23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Co se změnilo 27. ledna 2018

Právní filozof Jiří Přibáň z Cardiffu v Otázkách Václava Moravce prohlásil, že je možné hovořit o počátku ústavní změny režimu. Tím se de facto ohlašuje konec demokratické České republiky, která trvala od roku 1993 do roku 2017 a byla ústavním, demokratickým a parlamentaristickým státem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 6.2.2018 19:58

S názory pana Přibáně už dávno nesouhlasím,

když promluví, jsou to vždy takové pravdoláskovní bláboly..

J. Václavíková 6.2.2018 21:31

Re: S názory pana Přibáně už dávno nesouhlasím,

Bodejť byste souhlasila! Vy si žijete ve sladkém právním bezvědomí, těžko chtít, abyste chápala, čím může být ohrožen právní stát a demokracie :-)

J. Kanioková 7.2.2018 0:03

Pravdoláskovnického žvanění je všude dost a dost,

poslouchat Přibáně se nedá ! Žvaní !

M. Mikulec 7.2.2018 17:06

Re: S názory pana Přibáně už dávno nesouhlasím,

Přibáň, oblíbenec "státní " České televize, levicový prorok z Cardiffu, je obvykle v Mimoni.

https://www.youtube.com/watch?v=Bkuoq_MpJTE

A. Alda 6.2.2018 16:11

Takové nesmysly.

Ztěží k uvěření.

Zvlášť ta "nezávislost" státního zastupitelství: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1993-1#cl80

J. Kanioková 6.2.2018 19:52

Proboha,

co to je za profese - "Právní filozof" ?

M. Mikulec 7.2.2018 17:08

Re: Proboha,

:-)))) Je to něco patologického, asi jako mluvící lachtan. :-)))

Rossi 6.2.2018 14:58

Kde byl pan Hvížďala doposud?

Dobré odpoledne. Pan Hvížďala byl kdysi můj oblíbenec. Dnes se ale nemůžu zbavit dojmu, že jeden intelektuál za druhým přichází o rozum. Prof. Přibáně jsem u Moravce sledoval. Byl hodně imperativní ve smyslu ztráty demokracie v ČR. Sakra, kde byl Přibáň a Hvížďala v době, kdy Havel a Klaus spoluvytvářeli novou českou finanční mafii, která si následně zprivatizovala politické sekretariáty ODS, ČSSD atd. Kde byli tihle osli, když státní zástupci a policejní vedení museli mít nejdříve souhlas různých Langrů, než si mohli dovolit chytnout velkou rybu. A kde byli tihle 2 troubové, že neviděli, jak si musel zase Langr tyhle akce nechat nejdříve schválit místními top-oligarchy. To mi chce Přibáň s Hvížďalou namluvit, že tato mafiokracie z let minulých byla ve skutečnosti demokracie? A že tato přežívající "mafio-demo-kracie" je nyní v ohrožení??? Sakra a kým? Kdo je tak heroicky mocný aby tuto hydru porazil? Bože, modlím se k Tobě, vrať tomuto národu rozum...

M. Pesat 6.2.2018 13:58

urcite by nebylo od veci, soudruhu Valento

"První příklady už tu jsou a blízko nás. Polský zákon o holokaustu. Devadesátileté paní, židovce, na základě udání polskými sousedy deportované do koncentráku, hrozí v dnešním Polsku (pakliže zákon podepíše prezident) při veřejné zmínce o svém osudu, vězení."

urcite by nebylo od veci, soudruhu Valento, dat nejaky/seriozni/ odkaz.

Cest :-)

J. Kanioková 6.2.2018 19:55

Re

Prezident: podepisuji zákon o Institutu národní památky, obrátil jsem se na Ústavní soud - https://www.polskieradio.pl/130/5925/Artykul/2018236,Prezydent-podpisuje-ustawe-o-IPN-kieruje-ja-do-Trybunalu-Konstytucyjnego

V. Pavelka 6.2.2018 21:25

No

V životě mě nenapadlo si myslet že když se řekne" Polský koncentrační tábor", že to postavili a řídili Poláci, to je polský

úlet , my zase máme ulet s tím debilním referendem. Japonec nás zachrání před EU , a otatní pomalu pomáhají bortit cizorodými prvky demokracii. Zeman s Okamurou a komunisty vyrobí nějakou hrozbu , a zeman bude hrát malého diktátora , na kterého se vždycky těšil.NEZAHRAVEjte si z referendy Hlupáci. To je Švýcarská specialita a i jim pořádně nefunguje.Referendum věci komplikuje ne řeší!!

M. Pesat 6.2.2018 13:43

docela divne, ze soudruh Priban neporadil

"Právní filozof Jiří Přibáň z Cardiffu v Otázkách Václava Moravce prohlásil, že je možné hovořit o počátku ústavní změny režimu. Tím se de facto ohlašuje konec demokratické České republiky, která trvala od roku 1993 do roku 2017 a byla ústavním, demokratickým a parlamentaristickým státem.Toto ohrožení bylo zatím založeno na spojenectví autoritativního Miloše Zemana s oligarchou Andrejem Babišem, premiérem v demisi, a konstatováním, že jeho vláda může vládnout bez důvěry parlamentu. Po 27. lednu se situace zásadně změnila. Vládu bude de facto sestavovat prezident výhradně z lidí, kteří jsou mu oddaní, jinak premiéra nejmenuje a má na to právo.

docela divne, ze soudruh Priban neporadil jak z toho ven, snadna rada, soudruzi. Dat do ustavy vedouci ulohu party Lzi a nenavisti, resp. modrobolseviku a je vymalovano na vecne casy a nikdy jinak. A potom, at vyhraje volby kdo vyhraje, tak vladu vzdy bude sestavovat Parta Lzi a nenavisti, resp. jejich klon=modrobolsani. A takove blaboly se vysilaji ve verejnopravnim rozhlase. Marxi, ty to vidis :-(.

Cest :-)

J. Chaloupka 6.2.2018 11:23

Přibáň až sedí v Cardiffu. Neví, jak se nám tady žije.

I proto by měl raději mlčet. Co myslíte, že je Cardiff? Asi jako naše Plzeň.

P. Rudolf 6.2.2018 13:01

Re: Přibáň až sedí v Cardiffu. Neví, jak se nám tady žije.

Da da, ztroskotanci a zaprodanci...

J. Jelínek 6.2.2018 13:17

Re: Přibáň až sedí v Cardiffu. Neví, jak se nám tady žije.

A kdoví, za co ho v tom Kardife ten volstrýt platí, holoiubka jednoho amerikanskovo! Co je Cardiff nevím, ale vím co je pasy.

Panbuch 6.2.2018 10:49

Nesmysly a jejich opakování až do úplného zblbnutí.

Profesor Přibáň vyzývá k obraně české ústavy? ona je ohrožena ?! To opravdu myslí pan profesor vážně?!!! Promiňte pane profesore, při vší úctě k Vašemu vědeckému titulu, a jak říkal pan Burian "při Vašem vzdělání"-jedna věc jsou teorie a jedna věc je tzv. vůle lidu (nic?), respektive co takhle, při vší ústě k vědeckým teoriím, respektovat lid?

Můžete prosím exaktně a srovnávacím způsobem definovat pojem "populista" či "populistické" v nezpochybnitelné demokratické soutěži politických skupin či individuálních politiků? Je podle Vás ČR demokratickou či totalitní společností? Co je to podle Vás, "při Vašem vzdělání", jak též říkával pan Burian :-), "populismus" v demokratické společnosti (soutěži) a kolik forem demokracie - pro mne tedy vždy jen a pouze projev vůle lidu - vlastně uznáváte a jako formu demokracie, a z jakých objektivních důvodů, neuznáváte? Prosím poučte mne 57-letého občana ČR, bývalého vojáka z povolání, ex-poslance za Hnutí ANO2011 atd. (jen Vás upozorním, že jsem svého času uhájil své názory i proti řadě kolegů z tzv. "rodné strany" a v politických vědách jsem byl se skřípěním zubů řady nadřízených uznán jako výtečník).

Omlouvám se, ale po všem co jsem zažil od 15-ti let - v armádě a později od roku 1990 v běžném civilním životě, a čeho jsem jako občan a rodič svědkem v poslední době, jsem celkem háklivý na jakékoliv demagogie a manipulace. Dovolím si poznamenat, laicky - neboť mým původním oborem jsou zbraně hromadného ničení = "zbraně posledního soudu" (organická a anorganická chemie a jaderná fyzika)+civilní obrana a ochrana před jejich účinky-že z mého pohledu byla a je od dob starořeckých Atén demokracie jen jedna a všechny ostatní vědecky (následně ) uměle formulované klony demokracie jsou již jen politickým umělým nástrojem těch, kterým nevyhovuje základní parametr podstaty DEMOKRACIE a tím je - dle mého názoru - jen a pouze vůle lidu. VŮLE LIDU!!!, pane profesore, asi byste se s tím měl smířit (ale nechci Vás v žádném případě poučovat :-)

P. Rudolf 6.2.2018 13:05

Re: Nesmysly a jejich opakování až do úplného zblbnutí.

Když jeden vzdělaný člověk cituje jiného vzdělaného člověka tak by měly zelené mozky bývalých lampasáků držet své rudé tlamy!

J. Schwarz 6.2.2018 14:49

Re: Nesmysly a jejich opakování až do úplného zblbnutí.

MUDr Mengele byl též vzdělaný člověk, a neměl Dr. Goebbels dokonce dva tituly?

D. Křikava 6.2.2018 14:17

Re: Nesmysly a jejich opakování až do úplného zblbnutí.

Moc závorek.

I. Novák 6.2.2018 14:50

Re: Nesmysly a jejich opakování až do úplného zblbnutí.

Přispěvatele si dovoluji požádat, aby se drželi Facebookových zvyklostí. Své příspěvky omezte na holou větu o maximálně pěti slovech. Delší členěné příspěvky jsou pro řadu čtenářů NP

nesrozumitelné. Děkuji za pochopení.

J. Chaloupka 6.2.2018 17:09

On náš "vědecký" titul nemá, pokud opustí tu Universitu,

zase bude jen Mr. Priban. To jen u nás je profesura na doživotí.

J. Kanioková 6.2.2018 20:00

Souhlas

P. Portwyn 6.2.2018 10:08

"Právní filosof"

:o) :o) :o)

Dále netřeba číst :o)

J. Jelínek 6.2.2018 13:19

Re: "Právní filosof"

No tak nečtěte, kdo vás nutí?

P. Portwyn 7.2.2018 11:06

Re: "Právní filosof"

Nepochopil...

M. Prokop 6.2.2018 15:40

Re: "Právní filosof"

P&F, P&L. :-P

Š. Hašek 6.2.2018 10:03

Tedy soudruhu Hvížďalo,

stále lepší! Je vidět, že nespíte. Ale bdíte.

Jedna sousedka říká, že to s naší demogracií jde do háje už dvacet let. Vy jste na přišli (s profesorem) až včera???

R. Franc 6.2.2018 9:49

Pane Hvížďalo,

Vy už jste z tý extrémní pravice tak zmatenej, že byste byl schopen označit za pravičáka i Hitlera. Trochu uberte.

S. Vaněček Šauerová 6.2.2018 12:35

Proč dáváte tak okaě najevo

svou nevzdělanost ? :-)

J. Mrázek 6.2.2018 12:47

Že Vy tohle nechápete, nepřekvapí ...

Nacionální socialismus= nacismus...pořád nic? Kvokat snad alespoň umíte, nebo ani to ne?