19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Peřina 9.4.2010 19:49

Pane Haasi máte sice pravdu,

ale plakat nad rozlitým mlékem v této době je už pasé.Co se stalo,stalo se.Já jako stálý volič můžu sice nadávat,ale to je tak asi všechno.Do voleb se to musí nějak přečkat,a pak to rozjet na třetí,či čtvrtý stupeň.Nikdo nemůže věřit,že by ODS v květnu volby vyhrála,a to třeba i s Mirkem T.Ta prohra se rýsovala už od loňského podzimu,kdy s.Paroubek překazil volby.Zásadní chyba byla v tom,že po vyslovení nedůvěry vlády M.Topolánka měla celá ODS okamžitě přejít do "útoku"tím,že by přešla do opozice,a nechala v tom marasmu vykoupat socany v čele s Paroubkem.Letošní pozice by byla mnohem lepší,a TOP 09 by jen ztěží přebírala ODS voliče.Proto je důležité se nadechnout a vymyslet úspěšnou taktiku na koaliční vládu ČSSDKSČM.Jak se to bude dařit bude moc záležet i na novinářích,kteří by konečně měli dělat to,co se od nich očekává.Vykašlat se na bulvár,šlapat vládě na paty a hlavně hlídat demokracii,která se začíná pomalu zadrhávat.Ostatní věci musíme dodělat my voliči od středu do prava.

M. Prokop 9.4.2010 16:47

bych jen podotknul

že začít nahlas bojovat proti "kmotrům" před volbami by byl dobrý tah, kdyby byly vidět výsledky boje. Jelikož nebyly a nejsou, bylo by asi moudřejší nechat to na povolbách, nebo začít bojovat potichu.

Zvolená varianta byla nejhloupější z možných a proto Topolánek letěl zaslouženě. O drobných blbinách, odpuzujících voliče, ani nemluvím, ale bylo jich hodně.

Zda to pomůže, těžko říci. TOP je přece jenom alternativa.

J. Matlas 9.4.2010 17:27

TOP ?

To jsou podobní darebáci jako modří.

J. Barák 11.4.2010 9:20

Re: bych jen podotknul

Když vidím ty kmotry z TOP 09,jemi tak nějak nevolno,tito zprofanovanci že to tu vyléčí?K smíchu,jenom další oblbovák na lidi,jako kašpárkové od Zemana.Tomu snad soudný člověk nemůže věřit,všichni tito ZACHRANCI tu byli a dlouho a co a kam to dovedli?

J. Láníček 9.4.2010 16:43

Když to tak sleduji a poslouchám,

ono nakonec opravdu nezbude nic jiného, než konečně nastolit tu vládu lidu. Jakékoliv reprezentace i v té zastupitelské demokracii selhávají jedna za druhou, kdekoliv poslední dobou proběhnou volby, poražený fírer je prohlásí za zfalšované a neplatné, žene své příznivce do ulic i se zbraněmi v rukou. Teď si představme, že bychom tady měli zmasakrovat nějakou vládu, která by nám zdražila energie nebo základní potraviny ! Kolik by tady asi kandidovalo stran ? Tady jich máme ale vždycky hodně, protože tady se krade beztrestně ! A ti voliči jsou prý stále méně inteligentní. Jestli ona ta inteligence neklesá s výší majetku, jinak to snad není možné ! No a v těchto voličských vodách prý loví levice.  A co teď nečtu: Prý i pan kníže sestoupil mezi lid obecný, dokonce do výčepu zajde, pivko  štamgastovi zaplatí. Ten je s tím jedním pivem levnější než ti socialisti s  třicetikorunáči. I když - něco vám řeknu ! Když jste opravdový marod, tak těch třicetikorun musíte setsakramentsky přidat.  Poznal jsem to, když jsem teď nějaký čas vyvážel vážněji nemocnou tchyni po doktorech. Už jsem se přestal takovým lidem divit, že jsou alergičtí na výpindávky těch více inteligentních  o "chudácích", kterým je zatěžko zaplatit směšných třecet korun !!

M. Prokop 9.4.2010 16:48

Re: Když to tak sleduji a poslouchám,

Jen se na tu lidozlodějnu moc netěšte, Jaroušku Goebbelsíčku.

J. Láníček 9.4.2010 17:40

Mistře Prokope,

vy jste taková myslivna, že se jeden (možná i víc) nestačí divit, jak dokážete poskládat tolik smysluplných myšlenek do(hromady) !

J. Matlas 9.4.2010 17:25

Re: Když to tak sleduji a poslouchám,

Pěkně jste to napsal. Mám podobnou zkušenost. Kníže se podle mého názoru ukázal jako darebák. Ti modří lháři a zloději, kdyby snad znovu vytvořili vládnoucí koalici, tak by i třeba mohli, při své omezenosti, vyprovokovat podobné události, jako v Kyrgyzstánu.

M. Procházka 9.4.2010 23:21

Re: Když to tak sleduji a poslouchám,

Matla -patla,nechte toho žvanění s vašími zkušenostmi.Jestli nějaké máte,tak jen velkohubé nadávky.

J. Kulheim 9.4.2010 17:54

Re: Když to tak sleduji a poslouchám,

Tady jich máme ale vždycky hodně, protože tady se krade beztrestně !

Proč by se nemohlo beztrestně krást, když parlamentní strana nerespektuje zákony ČR. ČSSD paltí za některé naše spoluobčany regulační poplatky, protože s nimi nesouhlasí. Proč by si někteří občané nemohli ukrást auto, když se v něm chtějí projet?

...inteligentních  o "chudácích", kterým je zatěžko zaplatit směšných třecet korun

Vy jste přesvědčený o tom, že zdravotní péče je zdarma. Není. Někdo to musí zaplatit. To je Vám jedno, jenom když to nemusíte platit Vy.

J. Láníček 9.4.2010 18:56

No však právě -

kdybyste víc přemýšlel, tak byste možná také došel k závěru, že když si to už platíme někde jinde, tak by to po nás neměli chtít ještě keš třeba na místě ošetření. O lékárnách se už nebavím vůbec. Toto vám nejspíš připadá normální. A co já neplatím ? Já si platím daně řádně jak se má - na rozdíl od těch mnoha "schopných a úspěšných", jejichž roční podvody na nezaplacených daních činí dle odhadu ekonomů až 60 miliard korun. Pak byste tady ani nemusel vymýšlet ty své tklivé balady.

J. Kulheim 9.4.2010 21:47

Re: No však právě -

Pane J. Láníčku, Ing. Vy nejste  schopen pochopit psaný text.  Psal jsem o nedodržování zákonů ČR. Pokud nedodržuje ČSSD zakony ČR, tak proč mají ostatní občané zákony dodržovat? Proč by si něco nenakradli? ČSSD ukradla daňovým poplatníkům a rozdala za 8 let vládnutí svým voličům 600 miliard korun. Rozdává peníze daňových poplatníků t.j. soukromých osob, některým vybraným soukromým osobám a přitom nedodržuje zákony ČR

J. Láníček 9.4.2010 23:04

No a já si zas myslím,

že když porušují ty zákony, Íčko byl přitom tři roky ministrem vnitra, pak nechápu, proč je neodsoudil ? Že by je měl tak rád ?

J. Barák 11.4.2010 9:24

Re: No však právě -

A vážený pane,kolik rozkradla ODS za Klause a dále,budte objektivní!

J. Barák 11.4.2010 9:22

Re: Když to tak sleduji a poslouchám,

Pane Láníček,to podepisuji.

J. Matlas 9.4.2010 13:50

Autor a článek?

To je jako když darebák rozebírá a posuzuje skupinu darebáků.

K. Janyška 9.4.2010 13:05

Tak je to ! Dzp.

Jediné dobré řešení pro ODS byla politická likvidace směšného až trapného Topolánka !  Teď má ještě ODS šanci !  Dzp.

J. Anděl 9.4.2010 13:51

Re: Tak je to ! Dzp.

Šanci určitě má. Jinak ovšem nesouhlasím. Směšná až trapná byla celá ta aféra.

J. Barák 11.4.2010 9:27

Re: Tak je to ! Dzp.

Šanci nemá už ani v Praze jistou,káleli si dlouho do hnízda a fekál je v nedohlednu!

V. Liehne 9.4.2010 11:34

chybný odhad

Ještě jedna věc mne mrzí na současné volební kampani ODS. Tou je výrazně negativní charakter. Problém vidím hlavně v tom, že na rozdíl od oranžistů negace nové hlasy nepřinese. Kde je základní heslo podzimu řešení místo strašení? Dnes je to spíše strašení místo řešení. Je to těmi americkými poradci? Nebo je to past na Nečase aby prohrál a topol se mohl vrátit? Nebo ODS propadlo sebevražedné mánii?

F. Kusák 9.4.2010 10:58

Jo ti velrybáři

Tuhle jsem se k jednomu přimotal při nějaké příležitosti. Je to venkovský podnikatel, vlastník několika firem včetně jedné developerské a stavební. Takže kontakty s politickou elitou (zejména ODS a ČSSD) staví na první místo. Tvrdil mně, že kdyby bylo na něm, zrušil by všem důchody, podpory v nezaměstnanosti, o sociálních dávkách a nemocenské ani nemluvě. Co by ten "MČČ" (malý český člověk) vlastně nechtěl. Nechápavě jsem na něj zíral a snažil se mu vysvětlit princip průběžného penzijního systému. Utřel mě tím, že důchody jsou tak nízké, že se z toho stejně nedá žít, tak co. To, že to musí stačit 80. % národa ho moc nezajímalo. Tak funguje kapitalistická etika u nás. Vzpomínám na názory kapitalistů ve Francii nebo Německu (Západním). Jejich pocit odpovědnosti za své zaměstnance.

Myslím, že voliči musí zamíchat kartami. Je to nutnost. Jsou tři nové strany, které by mohly vládnout. Dejme jim šanci! 

M. Kodet 9.4.2010 12:48

Re: Jo ti velrybáři

Ten váš podnikatel je typický představitel uřvané, agresivní a nekulturní české podnikatelské třídy, která si myslí, že partaje budou její předvoj. A bohužel, u ODS se jim to naprosto podařilo, to je strana s tímhle póvlem svázaná pupeční šňůrou, u ČSSD mnohem méně, ale také, u malých pravicových stran je to podobné ODS. Pokud by volič neměl historickou paměť a KSČM nekotvila někde v nějské oslabené normalizaci, tak by v tomto ohledu, co do čistoty ve věci korupce, byla jedinou volitelnou stranou. To je tragédie polistopadového vývoje a krach demokracie po česku, tj. po havlovsku a klausovsku.

J. Anděl 9.4.2010 13:50

Re: Jo ti velrybáři

Tenhle příspěvek je dobrý. Z jistého úhlu pohledu to přesně takhle vypadá, souhlasím. A arogance některých lidí je stejně tak hrozná, jako logická.

Ovšem z jiného úhlu pohledu to není zdaleka tak tragické, tak pekelné, tak zoufalé. A těch arogantních a agresivních lidí není tolik. A zdaleka ne všichni podnikající jsou bečkami sebestředného nenažraného ega. A tak dále.

KSČM by byla vcelku volitelnou stranou, kdyby nebyla komunistická :-)

J. Matlas 9.4.2010 14:12

Re: Jo ti velrybáři

Připojuji se ke všem třem pánům. Vše trefně vyjádřeno.

M. Procházka 9.4.2010 23:26

Re: Jo ti velrybáři

Pane Kusák,nechápu jak se můžete s takovým troubou bavit,to rozhodně není od vás důvtipné.Takoví lidé se mají ignorovat.

M. Matoušek 9.4.2010 10:57

Prosperita státu v čele s ODS

ODS nastolila politiku v zájmu úzké skupiny bohatých a chce v tomto trendu pokračovat.Lidé si však stále častěji říkají,že proto klíčemi necinkali aby se vedlo dobře jen pár lidem.ODS od počátku stála za když neřeknu rozkradením,tak rozebráním národního majetku nepoctivým zůsobem.Dokonce se stalo této doby slovo "tunel,tunelování" a ODS prosadila k tomu zákony,které to rabování přímo podpořilo.Lidé se cítí tím vším být poškozeni,okradeni a zklamáni.Dokud se ODS nezbaví Langerů,Nečasů,Julínků,Jančíků,Burgemaistrů a podobných,nebude stranou důvěryhodnou snažící se o nápravu.

J. Matlas 9.4.2010 14:20

Re: Prosperita státu v čele s ODS

Dneska je to tu jako vznešený, harmonicky znějící, vokál. Pěkně jste to napsal. Jen bych již neměl o ODS žádnou starost, co by měla dělat. Kdyby propadla roštem, určitě by se mnoho obyčejných, ještě nolmálních lidí, zaradovalo.

M. Procházka 9.4.2010 23:31

Re: Prosperita státu v čele s ODS

Ale pane Matoušek,největší zlodějny dělali sociální demokraté a také byli jako první souzeni a vyhazováni z funkcí.

F. Kusák 9.4.2010 10:43

Jo ti velrybáři

M. Kodet 9.4.2010 10:32

Důvěryhodná nemůže být nikdy strana,

která je vystavěna na zcela prohnilých základech. Pak mohou její představitelé hrát před voliči jakékoliv divadlo, média jí mohou být jakkoliv k ruce, ale volič jednak tu strašlivou faleš cítí, jednak ji ochutnal na vlastní kůži, v realitě své životní úrovně a postavení ve společnosti.

Jinak řečeno: jestliže strana spolupracuje a nahrává tomu největšímu póvlu ve společnosti, a funcionáři tvoří jenom jistou varietu jmenované matérie, tak dostane hlasy právě jenom těchto spodních pater, která z korupčního, asociálního až patologického prostředí profitují. Plus pár ideologicky pomatených Kajanů. Poškozovaná většina občanů se od ní časem zcela zákonitě odvrátí.

Změnit musí ODS základy své politiky, přizpůsobit se hlavnímu evropskému trendu (se kterým se při své diluviální ideologii nesnese), dělat pravicovou politiku třeba i nakloněnou podnikatelskému prostředí, ale nepoškozující tak masově obyčejné lidi a hlavně nerozvracející společnost a nesměřující k odpadové skládce. Výměna jedněch figurek za druhé to nezachrání.