19.4.2024 | Svátek má Rostislav


POLITIKA: ČSSD brání ve vyšetřování vlastních afér

24.5.2006

I. Trvám na svém tvrzení o propojení představitelů ČSSD s organizovaným zločinem

Za svým tvrzením o propojení představitelů ČSSD na organizovaný zločin si stojím a mohu je doložit u soudu. Podivné kontakty sociální demokracie s lidmi podezřelými z páchání trestné činnosti nejsou ničím neznámým. Proto je reakce předsedy vlády Paroubka nepochopitelná. Ostatně on sám označil osoby typu Riga, Pitra a Krejčíře za zločince.

Jsem mimořádně znepokojen nejen provázáním představitelů vládnoucí strany s kriminálním podsvětím, ale i obrovskou mírou korupce, kterou ČSSD povýšila na systém práce. Rozsah korupce u nás nemá po listopadu 1989 obdoby, o čemž svědčí i pokles České republiky na žebříčku korupce z 25. místa v roce 1996 na 50. místo v současnosti.

II. 15 podezřelých kauz spojených s představiteli ČSSD

O propojení představitelů ČSSD s organizovaným zločinem, s korupčními a dalšími podezřelými aférami svědčí následující výběr 15 kauz:

1. Úplatkářská aféra s biolihem s možným propojením na vraždu podnikatele Mrázka, do které jsou zapleteni bývalý Škromachův poradce Hanáček a bývalí členové ČSSD Láznička se Schwarzovou.

2. "Pět na stole v českých", tedy žádost o úplatek bývalého Paroubkova ředitele kabinetu Doležela a jeho nevyjasněná role v kauze Unipetrol při návštěvě polského premiéra Belky.

3. Privatizace Unipetrolu provázená podezřením o úplatcích ve výši 1,2 miliardy korun, přičemž vyšetřování této kauzy ve Sněmovně bylo předčasně ukončeno dohodou ČSSD a KSČM.

4. Krausovo kakao, podezření z praní špinavých peněz, úplatků a jeho kontakty s odsouzeným podnikatelem Rigem.

5. Podíl exministra zemědělství Zgarby na spekulacích s pozemky ve výši až 2 miliardy korun.

6. Pokus o vraždu Lhotského, který se podílel na transakcích s půjčkou ČSSD od Paroubkova neoficiálního poradce Jansty, a kterou měl objednat zavražděný Mrázek.

7. Skandální tajná schůzka a vyjednávání bývalého náměstka ministra spravedlnosti Vyvadila (s vědomím Paroubka) s Pitrem, Pitrovy kontakty s exministrem zemědělství Palasem a ministrem práce a sociálních věcí Škromachem.

8. "Všimné" pro doktora Ratha za inzerci přes doktorku Klimovičovou v ČLK, podezření z tunelování ČLK.

9. Směnka na půjčku 60 miliónů korun pro ČSSD od záhadně uprchlého miliardáře Krejčíře, údajně podepsaná expremiérem Grossem, nevyjasněné okolnosti půjčky lidí z okolí Krejčíře bývalému řediteli NBÚ a Grossovu člověku Kadlecovi.

10. Byt expremiéra Grosse, který nebyl schopen věrohodně vysvětlit jeho financování.

11. Stíhání exministryně zdravotnictví Součkové za nevýhodné smlouvy ve sporu s firmou Diag Human.

12. Srbovy korupční skandály a jeho odsouzení za přípravu vraždy novinářky.

13. Přidělení zakázky pro Státní platební agenturu za téměř jednu miliardu korun bez výběrového řízení exministrem zemědělství Palasem.

14. Zakázka na výstavbu dálnice D47, nevýhodná pro stát a přidělená bez veřejné soutěže.

15. Tunelování podniku Liberta a odsouzení exministra financí Svobody a Snopkové.

III. Sociálnědemokratičtí šibalové zůstávají v politice

V této souvislosti považuji Paroubkova slova o jeho razantním postupu vůči podezřelým lidem ze svého okolí za lež a předvolební rétoriku. Zatímco malí šibalové odcházejí, velcí šibalové v politice zůstávají. Gross je předsedou bezpečnostní komise ČSSD, Kraus je předsedou liberecké krajské organizace a Zgarba kandiduje ve volbách na volitelném místě.

IV. ČSSD brání ve vyšetřování vlastních afér

Za zcela nepřijatelný považuji i způsob, jakým se snaží ČSSD v čele s Jiřím Paroubkem zametat své kriminální kauzy pod koberec. Poslední kapkou je zákaz podávání informací o policií vyšetřovaných případech korupce ČSSD. Následná skandální razie Bublanovy Inspekce ministra vnitra na Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, kriminalizace nepohodlných detektivů a rozprášení schopného vyšetřovacího týmu je jasnou a bezprecedentní snahou zastavit tato vyšetřování a zničit stopy.

Vyzývám předsedu vlády Jiřího Paroubka, aby okamžitě zasáhl, zjednal nápravu a umožnil objektivní informování o aférách představitelů ČSSD. Jinak se vystaví podezření, že se tak děje s jeho vědomím, ne-li na jeho příkaz. V takovém případě jsme svědky návratu bolševických praktik a arogance moci, která nemá po listopadu obdoby a znamená pro budoucí demokratický vývoj zásadní nebezpečí.

Ostatně platí, že vláda, která je sama zkorumpovaná, nemá právo vládnout. Natož se pokrytecky tvářit, že bojuje s korupcí.

23.05.2006

předseda ODS, celostátní lídr