19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Chain-mail-rust 22.12.2008 14:16

Terminátoři národů

Jeden ze smyslů této knihy je ukázat nebezpečnou zvrácenost lidské podstaty, které se oni sveřepě drží, ponechávajíce nám, našim bratrům i sobě samým čím dál, tím menší šanci užít si na naší přelidněné planetě ještě alespoň tisíc roků. Tato zvrácenost spočívá v tom, že oni chtějí zabíjet všechny po pořádku, ale odmítají být sami zabití. Chtějí zabíjet bezpečně, komfortně, tak jako u sebe v kině anebo před televizorem – z jedné strany popcorn, z druhé pak kola. A ovládač v ruce, stačí pouze stlačit knoflík.

Zdá se, že dokonce odmítají umírat vůbec. Jenomže to budou muset všechny ostatní přeměnit na své dárce orgánů, na jakýsi neustále se obnovující sklad živých orgánů a tkanin. Opotřebovala se játra, tak se vezmou od dárce a vymění. Přirozeně, dárce bez jater nebude dlouho naživu, proto mu logicky odeberou všechno možné. Celého jej rozeberou na součástky. Siluety těchto líhní, kde se lidé budou pěstovat na součástky, se již teď zřetelně objevují na horizontě. Ale i této krásné budoucnosti je třeba se nejprve dožít. Sami sebe vyhlásili za šerify, soudce a katy v jedné osobě, za terminátory národů s právem zabíjet a se zárukou beztrestné realizace tohoto práva. Taková „licence to kill“ (licence na vraždění), která se vztahuje na všechny. Stáda J. Bondů – všichni s dokonale rovnými zuby, všichni se zářivými úsměvy.

Začátkem devadesátých let, krátce po jejich Pouštní bouřce, jsem viděl dokumentární film jistého Francouze, ve kterém jejich generál čtvrt hodiny duchaplně vyprávěl, že život jednoho jejich vojáka stojí za víc než životy jednoho tisíce Arabů. Mluvilo se o tom v souvislosti s předvedením speciálního tanku-buldozeru, který objevili, aby mohli bojovat s Araby, již se skrývají v zákopech. Buldozer nejprve zakopává vojáky v zákopech, poté je důkladně zarovnává – místo toho, aby s nimi vedl přestřelku. Generál mluvil o tom, jak humánní zbraň je tento nový buldozer, jak chrání život jejich vojáků. „Nedochází ke kontaktu s nepřítelem, jednoduše jej hned zakopáváme“.

Chain-mail-rust 22.12.2008 14:18

Re: Terminátoři národů II

Když se autor filmu zajímal, jak se cítí ti, kteří jsou zakopáváni za živa, generál celou záležitost dobrodušně objasnil: tak či tak je zabijeme, jaký je v tom pro ně rozdíl? A navíc, některé z nich tank zpočátku velkoryse zajede a až potom zakope. Jistě, že ti, kteří budou hned zahrabáni, se budou trápit trochu déle, než kdybychom je jednoduše zastřelili. No, snad je nebudeme ještě vykopávat! Na co jsme potom vymysleli takový skvělý buldozer? To jim patří, proč lezli do zákopů, jak se mohli opovážit s námi bojovat! Měli se vzdát. Oni nesnesou žádné ztráty na vlastních. Už jen rozhovory o těchto ztrátách je přivádějí k depresi. Dokonce i to, že Irák se bezpečně a pohodlně proměnil na střelnici pro jejich novou techniku, pochopili jako smrtelnou hrozbu. „Uvědomuješ si vůbec, že tenkrát byl v ohrožení celý výkvět našeho národa!“ zaníceně mi řekl jeden z nich po skončení války v Perském zálivu roce 1990, kde oni přišli o sto lidí a zbombardovali statisíce Arabů. Tedy dodrželi poměr – tisíc Arabů za jednoho Američana.

„V jakém smyslu ohrožení?“ projevil jsem zájem a dovtípil jsem se, že za výkvět národa považuje můj spolubesedník jejich vojáky. „Vy jste se všichni vrhli na osamělého Saddáma a udělali s ním kravál pod přikrývkou. V čem bylo to nebezpečí? Vaši vojáci seděli v klimatizovaných stanech a pili pivo.“

Chain-mail-rust 22.12.2008 14:20

Re: Terminátoři národů III

„Ale kdyby ta vaše proklatá raketa Skad zasáhla stan, naši chlapci by byli zahynuli!“ rozhořčeně namítl, přičemž však pozapomněl na to, že naše proklaté rakety si Saddám šetřil na Izrael. Když Amíci proměnili Jugoslávii na novou střelnici a ukázalo se, že zvítězit znamená v tomto případě zbombardovat celou krajinu, vyvstala otázka o pozemní operaci. Tenkrát je jejich prezident rozkřičel do celého světa: „Spočítali jsme si, že naše budoucí ztráty nepředstavují méně jak čtyři sta lidí! To je pro nás nepřijatelná cena.“ Ten, kdo mu vypočítal pouhých čtyři sta mrtvých v případě pozemní operace proti jugoslávské armádě, byl velký optimista. Ale i čtyři sta se ukázalo nesnesitelně mnoho. Kdyby tak nám nebo našim čínským bratrům nabídli za cenu ztráty čtyř set vojáků, abychom zprznili ještě nenarozenou evropskou valutu a společně s ní i celou Evropu, a přitom vydělali miliardy zelených nul, kolik sekund by jsme přemýšleli? A o čem?

Američané nemohli bombardovat Jugoslávii podle drážďanského vzoru z roku 1945, to už by bylo příliš škaredé. Evropa přece jenom není Irák. Zatím. Navíc, když začalo bombardování, zbabělé evropské peníze se k nim začaly hrnout tak prudce, že je nestíhali počítat a ukládat. Cíl „high-tech war šou“ nad nočním Bělehradem byl takto dosáhnutý. Evropa pustila do gatí ihned po začátku představení, jenže tuto šou bylo třeba nějak ukončit.

Nedávný osvícený demokrat Miloševič se podle jejich jednoduchého schématu změnil na zlého chlapce – „bad guye“. Jako Pokémon. Z Pikača na Čukapi. Pro ně se všichni dříve nebo později stávají „badguyové“ – taková je osnova nového pořádku. „Badguye“ je nutné za každou cenu potrestat. Aby potrestali Miloševiče, zaplatili jugoslávským zrádcům. Najít zrádce není těžké, zrádci se najdou vždy a všude, tedy i u nás. Ale ještě více jich bude u nich a tyto časy již klepou na dveře.

Chain-mail-rust 22.12.2008 14:26

Re: Terminátoři národů IV

Platit jugoslávským zrádcům se Amíkům vůbec nechtělo. Zvykli si za každou hozenou bombu, za každý vzlet letadla překládat peníze z jedné vlastní kapsy do druhé vlastní kapsy. A najednou bylo třeba dát cizím, i když užitečným zrádcům, ale cizím. Trochu si nad tím zalamentovali, ale nakonec dali. Ostatně, nyní jsou zrádcové až vzácně levní a prostoduší. Za Miloševiče Srbům přislíbili miliardu dolarů. Když ale svoje zboží dostali doporučeně do Haagu, na svůj slib jaksi zapomněli. Lekce pro ty, kdo by v budoucnu chtěli prodávat své miloševiče – nejprve peníze, jinak ošulí.

Zajímavé jsou ohlasy našich vojáků na to, jak Američané bojují v Kosově. K dispozici tam mají všechno, co potřebují k bojovým akcím: fitka se saunou, čtyřikrát denně stravu, čerstvé ovoce, restaurační výběr jídel, levné bordely. A velmi mnoho té nejmodernější a nejdražší bojové techniky na světě. Když se však začne střílet, Amíci ze zásady a organizovaně opouštějí svoje posty a schovávají se u sebe na základně, někde mezi fitkem a saunou. Naši vojáci jim kvůli tomu začali říkat „pindosi“. Trochu nesrozumitelné slovo, ale hodí se k nim.

Když Albánci, zcela rozběsnění z hojnosti demokracie a bouřlivě narůstajícího obchodu s heroinem, začínají střílet do vzduchu, prostě z nadbytků citů a nábojů, uzemňují je jenom naši vojáci, kteří do vzduchu střílejí neradi.

Svou taktiku moderní války, tedy utíkat před každým nebezpečím na nejdražším tanku na světě s družicovou navigací, naučili Amíci i naše vypasené evropské bratry. Občas je to až komické.

Sergej Chelemendik My ich… (My s nimi vyběhneme) Terminátoři národů

Gaston 22.12.2008 16:32

Re: Terminátoři národů IV

Ty jsi ale de.bil! Až ti tvoji nenávidění Amíci náhodou padnou, rozluč se s demokracií i u nás. A co se týče obětí.. tak zkus někdy porovnat, kdo že přináší nejvyšší oběti za ten náš civilizační sektor

památník 22.12.2008 18:07

Re: Terminátoři národů IV

Navštivte v Americe Památník obětem vietnamské války , drží zde hladovku (fiktivní) veteráni za

1700 nezvěstných američanů. Padlo jich tam cca 56 000, vietnamců více než  3 miliony (převážně

civilistů).  Oplakávají je zde rodiny pozůstalých, převážně chudých, ale i bohatých američanů. 

Snowy White 22.12.2008 22:20

Re: Termix

Taky alternativci jako ty: http://gto7.files.wordpress.com/2007/09/pakhitler.jpg

Gaston 21.12.2008 23:00

ČSSD je vlastizrádná strana!!

Proč to neříct? Dnes už ČSSD považuju za horší stranu než komunisty. Co oni navrhují, jaký mají program, jak chtějí ekonomicky uspět, kam chtějí patřit geopoliticky, je jim bližší Rusko, nebo USA? Co vidím z jejich strany, je pouhá destrukce. Čtu tady ataky na Topolánka a ODS. Ale oni mají alespon v základu jasno, co chtějí. Ale může tohle někdo říci o ČSSD? Je tu někdo takový?

Bobyzboby 21.12.2008 22:27

Vláda udržovaná způsoby sňatkových podvodníků!

V pátek Topolánek nezajistil pro vládní návrh podporu vládních poslanců a ani (vydíráním!) dohodu s opozicí. V sobotu vrcholní ódesáci prohlašovali, že je jim jedno", jak dopadne české předsednictví EU. Místo jednání a hledání dohody druhé urážejí a nedospěle trucují.

Premiér opakovaně prokazuje neúctu k našim národním zájmům, flagrantně nedodržuje české závazky (a jiné z toho obviňuje) a jeho vláda už pozbyla poslední důvody své existence.

Topolánek se pokouší budit falešné zdání, že má ve sněmovně dostatek hlasů a pokaždé když se ukáže, že je nemá, hystericky obviňuje všechny kolem, jaktože ty hlasy nemá.

Topolánek v posledních týdnech přesvědčuje víc než kdy předtím, že teď už je třeba jeho vládu potopit za jakoukoliv cenu. Případné škody nebudou moci být větší, než hrozí v případě prodlužování této šílené agónie. VV >-

standa 21.12.2008 23:19

Re: Vláda udržovaná způsoby sňatkových podvodníků!

Neříkám,že ODS dělá všechno správně,ale pokusím se Vám odpovědět.

Oni jednají a dohody hledají,jen zřejmě-a celkem správně-nepřistupují na dohody vyděračské.O urážení by Vám asi nejlépe povykládal doktor ze středních Čech.

Kdo prokazuje a čím neúctu k naším národním,flagrantně nedodržuje české závazky-třebaže tyto závazky podepsala jeho strana-se dnes již také není třeba bavit.A přímo to souvisí i s tím vyděračstvím.

Šílená agónie-v tom máte pravdu,je tu.Ale vyvolalo ji několik mocichtivých jedinců,kteří se ke korytu chtějí dostat za každou cenu.Bohužel se dostanou.

Na závěr mne zaráží tepající srdce a naše vlajka za Vaším příspěvkem.Dle mého by se tam spíše hodil rudý,výstražně blikající vykřičník.

Kenavp 21.12.2008 23:50

Re: Vláda udržovaná způsoby sňatkových podvodníků!

Jsi de/bil, víš to?

tomfuk 21.12.2008 22:21

Strategické otázky.

Strategické otázky.Otázky jež klademe budoucím dějinám.V roce 1987 si liberálové na západě kladli otázku na různých konferencích s tématem "Mohou komunistické státy přežít?"Měli podporu vědeckého ústavu pro zahraniční politiku,vedený profesorem Danielem Pipesem.Nevím jak reagoval tehdejší účastník ,mimo jiných zúčastněných českých emigrantů, Jan Kavan.Vím jak reagoval Jan Kavan jako ministr zahraničních věcí při podpisu vstupu ČR do NATA.Velmi ho potěšilo ,že ČR z NATA může vystoupit.Tato strategická otázka Jana Kavana, je naplňována těmi co se připravovali nebo aktivně pracovali v službách Sovětů a nyní pracují pro Rusko k destabilizaci demokratických zemí.V čase zdokonalili svoji strategii a postupy.V nové maškarádě ,v masce evropského humanismu a sociální demokracie,za otevřené podpory komunistů.Páté kolony ve státě.Odložený strategický cíl-zničení západní kultury a pronikání do evropy a světa v němž by byli Rusové hegemony.K jeho splnění stačí dost málo-vyloučit USA z globální politiky,nemusí je ani porazit vojensky.V současnosti využijí liberální improvizace prováděné nastupujícím prezidentem Obamou v USA. Na úpadek americké prestiže v zahraniční politice a v Evropě mají zájem ti pro,které Brežněvova doktrína beze zbytku platí,dnes je jen opakovaně popíráno,že platí,ačkoli platí.Nutnost lží trvá,její podoba se mění.Mnoho lidí návnadu spolkne,ale skutečnosti se tím nezmění.Neberu vážně ,co Paroubek,Zaorálek,Filip,Grebeníček říkají.Jde jim jen o jedno. Ne o životy vojáků v zahraničních misích,ale vystoupení s NATA.Pokud nebude schválená Lisabonská smlouva,tak jak kalkulují komunisté s náladami v ODS.,pak cesta pro ruské poradce je otevřená.Opomíjím poltiku inkorporovanou do sféry obchodního a kulturního vlivu ovládány ruskými mocenskými prostředky.Kdopak chce znát zneklidňující pravdu,když hihňat se před televizí je zábavnější?

Ajax 21.12.2008 22:27

Zapomněl jste zmínit radar

Ten až by stál, tak by hnal ruské vlivové agenty svinským krokem.

Václav 21.12.2008 21:33

Pleteš si koše s vopálkama a kecáš jak koza když baguje Bartoni.

AndyO 21.12.2008 21:04

Tohle prostě příznivci vypelichaných jestřábů nikdy nepochopí.:

Tohle prostě příznivci vypelichaných jestřábů nikdy nepochopí.:

Autor: zíralek IP: 85.71.9.xxx Datum: 21.12.2008 14:54

Pokud jsem v cizí zemi těžce vyzbrojen, navzdory vší rétorice o obraně a humanitě jsem dobyvatel a okupant.;-P

Například Rusové a Američané v Německu na konci druhé světové války.

Zajímavé je, že ti aktivní nacisté a dokonce i sudetští Němci nakonec pochopili, která bije a spolupracují...obyvatel extrémně sudetského území Zírálek je zřejmě poslední henlainovec.

Ajax 21.12.2008 22:11

Vám je pět let?

Třetí říše zřejmě bude vyjímka, ne?

AndyO 21.12.2008 22:53

Re: Vám je pět let?

proč by byla?

Ajax 21.12.2008 23:05

Zamyslete se

{hahaha}

pravda 21.12.2008 20:48

vítězí

Česká vojenská mise v afganistanu mi připomíná rok 1968 a okupaci naší republiky. Naši vojáci mají stejný vztah k této zemi, jako tehdy vojáci rekrutovaní z dalekého ingužska. Tehdy jim řekli, že kontrarevoluce v daleké zemi ohrožuje jejich životy a oni blbouni tomu věřili. Dnes je jen trochu jiná situace, naši vojáci tam jdou jen proto, že dostanou slušně zaplaceno. Jsou to vlastně žoldáci cizinecké legie a protože dnes už nejsou v armádě politruci, berou to čistě profesionálně.

Vašek 21.12.2008 19:05

Kde je vládní koalice?

Je velice zajímavé jak se premier vlády rozhořčuje nad tím,že se sociální demokracie v parlamentu chová nezodpovědně a že tím přebírá odpovědnost za osud našich vojáků v zahraničí.Není to ale tak,že vláda když se tváří a chová jakoby vládla s podporou parlamentu by měla především zajistit hlasy svých poslanců.Ke schválení tohoto zákona přece podporu opozice nepotřebuje.Anebo je to trochu jinak a koalice už žádnou většinu v parlamentu nemá?Ale toby se vláda musela začít chovat zcela jinak,chovat se jako vláda menšinová a každý návrh zákona s opozicí předjednávat a nezkoušet válcování,tak jako třeba u zdravotnických zákonů.Poslední události ve sněmovně by měly by mít jediné vyústění a žádost vlády o důvěru sněmovny.

Queribus 21.12.2008 18:57

Zajímavá individua se na Psu vyskytují...

Zaujaly mne například příspěvky od Ivan IP: 78.102.174.xxx.

Ten člověk evidentně není hloupý. Má rozhled a umí diskutovat. Když se mu něco nehodí, odvede pozornost jinam. Ano používa polopravdy a občas zdařile mlží, ale to je dnes normální praxe i u politiků, nebo novinářů. Co je zajímavé, že se takový jedinec nechá zmanipulovat levicovou ideologii. Že nevidí, co je dobré pro tuto zemi a co pro ni dobré není. Že je mu jedno utrpení obyvatel v cizých zemích...

Je vždy špatné, když dá člověk přednost ideologii před rozumem a korytu před slušností.

Ajax 21.12.2008 22:23

Tak se učte

Legie ODSSáckých trolů zatím používá daleko primitivnější metody.  Například začít se bavit o počasí, o vaření atd. a odsunout tak zajímavý příspěvek z dohledu.

Kenavp 21.12.2008 23:55

Re: Tak se učte

Jediný trotl, kterého zde vidím, jsi ty, bl/bče. 

Rys 21.12.2008 17:47

Podivne srovnani s Nemeckem

ktere schvalilo nasazeni lodstva proti piratum u Somalska protoze uz nekolik nemeckych lodi bylo prepadeno.

Jinym faktem je ze Nemecko zatim schvalilo prodlouzeni nasazeni svych vojaku v Afghanistanu ovsem jenom s tim ze musi byt stanovene cile a casove omezeni.

Odpor proti ucasti Bundeswehru v Afghanistanu mezi volici je obrovsky protoze nikdo nevidi smysl cele te akce.

Queribus 21.12.2008 18:39

Re: Podivne srovnani s Nemeckem

Ale houby, ne že voliči nevidí smysl. Voliči jsou jen stádo. Němci se prostě ještě stále bojí své minulosti.

Ivan 21.12.2008 17:23

Snaživý propagandista. Jen je to pozdě, ODS brzy půjde od válu.

Bezpečnosti českých vojáků nejvíce prospěje, když budou z Afghanistánu staženi. I když, po pravdě řečeno, osud žoldáků bojujících za peníze za cizí zájmy je mně lhostejný. Není mně ovšem lhostejné, že je to z mých daní. V Afghanistánu bojují čeští žoldnéři proti Talibanu, vycvičenému a vyzbrojenému za americké peníze a použitému jako nástroj proti sovětské okupaci Afghanistánu. USA nějak nepočítaly s tím, že Talibán nechce ani americkou okupaci. Poslat žoldnéře pomáhající okupovat Afghanistán byla chyba, to ČSSD enměla dělat, dalo se zblbnout americkou propagandou. Nyní je jasné, že okupanty v Afghanistánu nenávidí i nemluvňata. Bez podpory obyvatel by se Talibán neudržel ani měsíc, Afghánci umí se zbraněmi zacházet velmi dobře.----  V žádném závazku ČR vůči NATO není nic o navyšování počtu vojáků v Afghanistánu nebo jiných misích. Protože Topolánkova vláda se ale řídí instrukcemi z USA ambasády a tam poručili, tak Topolánek s Vondrou se musí snažit. O propagandistech na psu nemluvě. ---  Přátelské vztahy s Ruskem jsou klíčové pro celou Evropu (do které Rusko neoddělitelně patří), nejen pro ČR. ---  To, že Topolánek považuje slovo kompromis za nadávku a není schopen se dohadovat, pouze vydírá a diktuje (spojování hlasování o Lisabonské smlouvě s hlasováním o radaru) a spojil hlasování o misi v Kosovu s hlasováním o navýšení počtu vojáků v Afghanistánu , je jeho problém. Snad se po prohře poučí.

rw 21.12.2008 17:28

Re: Snaživý propagandista. Jen je to pozdě, ODS brzy půjde od válu.

ano stáhněme naše vojáky domů a udělejme tady pořádek, vytřískejte tu rudou lůzu včetně toho blba ivana.

Ivan 21.12.2008 17:52

Re: Snaživý propagandista. Jen je to pozdě, ODS brzy půjde od válu.

Ani v nadávkách nepozoruji nějakou originalitu. Protstě modrý pohled na svět.

polpo 21.12.2008 17:36

Re: Snaživý propagandista. Jen je to pozdě, ODS brzy půjde od válu.

R^MJ. do Afgánistánu jsme se nejdříve zavázali posílat jen zdravotníky.

jirka.s. 21.12.2008 17:38

Re: Snaživý propagandista. Jen je to pozdě, ODS brzy půjde od válu.

 "Přátelské vztahy s Ruskem jsou klíčové pro celou Evropu..."

Nikoliv, soudruhu ivane sergejeviči! Přátelské vztahy s ruskem jsou klíčové pouze pro takový rudý ksindl jako jsi ty a pár podobných reziduí, vyskytujících se i zde na psu! Jaké vztahy bychom měli udržovat k rusku a jak bychom se  měli k rusákům chovat už konec konců naznačil blahé paměti K.H.Borovský! ( A to ještě netušil co vznikne kopulací rusáka s komunistou!)

Rusové s ostatními Slovany nikoli bratrsky, nýbrž nepoctivě a soběcky smýšlejí. Jak směšno, jak neprakticky bylo by s tajným nepřítelem svým, který rouchem bratrským chtivost svou jen zakrývá, bratrovati se!! Přiznávám se, že mi Maďaři co zjevní nepřátelé Čechů a Ilyrů jsou milejší než Rusové, kteří s jidášským políbením přicházejí – nás strčit do kapsy. Čechové jsme, a Čechové zůstati hodláme navždy a nechceme se státi ani Maďary, ani Němci, ani Rusy, a proto buďme k Rusům chladni, nemáme-li je dokonce nenáviděti."        K.H. Borovský