19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Co se zelenými?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Thyronx 1.3.2006 23:31

Nu coz?

Reseni zelenomodro cerne vlady je asi nejlepsi a zajiste si i pomerem sil dokazi rozdelit rezorty. CSL si zachova sve, zeleni dostanou zemedelstvi a mozna jeste jedno a zbytek ODS.
Vladu vzhledem k trendu a zasluham Ratha a Paroubka zrejme bude sestavovat Topol. Tesne pred volbami totiz jeste prijdou nemile demonstrace kde se bude rezat vetev pod Paroubkem a Rathem.
O.Tyrsen 1.3.2006 23:09

22 cizích slov v 1 článku

Milý pane Vosáhlo, vy jste tak vzdělaný, že mne to zasáhlo! Je to věc veselá: zdá se, že jste pro zelené, ale ne tak docela! Tak se to sluší, Jakube. Vzdělaný jste, ale úspech váš článek mít nebude. Tohle už říkával můj děd: Chceš-li lidi přesvědčit, musejí ti rozumět! O.Tyrsen
jogín 1.3.2006 22:12

Nejhorší na zelených

e jejich energetická politika. Za posledních 10 let zdražil plyn 10x a zdražovat bude dál- například od zítřka. O nevýhodách větrníků se tady napsalo moc, je ale užitečné si spočítat, že nárůst 3x dražší elektřiny z povinných ekovýkupů o 20 % znamená zvýšení nákladů o 60% a budování záložních zdrojů pro nedostatek větru nebo slámy je navrch. Není mě také jasné, proč je pálení biomasy ekologické, když produkuje polovinu karcinogenů co uhlí a likviduje živiny z půdy. Místo atomu bez ekologických následků propagují zelení závislost na dováženém plynu a produkci CO2. Myslím, že prodali ekologii za prachy od monopolů, třeba za podporu od výrobců insekticidů proti GMO.
míša mýval 1.3.2006 22:34

biomasa má budoucnost

Samozřejmě spalování šťovíku je nesmysl, těch pár tun z hektaru je stejně jenom samá voda, než to posekáte, usušíte a slisujete do balíků, ale vezměte to jinak. Třeba takový vyžraný socan: 200kg/ks, 70% sušiny, převážně tuku. Navíc jsou všichni v balíku.
Karel 1.3.2006 21:42

vývoj ve straně

Za revoluce, když Zelení vznikli a ukázalo se, že by mohli být leckomu sympatiční, objevilo se varování, že mezi nimi je spousta komunistů. To potvrdil i článek pan Doležala (alespoň myslím, že byl od něj) tady na Psu před pár dny; podle článku to byli především příslušníci StB. O další vývoj strany jsem se nezajímal, ale je varující, že pánové jako Patočka nebo Bursík se rozhodli "polepšit" takovouhle stranu, namísto třeba založit jinou. Pro mě jako paranoika jsou Zelení neprůhlední a stíny padají i na Patočku a Bursíka.
honzak 1.3.2006 15:59

jaké www stránky

taková strana. Hlavní dojem z těchto stránek je KUMULACE FUNKCÍ. Já budu raději se skřípěním zubů volit nějakého velkohubého odéesáckého fracka, než čerta v Beránčím, zeleném rouše.
 
observer 1.3.2006 15:51

Pokud chcete vyšší daně

- placení tzv "ekologických" daní už Bursík navrhl pro současné MŽP jako poradce (opravdu nezávislý a neposkvrněný politik !), což znamená dražší energie , a tím dražší i ostatní zboží; .... - koalici Paroub-zelení s tichou podporou komunistů - neb to už je domluveno - viz schůzky Havel-paroub ; K tomu několik zaplacených průzkumů, PR článků a televizních reportáží, neb Havlovy nadace na to mají - pak volte Zelenáče !
Lojza Kohos 1.3.2006 16:34

Re: Pokud chcete vyšší daně

Už by bylo na čase si o ekologické daňové reformě něco přečíst. Jen debilové nevnímají, že jádro spočívá v přesunu zdanění z lidské práce na spotřebovávané suroviny a energie při nezvýšeném součtu daňové zátěže. To pomáhá životnímu prostředí (šetření energií i surovin) a současně zlevňuje lidskou práci, takže to pomáhá snižovat i nezaměstnanost. A podíl z toho, co občan ze svého hrubého výdělku odvede na oltář vlasti, zůstává stejný! Takže žádné vyšší daně, nestrašte lidi! Jste buď pitomej, nebo navedenej!
hodne neRath 1.3.2006 16:40

Re: Re: Pokud chcete vyšší daně

pane, mluvte slusne. To co rikate, je navic dost jednoduse dokazatelna nepravda - vy totiz jaksi nemuzete realne omezit spotrebu surovin a energie pri jiz zabehnute vyrobe ihned. Znamena to, ze proste budete platit vic. Navic zdaneni prace neovlivnite. Takze moc, moc pekna teorie......
míša mýval 1.3.2006 18:53

kašpárku, kup si rolničky

Budou pěkně zvonit, až budeš klepat kosu
Otakar 1.3.2006 15:28

Je to jen "zelený kůň".

Proboha, co je na Bursíkovi kultivovanějšího, než na Beránkovi a Patočkovi?  Je to všechno jedna sorta a Bursík je hlavně jeden z pravdoláskových hochů co spolu mluví. Je to jen pokračování, jak se opět pravdaaláska , vždy před volbami znovu a znovu chce dostat do sněmovny. Tentokrát je to "zelená" alternativa. Český politický problém při tak velkých preferencích KSČM, nevyřeší žádná vyděračská pidistrana ať už US DEU, KDÚ-ČSL, nebo zelení ,nebo jiní, to může vyřešit jen většinový volební systém, nebo nevolení KSČM. Lze těžko předpokládat, že naštvanost voličů bude menší, o to se všechny politické strany dostatečně dobře postarali a pravdaaláska na tom má lví podíl. Takže asi jen ten většinový systém. 
míša mýval 1.3.2006 15:20

další užitek z PET lahví

ČT začala s nenápadnou relkamou Bursíkovi. Dramatický pořad o Černobylu doplněný náhlým zjištěním o 450 potratech v roce 1986. Pořad jsem sledoval, ale jaksi v něm šlo spíš o dramatičnost, než o fakta. Ne, že by byla překrucována, ale z kontextu byla vypíchnuta pouze ta zajímavá. 25 tis případů rakoviny v důsledku Černobylu je dost. Je to srovnatelné s rakovinou z kouření. Jenže ta rakovina z Černobylu je v celé Evropě za 90 let a ta z kouření je z ČR za rok. Teoretických 450 potratů z Černobylu zvládne kouření za týden. Ale aby propagoval Bursík zákaz kouření, na to je více politik než hrdina. Takže pokud se Zelení vyšplhají na jazýček vah, můžeme očekávat zdražení elektřiny na dvojnásobek. Plyn samozřejmě bude následovat. Takže pokračuji v reklamě: z 30 PET lahví získáte teplo jako z kubíku plynu nebo 10 kWh. Stejně tak zatopením starou fleecovou bundou nebo párem obnošených bot. Má to smysl ZATOPTE SI! Ještě vzpomínku na má studia: Limit pro zaměstnance pracujících v riziku 1. kategorie - 36 hod týdně + týden dovolené + důchod v 50 letech = 5 rem za rok =100x větší než pro obyvatelstvo byl vyučujícím přirovnán v poměru 1 rem/rok = 1 cigareta denně
fakír 1.3.2006 14:35

mno, hodně lidí bude volit zelené

protože brání jejich zájmy viz kupř. kauza s dálnicí vedenou přes Prahu Suhdol, nebo s dálnicí Praha - Tábor. Kdo se někdy účastnil jednání s ODS na pražském magistrátě si bude hodně ale hodně rozmýšlet jestli je bude volit. A co se týká ekodaní tak ty vzhledem k počtu poslanců neprosadí stejně jako ODS neprosadí rovnou daň. takže ODS by na zelené neměla nesmyslně naštvaně prskat ale snažit se s nimi domluvit. jinak přeji hezkou pracovní dobu všem diskutérům
hodne neRath 1.3.2006 14:43

Re: mno, hodně lidí bude volit zelené

jak jste prisel na to, ze zeleni haji jejich zajmy? pokud jde o tu trasu J, je to typicke NYMBY. Suchdol a Chabry proti, ostatni vsi pro. Nejlegracnejsi jsou ekologiste, prosazujici trasy uzemim jiz zastavenym - byvsi konkretne dotazani ragovali "no tak se jim ty baraky zbouraj".To vazne nejsou ekologove - tak nanejves ekoblbove
fakír 1.3.2006 15:21

asi nebydlíte ve zmiňovaných oblastech

jinak prosazovat trasu, kterou i komunisti zavrhli (rok 86) mi přijde šílené. vést dálnici přes město je opravdu zvláštní (slušně řečeno) . a navíc i přes městskou zeleň. městským částem bylo zakázáno magistrátem se k projektu vyjadřovat takže podporovat nebo nepodporovat ho mohou pouze nepřímo.  připravený výkup pozemků pro jižní trasu odhalil takové předražování, že je zde podezření na spekulace s pozemky. připravovaný most přes vltavu který má být dvoupodlažní právě prozkoumávají odborníci z ČVUT  a doufám že statiky nepovažujete za ekolické fanatiky. navrhovaný most má problémy se statikou a velké problémy s bezpečností. severní varianta je levnější a řeší i městskou dopravu atd. mě osobně chce dům zbourat nikoliv Bursík a jeho parta, ale Bendl a jeho spekulanti. Má poznámka vycházela z osobní zkušenosti a ze styku s lidmi kteří v danné lokalitě bydlí.chápu že je to před volbami příliš konkrétní, ale usměvavý Bém a hřímající Bendl moje problémy neřeší spíš se je snaží zakrýt. a to v ruku vruce s paroubkem. zvláštní...
hodne neRath 1.3.2006 15:29

Re: asi nebydlíte ve zmiňovaných oblastech

bydlim - a mam na vec proste jiny nazor.... obce nejsou mestske casti, takze treba Horomerice se vyjadrili jednoznacne pro... pokud jde o statiku mostu - to je vec jaksi technicka - tak bude muset byt most jiny a mene "avantgardni" - mne se taky nelibil. Jinak trasa SS bude mit zase nevyhody jine a rvat budou zase jine obce.... jejichz zajmy budou ekologiste hajit take?
honzak 1.3.2006 15:51

Re: mno, hodně lidí bude volit zelené

co je "hodně"? Třeba 1%, což je zhruba 50 000 lidí? Když se ti ekobuzerační strana líbí, klidně ji vol. A doufej, že zůstanou nevolitelní, probuzení do reality vědeckého ekoligismu bude kruté.
fakír 1.3.2006 17:21

pane Honzaku víte já se snažil diskutovat a vyslovovat svůj názor

a ne plevelit křiklounskou onanií. tak prosím nechte mluvit ty kteří ji chtějí vést. urážkami se to tu na nově udělaném psu jen hemží a mnohé diskuse jsou naprosto k nečtení. kdysi zde vedli diskutující spoustu rozhovorů. přinášeli názory, odkazy. člověk s nimi mohl souhlasit nebo nesouhlasit. oponentů si vážil a když užil sprosté slovo bylo v "zápalu" boje a často se hned omluvil. promiňte tedy že jsem zapomněl, že časy se mění a ponechávám vám prostor na další "výron". jen mi dovolte abych se podotkl, že mi přijde poněkud škoda kam se úroveň NP dostala a zároveň vyjádřil podiv nad "pravicovými" agitkami některých diskutérů na tradičně pravicovém periodiku s pravicově zaměřenými čtenáři, které by spíš patřily jako "osvěta" na internetové stránky Haló novin. přeji vám i vašemu neodolatelnému soudružskému tykání mnoho dalších zabitých diskusí a otrávených diskutérů.
cicero 1.3.2006 14:18

Další šílenci

¸ekolgická dan nebo adopce avýchova dětí homosexuálními páry, oni si to  podělají sami.
Pamětník I. 1.3.2006 13:55

optimistický závěr

Takže to vypadá na další čtyři roky mírného pokroku v mezích celoparlamentního konsensu.
Kéž by se tato autorova optimistická verze vyplnila a my tak opět pokročili k normální evropské demokracii. Zastánci tvrdých ruk, silové politiky a naivkové myslící si, že vládě se má vládnout pohodlně,však budou aplaudovat znásilnění Ústavy, na kterém jsou už dávno dohodnuty obě nezvítězivší strany. Ale to posichrování Ústavního soudu byla pěkná dřina....
hodne neRath 1.3.2006 14:15

Re: optimistický závěr

muzete prosim definovat, co to je "normalni evropska demokracie"? nesouvisi to nahodou s "demokracii" jako "pietni akt" a "akt"?
tonek 1.3.2006 13:35

národní komplex

Donekonečna se oháníme,co kdo je,co udělal,proč je takový nebo jiný.Vyslovujeme jména,dáváme jim přezdívky typicky české:zelenorudý košíláč,klasický tunelář...V minulosti nedávné jsme se těšili změny a jak dopadla..pan profesor nás uchlácholil a my šli za ním.Socani nebyli lepší,ale v posledních dvou letech zvedli o 2% DPH,což se nepodařilo profesorovi.Obava z Bursíkových větrníků v Krušných horách ..To jsme už zapomněli,když se tam z naší a zněmecké strany hulilo také větrnými elektrárnami ,ale "teplym uhlym" Takže hyzdit krajinu začnou znovu,kraválem,vysokými vrtulemi,lidi vzpamatujme se.Jsem pro a zvolím je.Jsem kratky zobak z Ostravy,tak mně ku.va nesertě a robme cosyk.
František I. 1.3.2006 13:45

Re: národní komplex

Jenomže díky tomu profesorovi tu máme klasický, byť hodně sockomoušsky pokřivený a zmršený kapitalismus.Díky němu jsme bez problémů jsme přežili rozpad trhu v SSSR, finanční reformu, dělení republik, daňovou reformu apod. Já doufám,co se týká melounů, že se do parlamentu nedostanou.
OBČAN XY 1.3.2006 14:09

Re: Re: národní komplex

 Ale jděte někam s tím svým zmršeným Klaunem...Prognosrtický ústav založený SSSR,ZCELA PROGRAMOVĚ INFILTROVAL A Klaus se přímo vnutil do centra polistopadového dění...I když je pravdou,že kdo nic nědělá,nic nepokazí,nastolený tragikomický Kocourkov je především dílem jeho a jeho kompliců....
Tomas Marny 1.3.2006 16:14

Klaus je agent KGB

Mam cim dal vetsi pocit. Mimo jakesy uvahy/faktu na toto tema mi to prijde pravdive, byt lehce paranoidni - predlistopadova kariera 'nestranika' v CNB, prognostickem ustavu, polistopadovy nastup k moci, jeho rozhodnuti, jeho vyroky drivejsi i prezidentske. Proc mi prijde, ze to cele zapada do sebe a slouzi SSSR, sorry Rusku? Prectete si neco o politice KGB a historii ruskych tajnych sluzeb (i za cara)
tygr007 1.3.2006 18:14

to sotva Re: Klaus je agent KGB

President Klaus říká, že „energetickou alternativou ruského plynu pro Evropu je nejen neruský plyn, ale hlavně jiný zdroj energie, zejména energie jaderná. Pokud budou Evropu ovládat zelené lobby, pak budeme i nadále velmi snadno manipulovatelní jakýmkoli dominantním dodavatelem plynu“. http://lidovky.zpravy.cz/ln_noviny.asp?r=ln_noviny&c=A20060301_000003_ln_noviny_sko&klic=211934&mes=20060301
xxx 1.3.2006 21:38

Re: to sotva Re: Klaus je agent KGB

Odkud je palivo? Odkud by byly dodany technologie? Od ruska nas neoddali ani jedno. BTW, u jaderne energie se ceka na domysleni fuznich reaktoru, zatim je testovaci reaktor a vedecke teorie (reakce podobna jako v slunci, nevznika dlouhodoby zareni a radioaktivni odpad). Soucasna technologie jad.energetika je mozna castecny obecnym reseni proti jakymkoliv fosilnim palivum (vcetne plynu - je to porad CO, ktery tady nebylo), ale zatim nemame ani vyreseny kam s odpadem. To ale nema cenu diskutovat na nevid. psiskovi.
Banovsky 24.5.2006 17:23

Re: Klaus je agent KGB

Ano, mam tento neodbytny pocit take, uz dlouhou dobu. Jaksi vsechno to do sebe zapada. Kdyby chtel nekdo umyslne torpedovat tento stat, nemohl by konat lepe. Zatim nepovsimnut je jeho uspesny boj proti obcanskym organizacim, vcetne zakona, kterym v 90. letech zcela vyradil obcanskou kontrolu veci verejnych Lid mu zere ty jeho polopravdy a jeho popularita nebere konce.

Renata D. 1.3.2006 14:12

Re: Re: národní komplex

Bez Klause by snad ani ten český národ už nebyl. Že vy rudomodří svazáci stále potřebujete nějaké své ikony a zbožštěné vůdce. Zkuste normálně žít a nestavte život jen na nich. Těžko Vám bude až jejich portréty půjdou ze zdí tam kam ptří , na smeťák dějin.
jepice 1.3.2006 15:39

Re: národní komplex

Nepletou se vám ty zkratky, pane kratky zobaku?