25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Co ukazuje kauza Airbnb a lex Babiš

Některá celá odvětví bez regulace způsobují víc problémů než užitku. To zřetelně v těchto dnech ukazuje situace v turisticky atraktivních městech, jako je Praha nebo Český Krumlov, kde se rozmohlo krátkodobé pronajímání bytů přes Airbnb nebo Booking.com.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 25.2.2020 10:08

Pokud rudozelená pakáž zablokovala výstavbu bytů, je jich nedostatek a cena stoupá (a nájmů také). Přídělové hospodaření s byty je ještě horší, poznali jsme to za komunismu!

Jiná řešení než drahé byty či byty na příděl pak NEEXISTUJÍ, mají li být byty levné a dostupné, musí se jich především postavit dostatek!

F. Žůrek 25.2.2020 3:25

Babiš hospodaří slušně, takto i dělá politiku, ale to zase mnohým velice vadí.

Na bytech, na pronájmu bydlení se vydělává - to je celý problém. (Mít peníze v bance - to je celkem k ničemu. Lepší jsou třeba dluhopisy atd.)

Tržní hospodářství se "osvědčuje" a to se těžko reguluje.

Š. Hašek 25.2.2020 6:31

Asi tak.

P. Hatina 25.2.2020 0:36

Problém není ani tak v absenci státních omezení, problém je v tom, že je jich naopak příliš mnoho

Ta krize bydlení přece není o tom, že by kvůli Airbnb enormně "ubývalo bytů" - ta krize je o tom, že se málo staví nové byty. A proč se nestaví dost nových bytů? No protože, díky jiným źákonům trvá přípravné stavební řízení řadu let..:)

Mimochodem, step2 - na to že centra velkých měst jsou drahá pro bydlení příšel Západ už dávno a řešilo se tak, že se satelitní sídliště stavěla daleko za městem a lidé pak do centra dojížděli. Což zase vyžadovalo aby se směrem k centru nastavěly dálnice, tratě rychlovlaků, atd.. Jak pak jsme na tom dnes povolováním a státním plánováním těchto?

A s tím bohužel ani Babiš nic neudělá. Kdyby toto mělo snadné řešení, určitě by si do Agrofertu přidal pár stavebních firem aby na tom vydělal jako první :)

J. Novak 25.2.2020 0:30

Čím se ta Hvížďala živí ? Nebo se opravdu najde někdo kdo mu platí za bláboly tohoto typu ?

J. Prikner 25.2.2020 6:26

je jasné, čím se Hvížďala živí: všechny naše problémy se vyřeší dodržováním směrnic EK. ano, ČT +, to je hnus.