29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Co není pro kavárnu

Občas se objeví některý z výroků hlavy státu ve formě, kterou již před mnoha lety propagoval ministr kultury Kopecký. Ještě doznívaly jeho snahy v pojetí kultury Jandákem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 29.8.2015 11:26

Sprosťárna !

To, že mě současný pan prezident nikdy nevadil tak málo, jako ve své prezidentské funkci, je můj subjektivní názor.

Urážky regulérně (navzdory zkorumpovaným masmédiím) zvoleného prezidenta jsou sprostou urážkou jeho voličů (tedy většiny o politiku se zajímajících občanů)!

Mimořádně sprosté je to, že důvodem tohoto nenávistného útoku na prezidenta je jeho neochota podrobit se nedemokratickému diktátu politicko-korektní "inkvizice", což je z hlediska zájmů našeho státu i národa jeho nejlepší vlastnost!

B. Rybák 29.8.2015 10:59

Re: Diví se snad někdo?

Přesně tak!

B. Rybák 29.8.2015 10:54

Re: Že by zase jeden pražský kavárník?

Určeno panu Holubcovi!

B. Rybák 29.8.2015 10:53

Re: Že by zase jeden pražský kavárník?

Nebyl to slovník pana prezidenta. On ten "sprostý", na internetu snadno i malými dětmi přeložitelný, pravdo-láskaři politicko-korektně ignorovaný název té "umělecké" skupině nedal! Její konkrétní počínání dokazuje, že to nebylo pouhé nedorozumění a že pan prezident měl naprostou pravdu!

B. Rybák 29.8.2015 10:43

Re: Že by zase jeden pražský kavárník?

Zcela s Vámi souhlasím!

J. Farda 28.8.2015 21:26

Re: Nicméně TAM si cpát mražené kuře...

Souhlas, jsou to pitomý nány, ale ty .undy v nedělním poledním Radiožurnálu byly taky nemístná hovadina!

J. Mrázek 28.8.2015 21:17

Nicméně TAM si cpát mražené kuře...

...nesvědčí o přílišné svéprávnosti dotyčných...no jinak se jim prostě říct nedá !

J. Farda 28.8.2015 18:36

Re: Že by zase jeden pražský kavárník?

P.S. Ještě Vám dlužím poučení, že slovo riot se v názvu té skupiny píše s velkým R, čili správně Pussy Riot. Jak už jsem pravil, mějte se blaze

J. Farda 28.8.2015 18:32

Re: Že by zase jeden pražský kavárník?

Ctěný pane, jak pravá lidová moudrost, podle sebe soudím Tebe. Proto jste se nepochybně sám pasoval za krávu a vola Vy. Když dokázala redaktorka Shánělová utnout kardinála Duku, který při ántervjů pro Radiožurnál ujel, měl to udělat redaktor Pokorný též. Jsou slova, které by prostě president z úst veřejně vypustit neměl. Vaše odvolávání se na sporný počet dítek naslouchajích presidentským .undám je irelevantní. Jinak, aby bylo jasno, ač jsem p. ing. Zemana za presidenta nevolil, i řadu dobrých rozhodnutí mu, na rozdíl od sběratele titulů p. prof. Dr.h.c. etc. etc. ing. Klause, přiznávám. Mimochodem, kdyby si někdo ve slušné kavárně opakovaně veřejně a slyšitelně vyjadřoval o dámském přirození slovníkem p. presidenta, byl by personálem nepochybně vykázán, ovšem v putykách je to obvykle tolerované. Vy a p. president zřejmě kavárny nenavštěvujete, proto ta Vaše i jeho zášť. Tož tak na Vaši filipiku. Mějte se i nadále blaze.

B. Holubec 28.8.2015 16:52

Že by zase jeden pražský kavárník?

K jediné věci - Pussy riot a Zemanovy K@ndy:

Kdyby ČT plnila svoji veřejnoprávní funkci jak ze zákona má, a nebyla pod vlivem havloidů, tak by český národ dávno věděl, o jak obskurní a profláknuté dívčiny se jedná, a nemusel by o tomto tématu mluvit a národu jej vysvětlovat prezident z Lán. Ale protože tato obskurní děvčata dostala cenu Václava Havla – za to, že to primárně útočí proti Putinovi, tak o tom ČT a další havloidní sdělovací prostředky „decentně“ mlčely a dále mlčí.

Ke kritice prezidentova použití slova K@nda o ohrožování mravní výchovy mládeže z toho vyplývající. Všechny výše uvedené sdělovací prostředky se zachovaly jako nemyslící krávy a volové, zupáčtí politrukové: kolik malých dětí poslouchalo Hovory z Lán? Kdyby to sdělovací prostředky, včetně v čele s „veřejnoprávní“ ČT neopakovaly, a pseudomoralisté neakcentovali, tak by se toto slovo jistě žádné dítě od prezidenta jako prvního, nedozvědělo. Tak o co jim všem, včetně ČT a autora tohoto pamfletu, jde? Najít na Zemana hůl. Tak ať si havloidi sdružující se v pražské kavárně založí vlastní televizi. Nenuťte slušné a myslící občany, aby vám takovou nechutnou zupáckou propagandu platili – měli jsme toho dost do roku 1989. A článek autora svědčí také o jeho vylízaném mozku.

A. Reček 28.8.2015 16:35

Je na tom dost pravdy

sice fandové Zemana budou prskat, ale i kníže mi nevyhovoval, tak jsem v druhém kole voleb raději u nás seděl v hospodě. A tam jsme si povídali jako v kavárně.

Ś. Svobodová 28.8.2015 15:07

Část článku by se dala aplikovat i na knížete

O vulgarismech, alkoholu a politické špíně si mohou dlouze povídat, I o touze sdělovat své postoje veřejnosti prostřednictvím tisku. Jen Zeman si Blesk nemusel koupit. :-). Jediné v čem se skutečně liší, že kníže je především politik s vazbami na evropské vysoké společenské vrstvy, sledující především jejich globální zájmy a z toho vyplývá jeho postoj k Rusku, Číně či Ukrajině. A Zeman je myšlením ekonom a "buran" prosazující místní zájmy a z toho vyplývá jeho postoj k Rusku, Ukrajině, Číně.

A protože českého prezidenta, zaplať Bůh, nevolí Evropská komise, ale občané ČR, je stále více těch, kteří chtějí někoho, kdo k nim sounáleží.

Možná, kdyby kníže stavěl svou volební kampań na tom, jak pečlivě se stará o své majetky a poddané (pardon, zaměstnance) jako Babiš, měl by větší šanci.

R. Tichý 28.8.2015 14:41

Re: Slov mnoho - informace žádná, pane Rottenberg...

Nepochopil jste článek. Nejde o to co si myslí, ale jak to prezentuje. Jako buran....

J. Kanioková 28.8.2015 13:56

:))))))))))))

J. Kanioková 28.8.2015 13:54

Souzním, pane Hašku..

O. Zuckerová 28.8.2015 13:47

Re: Diví se snad někdo?

nemám věcnou, ale jen jazykovou připomínku. V diskusních příspěvcích se často setkávám s tvarem "páně Zemana", "páně starosty".. atd.  Archaický tvar "páně" se v souvislosti s jménem nebo substantivem užívá VÝHRADNĚ v souvislosti s jeho tvarem přivlastňovacím (páně Zemanovo, páně starostovo).

V. Novák 28.8.2015 11:13

Slov mnoho - informace žádná, pane Rottenberg...

Stačilo napsat "Prezident si myslí něco jiného než podle mě musí - a proto ho nemám rád".

A bylo by...

R. Langer 28.8.2015 10:30

Pořád se s tím výsledkem voleb

nemůžete smířit? Není to už trochu trapné?

Š. Hašek 28.8.2015 10:30

Re: Za odměnu to nestojí :-).

Není sil, voliči koupeni, novináři též koupeni.

Problém jest ale také v tom, že Babiše "neumí nikdo vyzvat na souboj". Resp. okolí jest slabé. Zatím.

M. Pernický 28.8.2015 10:30

Re: Diví se snad někdo?

Jak jste se dozvěděla ,údivů návštěvníků  podniků 4 cenové skupiny nad výroky toho starce z vysočiny? Musíte být častým návštěvníkem.

J. Rojšl 28.8.2015 10:26

naprosto souhlasím

Nebudu dále rozepisovat s čím naprosto souhlasím, spíše to jen shrnu v několika slovech :

NABUBŘELÝ, SOBECKÝ, BEZCHARAKTERNÍ, BEZCITNÝ, SEBESTŘEDNÝ ŽIVOČICH, KTERÝ NEMÁ S ČLOVĚKEM NIC SPOLEČNÉHO, KROMĚ VIZÁŽE...

A. Špronglová 28.8.2015 10:10

Pane Rottenberg scela s Vámi souhlasím

Není to ale nic objevného a kdo chce a má dostatečné IQ si to určitě může uvědomit a dle toho i jednat. Problém je někde jinde a tím myslím v nás samotných. Postu dosáhl v demokratických volbách a je velice pravděpodobné, že bude  zvolen i v druhém termínu díky slušně řečeno naivitě voličů. Je to hulvát, populista a soudem prohlášený lhář mimo mnohé jiné. Přesto bych vinnu nehledala u něho, ale především u těch, kteří mu z různých důvodů dali/dají hlas a umožnili/-ní mu se chovat tak jak se chová bez ohledu na veřejnou funkci jež jejich prostřednictvím zastává.Je nad vší pochybnost, že v součastném chování má skryté reservy, které vyplujou na povrch až v druhém termínu. Pak se bude smát do očí nám všem a proč ne, bude na to mít svaté právo, vždyť si ve své většině nikoho lepšího nezasloužíme.

K. Frauknecht 28.8.2015 9:27

Re: Za odměnu to nestojí :-).

Článek je nejen dlouhý, ale i hloupý.

Čacký boj proti prakticky neškodnému "strejci" z Vysočiny. Co takhle se "obout" proti ujovi z Ministerstva financí, jehož působení v politice je o mnoho řádů nebezpečnější?

J. Mrázek 28.8.2015 9:21

Mne také...

http://echo24.cz/a/wB4hR/charita-z-prezidentskych-nadaci-havel-tezce-prohrava-s-klausem

K. Janyška 28.8.2015 9:03

Státu ? Cožpak stát mluví ?

Myslím, že byste se měl vy trochu povrtat v jazyce českém a významu slov, antropomorfisto... Dzp.

J. Mrázek 28.8.2015 8:58

Poznámka k "lavičkám"

Server Echo24 prozkoumal hospodaření některých nadací a přišel na to, že nadace Václava Klause rozdala 75% na charitu a nadační fond Ivany Zemanové dokonce 90%. Havlovská Vize97 dala na charitu jen 6% rozpočtu a je už několikátým rokem v mínusu. Klesají příjmy, zato stoupají mzdové náklady. Odhad platu Dagmar Havlové činí 167 tisíc ... takže s poctivostí nejdál dojdeš, kavárno ...:-/

P. Kmoníček 28.8.2015 8:39

Hrůza mne jímá,

co vše ještě může provést.

J. Dvořák 28.8.2015 8:33

Už je na čase,

aby se takovejm tajtrdlíkům jako je autor nemělo popřávat sluchu!

E. Erat 28.8.2015 7:40

Re: Stačilo napsat,

Souhlas. Zytečně dlouhý článek. Snad kvůli odmněně za každý řádek.

Š. Hašek 28.8.2015 7:28

Stačilo napsat,

že jste Miloše Zemana nevolil.

A že to budete opakovaně vykřikovat do světa. Docela hrdinství.

Nebrat prosím jako hodnocení činnosti presidenta republiky Miloše Zemana. Napadá mě, "kdy už konečně spadne z nebe spasitel tohoto lidu, kdy budeme všichni jásavě tančit na prvním hradním nádvoří v Praze?". Zkráceno, zjednodušeno.