovi.

Každý poslanec sám za sebe se postaví a řekne, jestli souhlasí nebo nesouhlasí s tím, co za poslední dva roky provádí s touto zemí tato vláda.

Žblabuňka v čele vlády a jeho fackující přiopilý hulvát se samozřejmě soustředí na výpočet toho, co se jim podařilo doslova protlačit parlamentem. Otázky ale musí znít jinak:  1)  Co nám to dobrého přineslo?  2) Pokud přineslo, tak komu?

Lidem, které potkávám na ulici nebo v městské dopravě, to evidentně nic lepšího nepřineslo. Těch v čtyřlitrových Mercedesech, různých BMW X5 nebo Porsche bez střechy jsem se nezeptal. Za tu chvilku, kdy se zastaví, než se jim dálkovým ovládáním otevřou dveře do jedné z tří dvojgaráží, to nestihnu.

Z. Jaromír 17.7.2012 3:43

Re: Jako šaškárna to může připadat jenom šaškovi.

Měl byste se ptát spíše : Co dobrého nám to přinese?

Ale značky aut znáte tedy líp než kdejaký školák. Už vás slyším - a vy byste chtěl, aby právě to se stalo -, co se vám line z úst, až uvidíte na těch pár vteřin, než zmizí za branami paláců, jet kol sebe biskupa restituenta v luxusní limuzíně ...

To předci mnohých z nás příjížděli za ranního kuropění v estébáckých tatraplánech k fortnám klášterů a far a bušiíli a řvali a nikoho se na nic neptali. Ani kdyby byly restituce stokrát větší, tohle a další utrpení církve stejnak nezahladí. 

L. Krajicek 17.7.2012 4:21

Re: Jako šaškárna to může připadat jenom šaškovi.

Školáci mají v osnovách značky aut? Pokud ne, nechápu souvislost právě se školáky (např.  maturanty ? ). Když jste zmínil biskupy, katolická církev je jednou z nejbohatších institucí na světě. Zřejmě samí pracovití lidé, jen co je pravda.

Vy budete vůbec nějak ujetý černou prxelí. Ty tatraplány, bušení na vrata klášterů a far, utrpení církve. Zamačkávám slzu  :-)  Nejvíc trpěl papež, když cákal svěcenou vodu na hlavně Mussoliniho děl. To jste přehlédnul, nebo v takových chvílích vypínáte smysly?

Jó církev, nositelka vědy, pokroku . . .

L. Krajicek 17.7.2012 4:27

Re: Jako šaškárna to může připadat jenom šaškovi.

Teď právě čtu :

BRATISLAVA - Spolupracovníci s pochybnou pověstí, mezi nimi kněží s homosexuální orientací i jiní, kteří mají děti, a nošení riflí. To mají být výtky Vatikánu vůči odvolanému slovenskému arcibiskupovi Róbertu Bezákovi.

To je fakt ale spolek ta církev. A Prahou mezitím pochodují buzny za podpory primátora a nikomu to nevadí. Nejspíš proto, že na sobě nebudou mít ani ty rifle :-))  

J. Schwarz 17.7.2012 11:02

Re: Jako šaškárna to může připadat jenom šaškovi.

Biskup v drahé limuzímě mi věru nevadí - nic po mně totiž nechce! A nevadil by mi nikdo - ani levičáci v ještě luxusnějších limuzínách - pokud se na mne vykašlou a nebudou po mně nic chtít. Včetně své oblíbené "solidarity".

P. Krasny 17.7.2012 13:33

Re: Jako šaškárna to může připadat jenom šaškovi.

Dej si cipek, zvatlas kraviny.

J. Boleslav 17.7.2012 16:06

Re: Jako šaškárna to může připadat jenom šaškovi.

Nějak mu skutečně šibe. Možná je to pozdní noční hodinou.

J. Slanina 17.7.2012 17:15

Re: Jako šaškárna to může připadat jenom šaškovi.

Ale vůbec mu nešibe. Vraťe se ke slovům panna Rottenberga:

" Komunistický způsob myšlení je v našich lidech silně zakořeněn. Spojencem komunistů byli a stále jsou závistiví a většinou neschopní jedinci, kteří se díky straně stali "někým". K tomu pár udání..."

Tenhleten rudý smraďoch jenom tato slova potvrzuje.

L. Krajicek 17.7.2012 21:18

Re: Jako šaškárna to může připadat jenom šaškovi.

Kdyby nebylo obecně známé, že u nás je modrá barva barvou zlodějů, myslel bych si, že je barvou blbých.

L. Krajicek 17.7.2012 21:16

Re: Jako šaškárna to může připadat jenom šaškovi.

Co vypadlo z tebe? Dvě nesouvislé holé věty. Pět slov a jedna čárka.