16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Co nám média hlavního proudu zamlžila

Dovolte, abych se i já vyjádřil k nedávnému setkání premiéra Andreje Babiše s prezidentem Donaldem Trumpem v Bílém domě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 17.3.2019 20:38

Re: Já bych na takové názvosloví, jako média hlavního

Víš velký hovno, rudočerný troubo... Dzp.

P. Princ 17.3.2019 18:06

Re: To víte, pane Kratochvíle,

To snad není třeba. Každej rocker, hodnej toho jména, má kořeny v R&B. Vlastní zkušenost.

J. Jelínek 17.3.2019 10:46

Re: Já bych na takové názvosloví, jako média hlavního

Kadle, já vím jaký máš velký problém, tak si nehledej nějaký zástupný.

J. Kratochvíl 17.3.2019 10:16

Re: Pane Juraxi,

Za "mi" a "my" se omlouvám,stane se, ale každý má právo na překlep. Pochopitelně kromě vás neomylných, kteří vědí v všechno nejlépe.

J. Kratochvíl 17.3.2019 10:10

Pane Juraxi,

Toto všechno bychom měli i kdybychom nebyli v EU. Například s těmi cukrovary. Cukrovary jsme odevzdali do cizích rukou sami dávno, než jsme vstoupili do EU, to nebylo rozhodnutí EU. A kvóty na cukr opět vyjednali, špatně, pochopitelně prostřednictvím našich vyjednavačů. Neměli jsme žádnou zemědělskou politiku a vizi, vše jsme nechali na neviditelné ruce trhu a takto to dopadlo. Děkujme spíše naším politickým diletantům a nesvádějme to na EU. Sami si vládnout neumíme a je třeba si to přiznat.

EU bychom se museli přizpůsobit, ať jsme členy nebo ne, jestliže chceme s EU obchodovat. Vidíte to v dnešní VB.

P. Čech 17.3.2019 10:08

Re:

Co je to, podle Vás, občanský princip? Snad ne skutečnost, kdy občané nemají do věcí obecných co mluvit ani v případech, které nebyly obsahem předvolebních programů? Např. Lisabonská smlouva? K jejímu schvalování neměli ani poslanci, ani senátoři, o prezidentu nemluvě žádný mandát. Snad ne to, že u nás je jen na papíře čl. 2, odst.1 ústavy, když zdrojem veškeré státní moci není lid (lépe řečeno občané), jak je psáno, ale politické strany? Kdy lid (občané) svou moc nevykonává prostřednictvím orgánů moci zákonodárné a výkonné, někdy i soudní, protože tyto moci jsou plně ovládány politickými stranami? Snad ne to, kdy všelijaké národnostní menšiny jsou obdařeny specielními právy, které pro většinu občanů neplatí (nepracující cikáni nejsou plátci zdravotního a sociálního pojištění a platí ze ně stát)? Snad ne to, že polská menšina má právo na polskou školu? Snad ne to, že menšina všelijakých homosexuálů, leseb, transsexuálů, bisexuálů, metrosexuálů a jiných sexuálů diktuje svou vůli většině občanů? To a ještě mnohem více je podle Vás znakem občanského státu?

K. Janyška 17.3.2019 9:19

Já bych na takové názvosloví, jako média hlavního

proudu, neskákal. Dnes je tolik možností si věci ověřit, že v tom problém nevidím.

Velkým problémem je ovšem Česká televize a Český rozhlas, řízené informačními směrnicemi EU. To je skutečné svinstvo, ne nepodobné informační mašinérii Hitlerova Německa... Duzp.

Z. Lapil 17.3.2019 8:47

Re: Chrastina pravdu nemá

Sociální a socialistický je rozdíl.

A technická: oslovujeme 5. pádem. Pane ChrastinO, prosím.

Z. Lapil 17.3.2019 8:44

Re: Chrastina pravdu nemá

Proč by, probůh, musela být spolupráce koordinovaná z centra? To se neumíte dohodnout se sousedem, kdo kdy vytře společnou chodbu, aniž byste k tomu potřeboval centrálního koordinátora?

P. Hlosta 17.3.2019 7:37

Nabídky přání.

Běžný člověk vnímá novinářské texty s opatrností. Zpravidla jako přání, co jsou otcem myšlenky. Co bylo za návštěvou Babiše u Trumpa skutečně, vyleze až časem podle práce Babišovy vlády a hnutí ANO. Takže mnozí by rádi aby to bylo to, co nám nabízí pan Chrastina k vysvětlení a mnozí to odmítají. Čas teprve ukáže.

J. Vlček 17.3.2019 7:03

Re: Pane Chrastino, ...

Hlavně nejankujte, aby z vás nakonec nevypadlo něco jako z toho štajeráka.

J. Jurax 16.3.2019 22:21

Kdybychom byli mimo EU, neměli bychom GDPR, zlikvidované cukrovary a solární tunel, ale zato bychom měli rybízovou marmeládu, rtuťové teploměry a pomazánkové máslo ... :-)

A že se nestydíte býti levičákem je Váš problém. Jenom nevím, zda to nějak nesouvisí s tím, že píšete "mi" místo "my" ... :-)

E. Pawlica 16.3.2019 21:33

Pane Chrastino, ...

... Babiš byl pro Donalda Trumpa zajímavý asi jako moucha obletující zadek štajeráka. Proto také plácla americká strana po dlouhé době něco do asi jako když štajerák mávne oháňkou.

Hysterie veřejnoprávných médií tedy stejně jako váš přípisek nejsou nepodobny radostnému ševelení muších křídel, když se mouše podaří líznout si štajerákova lejna. Těsně předtím, než štajerák mávne oháňkou.

Ba ne, ze zadku tohoto štajeráka prd, jenž by mouchu občerstvil, nevymámí ani mainstream, ani Chrastina ...

J. Svoboda 16.3.2019 20:49

Re: Bláboly. Pan Chrastina do Ruska!

Úsporné žárovky zavedla první Austrálie, následně třeba Brazílie a EU, o chvíli později USA či Kanada. Já v tom žádnou křivdu ani důkaz "protektorátu" nevidím. Vy můžete dál svítit klidně petrolejkou.

Nejsem odborníkem na víno, asi ani vy, do EU jsme vstupovali s vědomím řady společných pravidel, dohod a smluv. Ten proces probíká už desítky let a v mnoha oblastech. (Taky proto má dnes Briránie takové trable s hloupým Brexitem.) Lacině ho kritizovat bez jakékoli hlubší znalosti a v jedné pětislovné větě je demagogie a hloupost. A na závěr - kontrolují všichni úředníci. Co říkáte na EET?

J. Kratochvíl 16.3.2019 20:43

Re: Chrastina pravdu nemá

Čína je řízena z centra a docela prosperuje.

EU prosperuje vice než Česká republika.

EU možná neprosperuje jako Čína nebo USA, ale za to zde máme větší blahobyt a kvalitnější život. Mně to stačí a nejsem sám.

J. Kratochvíl 16.3.2019 20:39

Juraxi,

Prosím vás, mohl byste mi vysvětlit, co bychom prosadili v EU a nejen tam, kdybychom byli mimo EU? Nikdo by se s námi ani nebavil, tím více když tu máme politiky jako je rodina Klausovic!!! To by mě opravdu zajímalo. Začalo by to odchodem zahraničního kapitálu a firem, tak jako to vidíme ve VB. To by byl pouze začátek, pak by následovaly velké hádky mezi sebou, tak jako to vidíme ve VB. A potom by nám šlo již o pouhou existenci státu a národa, tím více, kdyby se rozpadla celá EU.

Před 30 lety slibovali pravičáci, že doženeme Rakousko a další vyspělé státy do 5 let! Podívejte se kde jsou ty státy dnes po 30 letech a kde jsme mi.

Jsem levičák a nestydím se za to!!!

J. Jurax 16.3.2019 19:09

Ano, silou úměrnou necelým třem procentům našeho zastoupení v putovním cirkuse EP.

Přečtete si někde, jaký je mechanismus hlasování v Evropské radě a jako šanci tam máme prosadit své zájmy. Malá země je naprosto bez šance.

J. Jurax 16.3.2019 19:04

Ale kuš ... mám se za pravičáka, nikoli však extrémního. Zásady "nejlepší pomocnou ruku naleznete na konci vlastního ramene, ne na sociálce", "každý sám je svého štěstí strůjcem" a "pro jedince nehandicapovaného fyzicky, mentálně nebo věkově je žít cizí peníze vrcholně nemravné a nemá být trpěno" nelze mít za extrémní. A míra nedobrovolného sociálního přerozdělování budiž co možno nejmenší, nejlépe nulová. Dobrovolnému naopak nebuďtež kladeny překážky.

Mimoto právě nedobrovolné sociální přerozdělování, ovšem opačným směrem než preferujete Vy, vedlo v minulosti k selským bouřím a průmyslovým revolucím a následně velkým škodám. Sociální přerozdělování Vašeho typu zase vede k celkové stagnaci, nevýkonnosti hospodářství a rovnosti v relativní chudobě a aby se systém udržel, k větší či menší míře nezbytné represe. A velkým škodám. Pakliže jste zažil nastoleni "spravedlivé" společnosti, když není pánů ani žebráků, a následné budovánísmu v naší vlasti a netrpíte ztrátou paměti, pak musíte vědět.

Ale Vás ale považuji za extrémního levičáka. Pokud jste mladší než řekněme čtyřicet let, tak arciť levičáka salónního, jenž dobrodiní socialismu nezažil.

J. Vlček 16.3.2019 18:58

Re: Pane Juraxi,

Leda kudlu.

P. Novak 16.3.2019 18:41

Re: Komoussko-MUSLIMACKY Brusel

To je pravda. Cely zislamizovany svet je zasvabovany komoussko muslimackym problemem.

P.S.:

DULEZITE UPOZORNENI, ktere by kazdy, kdo mluvi o pravde, mel pokazde pripojit ke svemu prispevku: V televizi rikali, ze POLICIE bude kriminalizovat kazdeho kdo bude schvalovat nemuslimske teroristy, zejmena na socialnich sitich. Vladni totalitni garnitury v "demokratickych zemich" se totiz bojeji, ze kdyz se bude otevrene bude mluvit o pravde, tak se bude cim dal tim vice strilet v ulicich, protoze pry svobodne nazory radikalizuji a zapricinuji strileni v ulicich.

OPAK JE PRAVDOU: Potlacovani svobodnych nazoru vede nemuslimy ke hnevu a zoufalosti resit islamizaci politickou cestou, vymenou svobodnych nazoru a dodrzovani zakonu. To je vlastne dulezita cast duvodu proc lidi berou spravedlnost do vlastnich rukou a zacinaji strilet v ulicich, kdyz uz jim nic nezbyva, ani nesmeji vyjadrit svuj svobodny nazor!

Zcela jasne rikam, ze NESOUHLASIM s vrazdenim v ulicich a neschvaluji to. Ale zase na druhou stranu, vzdy budu zcela jasne mluvit o pravde, kdo a co radikalizuje nemuslimske teroristy a co jsou muslimove a jejich islamska politicka ideologie zac. Nemuslimske teroristy radikalizuje probihajici masivni ISLAMIZACE celeho sveta. A za islamizaci muzou nasi politici, protoze nevyzaduji, aby muslimove dodrzovali soucasne zakony. Kdo si precte Koran, tak jako ja, jasne z Koranu pochopi, ze Islam je nezakonna politicka ideologie a to jiz dle soucasnych platnych zakonu.

J. Jurax 16.3.2019 18:29

Kdepak, EU se nám vůbec do ničeho nevměšuje. Jak by také mohla?

Dobrý muži, kde to žijete?

J. Kanioková 16.3.2019 18:20

:)))))))))))

J. Kanioková 16.3.2019 18:18

Prdlajs

J. Kanioková 16.3.2019 18:13

Jo, jo, zažraný komunismus..

V. Čermák 16.3.2019 17:32

Mlha se nezvedla.

Jestli při jednání bylo něco skrytého, či tajemného, co bylo hlavním důvodem, pak z tohoto frázovitého prohlášení typu, " Je lepší být zdravý a bohatý, než chudý a nemocný" se to asi nedozvíme...

O. Uživatel 16.3.2019 17:10

Uživatel požádal o vymazání
O. Uživatel 16.3.2019 16:51

Uživatel požádal o vymazání
J. Farda 16.3.2019 16:41

Pane Chrastino, sorryjako!

čtvrtek 7. března 2019, 23:07 https://www.novinky.cz/specialy/dokumenty/499270-spolecne-prohlaseni-prezidenta-usa-trumpa-a-premiera-cr-babise.html Jako vedoucí představitelé Spojených států a České republiky potvrzujeme

náš závazek společně sdíleným demokratickým hodnotám, svobodě

jednotlivce, právnímu státu a nezávislým institucím. Sdílíme názor, že

mír, bezpečnost a prosperita závisejí na spolupráci svrchovaných států.

Síla doma je nezbytným základem pro mír a bezpečnost v zahraničí.

J. Kratochvíl 16.3.2019 16:32

Pane Juraxi,

Zapomínáte na to, že Brusel jsme také my, tak také pískáme !!!

J. Kratochvíl 16.3.2019 16:29

Re:

Toto je názor vás extrémních pravičáků. "Nedobrovolné" sociální přerozdělování financí je nutné Aby se zabránilo sociálnímu pnutí ve společnosti, které v historii vedlo k selským bouřím a průmyslovým revolucím a následně velkým škodám. Poslední velká byla asi VŘSR.

Souhlasím všechno je třeba dělat s mírou, ale oboustranně.