19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Covid kontra spalničky

Ústřední téma domácí politické debaty tvoří povinné očkování. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch avizoval vydání vyhlášky zavádějící povinnou vakcinaci pro určité profese a též pro lidi ve věku 60+.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Molík 9.12.2021 19:24

Jsem poněkud zmatený z obsahu článku pana Mlejnka.

L. David 9.12.2021 15:37

Je ten Mlejnek opravdu tak blbý, nebo se jen tak tváří?

On opravdu neví, že klasické očkování proti různým nemocem (které skutečné pomáhá) je něco úplně jiného, než současná injektáž nikým řádně neodzkoušených, a nikým nezaručených svinstev do těla původně zdravých osob?

Mlejnek by si asi potřeboval šlehnout alespoň tři dávky (nejlépe Pfizeru) a pak si prožít totéž, co mnozí tím "očkováním" zdravotně na "vakcínu" postižení lidé.

Možná by potom zkrotnul ? ? ?

Š. Hašek 9.12.2021 19:07

Je. A tváří se podobně.

P. Kubáč 9.12.2021 14:47

Autor kompiluje oficiální zdroje, ale o očkování toho mnoho neví.

Například nezmiňuje pozoruhodný fenomén, že očkování proti spalničkám - ve vysoce proočkované populaci nezajistí takovou imunitu jako v populaci, kde se spalničky stále tu a tam vyskytují.

Důvodem je, že očkovaní, byť sami neonemocní - se kontaktem s nemocnými znovu imunizují - jakoby dostali neoficiální další dávku vakcíny.

Jak to bude s koronavirem a očkováním proti němu - je naprostá neznámá ze dvou zásadních důvodů - ještě nemáme definitivní verzi vakcín a též nemáme "defintivní" mutaci koronaviru.

Na druhé straně každý kontakt s koronavirovými antigeny je pro naši starou a choulostivou populaci ku prospěchu - a tím kontaktem je myšleno i očkování i mRNA vakcínami.

A. Hlavsa 9.12.2021 14:23

Článek je plochý jak státní propaganda. Srovnává klasická dětská očkování založená na umrtveném bacilu s nevyzkoušenými mRNA vakcínami, ale o tom radši ani slovo. Pravdu má jen v tom, že vakcína je časem neúčinná, očkovaní jsou přenašeči a populaci by politici chtěli přeočkovávat co 6 měsíců až do smrti. O vedlejších účincích, krevních sraženinách atd. radši ani slovo. Jděte někam s takovým článkem.

M. Boháček 9.12.2021 12:01

Sláva vakcínam!!!

Ako vysvetlíte to množstvo kolapsov športovcov tento rok?

https://www.topcz.net/se-deje-ve-sportu-nuti-vysoce-postavene-fotbalove-osobnosti-hrace-k-diskusim-pote-behem-tri-dnu-zkolabovali-dalsi-tri-fotbaliste/

Chcete rozporovať odbornú šúdiu? Zdroj: https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circ.144.suppl_1.10712

Z textu vyberáme: We conclude that the mRNA vacs dramatically increase inflammation on the endothelium and T cell infiltration of cardiac muscle and may account for the observations of increased thrombosis, cardiomyopathy, and other vascular events following vaccination.

https://akw.sk/covid-19/mrna-kovid-vakciny-dramaticky-zvysuju-zapalove-markery-endotelu-a-riziko-acs/

Alebo: Len mimochodom, máme tu už nástup prvých priónových ochorení. Presne podľa nášho pôvodného odhadu. Takže to pravé orechové je ešte len na začiatku. Alzheimer, Jacob-Creutzfeld. Niečo, o čom budete v období najbližšieho pol roka počuť stále viac. Zapamätajte si kontext. Lebo ten sa zmení.

https://stevekirsch.substack.com/p/proof-covid-vaccines-cause-prion

Alebo: Očkovaním sa látka dostáva do krvi. Tam môže priťahovať proteín krvi – PF4. V niektorých, neznámych prípadoch si môže imunitný systém pomýliť PF4 s vírusom a tým začne naň útočiť a vytvárať voči nemu protilátky. Protilátky sa zhlukujú s PF4 a vytvárajú krvné zrazeniny.

https://zaslobodu.sk/autoimunitne-procesy-a-problemy-sa-postupne-dostavaju-na-povrch-pri-vakcinach/

A. Ová 9.12.2021 12:12

Ano, organizmus, donucen vyrobit si svůj vlastní spike-protein, dostane ťafku mezi oči. Organismus se pokouší s tím a zároveň i proti tomu něco udělat a vědci nevědí přesně co

Š. Hašek 9.12.2021 12:26

Obecně - organismus profesionálního gladiátora (říkají si sportovci), je zřejmě z 50% již ve třiceti letech ve stavu 58letého žadatele o invalidní důchod.

Ten pracoval.

Gladiátor dělal co? Pro koho?

Sportuji, ale pro sebe. Nikoliv za peníze.

A. Ová 9.12.2021 14:37

Tak. Jsou zvyklí na cokoliv i na odběr vzorků na toaletě, notak šli, konformně, důvěřivě...s klapkami na očích. Jejich nejbližší to vědí, sportovní kluby to vědí, novináři, lékaři... Vláda se směje a palec dolů. Další

Ś. Svobodová 9.12.2021 11:26

Jen čas ukáže zda byla bezprecedentně urychlená modifikace mRNA vakcíny na covid výhrou nebo průšvihem. "Za výjimečných okolností“ prasečí chřípky podobně zrychleně schválila EMA vakcínu Pandemrix. Stát nakoupil milion vakcín pro zdravotníky a bezpečnostní složky. Lékaři, vč. Kubka, se odmítali očkovat "rychlovkami" a stát jim chtěl dát očkování povinně. Trvalo 6 let než se potvrdilo, že vakcíny způsobují poruchy spánku a u dětí v některých případech narkolepsii. Vakcína byla stažena.

A. Ová 9.12.2021 11:52

R^ mělo by se o tom mluvit a vyhodnocovat. Proč nám tuto vakcínu nyní nutí? Kubek! A dětem? Pročpak, proč, potvůrka podivná? Ať se sčítá, jak se sčítá, epidemie není (neboť vše řádně dodržujeme). Atd.atd.... Chápete

J. Blahova 9.12.2021 13:16

souhlasím s vámi. Jak vysvětlej,že už i 3 dávky jsou k ničemu,zkracujou termíny atd.

Š. Hašek 9.12.2021 9:14

Milý Mlejnku,

raději se pitvejte v tom, co kdejaký politik řekl v televizi Augustové/Noře ....... a potom z toho udělejte padesátistránkový poučně vysvětlující elaborát.

Na medicínu nemáte, tam by Vás vyrazili u prvního zápočtu. My jsme říkali "zápich".

Nechci Vám radit, netroufám si, blíží se debata hlupců o tom, zda slovo -návrh- neznamená též -rozkaz-. Já se domnívám, že nikoli. I moje profesorka českého jazyka a Pravidla českého pra...... .

M. Boháček 9.12.2021 9:09

Načo očkovať rizikovou vakcínou s nadštandardne vysokým množstvom nežiadúcich účinkov(stredno adlhodobé sú stále neznáme), keď sa kovid dá úspešne liečiť lacnými liekmi?

Tady je přehled z klasického sumáře celkem 132 velkých vědeckých studií o použití Ivermectinu proti kovidu https://c19ivermectin.com/

Vůle nevidět je velká, jak je vidět. Takže místo léčby kovidu upřednostňujeme z pochopitelných korporátních a jiných důvodů preventivní očkování proti kovidu. Proto se nyní podívejme na aktuální statistiky kovidu ve světě, ...

Opět platí předešlé statistiky. Kostarika panáčkuje jako Západ před Big Farmou a podle toho také dopadla (červená). Panama brala Ivermectin na začátku od 15. ledna 2021, proto měla úplně jiný průběh při prvních vlnách. Ale pak přešla i na očkování, viz druhé dvě velké vlny (šedá). Alternativní léčbu mají i Filipíny a Indonésie, velmi lidnaté země s velkou hustotu obyvatel. Jak sami vidíte, kombinace laciných léčiv vykazuje úplně jiný průběh epidemie a vůbec nemá kovidové vlny charakteristické pro bohaté a hloupé země. Jenže to také znamená, že chudé a rozvojové země nemusí zavádět nouzové stavy a karantény, protože to není třeba.

Indie: Kérala očkovala a dopadla jak západní hubkaři. Uttarpradéš má proočkovanost 5 % a vítězí s Ivermektinem. V této zemi byl zrušena karanténa, není třeba.

https://pravyprostor.cz/proc-kovid-miluje-korporatni-vakciny/

O. M. 9.12.2021 9:01

To je nádherné, jak si tu hlupáci notujou :-))

R. Langer 9.12.2021 10:24

Tak hlavně že jste se také zařadil, že? ;-D

P. Holmisek 9.12.2021 14:09

Vy jste určitě injektovaný a máte to spočítané, tak si užijte zbytku života a nemrhejte časem. Očkování nikdy!!!

P. Hatina 9.12.2021 8:58

Možná se pletu (když tak mne opravte), ale nebyla snad nikdy u jiného typu očkování taková situace, že by se provedlo během krátké doby (řekněme roku) na celé populaci ve státě, aby se dalo srovnávat zda se tehdy dosáhlo 70-90-99.99 proc?? Nebo byla?

Ta -jiná- povinná očkování se obvykle provádí pro malé prcky jednoho ročníku, kde jim to "zařídí mámy", protože jim to důrazně připomenou dětské doktorky během rovněž povinné prohlídky. Možná by ty dětské doktorky mohly vyprávět, jak se vypořádávají s takovými antivaxerkami.

Jenomže, že bych se zeptal, jak pak je to s tím jiným očkováním u dospělých, třeba proti tetánu, nebo i proti té chřipce, atd?? Tam už to vidím velice bledě, tam už ta čísla určitě někde u 70- 90 procent nebudou.

Takže v tom je to nyni s covidem naprosté novum, a politici (i jejich) politologové) by měli skutečně přemýšlet nejen, zda a jak to celé populaci nařídit, ale pak taky zařídit a donucovat - protože i to si pak budou muset s občany vykomunikovat. Ostatně, a napsal to Havlíček Borovský kdysi že přímo vidím, jak se to pak bude na vizuálně prezentovat v médiích..

Poslyšte, lidi, pro výstrahu mé smutné zpívání,

že se proti policajtům sám bůh neubrání.

Už ho vedou svázaného, všechno ve mně hrká!

Dva ho táhnou za ramena, jeden vzadu strká.

M. Marek 9.12.2021 8:33

Povstal další bojovník za povinné očkování.

L. Hančar 9.12.2021 8:25

Ano, vláda ( teď si nejsem jist která ) musí mít kuráž! Podívejte na sousedy Němce, to jsou jiní kabrňácí. Stačilo 9 studentů umravnit a šlo to jako po másle!

F. De Winter 9.12.2021 8:20

"Přitom u nás již velmi dlouho existuje povinné očkování proti řadě chorob: například záškrtu, tetanu, černému (dávivému) kašli, spalničkám, zarděnkám, příušnicím nebo dětské obrně."

Debatovat s hlupákem, který srovnává tyto nemoci s c19 je ztráta času. Ale autor je politolog, to mluví za vše. :-P

J. Vintr 9.12.2021 10:10

Ony ani ty "klasické vakcíny" nejsou bez problémů. Jejich dlouhodobé účinky nikdo nezkoumá, protože lze těžko dokázat spojitost. A údajně také nikdo nezkoumá jejich skutečnou účinnost. To, že některé choroby vymizely, nemusi být vůbec zásluha těch vakcín, ale jen tím, že se v posledním století velice zásadně změnil styl života lidí. Například v Evropě od války lidé prakticky neznají, co je to hlad. Také strava je mnohem vyváženější, než byla dřív, kdy byli lidé často rádi, že mají vůbec co jíst. Většina těch nemocí už byla v době, kdy se proti nim začalo očkovat, na ústupu.

J. Jurax 9.12.2021 20:56

No, nebyla.

Například poslední velké epidemie záškrtu v rámci Evropy a Asie propukly v 90. letech 20. století ve státech bývalého Sovětského svazu - tedy zejména v Rusku, Bělorusku, na Ukrajině, v Tádžikistánu, a také v Mongolsku.

U nás byla epidemie záškrtu v roce 1943 v Plzni a okolí.

Epidemie břišního tyfu byla u nás na Valašsku v roce 1954.

P. Kazo 9.12.2021 7:51

https://cekni.to/s/Nezao%C4%8Dkovan%C3%AD/1283/kubek-nechtel-byt-pokusnym-kralikem-a-radil-jak-se-proti-ockovani-branit-idnes-c

V. Balcařík 9.12.2021 7:50

Kolik Vám za ty nesmysly platí?

J. Nevrkla 9.12.2021 7:42

Někdo je schopen mlejt dokola stále stejné argumenty, které dávno neplatí. Hlupák.

R. Langer 9.12.2021 7:35

Zase jeden, co nedával na základní škole pozor, když mu vysvětlovali, jak funguje očkování proti různým chorobám. Nedával pozor, takže neví, že na chřipku a rýmu vlastně žádné očkování neexistuje. Je vtipné, jaký lze na základě vlastní neznalosti a blbosti vypotit tak dlouhý a přitom zcela nesmyslný článek. Ale tak to je jako když se v Rudém právu oslavovali výsledky socialistického průmyslu. S tím očkováním na chřipku je to lautr to samé. ;-D

A. Ová 9.12.2021 6:50

Zase ty spalničky. Trvalo několik variant očkovacích látek než se, ale už "v terénu", výzkumníci dostatečně podivili nad tím, proč po očkování miminka do několika měsíců onemocní, jednalo se o černoušky, takže nakonec běloušům už začali podávat upravené, tj. vychytané, vakcíny jenom s nějakými adjuvanty, trošku hliníčku, apod, v malinkém, přímo malilinkatém množství, o kterém se zaneslo do dokumentů, že si myslíme, prostě myslíme (homo sapiens sapiens), že to to tělo zvládne s max ňákou horečkou...

Nechme pfizer, ať vychytá všechno, co do té vax látky kydnul, dejme mu čas. Jestli nám to někdy prozradí...nebo si to už nepamatuje...? Neví se. Mohlo by se to přezkoumat a vyhodnotit. Nebo pfizer je Bůh? Ptám se...

D. Stys 9.12.2021 2:41

Author krásně vyvrátil sám sebe. Na jedné straně tvrdí, že snížení proockovanost proti spalnickam na 85% zpusobilo proniknutí nemoci a na druhé straně obhajuje povinnost očkování vakcínou, která nemá ani tu 85% účinnost hned pár týdnů po aplikace.

V. Sember 9.12.2021 2:54

Tihle Svědkové Covidovy už evidentně melou z posledního. Pokud za covidovou propagandu nejsou placeni, tak bych jim doporučil nějakého psychiatra. Tahle šaškárna začíná překračovat jakoukoli hranici rozumu. Buď se proti tomu lidi vzbouří, anebo se stanou otroky. Mohou si vybrat

https://www.youtube.com/watch?v=goExERvkcWw