28.3.2024 | Svátek má Soňa


POLITIKA: Co takhle dát si Senát?

30.8.2022

Já vím, že právě teď má většina lidí jiné starosti, než aby dumala o tom, kdo bude sedět v Senátu. „Já mám teď zrovna tak myšlenky na nějaký Senát,“ říká si kdekdo. Ceny letí vzhůru jako splašené, nevím, jak zaplatím elektřinu a čím, případně za co, budu platit teplo. A on na mě starý vlk se Senátem. Úplně vás chápu. Koukám se někdy na televizní přenosy z Parlamentu a Senátu a jdou na mě skoro mrákoty. V sestříhané podobě v televizních novinách je to síla! A když se podívám na přímý přenos, připadá mi to občas horší, než když jsem musel povinně chodit na závodní výroční konference ROH. Těch keců a toho žvanění!
Jenže ono je to přes vnější podobu přece jen o něčem jiném. Na konferencích ROH se žvanilo podle předem daného předpisu a v zásadě to nemělo žádný význam a dopad. A v parlamentu a Senátu vznikají anebo se přebírají z EU zákony a nařízení, které nám pak spadnou na hlavu. Navíc je mnoho lidí přesvědčeno, že Senát je naprosto na „enóno“ (abych to vyjádřil slušně). Jenže je potřeba si uvědomit, že naše opovrhované vedení státu včetně Senátu včas zabránilo anebo pomohlo zabránit vzniku daleko horších malérů, než do kterých jsme se dostali právě teď. Pokud tomu nevěříte, podívejte se na zprávy například ze Švédska, kde se po ulicích, v zemi, která byla po desetiletí vzorem klidu míru a demokracie, střílí ze samopalu a hází se tam granáty. A to nejen mezi konkurenčními gangy přistěhovalců. Když se do cesty kulce připlete nějaký Švéd, tak co?!? Takže třeba tomuto minulý parlament a senát pomohly zabránit.
To znamená, že bychom měli volbám do Senátu věnovat daleko více pozornosti než dříve, abychom se tam nemuseli dívat na fanatiky, kteří si objednají „lékařský posudek“ na prezidenta (a z obecného hlediska je jedno na kterého). A pak na základě takového pochybného materiálu požadují praktické odstranění prezidenta z funkce. A je úplně jedno, jestli dotyčného prezidenta máte rádi nebo ne. Příště bude další a nikdo neví, co zase některé senátory napadne. Pokud tam budou ti samí.

Prostě Senát by měl být plný rozumných lidí, jejichž mozek se dostal dále než do pubertálního třeštění nad „správnou politikou“ ale zabývat se otázkami obecného zájmu.
Já jednoho takového kandidáta totiž kandidátku znám. A znají ji také čtenáři Neviditelného psa. Jde o paní JUDr. Danielu Kovářovou. Čtenářům Neviditelného Psa ji nemusím příliš představovat, znají ji a její názory z článků. Takže jí mohou věřit, že myslí vážně své heslo „braňme normální svět“.

Přiznám se, že paní Danielu osobně znám. Líbí se mi jako žena, která to má srovnané v hlavě, která nepředstírá, že patří k utlačované menšině a která si nemyslí že většina mužů jsou šílení sexuální násilníci. Dokonce přiznává, za což ji mainstreamová média a genderové fanatičky na sociálních sítích strhali, a to, že má ráda muže. A že ji, jako většinu normálních žen, baví sex. Z tohoto prohlášení byly fanatické feministky, voliči pirátů a zelených téměř v pominutí smyslů. Zatímco 90 % normálních obyvatel Česka i Evropy s paní doktorkou souhlasí. Nesmím také zapomenout na to, že je známou odbornicí na otázky rodiny, vztahu mezi rodiči a dětmi a mezi samotnými rodiči také.

Už jen to, že v Senátu může být někdo kdo se v této otázce vyzná a může vstoupit do diskuzí o zákonech a předpisech, které z hlediska rodiny by bylo přínosem. Mnohé „moderní názory“ totiž prakticky likvidují evropské kulturní a společenské zásady. A bylo by dobré pokusit se vysvětlit senátorům názor který není jen omíláním západního levicového genderismu. To by bylo vynikajícím osvěžením debat horní komoře parlamentu.
JUDr. Daniela Kovářová kandiduje jako jediná nezávislá kandidátka na senátorku ČR senátním volebním obvodě číslo 7 (Plzeň město).
Nevím kolik čtenářů Psa může v tomto senátním obvodě volit, ale určitě někteří tam mají své příbuzné a známé a mohou jim, pokud uznají za vhodné, doporučit „vhodit hlas“ právě paní Daniele. Mně to osobně potěší a pokud souzníte s jejími články a s názory v nich, uděláte dobrou věc.
Mimochodem, když jsem říkal že se známe již dlouhou dobu, tak to nikoliv z nějakých politických kruhů. Ale prostě proto, že jsme oba milovnici a autoři sci-fi. Ovšem to, že by se JUDr. Kovářová dostala do Senátu není žádná sci-fi, ale reálná možnost. Nemá sice za sebou žádnou politickou stranu, ale na druhou stranu oproti mnoha volebním kandidátům do různých funkcí s politikou zkušenosti (byla ministryní spravedlnosti) a hlavně - má svůj vlastní mozek a dokáže ho používat. Chcete-li se o ní dozvědět a o její kandidatuře něco více, klikněte si na https://www.daniela2022.cz/cs/kontakt.

Václav Vlk st