19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Co na kongresu ODS nezaznělo

Byl jsem delegátem kongresu ODS a měl jsem toho docela dost na srdci. Jenže... Za podmínek, kdy si kongresové pódium pro sebe vyhradili pouze funkcionáři a diskusní příspěvky plebsu odkázali k mikrofonům v uličkách auditoria, jsem se odmítl téhle parodie na skutečnou kongresovou diskusi účastnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 2.6.2015 17:12

Petr Štěpánek, sběratel státem placených funkcí

je ostudou ODS. Štěpánek je pro mě tím nejhorším, co je součástí ODS. Lež, manipulace, demagogie, aktivity ve prospěch zlodějů typu Železný a spol.

P. Šimek 1.6.2015 21:08

Aleš

Pan Štěpánek je roztomile o jedno kolo historie pozadu. Jistěže nebojujeme staré bitvy - svět se změnil a pak ještě jednou...

J. Kyselková 1.6.2015 14:51

Pane Štěpánku -

taková hrůza ! Vy jste byl delegát, dostal slovo a nevyužil svůj prostor. Nebyl jste připraven  konkrétně říct svůj příspěvek! Nějaké psychofilosofické memoáry nejsou možné !

Zklamal jste mne.

Fiala něco tvoří, koncepci. Je svůj, má odvahu, program ODS není špatný. On nepotřebuje okopávání kotníků, vítá diskuzi, která je konstruktivní. Vážím si a sdílím jeho  nadšení a odvahu. Nejsme všichni stejní, zvlášť pravičáci jsou esa, ale sebestřednost má své meze. Petr Fiala má velkorysý přehled, snad mu chybí hroší kůže.

J. Václavíková 1.6.2015 14:16

Tý vole!!!!

Z. Rychlý 1.6.2015 13:57

Studenti psychiatrie !

Bedlivě studujte Janyškovy příspěvky. To je nepřeberná studnice příznaků. Kolik poruch najdete ?

Jestliže todleto sebepropagující  trdlo vedlo na okrese ODS - nelze se diviti. A zbyla jen funkce trola.

M. Moravcová 1.6.2015 14:07

Re: Studenti psychiatrie !

zřejmě máte taky problém, když Vás pan Janyška tak irituje. Možná dokonce větší problém.

Z. Rychlý 1.6.2015 15:27

Re: Studenti psychiatrie !

Určitě. Ale snažím se s nimi zůstat v soukromí. Janyška škodí pravici, ODS - už dobrých 25 let. Bohužel nepoučitelný.

M. Moravcová 1.6.2015 11:51

Pane Štěpánku,

díky. Výstižné a pravdivé. Díky.

I. Mertl 1.6.2015 11:10

Kampak to kráčí zakladatelovo křídlo?

Kdybych byl přítelem konspiračních teorií, řekl bych, že tam, kam od samého počátku zakladatel zamýšlel, tedy pod ochranná křídla velkého slovanského bratra. Leč přítelem takových teorií nejsem, ba už ani 20 let voličem ODS, tak jen koukám a divím se.

K. Janyška 1.6.2015 12:25

Re: Kampak to kráčí zakladatelovo křídlo?

Já jsem zakladatelovo křídlo, dokonce zakladatel,  a kráčím s Kompozitivní teorií za poznáním a vy, nikdo z vás, ne. V tom je problém... Dzp.

I. Mertl 1.6.2015 13:49

Re: Kampak to kráčí zakladatelovo křídlo?

Co takhle nějaké domácí práce, Kajane? Třeba kompostovat.

S. Netzer 1.6.2015 12:58

Re: Kampak to kráčí zakladatelovo křídlo?

Pod křídla ne, nýbrž přímo do řitního otvoru.

K. Janyška 1.6.2015 13:30

Re: Kampak to kráčí zakladatelovo křídlo?

I tam je lépe, že v hubě vaší... Dzp.

A. Alda 1.6.2015 11:02

Vůbe jsem si nevšiml,

že ODS měla kongres.

To svědčí o tom, že je mrtvá.

Proč je mrtvá?

Protože si ji přivlastnili lidé, kterým je úplně jedno, že v roce 1989 nám nešlo o možnost zisku a funkcí a vlivu a bohatství.... ale o SVOBODU.

M. Prokop 1.6.2015 10:46

Tjtrdlík úspěšně bojuje se svými představami.

:-P

J. Matuška 1.6.2015 11:03

Re: Tjtrdlík úspěšně bojuje se svými představami.

Brožura eSTAT.cz EFEKTIVNÍ MÉDIA VEŘEJNÉ SLUŽBY /Argumenty pro zrušení televizních poplatků.../ Text lze nalézt na Googlu po zadání názvu. Autory jsou Petr Štěpánek a Edvard Kožušník.

M. Varadinková 1.6.2015 13:56

Re: Tjtrdlík úspěšně bojuje se svými představami.

A Vy vždycky ad rem, že?

M. Varadinková 1.6.2015 9:59

Souhlas s autorem

Letos jsme kongres ODS vůbec nesledovala, nebylo proč. Její čelní představitelé, kteří vystupují v médiích, mne totiž dlouhodobě přesvědčují o tom, že nemá sebemenší smysl vůbec uvažovat o tom, že bych ji mohla volit. Proč, to výstižně popsal pan Štěpánek.

J. Matuška 1.6.2015 10:47

Re: Souhlas s autorem

Proč jsem hrubým způsobem urazil předsedu ODS? Byla to přirozená reakce na zrežirování/zmanipulování 26. kongresu ODS... teatrální rozhazování rukama jsou málo na to, aby náhodní diváci se znechucením nepřepínali na jiný program anebo neodcházeli raději na procházku... Předseda ODS se při jeho cestách po republice nesetkal ani s jedním názorem, který by se lišil od oficiálního názoru současného vedení strany na roli RF/Putina?...Vytvoření "malé frakce" z těchto lidí by stranu neoslabilo, ale ve skutečnosti posílilo. Když mám pravdu, jiných názorů se neobávám. Pokud k tomu nakonec dojde, s největší pravděpodobností můj hlas v příštích volbách ODS dostane. Domnívám se, že by "nás" nemusel být zanedbatelný počet. /Pár slov navíc je na Virtually./

J. Matuška 1.6.2015 10:52

Re: Souhlas s autorem

Uvnitř politických stran jsou jednotlivé PLATFORMY, prosazující často rozdílné postoje.

Stranický systém Spojených států amerických - WIKI

K. Janyška 1.6.2015 9:36

Milý Petře, docela obdivuji tvoji odvahu, se kterou

se pouštíš do věcí, které nikdo nemá odvahu napadnout. Ale ODS nepotřebuje nadávky a kritiku, ona potřebuje inspiraci. Fiala ji tou svojí, křesťanskou, tedy pozor, prosazující tzv. sociální spravedlnost, tedy socialismus, táhne jinam, než kvůli čemu byla založena. Ale není nikoho, kdo by mu dokázal oponovat. Není nikoho, kdo by ovládal Kompozitivní teorii, jako v ODS, tak v republice. A právě na její bázi, i když skoro bezděky, jak se ukazuje, byla ODS založena.

Máš-li skutečný zájem na tom, abys inspiroval veřejnost a samozřejmě také ODS, o této možnosti však silně pochybuji, nastuduj Právo, zákonodárství a svoboda od velikána velikánů, mistra Hayeka.  Řekl jsem nastuduj, ne jen přečti, to nestačí. Také nejsi na kořenu věci, odkud bys mohl nezpochynitelně operovat... Dzp.

P. Hlosta 1.6.2015 10:25

Re: Milý Petře, docela obdivuji tvoji odvahu, se kterou

Kompozitivní teorie není návod k vedení ekonomiky, ale podobně jako Marxovy teorie jen náhled na vývoj společnosti. Z toho titulu není možné si z té teorie vzít nic jiné, než pohled na dění. Ten může být reálný, mylný, přáním otce myšlenky, ale nikdy ne návodem ke způsobu vládnutí, natož uskutečnitelným receptem. Proto i ODS nemá jak se opírat o filozofii, když ta ji nedává to podstatné - recept!

Vám ovšem zděleno je bezvýznamné. To píšu jen jako oponenturu pro ty, kteří by vám rádi uvěřili. Mohou ovšem jako vy stejně doufat, že Hayekovy teorie jsou spásou lidstva, stejně jako si to dříve mysleli o marxismu. Ovšem marně!

K. Janyška 1.6.2015 12:31

Re: Milý Petře, docela obdivuji tvoji odvahu, se kterou

Hlosta, vy jste fakt marxán, vy vývoji splečnosti. Nic takopvého neexiszuje. Je jen civlizace obchodem a nestále se rozšiřující spontánní řád lidského světa... Dzp.

Z. Švrček 1.6.2015 10:45

Re: Milý Petře, docela obdivuji tvoji odvahu, se kterou

Karle, nerad, ale přece musím něco vážného říci. Ty znáš Kompozitivní teorii, dokážeš i oponovat, zažil jsem tě při diskusích. Přesto jsi se celou dobu, co jsi přestal dělat manažera ODS držel stranou, nebyl jsi na jediném oblastním sněmu, natož abys tam diskutoval, neucházel jsi se o účast na kongresech a tím ztratil šanci svůj pohled bezprostředně prosazovat (ne, skutečně nepočítám jednoduché a bez kontextu psané výkřiky na diskusích) až jsi nakonec z ODS odešel. Chápu, že asi máš vážný důvod takto se chovat, ale tvé rady pak  nelze brát bez výhrad. Každý děláme, co umíme. Já se o to tedy dosud snažím. Vím, že psí hlas do nebe nedosáhne, ale aspoň něco, na nejnižší úrovni, aspoň to, co můžu.

P. Hlosta 1.6.2015 10:57

Re: Milý Petře, docela obdivuji tvoji odvahu, se kterou

Morální kodex té strany je ve psích! To jest, že nikdy se morálka v té straně nedrží, když nemá mantinely, které by automaticky člena porušujícího morálku vyřadily z členství. Viz příklad naposledy největší, že premiér z té strany si drží milenku jako ředitelku své kanceláře, obhajuje její vysoké příjmy jím ji udělené, ač ví, že se stanou manžely v budoucnu a strana v nejvyšších patrech moci toto toleruje a zakrývá, čímž si přivodí i svůj pád.

Jak to vypadá dole v podnikatelských aktivitách jejích členů, o tom máte jistě své povědomí. Všeobecně se soudí a oprávněně, že klientslismus je základní rys té tzv. pravicově konzervativní strany.

K. Janyška 1.6.2015 12:28

Re: Milý Petře, docela obdivuji tvoji odvahu, se kterou

No, jo včak víš proč. Ale to podstatné není. Už v ODS nejsem. Nejsem schopen nechat se vést Fialou do kostela a k levičáctví EU... Dzp.

Z. Rychlý 1.6.2015 9:13

Někdo tu kdysi volitelnou stranu

pěkně domrvil. Já ne, říká mezi řádky Štěpánek. To ONI.

Starého psa novým kouskům nenaučíš.

P. Hlosta 1.6.2015 6:48

Vše marno!

Nikdy by vám nejen nedovolili vystoupit s tím prohlášením, jako nikdo by vám nechtěl rozumět, natož souhlasit s vámi. Trčí v systému a nehodlají z něj vystoupit, tak jako za totality se jim nechtělo být nahlas proti. Ono to totiž dosud sype být členem kolektivu ODS. Až nebude sypat, pak se vystoupí a přestoupí do jiné orwellovské partaje. Se svým názorem zůstanete sám a můžete donkichotsky bojovat s větrnými mlýny.

Jinak ovšem s vaším náhledem na současnost souhlasím. A to jsem nezakládal ODS, ani jinou politickou stranu, protože jednoduše nesnáším kolektivismus s jeho alibismem.

K. Frauknecht 1.6.2015 7:21

Re: Vše marno!

Podepisuji. Včetně Vaší reakce níže :-)).

P. Lenc 1.6.2015 8:22

Re: Vše marno!

V čem to pane Hlosto sype?Buďte tak laskavý a přibližte to "sypání", třeba se na stará kolena něco přiučím.